OBMORSKA TOSKANA: MTB TRAIL IN ENDURO RAJ ZA VSE NIVOJE

Južno-toskansko primorje med mestoma Piombino in Grosetto ni le zbirka lepih peščenih plaž, etruščanskih izkopanin, starih term, pristnih toskanskih mestec in naravnih parkov, je tudi raj za ljubitelje kolesarjenja po enoslednicah. Območje, znano tudi kot Maremma, gosti številne MTB lokacije s trejli, med katerimi je veliko vrhunskih, najde pa se primerne vsem nivojem kolesarskega znanja. Mi področje zelo dobro poznamo, lahko bi rekli, da smo tam že doma, zato imaš v naši družbi zagotovljeno najboljše od najboljšega, tako pri kolesarjenju, kot pri izkušnji pristne italjanske kulinarike in gostoljubja.

MTB sezona: od septembra do maja
Naši paketi: 3 do 6 dni kolesarjenja / trail, enduro ture / zahtevnost T1 do T3
Za ceno, kaj vključuje in prijave glej posamezne termine:

Po najboljših toskanskih trejlih za novoletne praznike

26. dec 2019 - 2. jan 2020

Nastanitev s polpenzionom, novoletna večerja, 6 dni super kolesarjenja… z možnostjo podaljšanja!

 

Minimalno število prijav za izvedbo: 6
Maksimalno število udeležencev: 12

Vsa mesta so zasedena!
Primerno za vse nivoje! Vsak dan lahko izbereš med dvema turama:
Tehnično manj zahtevna T1T2 in tehnično bolj zahtevna T2T3 .

Toskanska obmorska klima je idealna za gorsko kolesarjenje v zimskem času, če vrhunske enoslednice združiš še z novoletnimi prazniki, pa se ti obeta nepozaben teden proč od zime. Kolesarimo seveda tudi prvega prvega, da se leto začne kot je treba 🙂

Čaka te odlična družba, super gostoljubje in lokalna kulinarika na turistični kmetiji nedaleč od prvih trejlov, pa seveda vodene gorsko-kolesarske ture, s spusti po vrhunskih, skrbno izbranih enoslednicah… Tokrat bo na sporedu kar nekaj novih tur, še posebej zanimivo za tiste, ki ste bili tam z nami že večkrat. Pripravljena imamo dva programa, z različno zahtevnimi turami, ki se jih bomo lotevali v dveh različno zahtevnih skupinah. Vsak udeleženec se bo lahko sproti odločal kateri skupini bi se kak dan pridružil. Vremenska statistika je za novo leto odlična, čez dan pa se ogreje tudi do 20 stopinj.

Akcija! Cena paketa: 699 €  599 €

Na voljo je le še eno mesto (spanje na rzategljivi zofi v apartmaju za 3-4 osebe). Akcijska cena 599 !

Brez skitih stroškov!

Kaj je vključeno v paket?

Vsako potovanje prinaša svoj potovalni paket s svojim seznamom vključenih storitev in ugodnosti, vsem pa je skupna naša želja, da pripravimo nepozabno izkušnjo za vsakega udeleženca. Tokrat smo zapakirali:

  • 7x nočitev v apartmajih ob turistični kmetiji
  • 7x večerja in 7x zajtrk (polpenzion)
  • Novoletna večerja + legendarni Outdoor Station srečelov
  • 6 dni skrbno izbranih MTB tur (enduro, trail)
  • 2 skupini z različno zahtevnimi turami, možnost prehajanja med njima
  • Tudi 1.1. 2020 preživiš na vrhunskih trejlih
  • Izkušeni slovenski gorsko kolesarski vodniki z licencami
  • Koordinacija prevoza udeležencev, logistična pomoč
  • Vrečka dobrodošlice in dodatne ugodnosti za udeležence
  • Možnost podaljšanja do 4.1., odločiš se na lokaciji (+160 €)

  Nastanitev s polpenzionom

Bivali bomo v udobnih apartmajih, zajtrke in večerje pa jedli v nekaj metrov oddaljeni gostilni turistične kmetije Il Cerro Sughero. Posestvo je od najbližjih trejlov oddaljeno le streljaj. Bazen, na sliki spodaj, za novo leto žal ni v uporabi 😉

–  Opcijski popusti

30 € popusta za tiste, ki ste že bili z nami
vsaj pet dni.
Lahko tudi na petih enodnevnih izletih 🙂

  Kaj ni vključeno?

Prevoz
Prevoz je tokrat lasten, oziroma v kombinaciji z drugimi udeleženci.  Za kombiniranje in povezovanje med udeleženci, ki imajo v avtu še prostor za druge in tistimi, ki tak prostor iščejo, poskrbimo mi. Cilj je potovati s čim manj vozili, kar je ceneje in bolj ekološko. Vozniki za vsakega dodatnega udeleženca v svojem vozilu prejmejo naš bon za 20€!

Od italjanske meje v Vrtojbi, do lokacije, pot meri ca. 550km in 35 € cestnin na osebni avto. Na lokaciji bomo skupaj lahko naredili še do ca. 180km.

Malica oz. prigrizki za na turo
Za prehrano in pijačo na turi bo vsak poskrbel sam, bo pa za sendviče mogoče poskrbeti tudi pri zajtrku.

Vse ostalo, kar ni našteto kot vključeno…

  Kakšno opremo potrebujem?

Natančen seznam potrebne opreme in oblačil bo vsak udeleženec dobil po prijavi. Če ti kaj manjka, si lahko izposodiš pri nas. Tu je nekaj osnovnih reči:

Gorsko kolo: Polnovzmeteno ali spredaj vzmeteno gorsko kolo (all-mountain, trail, enduro, robustnejši XC). Zaščitna oprema: Ščitniki za kolena (priporočamo tudi za komolce, če jih nimaš ti jih posodimo mi), MTB čelada. Nahrbtnik in hidracija:
Nahrbtnik z vsaj 15 litri prostornine, meh za vodo in/ali bidoni.

  Program

Prihod na lokacijo načrtujemo za 26.12. popoldan, ko imamo ob 19h že prvo večerjo.

Kolesarski program za ta termin je fleksibilen in se bo dnevno prilagajal skupinam, razmeram in željam udeležencev. Ture bodo trajale od 4 do 6 ur, popoldan, po kolesarjenju, pa bo čas za aktivnost v lastni režiji. Opcija so tudi obiski različnih toskanskih mest v bližini (Massa Marittima, Campiglia Marittima, Castiglione della Pescaia…), mogoče tudi skok v kake od slavnih etruščanskih term…  Če ti 2.1. še ne bo dovolj kolesa, je opcija (dolplačilo 160) tudi podaljšanje do 4.1. 🙂

Na silvestrovo bomo zasedli eno od dooolgih miz v gostilni in se lotili novoletne pojedine. Ob tem bomo pripravili tudi naš legendarni novoletni srečelov, ki bo najbolj srečnemu prinesel udeležbo na eni od naših “velikih” MTB odprav, vsem ostalim pa vsaj dve uporabni ali pa okusni presenečenji. V igri za glavno darilo so Sardinija, Queyras…

Ture bosta vodila gorsko kolesarska vodnika z licencami Tomaž Košir in Jan Porič.

  Prijavi se zdaj

Prijava je hitra in enostavna. Izpolniš obrazec, mi pa ti nato pošljemo vse dodatne informacije in napotke, oz. se dogovorimo glede individualnih želja. Ob oddaji prijave plačilo še ni potrebno, mesto pa se nato potrdi in dokončno rezervira s plačilom 30% akontacije ali celotnega zneska.

Možno je plačilo z bančnim nakazilom ali darilnim bonom.

Ime in priimek

E-mail

Telefonska številka

Naslov (ulica, hišna številka, kraj)

Posebne želje glede nastanitve

Prevoz?

Način plačila
Kasneje ga lahko tudi spremenite

Opombe

! ! ! S klikom na gumb POŠLJI PRIJAVO potrjujem, da sem star/-a vsaj 18 let in se strinjam s pogoji poslovanja.

Kontaktiraj nas za več informacij!
Pokliči 041 380 750 ali piši na avanture@outdoorstation.si

MTB Toskana MTB Toskana MTB Toskana MTB Toskana

Kdaj sta pa vidva nazadnje teden dni kolesarila skupaj?

25. apr 2020 - 2. maj 2020

Prevoz, nastanitev s polpenzionom, otroško varstvo, 6 dni trail in enduro kolesarjenja…

Termin je v pripravi

MTB trip pripravljen posebej zate, tvoje prijatelje, sodelavce...

Termin po dogovoru

Potovanje lahko kombiniramo tudi z našimi drugimi destinacijami…

Kontaktiraj nas za več informacij!
Minimalno št. nočitev za izvedbo: 3

MTB Toskana MTB Toskana MTB Toskana MTB Toskana
Kontaktiraj nas za več informacij!
Pokliči 041 380 750 ali piši na avanture@outdoorstation.si

Maremma, južna obmorska Toskana

Maremma je območje na zahodnem delu osrednje Italije, med Apenini in Tirenskim morjem in obsega velik del južne Toskane in del severnega Lazia. V preteklosti je bilo to območje v nižinah precej močvirnato in velikokrat leglo malarije, a so problem rešili z izsuševanjem, ko so v času velikega toskanskega kralja Ferdinanda I, na območju začeli s pospešenim izkopavanjem železove rude.

Maremma je sicer divja in redko poseljena pokrajina z zelo malo industrije in še vedno nepokvarjeno obalo, ki jo krasijo lepe peščene plaže. Pokrajina prehaja iz ravnic v griče tipične mediteranske makije, pa v nasade oliv in vinograde. Hriboviti del Maremme je bogat z naravnimi vrelci, bližje obale pa najdemo tudi stare etruščanske terme, ki so danes eden od donosnih turističnih produktov (npr. Campiglia Marittima).

Obmorska Toskana ponuja tudi super gorsko kolesarske destinacije, obiskali pa bomo območje naravnih parkov med mestoma Piombino in Grosetto, ki je prepredeno z MTB enoslednicami vseh vrst in težavnosti. Ker območje odlično poznamo, boš seveda ves čas kolesaril/-a le po najboljših 🙂

Veliko kolesarskih terenov leži v neposredni bližini Tirenskega morja, z lepimi peščenimi plažami, drugi le streljaj proč, na prijetnih gričih v bližini starih toskanskih mest. Vreme, predvsem temperaturno, je za kolesarjenje najbolj primerno jeseni in spomladi, pa tudi pozimi, le poleti je v glavnem prevroče. Sončna statistika je odlična, padavine pa v glavnem kratkotrajne, tudi pozimi. Odlično lastnost, ki veseli kolesarje je ima tamkajšnja zemlja, ki zmešana z mivko in peskom, ponekod ostaja dovolj porozna, da se da po trejlih odlično kolesariti tudi takoj po dežju. Seveda to ne velja za vse enoslednice, a za to, da vedno izberemo prave, imate nas 🙂
Toskana MTB Toskana MTB Toskana MTB Toskana MTB Toskana MTB 

Zanesljivo. Varno. Nepozabno.

Outdoor športi so naša strast, zato poslanstvo, da našim gostom pripravimo nepozabno izkušnjo, jemljemo resno in osebno. Namesto vas se bomo ukvarjali z načrtovanjem tur, nastanitve, prehrane in prevoza ter poskrbeli, da boste svoj dopust izkoristili 100%.

Toskanske obmorske trejle odlično poznamo. Z MTB turami tam smo začeli že leta 2014, naš program pa redno osvežujemo in dopolnjujemo. V razvoj vsake destinacije vložimo veliko truda, časa in denarja, zato vam lahko ponudimo vrhunsko izkušnjo.

Na naših turah ni stanja v koloni in nenehnega čakanja. Spuste izpeljemo tako, da vsakdo lahko vozi s svojim tempom (v mejah varnosti) in se ustavlja malokrat, ravno prav da se nadiha in malo spočije. Kot bi šli na turo s kolegi!

Velik poudarek dajemo varnosti! Nikoli vas tudi ne vodimo le s pomočjo GPS sledi, ki jih je moč najti na internetu! Tako početje bi bilo neodgovorno, za profesionalne MTB vodnike pa tudi nedopustno. Vsako turo dobro poznamo in jo za skupino pripravimo na podlagi lastnih izkušenj, prav tako poznamo obvoze in bližnjice, kar je bistveno, če gre kaj narobe. Če kdaj potrebujemo pomoč GPS sledi (megla, tema, spremembe na terenu…), pa uporabljamo le tiste, ki smo jih posneli sami, torej vemo, da so 100% zanesljive.

Na naših potovanjih tudi nikoli ne manjka druženja in novih poznanstev. Poleg tega so naši programi idealni za sprotno nabiranje in utrjevanje znanja na vseh nivojih.

0
0,0 rating
0 od 5 zvezdic (glede na 0 ocen)
Odlično0%
Zelo dobro0%
Dobro0%
Zadovoljivo0%
Ne najbolje0%