MTB trail kamp za manj izkušene, na izbranih poteh v obmorski Toskani

Kolesarimo, nabiramo znanje in uživamo... Vse hkrati!

Si se ravno dobro začel/-a spogledovati s kolesarskim spuščanjem po trejlih, mogoče je za tabo že kak tečaj osnov gorskega kolesarjenja, ali pa po dolgi pavzi spet začenjaš z MTB avanturami? Ta kamp je priložnost za super ogrevanje za sezono, pa za utrjevanje že pridobljenega znanja, učenja česa novega, osveževanja pozabljenega in istočasno uživanje na vrhunskih MTB terenih. V odlični družbi ter na topli toskanski obali Tirenskega morja.

Čakajo nas kolesarski užitki na vrhunskih, skrbno izbranih trejlih v bližini slikovite Masse Marittime, sproti pa še vadba osnovnih tehnik vožnje v različnih razmerah in na različnih terenih. Od pravilnega položaja na kolesu, takšnih in drugačnih zavojev, pravilnega zaviranja, ustavljanja… do premagovanja ovir, kot so skale, korenine… Vse to v majhni skupini, z maksimalno šestimi kolesarji in na toplem toskanskem soncu 🙂

Termin: 24. – 27. marec 2022
4 dni na kolesu / 4 nočitve
Prihod na lokacijo: 23.3. zvečer

Trail/enduro kolesarjenje + delavnice
Tehnično: lahko do srednje zahtevno
Fizično: bomo prilagajali udeležencem

Cena paketa vključuje:
Nočitve, zajtrke, večerje in vodene ture
z delavnicami kolesarskih tehnik

Majhna skupina, velik izkoristek
in maksimalna prilagodljivost

Pod vodstvom izkušenih slovenskih
MTB inštruktorjev/vodnikov z licenco

Idealna kombinacija kolesarskih tur
in delavnic kolesarskih tehnik

Avtor uporabljenih fotografij: Tomaž Košir

Cena paketa vključuje:

4x nočitev v športno / turističnem resortu

4x večerja in 4x zajtrk

4 vodene dnevne MTB ture

Delavnice kolesarskih tehnik na turah

2 izkušena slovenska MTB vodnika/inštruktorja

Organizacija prevoza (po potrebi)

Organizacija in logistično svetovanje

Cena ne vključuje:

Strošek poti in lokalnih prevozov

Prehrana na turah

Pijača po izbiri ob vključenih obrokih

Kolesarska in druga oprema

Osebna zavarovanja za tujino

Vse ostalo kar ni navedeno pod vključeno…

Cena na osebo

498 €

Cena na osebo

498 €

Cena paketa vključuje:

4x nočitev v športno / turističnem resortu

4x večerja in 4x zajtrk

4 vodene dnevne MTB ture

Delavnice kolesarskih tehnik na turah

2 izkušena slovenska MTB vodnika/inštruktorja

Organizacija prevoza (po potrebi)

Organizacija in logistično svetovanje

Cena ne vključuje:

Strošek poti in lokalnih prevozov

Prehrana na turah

Pijača po izbiri ob vključenih obrokih

Kolesarska in druga oprema

Osebna zavarovanja za tujino

Vse ostalo kar ni navedeno pod vključeno…

Na toplo, na morje, v Toskano.
.

Obmorska Toskana (Italija) ponuja nekaj super gorsko kolesarskih destinacij, obiskali pa bomo območje med mestoma San Vincenzo in Massa Marittima, ki je bogato z MTB enoslednicami vseh vrst in težavnosti. Ker območje dobro poznamo, boš seveda ves čas kolesaril/-a le po najprimernejših in najlepših! Obmorska Toskana je idealna izvensezonska destinacija,  kolesariti je mogoče celo zimo, pomlad pa je najboljši čas za obisk.
.


Massa Marittima, slikovito mestece s kolesarskimi tereni v ozadju…

Bivanje v športo/turističnem letovišču

.
Nastanjeni bomo v letovišču v neposredni bližini prijetnega zaliva Baratti, tudi znanega surf spota, kjer so tudi najbližji mtb tereni. Razporedili se bomo po udobnih sobah/apartmajih za 3 do 4 osebe. V ceno je vključena lastna postelja v enoti za 3-4 osebe. Če bi kdo želel lasten apartma ali sobo, oz. ima druge želje glede nastanitve, lahko to napiše v opombe ob prijavi in poiskali bomo rešitev.

V ceno paketa je vključen polpenzion, torej zajtrk in večerja ter 4 nočitve. V letovišču je tudi kolesarski center s servisom, peščen pumptrack in celo zunanji ogrevani bazeni (marca se lahkjo zgodi, da niso odprti), športni objekti, restavracije… V bližini letovišča je tudi nekaj etruščanskih zapuščin,  nekateri trejli jih celo obiščejo, lahko pa se odpraviš tudi na ogled kakšnega od urejenih najdišč.
.

Naravni pumptrack, praktično pred vrati. Za popoldansko “ohlajanje” 😉

Načrtujemo opcijo prevoza s kombijem in kolesarsko prikolico, če bo dovolj interesa (označiš ob prijavi).
.
V nasprotnem primeru je prevoz lasten, oz. v kombinaciji z drugimi. Za kombiniranje (tistih z avtomobili in prostimi sedeži in tistih brez) poskrbimo mi, tako, da se potuje z manj vozili, zniža stroške in ogljični odtis. Tudi za natančna navodila in nasvete glede poti poskrbimo mi.
.
Za pot od Ljubljane do lokacije in nazaj ter za lokalne dnevne transferje, bomo skupaj naredili okoli 1.500 km. Cestnin bo skupaj (tja in nazaj) za ca. 70-80 EUR na vozilo.


Potrebuješ več informacij? Pokliči 041 380 750 ali piši na tomaz@outdoorstation.si

4. kolesarski dnevi

Prvi, drugi in tretji dan bomo na kolesu 5 do 6 ur, s počitki seveda. V tem času bomo opravili z nekaj vzponi in spusti. Četrti dan bomo kolesarili le dopoldan, ca. 3 ure in opravili zaključno turo. Na njej bomo lahko preizkusili vse, kar bomo v prejšnjih dneh natrenirali.
.Okvirni program

23.3. zvečer: prihod na lokacijo in nastanitev
24.-26.: kolesarjenje preko celega dneva, s počitki seveda
27.4. dopoldan: kolesarska tura
27.4. popoldan: odhod domov

 


Potrebuješ več informacij? Pokliči 041 380 750 ali piši na tomaz@outdoorstation.si

Ta izlet je idealen za vsakega gorskega kolesarja ali kolesarko, ki se s spuščanjem po naravnih enoslednicah še spogleduje. Obvlada pa že (vsaj) vožnjo s kolesom pa makadamih in kolovozih. Lahko si torej še začetnik ali začetnica, ki se mora osnov vožnje po trejlih šele naučiti, lahko imaš za sabo že kakšen tečaj, pa bi pridobljeno znanje rad/-a kvalitetno utrjeval/-a ali pa dolgo kolesarsko pavzo, ki zahteva osvežitev znanja in izkušenj. Izlet je v prvi meri namenjen učenju in utrjevanju osnovnih tehnik vožnje, pa seveda tudi kolesarskim užitkom na vrhunski lokaciji, v dobri družbi in pod strokovnim vodstvom.

Ker bomo višinske metre nabirali na lasten pogon, je potrebno tudi nekaj kondicije, zato je fino, če se že redno rekreiraš.


Potrebuješ več informacij? Pokliči 041 380 750 ali piši na tomaz@outdoorstation.si

Idealno je polno vzmeteno gorsko kolo ali e-kolo (enduro, trail, all mountain), z grobo profiliranimi plašči.  Lahko tudi spredaj vzmeteno trail/enduro kolo. Poleg tega so obvezni tudi ščitniki za kolena in komolce, kvalitetna gorsko kolesarska čelada, kolesarske rokavice s pokritimi prsti… Natančen spisek potrebne opreme dobi vsak udeleženec po prijavi. Če komu kaj manjka, z veseljem pomagamo!


Potrebuješ več informacij? Pokliči 041 380 750 ali piši na tomaz@outdoorstation.si

MTB vodnika in inštruktorja:
Jaka Bizjak in Andrej Remškar

Zanesljivo. Varno. Nepozabno.

.
Outdoor športi so naša strast, zato poslanstvo, da našim gostom pripravimo nepozabno izkušnjo, jemljemo resno in osebno. Namesto tebe se bomo ukvarjali z načrtovanjem tur, delavnic, nastanitve, prehrane in logistike ter poskrbeli, da boš svoj dopust izkoristil 100%.

Nikoli ne vodimo le s pomočjo GPS sledi, ki jih je moč najti na internetu! Tako početje bi bilo neodgovorno, za prave MTB vodnike pa tudi nedopustno. Vsako turo smo osebno preverili in jo poznamo iz lastnih izkušenj, prav tako poznamo mogoče variacije, kombiunacije, obvoze in bližnjice, kar je bistveno, če gre kaj narobe oz. je potrebno turo prilagajati. Ko potrebujemo pomoč GPS sledi, uporabljamo le tiste, ki smo jih posneli oz. preverili sami, torej vemo, da so 100% zanesljive.

Na naših potovanjih tudi nikoli ne manjka druženja in novih poznanstev. Poleg tega je ta program še posebej idealen za nabiranje in utrjevanje kolesarskega znanja.

Število udeležencev je omejeno

Rezerviraj svoje mesto

Ob prijavi plačilo še ni potrebno, v roku 2. delovnih dni pa je potrebno mesto potrditi s plačilom pologa (30%). Preostanek zapade v plačilo najkasneje teden dni pred odhodom. Plačilo je možno le z bančnim nakazilom, navodila za plačila pa pošljemo po prijavi. Možno je tudi delno plačilo z BON21 (maks. 100 EUR na osebo). Prijavo oddaš z le nekaj osnovnimi kontaktnimi podatki, po potrjenem mestu pa te bomo prosili za več informacij, ki so potrebne za izvedbo potovanja.

Koliko nas bo?
Skupaj udeležencev: največ 12 / minimum 6 / do 2 skupini


PRIJAVE SO ZAKLJUČENE

 


COVID-19 informacije

Ukrepi in omejitve se sicer počasi zmanjšujejo in ukinjajo, a ker izlet poteka v sosednjo državo – Italijo, bo pogoj za udeležbo še vedno izpolnjevanje zahtev in omejitev na lokaciji. Situacija se spreminja iz tedna v teden, zato bomo lahko natančne informacije o zahtevah in omejitvah posredovali v tednu pred odhodom. Izpolnjevanje in spoštovanje zahtev in omejitev je izključno v domeni vsakega posameznika!