Formthotics fitting center

Centriramo stopala!

Človeška stopala so temelj za vse kar stoji na njih, torej celo telo, le redko kdo pa se lahko pohvali z njihovo idealno pozicijo v obutvi in 100% pravilnim korakom. Razlog za to je sodoben način življenja in to, da človeško telo ni bilo “načrtovano” za sodobno okolje, prigaja pa se prepočasi. Tudi moderna obutev je pogosto neudobna oz. stopalom neprijazna, še posebej tista, ki jo vsak dan nosimo v službi, šoli … Tla so trda in neprilagodljiva, bosi pa skoraj ne hodimo več. Veliko škode se lahko naredi že v otroških letih, ko mala stopala rastejo v lepi, sodobni, a njim žal zelo neprijazni obutvi.

Posledica so najprej male deformacije stopal, ki jih niti ne opazimo, a s časom napredujejo v večje in bolj moteče. Vsaka nepravilnost se nato zrcali po skeletu navzgor in je velikokrat vzrok za bolečnine v gležnjih, kolenih, bokih, hrbtu … Tudi tisti, ki se veliko ukvarjamo s športom in rekreacijo na to nismo imuni. Prej nasprotno. Male nepravilnosti se pri nas v težavo razvijejo še hitreje.

Eden od najboljših načinov za preventivo in odpravo težav je uporaba kvalitetne obutve in kvalitetnih ergonomskih, individualno prilagodljivih vložkov v njej. Če stopala v čevljih postavimo v pravilno nevtralno pozicijo in jih s tem ohranjamo zdrava, se težavam lahko izognemo, obstoječe pa tudi odpravimo. Posledično smo tudi učinkovitejši, saj se naše telo na svojih “temeljih” počuti dobro in bolj stabilno.

K nam po ergonomske prilagodljive vložke Formthotics

V okviru naših bootfitting storitev vam ponujamo strokovno izbiro in prilagoditev custom vložkov Formthotics,  ki so vrhunski odgovor na zgoraj opisane težave. Nastajajo v novozelandskem podjetju Foot Science International, z globokimi koreninami v svetu medicinskih ortopedskih in vsakodnevnih, športnih vložkov za obutev.Pri nas se z vami pogovorimo, analiziramo držo vaših stopal in izberemo vrsto vložkov, ki vašim potrebam najbolj ustrezajo (po trdoti, profilu, debelini in obliki), nato pa jih termično prilagodimo vašim stopalom in obutvi. Postopek je hiter in vam ne bo vzel več kot 30 minut, razen če vas bo stvar zanimala podrobneje in se bomo zataknili v pogovoru 🙂

Zakaj izbrati custom (prilagodljive) ergonomske vložke?
Ker so naša stopala unikatna in le vložki, ki jih po obliki prilagodimo stopalom, bodo nudili popolno oporo in pravilno razporedili težo na celotno površino. S tem se bomo izognili nezdravim izoliranim točkam pritiska (peta in prvi sklepi prstov), hkrati pa bomo stopalo prisilili, da zavzame pravilen nevtralni položaj. Za slednje je pomembno, da so vložki razviti tako, da se na različnih delih različno prilagajajo. To naprimer pomeni, da stopala z izredno nizkim lokom opore loka ne bodo mogla preoblikovati do mere, ko ta ne bi bil več učinkovit.


Več o vložkih Formthotics

Vložki za obutev Formthotics so narejeni iz patentiranega, posebej za ta namen razvitega materiala (Formax), ki se za namen prilagoditve vašemu stopalu in čevlju termično obdela. Prilagojen se popolnoma prilega vašemu stopalu in obliko drži veliko bolje kot drugi podobni materiali. Vložki so izredno udobni, hkrati pa nogo silijo v pravi nevtralni položaj. S tem dajo občutek stabilnosti in kontrole, saj noga s čevljem postane eno. Izbiramo jih glede na tip obutve in aktivnosti, ter glede na značilnosti stopal. So izredno lahki (16g na par), ne vpijajo vode in so bakterijam povsem neprijazni, zato ne razvijejo neprijetnih vonjav.Vložke Formthotics izdeluje podjetje Foot Science International iz Christchurcha na Novi Zelandiji. Podjetje ima več kot 30 let izkušenj z izdelovanjem vrhunskih ortopedskih korekcijskih (medicinskih) vložkov ter vložkov za šport in vsak dan, ki se uporabljajo po vsem svetu. Tako material Formax, kot vložke same, izdelujejo v svoji tovarni na Novi Zelandiji.