100% naravne singlce, top enduro ture, fajn družba, vrhunski MTB krompirjev dopust

Spet potujemo na južno stran Pirenejev, v območje Sobrarbe, kjer se lahko pohvalijo s prav posebno klimo –  sončno in toplo. Lokalci pravijo, da imajo 320 sončnih dni na leto. Jesen, zima in pomlad so idealen čas za kolesarjenje tam, razgledi na visoke vrhove Pirenejev pa vedno čudoviti. Če temu dodaš še 1.000 km vrhunskih in 100% naravnih enduro trejlov, čudovito naravo, srednjeveške vasice in zelo fajn ljudi, dobiš zmagovalno izvensezonsko MTB destinacijo. Tokrat smo za obisk izbrali jesen, ko je narava še posebej lepa. O lokaciji lahko prebereš tudi v članku našega vodnika tukaj (klik)

Termin: 28.10. – 4.11. 2023
Potuješ lahko udobno in hitro z letalom,
tvoje kolo in oprema pa z nami po tleh.

Enduro/trail MTB ture, tehnično
do S2 po STS, fizično srednje zahtevno.
Večino tur začnemo izpred hotela…

Bivanje v udobnem aparmaju v
modernem bike hotelu. Vključen
zajtrk, opcijsko polpenzion…

100% naravni in zelo raznoliki trejli,
sestavljeni v vrhunske ture.

Čarobne srednjeveške vasice, čudovita
narava in nepozabni razgledi.

Gostoljubje, sproščeno vzdušje, lokalna
kulinarika, tudi pivo, ki skrbi za trejle 🙂

Avtorji fotografij (c) Tomaž Košir, Jaka Bizjak, Andrej Remškar

FOTOGALERIJA

Avtorji fotografij (c)
Tomaž Košir, Jaka Bizjak, Andrej Remškar

Dejan, Hrastnik:

“Do letos mi je bilo, od vseh MTB avantur na katerih sem bil z Outdoor Station, najbolj všeč v severnih Apeninih, potem pa sem šel spomladi z njimi v južne Pireneje in prvo mesto je sedaj trdno špansko. Res nepozabna izkušnja, ki jo priporočam vsakemu!”

Čakajo te ENDURO / TRAIL MTB ture

Saj bomo uživali tudi pri kolesarjenju navzgor, še posebej med počitki in razgledi (haha), ampak glavne zvezde naših enduro kolesarskih počitnic so vedno spusti po čim boljših naravnih trejlih.  Za njih bomo tudi tokrat grizli v hribe! Pa še pivo (ali sok) po furanju bo toliko bolj zasluženo.

Aja! Včasih nam po pri vzponu vseeno pomagal kombi… yaay 🙂


Potrebuješ več informacij?
Pokliči 041 380 750 ali piši na tomaz@outdoorstation.si

Skupaj: 5 in pol kolesarskih dni

Program kolesarjenja je načrtovan od 29 oktobra do 3. novembra, od tega 5 celodnevnih tur in en dan s krajšo turo. Kar intenzivno, če odpelješ vse, a seveda nikjer ne piše, da moraš! Nekatere ture bodo namreč omogočale, da jih posameznik zapusti prej in se po navodilih vodnika po bližnjici odpravi nazaj v hotel. Kakšen dan seveda lahko tudi povsem izpustiš, po želji in počutju…

Naša želja je pripraviti kar najboljšo izkušnjo za vsakega udeleženca, zato natančnega poteka, z vnaprej določenimi turami, trejli… ne maramo delati. Vodnik raje za vse dni pripravi različne scenarije in se potem odloča katerega izpeljati glede na razmere, skupino, želje… Program za naslednji dan podrobneje predstavi dan prej… Tako ostanemo fleksibilni in se sproti prilagajamo, pri tem pa izbiramo najbolj ustrezne trejle in kombinacije tisti hip. Tudi to je ena od prednosti kolesarjenja z izkušenimi vodniki

.
Tvoj vodnik: Tomaž Košir
.


Potrebuješ več informacij?
Pokliči 041 380 750 ali piši na tomaz@outdoorstation.si

Tehnična zahtevnost:
srednja / do S2 (redko in neobvezno S3)

Po lestvici od S0 do S5 (Single Trail Skala / STS)

Ture so primerne za tiste, ki že imate nekaj izkušenj z naravnimi enoslednicami, redno kolesarite že vsaj eno leto, ste tehnično dovolj podkovani, da vas spusti srednje težavnosti ne ustavijo prevečkrat in hkrati nimate težav s tem, da po potrebi sestopite s kolesa in odsek, ki vam je pretežak, premagate peš.

Spusti bodo v glavnem dolgi in srednje tehnično zahtevni (S2), z občasnimi neobveznimi težjimi deli (S3). Med ovirami izstopajo predvsem skale in skalni odseki, stopnice (dropi), krajši zelo strmi deli, ostrejši zavoji in neutrjena kamnita podlaga (loose). Tereni so zelo raznoliki in nikoli dolgočasni…

Fizična zahtevnost:
srednje

Fizično so ture najbolj primerne za tiste, ki ste redno telesno aktivni, pogosto vrtite pedala in zmorete po različnih terenih z zmernim tempom in rednimi počitki kolesariti vsaj 5 ur na dan… Če imaš e-kolo bodo vzponi lahko nekoliko lažji, a te čakajo tudi dolgi in intenzivni spusti, ki terjajo svoj kondicijski davek.

Dnevne ture bodo v glavnem sestavljene iz več vzponov in spustov. Na dan bomo naredili od 15 do 35 kilometrov, pri tem na noge v hrib od 300 do 1100 višincev. Ostalo višino nam bo pomagal nabrati kombi. En dan bomo izkoristili tudi za celodnevno shutlanje z minimalnim kolesarjenjem v hrib. Navzdol bo dnevni izkupiček štel od 800 do 3000 višincev.


Potrebuješ več informacij?
Pokliči 041 380 750 ali piši na tomaz@outdoorstation.si

Cena na osebo

 

1.050 €

Cena paketa vključuje:

Prevoz iz Barcelone do hotela (prihod)

Prevoz do Barcelone (povratek)

Vsi lokalni transferji s kombijem

5 vodenih dnevnih MTB tur

1 vodena poldnevna MTB tura

Do 30% vzponov z asistenco shuttla

Izkušen slovenski MTB vodnik

Kolesarsko svetovanje / coaching

7x nočitev v apartmajskem hotelu

7x odličen zajtrk v hotelski restavraciji

Lastna polno opremljena kuhinja v apartmaju

Posteljnina, brisače, dnevno čiščenje

Varno mesto za shranjevanje kolesa

Organizacija in vodenje potovanja

Možna doplačila:

Doplačilo za večerjo v hotelu (sproti/+20€/večerjo)

Prevoz kolesa in prtljage iz Ljubljane s kombijem (+70€)

Prevoz osebe, prtljage in kolesa iz Ljubljane (+150€)

Paket ne vključuje:

Transferja (letalo) do Barcelone in nazaj

Prehrane, razen zajtrka

Kolesarske in druge opreme

Osebnega zavarovanja za tujino

Vsega ostalega kar ni navedeno pod vključeno…

Cena paketa vključuje:

Prevoz z letališča Barcelona do hotela (prihod)

Prevoz iz hotela do letališča Barcelona (povratek)

Vsi lokalni transferji s kombijem

5 vodenih dnevnih enduro/trail MTB tur

1 vodena poldnevna enduro/trail MTB tura

Do 30% vzponov z asistenco shuttla

Izkušen licenciran slovenski MTB vodnik

Sprotno kolesarsko svetovanje / coaching

7x nočitev v sodobnem apartmajskem hotelu

7x odličen zajtrk v hotelski restavraciji

Lastna polno opremljena kuhinja v apartmaju

Posteljnina, brisače, dnevno čiščenje apartmaja

Varno mesto za shranjevanje kolesa v hotelu

Organizacija in vodenje potovanja

Možna doplačila:

Doplačilo za večerjo v hotelu (sproti/+20€ na večerjo)

Prevoz kolesa in prtljage iz Ljubljane s kombijem (+70€)

Prevoz osebe, prtljage in kolesa iz Ljubljane (+150€)

Paket ne vključuje:

Transferja (letalo) do Barcelone in nazaj

Prehrane, razen zajtrka

Kolesarske in druge opreme

Osebnega zavarovanja za tujino

Vsega ostalega kar ni navedeno pod vključeno…

Cena na osebo

 

1.050 €

Kje so Pireneji?

Pireneji so 450 km dolga gorska veriga, ki sega od Sredozemskega morja do Atlantika in razmejuje Španijo in Francijo, vmes pa objame še miniaturno Andoro. Nastala je s trkom iberske in evropske tektonske plošče, daleč daleč preden so izumili kolo, tam nekje do 100 miljonov let nazaj. Najvišji vrh Pirenejev je gora Aneto (3,404 m).

Naša MTB destinacija

Naše tokratno igrišče leži na južni, iberski strani teh hribov, kjer je omenjeni karambol plošč poskrbel tudi za idealne in raznolike MTB terene. Naš cilj je območje Sobrarbe v provinci Huesca, kjer kolesarskih enoslednic, bolj ali manj tehnično zahtevnih, preprosto ne zmanjka. Dvakrat je tam že uspešno gostovala tudi svetovna enduro serija EWS. Bivali bomo v mestu Ainsa, ki s svojim srednjeveškim delom velja za enega najlepših zgodovinskih naselij v Španiji. Kljub oddaljenosti od morja, leži na pol poti med Sredozemljem in Atlantikom, ima območje pravo sredozemsko klimo, z milimi zimami in veliko sonca. Pogosto bomo kolesarili po trejlih v borovih gozdovih, kot bi bili na morski obali 🙂

V razvoj MTB turizma lokalni kolesarji vlagajo že več kot 15 let, a počasi in ne preveč glasno, zato kakšne pretirane kolesarske gneče ni. Sistem njihovih kolesarskih poti se razteza čez ogromno in zelo razgibano območje, skupaj merijo preko 3.000 km, od tega pa je kar 1.000 km naravnih enoslednic. Tistim, ki kolesarijo sami, so za lažje spoznavanje z območjem sestavili tudi nekaj zaključenih tur in jih označili, a to je le osnova…

Mi bomo to spoznavanje lahko preskočili…

… in se kar takoj lotili najboljšega. V dnevne kombinacije bomo vtaknili najboljše trejle, včasih združili dele različnih tur, manj zanimivim delom pa se bomo kolikor bo le mogoče izognili. Ob tem bomo ture lahko sproti prilagodili tudi skupini, željam, razmeram… Naši vodniki so v tem eksperti, terene dobro poznajo, zato lahko pričakuješ maksimalen izkoristek svojega dopusta.


Potrebuješ več informacij?
Pokliči 041 380 750 ali piši na tomaz@outdoorstation.si

Top izbira za pot:
Ti potuješ z letalom, tvoja oprema in kolo pa z našim kombijem

V ceno je že vključen transfer udeležencev z letališča v Barceloni do našega hotela in nazaj, za najbolj udobno pot (let le z ročno prtljago) tako potrebuješ le še prevoz kolesa in opreme z našim kombijem in prikolico iz Ljubljane. Opcijsko se lahko tudi ti pelješ že iz Slovenije z našim kombijem, a bo pot dolga.

Beri dalje za več informacij: 


POT Z LETALOM

Če potuješ z letalom, je tvoj cilj Barcelona. Letalsko linijo izbereš sam/-a, mi pa poskrbimo za  program od Barcelone dalje. Na letališču te bomo pobrali s kombijem in skupaj z drugimi udeleženci odpeljali do hotela. Ponavadi je najbolje leteti iz Benetk, let traja ca. 2 uri.

Pomembne informacije v zvezi z letalskim transferjem:

1.
Če kolesa in oprema potujejo z našo ekipo po tleh (doplačilo 70€), greš na letalo lahko le z ročno prtljago.

2.
Letalsko karto kupi po tem, ko ti mi potrdimo prijavo, ne pred tem!

3.
Pri iskanju letalske linije za Barcelono in nazaj glej datume 28.10. za tja in 4.11. za nazaj (razen če želiš v Španiji prebiti še kak dan praj ali potem). Na dan prihoda 28.10. moraš biti v Barceloni najkasneje ob 19.00, na dan povratka 4.11. pa lahko iz Barcelone vzletiš najprej ob 12:00.  V obe smeri kombi udeležence pobira oz. odlaga na barcelonskem letališču (vse se natančno dogovorimo, ko dobimo podatke o izbranih letih vseh udeležencev). V primeru, da ne najdeš nobenega leta, ki bi ustrezal tem uram, nas prosim kontaktiraj…

Klikni tukaj za trenutno ponudbo ustreznih letov iz Benetk s prevoznikom RyanAir …

4.
Prevoz z letalom ni vključen v ceno, za nakup vozovnice in pot do Barcelone poskrbiš sam/-a, pri tem pa z veseljem pomagamo z nasveti za izbiro prave linije. Svetujemo, da letalsko vozovnico kupiš čim prej po naši potrditvi tvoje prijave.


POT S KOMBIJEM

Če bi vseeno raje potoval/-a s kombijem, ki bo peljal direktno od Ljubljane do destinacije in nazaj (2 voznika / s krajšimi postanki na avtocestnih počivališčih), boš na pot krenil/-a 27.10., vrnil/-a pa se boš 5.11.  Podrobnosti javimo po prijavi… Doplačilo za tovrsten prevoz s kombijem je 150 EUR, število mest je omejeno, vključuje pa tudi prevoz kolesa in prtljage.

Izbrano opcijo trasnsferja izbereš ob prijavi, več informacij pa od nas dobiš po tem.


Potrebuješ več informacij?
Pokliči 041 380 750 ali piši na tomaz@outdoorstation.si

Bivali bomo v apartmajskem hotelu

Naš hotel se nahaja v centru Ainse in je idealno izhodišče za kolesarske podvige v okolici.  Je zelo udoben in pred kratkim povsem prenovljen. Ker gre za bike-hotel, je seveda poskrbljeno tudi za udobno in varno shranjevanje koles, njihovo pranje in možnost servisiranja.

Nastanjeni bomo v prostornih apartmajih za 4 osebe, z dvema spalnicama, dvema kopalnicama, dnevnim prostorom in kuhinjo. V vsaki spalnici sta 2 ločeni postelji ali ena zakonsko (po želji). Velikost apartmajev se lahko zmanjša glede na končno število udeležencev, a to ne bo vplivalo na udobje, saj bo v tem primeru v apartmaju tudi manj ljudi. V hotelu so na voljo tudi različni skupni prostori ter razgledna terasa z bazenom, ki pa v času našega obiska najverjetneje ne bo več obratoval. Apartmaje, razen kuhinjske posode, nam bodo očistili vsak dan (hotelski režim), najbližja trgovina s hrano je 100 metrov proč, športna trgovinale nekaj metrov dlje, pekarna 200 metrov…

Prehrana: zajtrk je vključen, večerja opcijsko

Odličen zajtrk je vključen v ceno,  za pijačo in prigrizke na turah vsak poskrbi sam, za večerjo v hotelski restavraciji pa je možno sprotno doplačilo. V kraju je tudi še nekaj drugih restavracij, kjer lahko po turah okušamo lokalno kulinariko ali pa si preprosto privoščimo pico. Lahko si seveda kuhamo tudi sami, v apartmaju, kuhinje so polno opremljene, trgovine s hrano pa kot že napisano, takoj za vogalom…


Potrebuješ več informacij?
Pokliči 041 380 750 ali piši na tomaz@outdoorstation.si

Idealno je polno vzmeteno gorsko kolo (enduro, trail, all mountain), z grobo profiliranimi plašči in disk zavorami. Poleg tega so obvezni tudi ščitniki za kolena (in priporočljivo komolce), kvalitetna gorsko kolesarska čelada, kolesarske rokavice s pokritimi prsti, kolesarski nahrbtnik… Natančen spisek potrebne opreme dobi vsak udeleženec po prijavi.


Potrebuješ več informacij?
Pokliči 041 380 750 ali piši na tomaz@outdoorstation.si

Zanesljivo. Varno. Nepozabno.

.
Outdoor športi so naša strast, zato poslanstvo, da našim gostom pripravimo nepozabno izkušnjo, jemljemo resno in osebno. Namesto tebe se bomo ukvarjali z načrtovanjem tur, nastanitve, prehrane, prevoza opreme in lokalnih transferjev ter poskrbeli, da boš svoj dopust izkoristil 100%.

Nikoli ne vodimo le s pomočjo GPS sledi, ki jih je moč najti na internetu! Tako početje bi bilo neodgovorno, za prave MTB vodnike pa tudi nedopustno. Vsako turo smo osebno preverili in jo poznamo iz lastnih izkušenj, prav tako poznamo mogoče variacije, kombiunacije, obvoze in bližnjice, kar je bistveno, če gre kaj narobe oz. je potrebno turo prilagajati. Ko potrebujemo pomoč GPS sledi, uporabljamo le tiste, ki smo jih posneli oz. preverili sami, torej vemo, da so 100% zanesljive.

Na naših potovanjih tudi nikoli ne manjka druženja in novih poznanstev. Poleg tega so naši programi idealni za sprotno nabiranje in utrjevanje znanja na vseh nivojih.

Število udeležencev je omejeno

Rezerviraj svoje mesto

Ob prijavi plačilo še ni potrebno, v roku 2. delovnih dni pa je potrebno mesto potrditi s plačilom akontacije (30%). Preostanek plačaš najkasneje deset dni pred odhodom. Plačilo je možno le z bančnim nakazilom, navodila pa pošljemo po prijavi. V primeru takojšnjega celotnega plačla, priznamo 5% popusta.

Minimum prijav za izvedbo: 5 / Največ udeležencev: 8

Vsa mesta so zasedena


Prijave so zaprte