100% naravne singlce, top enduro ture, fajn družba, vrhunski MTB dopust

Območje Sobrarbe leži na južni strani Pirenejev. Pohvali se lahko s prav posebno klimo –  sončno in toplo. Lokalci pravijo, da imajo 320 sončnih dni na leto, zime so mile, kot da bi bili ob morju, istočasno pa lahko uživaš v razgledih na zasnežene vrhove Pirenejev. Če temu dodaš še 1.000 km vrhunskih in 100% naravnih enduro trejlov, čudovito naravo, srednjeveške vasice in zelo fajn ljudi, dobiš zmagovalno izvensezonsko MTB destinacijo. O lokaciji lahko prebereš tudi v članku našega vodnika tukaj (klik)

Termin: 18.3. – 25.3. 2023
Potuješ lahko udobno in hitro z letalom
tvoje kolo in oprema pa z nami po tleh.

Enduro/trail MTB ture, tehnično
do S2 po STS, fizično srednje zahtevno,
veliko možnosti prilagajanja…

Bivanje v prenovljenem bike hotelu,
vključen polpenzion (zajtrk in večerja),
kolesarimo direktno iz nastanitve.

100% naravni in zelo raznoliki trejli,
sestavljeni v vrhunske ture.

Čarobne srednjeveške vasice, čudovita
narava in nepozabni razgledi.

Gostoljubje, sproščeno vzdušje, lokalna
kulinarika, tudi pivo, ki skrbi za trejle 🙂

Avtorji fotografij (c) Tomaž Košir, Jaka Bizjak, Andrej Remškar

FOTOGALERIJA

Avtorji fotografij (c)
Tomaž Košir, Jaka Bizjak, Andrej Remškar

Dejan, Hrastnik:

“Do letos mi je bilo, od vseh MTB avantur na katerih sem bil z Outdoor Station, najbolj všeč v severnih Apeninih, potem pa sem šel spomladi z njimi v južne Pireneje in prvo mesto je sedaj trdno špansko. Res nepozabna izkušnja, ki jo priporočam vsakemu!”

Čakajo te ENDURO / TRAIL MTB ture

Saj bomo uživali tudi pri kolesarjenju navzgor, še posebej med počitki in razgledi (haha), ampak glavne zvezde naših enduro kolesarskih počitnic so vedno spusti po čim boljših naravnih trejlih.  Za njih bomo tudi tokrat grizli v hribe! Pa še pivo (ali sok) po furanju bo toliko bolj zasluženo.

Aja! Včasih nam po pri vzponu vseeno pomagal kombi… yaaj 🙂

Preberi o lokaciji tudi v članku tukaj (klik)…


Potrebuješ več informacij?
Pokliči 041 380 750 ali piši na tomaz@outdoorstation.si

Skupaj: 5 in pol kolesarskih dni

Program kolesarjenja je načrtovan od 19. do 24. marca, od tega 5 celodnevnih tur in en dan s krajšo turo. Kar intenzivno, če odpelješ vse, a seveda nikjer ne piše, da moraš!  Nekatere ture bodo namreč omogočale, da jih posameznik zapusti prej, če bi želel in se po navodilih vodnika po bližnjici odpravi nazaj v hotel. Kakšen dan seveda lahko tudi povsem izpustiš, po želji in počutju…

Naša želja je pripraviti kar najboljšo izkušnjo za vsakega udeleženca, zato natančnega poteka, z vnaprej določenimi turami, trejli… ne maramo delati. Vodnik raje za vse dni pripravi različne scenarije in se potem odloča katerega izpeljati glede na razmere, skupino, želje… Program za naslednji dan podrobneje predstavi vsak dan pri večerji… Tako ostanemo fleksibilni in se sproti prilagajamo, pri tem pa izbiramo najbolj ustrezne trejle in kombinacije tisti hip. Tudi to je ena od prednosti kolesarjenja z izkušenimi vodniki

.
Tvoj vodnik: Tomaž Košir
.


Potrebuješ več informacij?
Pokliči 041 380 750 ali piši na tomaz@outdoorstation.si

Tehnična zahtevnost:
srednja / do S2 (redko in neobvezno S3)

Po lestvici od S0 do S5 (Single Trail Skala / STS)

Ture so primerne za tiste, ki že imate nekaj izkušenj z naravnimi enoslednicami, redno kolesarite že vsaj eno leto, ste tehnično dovolj podkovani, da vas spusti srednje težavnosti ne ustavijo prevečkrat in hkrati nimate težav s tem, da po potrebi sestopite s kolesa in odsek, ki vam je pretežak, premagate peš.

Spusti bodo v glavnem dolgi in srednje tehnično zahtevni (S2), z občasnimi neobveznimi težjimi deli (S3). Med ovirami izstopajo predvsem skale in skalni odseki, stopnice (dropi), krajši zelo strmi deli, ostrejši zavoji in neutrjena kamnita podlaga (loose). Tereni so zelo raznoliki in nikoli dolgočasni…

Fizična zahtevnost:
srednje

Fizično so ture najbolj primerne za tiste, ki ste redno telesno aktivni, pogosto vrtite pedala in zmorete po različnih terenih z zmernim tempom in rednimi počitki kolesariti vsaj 5 ur na dan… Če imaš e-kolo bodo vzponi lahko nekoliko lažji, a te čakajo tudi dolgi in intenzivni spusti, ki terjajo svoj kondicijski davek.

Dnevne ture bodo v glavnem sestavljene iz več vzponov in spustov. Na dan bomo naredili od 15 do 35 kilometrov, pri tem na noge v hrib od 300 do 1100 višincev. Ostalo višino nam bo pomagal nabrati kombi. En dan bomo izkoristili tudi za celodnevno shutlanje z minimalnim kolesarjenjem v hrib. Navzdol bo dnevni izkupiček štel od 800 do 3000 višincev.


Potrebuješ več informacij?
Pokliči 041 380 750 ali piši na tomaz@outdoorstation.si

Cena na osebo

 

1.298 €

Cena paketa vključuje:

Prevoz iz Barcelone do hotela (prihod)

Prevoz iz hotela do Barcelone (povratek)

Vsi lokalni transferji s kombijem

7x nočitev v apartmajskem hotelu

7x večerja in 6x zajtrk

5 vodenih dnevnih enduro MTB tur

1 vodena poldnevna enduro MTB tura

Do 30% vzponov z asistenco shuttla

Izkušen slovenski MTB vodnik

Kolesarsko svetovanje / coaching

Mesto za varno shranjevanje kolesa

Vrečka dobrodošlice

Organizacija in vodenje potovanja

Možna doplačila za prevoz iz Ljubljane:

Prevoz osebe, prtljage, kolesa (+150€)

Prevoz le kolesa in prtljage (+60€)

Paket ne vključuje:

Transfer do Barcelone in nazaj

Prehrana preko dneva na lokaciji

Kolesarska in druga oprema

Osebna zavarovanja za tujino

Vse ostalo kar ni navedeno pod vključeno…

Cena paketa vključuje:

Prevoz z letališča Barcelona do hotela (prihod)

Prevoz iz hotela do letališča Barcelona (povratek)

Vsi lokalni transferji s kombijem

7x nočitev v apartmajskem hotelu

7x večerja in 6x zajtrk

5 vodenih dnevnih enduro MTB tur

1 vodena poldnevna enduro MTB tura

Do 30% vzponov z asistenco shuttla

Izkušen slovenski MTB vodnik in pomočnik

Sprotno kolesarsko svetovanje / coaching

Varno mesto za shranjevanje kolesa v hotelu

Vrečka dobrodošlice

Organizacija in vodenje potovanja

Možna doplačila za prevoz iz Ljubljane:

Prevoz osebe, prtljage in kolesa (+150€)

Prevoz le kolesa in prtljage (+60€)

Paket ne vključuje:

Transfer (letalo) do Barcelone in nazaj

Prehrana preko dneva na lokaciji

Kolesarska in druga oprema

Osebna zavarovanja za tujino

Vse ostalo kar ni navedeno pod vključeno…

Cena na osebo

 

1.298 €

Kje so Pireneji?

Pireneji so 450 km dolga gorska veriga, ki sega od Sredozemskega morja do Atlantika in razmejuje Španijo in Francijo, vmes pa objame še miniaturno Andoro. Nastala je s trkom iberske in evropske tektonske plošče, daleč daleč preden so izumili kolo, tam nekje do 100 miljonov let nazaj. Najvišji vrh Pirenejev je gora Aneto (3,404 m).

Naša MTB destinacija

Naše tokratno igrišče leži na južni, iberski strani teh hribov, kjer je omenjeni karambol plošč poskrbel tudi za idealne in raznolike MTB terene. Naš cilj je območje Sobrarbe v provinci Huesca, kjer kolesarskih enoslednic, bolj ali manj tehnično zahtevnih, preprosto ne zmanjka. Dvakrat je tam že uspešno gostovala tudi svetovna enduro serija EWS. Bivali bomo v mestu Ainsa, ki s svojim srednjeveškim delom velja za enega najlepših zgodovinskih naselij v Španiji. Kljub oddaljenosti od morja, leži na pol poti med Sredozemljem in Atlantikom, ima območje pravo sredozemsko klimo, z milimi zimami in veliko sonca. Pogosto bomo kolesarili po trejlih v borovih gozdovih, kot bi bili na morski obali 🙂

V razvoj MTB turizma lokalni kolesarji vlagajo že več kot 15 let, a počasi in ne preveč glasno, zato kakšne pretirane kolesarske gneče ni. Sistem njihovih kolesarskih poti se razteza čez ogromno in zelo razgibano območje, skupaj merijo preko 3.000 km, od tega pa je kar 1.000 km naravnih enoslednic. Tistim, ki kolesarijo sami, so za lažje spoznavanje z območjem sestavili tudi nekaj zaključenih tur in jih označili, a to je le osnova…

Mi bomo to spoznavanje lahko preskočili…

… in se kar takoj lotili najboljšega. V dnevne kombinacije bomo vtaknili najboljše trejle, včasih združili dele različnih tur, manj zanimivim delom pa se bomo kolikor bo le mogoče izognili. Ob tem bomo ture lahko sproti prilagodili tudi skupini, željam, razmeram… Naši vodniki so v tem eksperti, terene dobro poznajo, zato lahko pričakuješ maksimalen izkoristek svojega dopusta.


Potrebuješ več informacij?
Pokliči 041 380 750 ali piši na tomaz@outdoorstation.si

Ti lahko potuješ z letalom, tvoja oprema in kolo pa z našim kombijem

Opcijsko se lahko pelješ tudi z našim kombijem, a bo pot dolga.

V ceno je že vključen transfer udeležencev z letališča v Barceloni do našega hotela in nazaj, za najbolj udobno pot (let le z ročno prtljago) tako potrebuješ le še prevoz kolesa in opreme z našim kombijem in prikolico iz Ljubljane (doplačilo 60€).

 


POT Z LETALOM

Če potuješ z letalom, je tvoj cilj Barcelona. Letalsko linijo izbereš sam/-a, mi pa poskrbimo za  program od Barcelone dalje. Na letališču te bomo pobrali s kombijem in skupaj z drugimi udeleženci odpeljali do hotela. Ponavadi je najbolje leteti iz Benetk, let traja ca. 2 uri.

Pomembne informacije v zvezi z letalskim transferjem:

1.
Če kolesa in oprema potujejo z našo ekipo po tleh,  greš na letalo lahko le z ročno prtljago.

2.
Letalsko karto kupi po tem, ko ti mi potrdimo prijavo, ne pred tem.

3.
Pri iskanju letalske linije za Barcelono in nazaj, glej datume 18.3. za tja in 25.3. za nazaj. Na dan prihoda 18.3.  moraš biti v Barceloni najkasneje ob 20:45, na dan povratka 25.3. pa lahko iz Barcelone vzletiš najprej ob 12:00. V primeru, da ne najdeš nobenega leta, ki bi ustrezal tem uram, nas prosim kontaktiraj…  Klikni tukaj za trenutno ponudbo ustreznih letov iz Benetk s prevoznikom RyanAir …

4.
Prevoz z letalom ni vključen v ceno, za nakup vozovnice in pot do Barcelone poskrbiš sam/-a, pri tem pa z veseljem pomagamo z nasveti za izbiro prave linije. Svetujemo, da letalsko vozovnico kupiš čim prej po naši potrditvi tvoje prijave.


POT S KOMBIJEM

Če bi vseeno raje potoval/-a s kombijem, ki bo peljal direktno od Ljubljane do destinacije in nazaj (2 voznika / s krajšimi postanki na avtocestnih počivališčih), boš na pot krenil/-a 17.3., vrnil/-a pa se boš 26.3.  Podrobnosti javimo po prijavi… Doplačilo za prevoz s kombijem je 150 EUR, število mest je omejeno.

Izbrano opcijo trasnsferja izbereš ob prijavi, več informacij pa od nas dobiš po tem.


Potrebuješ več informacij?
Pokliči 041 380 750 ali piši na tomaz@outdoorstation.si

Bivali bomo v apartmajskem hotelu

Naš hotel se nahaja v centru Ainse in je idealno izhodišče za kolesarske podvige v okolici.  Je zelo udoben in pred kratkim povsem prenovljen. Ker gre za bike-hotel, je seveda poskrbljeno tudi za udobno in varno shranjevanje koles, njihovo pranje in možnost servisiranja.

Nastanjeni bomo v prostornih apartmajih za 4 osebe, z dvema spalnicama, dvema kopalnicama in velikim dnevnim prostorom in kuhinjo. V vsaki spalnici sta 2 ločeni postelji ali ena zakonsko (po želji). Velikost apartmaja se lahko spremeni, če vsa mesta v skupini ne bodo zapolnjena. V hotelu so na voljo tudi različni skupni prostori ter razgledna terasa z bazenom, ki pa v času našega obiska ne bo obratoval. Apartmaje, razen kuhinjske posode, nam bodo očistili  vsak dan (hotelski režim), najbližja trgovina s hrano je 100 metrov proč, športna trgovinale nekaj metrov dlje, pekarna 200 metrov…

Zajtrk in večerja sta vključena

Obilna zajtrk in večerja na destinaciji sta vključena v ceno, za ostalo prehrano in pijačo (predvsem prigrizki za na ture) pa bo vsak poskrbeti sam. V apartmajih so tudi kuhinje, zato tudi kakšno tovrstno ustvarjanje, če bi kdo želel, ne bo problem.


Potrebuješ več informacij?
Pokliči 041 380 750 ali piši na tomaz@outdoorstation.si

Idealno je polno vzmeteno gorsko kolo (enduro, trail, all mountain), z grobo profiliranimi plašči in disk zavorami. Poleg tega so obvezni tudi ščitniki za kolena (in priporočljivo komolce), kvalitetna gorsko kolesarska čelada, kolesarske rokavice s pokritimi prsti, kolesarski nahrbtnik… Natančen spisek potrebne opreme dobi vsak udeleženec po prijavi.


Potrebuješ več informacij?
Pokliči 041 380 750 ali piši na tomaz@outdoorstation.si

Zanesljivo. Varno. Nepozabno.

.
Outdoor športi so naša strast, zato poslanstvo, da našim gostom pripravimo nepozabno izkušnjo, jemljemo resno in osebno. Namesto tebe se bomo ukvarjali z načrtovanjem tur, nastanitve, prehrane, prevoza opreme in lokalnih transferjev ter poskrbeli, da boš svoj dopust izkoristil 100%.

Nikoli ne vodimo le s pomočjo GPS sledi, ki jih je moč najti na internetu! Tako početje bi bilo neodgovorno, za prave MTB vodnike pa tudi nedopustno. Vsako turo smo osebno preverili in jo poznamo iz lastnih izkušenj, prav tako poznamo mogoče variacije, kombiunacije, obvoze in bližnjice, kar je bistveno, če gre kaj narobe oz. je potrebno turo prilagajati. Ko potrebujemo pomoč GPS sledi, uporabljamo le tiste, ki smo jih posneli oz. preverili sami, torej vemo, da so 100% zanesljive.

Na naših potovanjih tudi nikoli ne manjka druženja in novih poznanstev. Poleg tega so naši programi idealni za sprotno nabiranje in utrjevanje znanja na vseh nivojih.

Število udeležencev je omejeno

Rezerviraj svoje mesto

Ob prijavi plačilo še ni potrebno, v roku 2. delovnih dni pa je potrebno mesto potrditi s plačilom akontacije (30%). Preostanek plačaš najkasneje deset dni pred odhodom. Plačilo je možno le z bančnim nakazilom, navodila pa pošljemo po prijavi.

Mainimum prijav za izvedbo: 5 / Največ udeležencev: 8
.
PRIJAVE SO ODPRTE

Še 4 prosta mest


  Ime in priimek

  E-mail

  Telefonska številka

  Naslov (ulica, hišna št., pošta...)

  Prijavljam se na potovanje:

  Moje želje glede transferja:

  Moje želje glede prevoza opreme:

  Opombe (posebne želje glede nastanitve, prehrane itd...):

  Preberi splošne pogoje poslovanja...
  Preberi naš pravilnik o zasebnosti...

  Da, sprejemam splošne pogoje poslovanja in pravilnik o zasebnosti