Vikend MTB izleti

Gorskokolesarske ture in avanture za vikend bojevnike 🙂 Na tej strani najdeš razpise in prijave. Da boš o njih vedno obveščen/-a se pofočkaj tudi na #tripalarm.

Kolesarjenje: 26. in 27. november
Prihod: 25.11. zvečer / 2 nočitvi

Jesenski MTB vikend za ljubitelje enduro trejlov

Istra ponuja nekaj odličnih MTB lokacij, ki so idealne za hladnejši del leta. Mi se bomo tokrat lotili dveh nam najljubših na tem območju – Rabca in Grožnjana. Oba ponujata lep nabor MTB trejlov, tako za ljubitelje lažjih kot zahtevnejših enduro spustov. Spali bomo v Rabcu, v odličnem hotelu s 4. zvezdicami, le streljaj od tamkajšnjih MTB terenov.


OPIS IZLETA:

Rabac je v osnovi malo ribiško in turistično naselje na vzhodni obali Istre, na robu katerega je turistični kompleks s hoteli, bazeni, urejenimi plažami… Grožnjan je simpatično srednjeveško mestece na vrhu griča v notranjosti Istre, nad dolino reke Mirne. V okolici je kup odliičnih enduro trejlov. V naš hotel v Rabcu se bomo namestili v petek 25.11. popoldan oz. zvečer ter se po večerji dogovorili še o podrobnostih za naslednji dan.

Sobota:
V soboto zjutraj, po zajtrku, se bomo odpravili na prvi kolesarski dan. Začeli bomo s kratkimi trejli v trening parku, nadaljevali z daljšim spustom po lahki flow progi, nato pa zahtevnost stopnjevali na enduro spustih s pogledom na morje in otok Cres. Vmes nas bodo seveda čakali vzponi in počitki, intenzivnost pa bomo prilagajali udeležencem…

Nedelja:
V nedeljo bomo po zajtrku zapustili hotel in Rabac, se zapeljali v Grožnjan (v smeri proti domu) in se tam lotili super enduro MTB ture v katero bomo povezali vse najboljše spuste na tem območju. Tura bo zapeljana tako, da jo bo mogoče vmes tudi predčasno zaključiti oz. kak del izpustiti, če noge ne bodo več povsem ubogale. Natančen potek ture bomo določili glede na skupino in razmere. Ker terene odlično poznamo, bo tura v vsakem primeru speljana tako, da bo izkoristek maksimalen. Nedeljske ture se lahko udeležiš tudi če ne boš z nami cel vikend, razpis najdeš tukaj (klik)

Turo v nedeljo bomo zaključili okoli 15h in se odpravili proti domu. Za večino bo to še dovolj zgodaj, da doma ujamemo odprta volišča (referendumi), še bolje pa bo, če bomo svoj glas oddali že na predčasnem glasovanju


OBVEZNA OPREMA:

izpravno gorsko kolo (trail, enduro, AM) z grobo profiliranimi plašči in disk zavorami, kvalitetna gorskokolesarska čelada (enduro, AM…), ščitniki vsaj za kolena, rezervna zračnica za tvoje kolo, rokavice s pokritimi prsti, hidracija (meh, bidoni) za vsaj 2 litra tekočine… Več informacij dobiš po prijavi…


KAJ PA VREME?

Vreme seveda bo!! 🙂 Najbolj zanesljive prognoze kažejo na lep konec tedna s kar nekaj modrega neba in temperaturami do 15 stopinj na soncu.


OSNOVNI PODATKI:

Tip gorskega kolesarjenja: Enduro/Trail
Fizična zahtevnost: srednja
Tehnična težavnost: S1 do S2 po STS (klik za opis)
Višinska razlika: 600 do 1000 vm na dan
Možnost skrajšanja ture za posameznika: Je možno.
Trajanje ture v soboto: ca. 6 ur
Trajanje ture v nedeljo: ca. 5 ur
Ture vodi: Tomaž Košir
Ture so primerne tudi za e-kolesa

CENA IN PRIJAVA

Cena udeležbe:  190 EUR

Cena vključuje:
– 2x nočitev v ****hotelu
– 2x samopostrežna večerja v hotelu
– 2x samopostrežni zajtrk v hotelu
– sokovi in voda iz avtomata v času večerje
– 2x voden gorskokolesarski dan z enduro turami
– Izkušen slovenski MTB vodnik z licenco
– Sprotno kolesarsko svetovanje / coaching
– Uporaba notranjega bazena v hotelu
– Stroški organizascije

V ceno je vključena lastna postelja v dvoposteljni sobi.
Doplačilo za lastno sobo (ena oseba v sobi): 35 EUR / noč
Prosto je le še eno mesto v dvoposteljni sobi

Prevoz je lasten oz. v kombinaciji z drugimi udeleženci. Pri kombiniranju lahko pomagamo mi. Svoje želje glede prevoza (iščem prevoz, imam prevoz, iščem sopotnike…) zapiši v opombe ob prijavi.


Število mest na izletu je omejeno!

VSA MESTA SO ZASEDENA

Pokliči ali piši za skok na morebitna izpraznjena mesta…


Mesto se potrdi s plačilom. Plačilo je možno z bančnim nakazilom, navodila za plačilo in vse ostale informacije za udeležence pa dobiš po prijavi.


Potrebuješ več informacij zdaj?
Pokliči 041 380 750 ali piši na tomaz@outdoorstation.si
..

SPLOŠNI POGOJI ZA UDELEŽBO

Za udeležbo na naših kolesarskih izletih je obvezno urejeno obvezno zdravstveno zavarovanje, priporočljiva je tudi modra EU kartica (www.zzzs.zi/tujina). Prav tako priporočamo ustrezno nezgodno oz. turistično zavarovanje za tujino, ki krije tudi vse vrste rekreativnega kolesarjenja, vključno s stroški reševanja in po možnosti z asistenco zdravstvenega prevoza v domovino. Mlajši od 18 let se lahko naših aktivnosti udeležijo le v sporemstvu starša ali skrbnika, ki za njih prevzame tudi vso odgovornost. Več o tem v naših pogojih poslovanja.

NE ZAMUDI TUDI: