Pogosta vprašanja o izposoji pri nas

.
Za boljše razumevanje postopka rezervacije, izposoje, prevzema in vračanja opreme pri nas, smo na enem mestu zbrali odgovore na vaša najbolj pogosta vprašanja.
.

Kdaj in kako plačam izposojo??

Znesek izposoje je potrebno vedno plačati pred prevzemom opreme!
Ko oddate rezervacijo, dobi ta začasni status potrjene rezervacije, izbrana oprema pa je začasno rezervirana za vas. Da bi začasno potrjeno rezervacijo spremenili v dokončno potrjeno, morate plačati znesek izposoje v roku največ dveh delovnih dni od oddaje rezervacije, oziroma pred prevzemom opreme, če je do začetka izposoje dva dni ali manj.

Za način plačila se odločite sami, na voljo pa vam je:

PayPal sistem: spletno plačilo z osebnim PayPal računom.
Kreditne kartice online: spletno plačilo s karticami, preko PayPal plačilnega vmesnika, brez potrebe po PayPal računu.
Bančno nakazilo: plačilo po predračunu z nakazilom na naš bančni račun, s položnico ali preko spletne banke.
Gotovina: plačilo z gotovino v naši poslovalnici
Kartice: plačilo s karticami v naši poslovalnici

Kako obračunate dan izposoje?

Izposojo od enega dne do naslednjega, torej preko ene noči, štejemo za en dan izposoje. Ne glede na to ob kateri uri boste opremo prevzeli in ob kateri vrnili, le da je to znotraj našega delovnega časa.

Če si torej nekaj izposodite v ponedeljek in vrnete v torek, boste plačali en dan izposoje, če vrnete v sredo, dva … Vikend najem od petka do ponedeljka tako šteje za 3-dnevno izposojo, so pa nedelje pri nas za najem brezplačne, tako da preko vikenda dejansko plačate le dva dneva … Več o mnogih drugih popustih in ugodnostih je opisano malo nižje.

Kaj pa sobota, nedelja in prazniki?

Izposoja preko sobote, nedelje in drugih dela prostih dni je seveda mogoča, a prevzem in vračilo takrat nista mogoča. Naš rezervacijski sistem v določenih primerih dovoli rezervacijo, ki se konča oz. začne v soboto ali na praznik! V primeru, da boste ustvarili takšno rezervacijo, jo bomo morali podaljšati ali prestaviti do prvega naslednjega delovnega dne.

Popusti na dolžino izposoje, vikende ... ?

Popusti na dolžino izposoje se začnejo že pri dveh dneh! Naš sistem jih obračuna avtomatsko in tudi sproti prikazuje. Če želite že na seznamu artiklov videti kakšna bi bila cena na dan za določeno obdobje izposoje, označite željene začetne in končne datume v obrazcu ob seznamu artiklov in cene se bodo avtomatsko prilagodile.

Osnovni popusti na dolžino izposoje:
Izposoja za 1 dan: -0%
Izposoja za 2 dni: -15%
Izposoja za 3-6 dni: -25%
Izposoja za 7-9 dni: -35%
Izposoja za 10-19 dni: -40%
Izposoja za 20-25 dni: -42%
Izposoja za 26-30 dni: -44%
Izposoja za 31+ dni: -45%

Posebna vikend ponudba (ne velja za kolesa):
Vsako nedeljo vam prepolovimo (-50%), ko je izposoja dolga deset ali več dni, pa vam pri nekaterih artiklih prepolovimo še sobote (-50%).

Ločite nizko in visoko sezono?

Da, pri opremi, ki velja za izrazito sezonsko. V visoki sezoni je cena izposoje takšne opreme običajna, v nizki sezoni pa nižja za 25%. Sistem sam prilagodi cene glede na termin izposoje. V primeru, da je vaša izposoja delno v nizki in delno v visoki sezoni, bo ločeno obračunal prvi in drugi del obdobja in oba seštel v končni znesek. Popusti na dolžino najema bodo v vsakem primeru obračunani za celotno obdobje.

Lahko oddam rezervacijo za isti dan?

Rezervacijo za večino artiklov lahko oddate isti dan, kot jo želite prevzeti, če je le-ta prosta! Določeno opremo pa moramo pripraviti in ker to želimo storiti kvalitetno, potrebujemo čas. Tako lahko določena oprema zahteva predčasno rezervacijo, kar bo jasno razvidno ob oddaji rezervacije.

Koliko vnaprej lahko rezerviram?

Spletno rezervacijo je mogoče oddati največ 90 dni pred željenim začetkom izposoje. V kolikor bi vseeno želeli oddati rezervacijo z začetnim datumom, ki je oddaljen več kot 90 dni, nas prosimo kontaktirajte.

Kako poteka postopek rezervacije?

To vsebino še pripravljamo …

Menda dostavljate tudi na dom?

Določeno opremo vam v izposojo lahko dostavimo na dom. Če ima določen artikel to možnost, bo vidno v opisu in v drugem koraku rezervacije. Dostava na dom je natančno opisana tukaj (klik)

Je za izposojo potrebna varščina?

Za določeno opremo zahtevamo jamstvo z varščino pred prevzemom.

Če je za določen artikel potrebno jamčiti z rezervacijo na kreditni kartici, bo to, vključno z višino rezervacijskega zneska, označeno v opisu artikla. Za izposojo opreme z obveznim jamstvom je tako kreditna kartica nujna reč! Rezervacija se ustvari na kreditni kartici ob prevzemu opreme in sprosti, ko se oprema vrne nepoškodovana.

Stroški odpovedi rezervacije

To vsebino še pripravljamo …