fbpx

Turno smučarski teden, Queyras, Francija – januar

26. JAN - 2. FEB 2019
Vrsta ponudbe:

Naš turno smučarski kamp v prijazni in odmaknjeni gorski skupini Queyras je postal že legendaren. Bivanje v mali vasici, visoko med gorami, udobni in prijetni apartmaji v obnovljeni stari hiši, neverjetne gore, nepozabne ture, odlične snežne razmere, dobra družba in naš vrhunski gorski vodnik Seb, so razlogi, da se udeleženci vračate leto za letom.

   Poglej fotogalerijo z lanskega kampa (klik)

Kamp je zasnovan kot skupek enodnevnih smučarskih tur. Primeren je tako za tiste, ki se s turnim smučanjem šele spoznavajo, kot za bolj izkušene. Pobočja bomo osvajali pod vodstvom našega lokalnega kolega, vrhunskega gorskega vodnika z mednarodnega licenco IFMGA, ki odlično pozna vsak centimeter “svojih” gora. Tekom tedna se bomo od njega lahko tudi veliko naučili in znanje osvežili. Turno smučanje.

V tiste gore hodimo že od leta 2012, večkrat v sezoni, pa se jih ne moremo naveličati 🙂 Bolje jih poznamo, raje jih imamo! Nastanjeni bomo v vasici visoko med gorami skupine Queyras (ta je pozimi dostopna le z juga skuzi kanjon) na 1.700 metrih, smučali pa bomo z vrhov do 3.200 metrov nad morjem. Kvaliteta snega tam nikoli ni pod vprašajem. Januarski termini so odlični za ljubitelje prave gorske zime in suhega snega.smučanje.

V ceno so všteti tudi prevoz, nastanitev v udobnih apartmajih in 1x tradicionalna večerja!
Glej zavihek CENE IN POPUSTI za več informacij o paketu.

5-6
DNI SMUČANJA Vsaj 5 dni vodenih turnih smukov + 1 dan počitka s smučanjem po/ob smučišču. Turno smučanje
C
TEHNIČNA ZAHTEVNOST
Za smučarje in deskarje (splitboard), ki vsaj na urejenih smučiščih dobro obvladajo smuči ali desko. Zaželjene so vsaj minimalne turno smučarske izkušnje. Vodnik bo tehnično težavnost tur in variacij prilagajal skupini in posameznikom. Včasih bo za bolj izkušene pripravil tudi kakšen podaljšek oz. dodatek.
3
FIZIČNA ZAHTEVNOST Za solidno pripravljene, ki se relativno redno rekreirajo in z zmernim tempom in rednimi počitki lahko po vseh vrstah snega in terenov hodijo in smučajo več kot 4 ure, ter pri tem naredijo vsaj 800 višinskih metrov.
NASTANITEV IN PREHRANA
Apartmaji v tipični obnovljeni stari hiši, v vasici visoko med gorami. Za prehrano poskrbimo sami, en večer pa gremo na skupno večerjo v tipično gorsko gostilno (všteto v ceno).
PRIHOD / ODHOD
Prihod: sobota, 26. 1. 2019 popoldan
Odhod: sobota, 2. 2. 2019 dopoldan
MIN 6 / MAX 8
Prijave so zaključene.

 

1

Kam gremo?

Gorska skupina Queyras velja za divji vzhod francoskih Alp. Neokrnjena narava, nobene turistične gneče, nič velikih smučarskih središč in apartmajskih stolpnic. Samo stare vasice v katerih se je čas ustavil takoj po tem, ko so področje razglasili za regionalni park. Gore tam segajo preko 3.000 metrov visoko, a so do turnega smučarja izredno prijazne. Ker so izhodišča za ture visoko, med 1.500 in 2.000 metri, ni dolgih in dolgočasnih pristopov in sestopov po gozdnih poteh. Če ima tura 1.000 višinskih metrov, jih bomo približno toliko tudi uživali navzdol.

Področje se lahko pohvali tudi z zelo dobro vremensko statistiko in odlično kvaliteto snega. Najvišje naselje tam je Saint Veran (2.040m), sicer tudi najvišje ležeča stalno naseljena vas v Evropi.
Saint Veran

2

Zakaj z nami?

Turno in freeride smučanje je naša strast, zato nam poslanstva, da našim gostom pripravimo nepozabno izkušnjo v nam najljubših tujih gorah, ni težko jemati resno in osebno. Tiste kraje, gore in doline odlično poznamo, zato vedno poskrbimo za optimalno potovanje, udobno nastanitev, nič logističnih zapletov, nič izgubljanja časa, maksimalen smučarski izkoristek in kakšen dodatek, kot je recimo večerja v preverjeno odlični lokalni gostilni.

Naše smučarske skupine v južnih francoskih Alpah vodi naš francoski kolega, vrhunski gorski vodnik z mednarodno licenco IFMGA, ki je tam doma (govori perfektno angleško) in svoje gore pozna do zadnjega kotička. Ker razmere lahko od blizu spremlja celo zimo, ima vedno tudi najboljše informacije o treutnem stanju snežne odeje. Tako nam vsak dan zagotovi najboljšo izbiro ture glede na varnost, hkrati pa poskrbi, da čim več smučamo po nedotaknjenih pobočjih. Tamkajšnje klasične ture bomo največkrat pustili drugim, ali pa bodo za nas le osnova, ki jo bomo nadgradili z odličnimi variantami, tudi takšnimi, ki jih poznajo le lokalci. V primeru slabega vremena ali razmer nas prav tako ne bo skrbelo, saj naš vodnik ve kje najti najboljše razmere v tistem hipu in lahko iz najbolj neobetavnega dneva pripravi pravo poslastico. Preizkušeno!

3

Kje bomo bivali?

Baza “odprave” bo stara, a lepo prenovljena in tipična gorska hiša v mali vasici na višini 1.700 metrov nad morjem. V tej hiši je nekaj udobnih apartmajev za 4 osebe (50 m2, 2x spalnica, dnevni prostor, wc, kopalnica), ki bodo v času našega obiska na voljo le nam. Kuhinje so polno opremljene, tako da si udeleženci hrano lahko pripravljate sami. Za več informacij nas prosim kontaktiraj.
Saint Veran

4

Kako in kdaj pridem tja?

Za prevoz s kombijem poskrbimo mi in je vključen v ceno. Kontaktiraj nas za več informacij.

5

Kako bo potekal dan?

Ture bomo začeli zjutraj, kakšno direktno izpred nastanitve, drugače pa se bomo do dnevnega izhodišča zapeljali s kombijem. Na snegu bomo od 4 do 6 ur, če bo želja in moč kak dan tudi dlje, nato pa se bomo vrnili do nastanitve, zelo verjetno s kakšnim postankom na pijači ali prigrizku (po željah).

6

Kakšno opremo potrebujem?

Turne smuči s turnimi vezmi ali splitboard, oboje s pripadajočimi turnimi kožami in srenači. Smučarske palice (zložljive pohodne za deskarje). Smučarska čelada in očala. Smučarska oblačila (čim več plasti) in rokavice. Turno smučarske čevlje ali deskarske čevlje (čim trše v gležnjih). Lavinski trojček (brezhibna žolna, lopata in sonda). Nahrbtnik z vsaj 20 litri prostornine … Seznam vse potrebne in priporočljive opreme bo vsak udeleženec prejel po prijavi. Možen je tudi najem opreme pri nas, po znižanih cenah za udeležence.

7

Kdo je naš vodnik?

Kot otrok je Sebastien odraščal pod vrhovi francoskih južnih Alp in treniral tek na smučeh. Kasneje se je zaljubil v alpsko smučanje in še malo kasneje v tekmovalno turno smučanje … to ga je vodilo v gore in te so ga tako prevzele, da se je začel ukvarjati še z drugimi zvrstmi gorništva. Sledili so alpinistični pobegi v tuje hribe, pa čez lužo v Kanado, nato pa v Azijo … Tja je odšel za tri tedne in se domov vrnil čez več kot pol leta, obiskal pa je Nepal, Pakistan, Indijo, Kitajsko. Star je bil 20 let.

Sledili so odmevni alpinistični vzponi v Latinski Ameriki, Aziji, pa tudi v domačih gorah. Vmes je končal študij športnega treniranja. Naslednji podvig ni bil plezalski, pač pa kolesarski. V treh letih je prekolesril 56.000 kilometrov čez centralno Azijo, Tibet, Indijo, Mongolijo, jugovzhodno Azijo … in podvig končal v zaporu na Kitajskem. Takrat se je odločil, da bo počasi čas za pot domov …

Danes je mednarodni gorski vodnik z licenco IFMGA, ki še vedno živi pod hribi, ki so ga videli odraščati (veliko pa dela tudi v Chamonixu) in je vesel, da lahko živi od poznavanja gora in gibanja po njih. Odlično govori angleško, kar v Franciji ni samoumevno 🙂


CENA UDELEŽBE
749,00 € 

CENA VKLJUČUJE
Vrhunskega gorskega vodnika z licenco IFMGA
5 dni skrbno izbranih vodenih smučarskih tur
1 dan smučanja po/ob smučišču s karto
Prevoz iz Ljubljane do destinacije in nazaj
Nastanitev v zelo udobnih apartmajih
Sprotno podajanje znanja na turah
Kratka plazovna delavnica
1x tradicionalna večerja v lokalni gostilni
Vrečka dobrodošlice
Dodatne ugodnosti za udeležence *
Organizacija in logistično svetovanje
100% predano ekipo O.S. AvanTURE

CENA NE VKLJUČUJE
Prehrane (razen 1x večerja)
€+
OBVEZNA DOPLAČILA
Elektrika po porabi (običajno ca. 10-15€ na osebo)
 

* Ugodnosti za udeležence: 40% popusta za najem katerekoli opreme v naši izposojevalnici za čas tega kampa, 40% popusta pri nakupu in fittingu ergonomskih custom vložkov za obutev Formthotics pri nas, 30% popusta pri nakupu in fittingu custom notranjih čevljev Intuition pri nas.