fbpx

Turno smučarski teden, Queyras – februar

3. FEB - 9. FEB 2019
Vrsta ponudbe:

Naš legendarni turno smučarski kamp v prijazni in odmaknjeni gorski skupini Queyras, tokrat v ekskluzivni izvedbi za največ 4 turne smučarje. Ker je mala skupina okretnejša, bodo lahko na sporedu tudi daljše ture, na katerih se bo presmučalo in prehodilo do 1.500 višinskih metrov na dan, če bo moč in želja tudi več. Skupina bo štela največ 4 smučarje in vrhunskega mednarodnega gorskega vodnika z licenco IFMGA! Napredno turno smučanje.

V tiste gore hodimo že od leta 2012, večkrat v sezoni, pa se jih ne moremo naveličati 🙂 Bolje jih poznamo, raje jih imamo! Nastanjeni bomo v vasici visoko med gorami skupine Queyras, na 1.700 metrih, smučali pa bomo z vrhov do 3.200 metrov nad morjem. Kvaliteta snega tam nikoli ni pod vprašajem. Napredno turno smučanje.

V ceno je všteta tudi nastanitev v lepih in udobnih apartmajih visoko med gorami!
Glej zavihek CENE IN POPUSTI za več informacij o paketu.

5-6
DNI SMUČANJA 5 dni vodenih turnih smukov.urno smučanje
D
TEHNIČNA ZAHTEVNOST
Za bolj turne smučarje, ki se ne branijo daljših tur. Vodnik bo tehnično težavnost tur in variacij prilagajal skupini in posameznikom.
4
FIZIČNA ZAHTEVNOST Za kondicijsko zelo dobro pripravljene, ki na dan lahko na smučeh in peš, tudi po zahtevnejših terenih, naredijo vsaj 1.500 višinskih metrov.
NASTANITEV IN PREHRANA
Apartmaji v obnovljeni stari hiši, v vasici visoko med gorami. Kuhamo si sami, en večer pa gremo na skupno večerjo v tipično gorsko gostilno (všteto v ceno).
PRIHOD / ODHOD
Prihod: sobota, 2. 2. 2019 popoldan
Odhod: sobota, 9. 2. 2019 dopoldan
MIN 3 / MAX 4
Prijave so zaprte.

1

Kam gremo?

Gorska skupina Queyras velja za divji vzhod francoskih Alp. Neokrnjena narava, nobene turistične gneče, nič velikih smučarskih središč in apartmajskih stolpnic. Samo stare vasice v katerih se je čas ustavil takoj po tem, ko so področje razglasili za regionalni park. Gore tam segajo preko 3.000 metrov visoko, a so do turnega smučarja izredno prijazne. Ker so izhodišča za ture visoko, med 1.500 in 2.000 metri, ni dolgih in dolgočasnih pristopov in sestopov po gozdnih poteh. Če ima tura 1.000 višinskih metrov, jih bomo približno toliko tudi uživali navzdol.

Področje se lahko pohvali tudi z zelo dobro vremensko statistiko in odlično kvaliteto snega. Najvišje naselje tam je Saint Veran (2.040m), sicer tudi najvišje ležeča stalno naseljena vas v Franciji in tretja v Evropi.
Saint Veran

2

Zakaj z nami?

Turno in freeride smučanje je naša strast, zato nam poslanstva, da našim gostom pripravimo nepozabno izkušnjo v nam najljubših tujih gorah, ni težko jemati resno in osebno. Tiste kraje, gore in doline odlično poznamo, zato vedno poskrbimo za optimalno potovanje, udobno nastanitev, nič logističnih zapletov, nič izgubljanja časa, maksimalen smučarski izkoristek in kakšen dodatek, kot je recimo večerja v preverjeno odlični lokalni gostilni.

Naše smučarske skupine v južnih francoskih Alpah vodi naš francoski kolega, vrhunski gorski vodnik z mednarodno licenco IFMGA, ki je tam doma (govori perfektno angleško) in svoje gore pozna do zadnjega kotička. Ker razmere lahko od blizu spremlja celo zimo, ima vedno tudi najboljše informacije o treutnem stanju snežne odeje. Tako nam vsak dan zagotovi najboljšo izbiro ture glede na varnost, hkrati pa poskrbi, da čim več smučamo po nedotaknjenih pobočjih. Tamkajšnje znane zahtevnejše ture bodo za nas le osnova, saj jih bomo pogosto nadgradili z odličnimi variantami, tudi takšnimi, ki jih poznajo le lokalci. V primeru slabega vremena ali razmer nas prav tako ne bo skrbelo, saj naš vodnik ve kje najti najboljše razmere v tistem hipu in lahko iz najbolj neobetavnega dneva pripravi pravo poslastico. Preizkušeno!

3

Kje bomo bivali?

Baza “odprave” bo stara, a lepo prenovljena in tipična gorska hiša v mali vasici na višini 1.700 metrov nad morjem. V tej hiši je nekaj udobnih apartmajev za 4 osebe (50 m2, 2x spalnica, dnevni prostor, wc, kopalnica), ki bodo v času našega obiska na voljo le nam. Kuhinje so polno opremljene, tako da si udeleženci hrano lahko pripravljate sami. Za več informacij nas prosim kontaktiraj.
Saint Veran

4

Kako in kdaj pridem tja?

Prevoz je lasten oz. v kombinaciji z drugimi. Za organizacijo in dogovore med udeleženci poskrbimo mi, tako da potujemo s čim manj avtomobili, kar je ceneje in bolj ekološko. Kontaktiraj nas za več informacij.

5

Kako bo potekal dan?

Ture bomo začeli zjutraj, ko se bomo zapeljali do dnevnega izhodišča. Na snegu bomo od 5 do 8 ur, če bo želja in moč kak dan tudi dlje, nato pa se bomo vrnili do nastanitve, zelo verjetno s kakšnim postankom na pijači ali prigrizku (po željah).

6

Kakšno opremo potrebujem?

Turne smuči s turnimi vezmi, s pripadajočimi turnimi kožami in srenači. Smučarske palice. Smučarska čelada in očala. Smučarska oblačila (čim več plasti) in rokavice. Turno smučarske čevlje. Lavinski trojček (brezhibna žolna, lopata in sonda). Nahrbtnik z vsaj 20 litri prostornine. Dereze, cepin in plezalni pas… Seznam vse potrebne in priporočljive opreme bo vsak udeleženec prejel po prijavi. Možen je tudi najem opreme pri nas, po znižanih cenah za udeležence.

7

Kdo je naš vodnik?

Kot otrok je Sebastien odraščal pod vrhovi francoskih južnih Alp in treniral tek na smučeh. Kasneje se je zaljubil v alpsko smučanje in še malo kasneje v tekmovalno turno smučanje … to ga je vodilo v gore in te so ga tako prevzele, da se je začel ukvarjati še z drugimi zvrstmi gorništva. Sledili so alpinistični pobegi v tuje hribe, pa čez lužo v Kanado, nato pa v Azijo … Tja je odšel za tri tedne in se domov vrnil čez več kot pol leta, obiskal pa je Nepal, Pakistan, Indijo, Kitajsko. Star je bil 20 let.

Sledili so odmevni alpinistični vzponi v Latinski Ameriki, Aziji, pa tudi v domačih gorah. Vmes je končal študij športnega treniranja. Naslednji podvig ni bil plezalski, pač pa kolesarski. V treh letih je prekolesril 56.000 kilometrov čez centralno Azijo, Tibet, Indijo, Mongolijo, jugovzhodno Azijo … in podvig končal v zaporu na Kitajskem. Takrat se je odločil, da bo počasi čas za pot domov …

Danes je vrhunski mednarodni gorski vodnik z licenco IFMGA, ki še vedno živi pod hribi, ki so ga videli odraščati (veliko pa dela tudi v Chamonixu) in je vesel, da lahko živi od poznavanja gora in gibanja po njih. Odlično govori angleško, kar v Franciji ni samoumevno 🙂


CENA UDELEŽBE
739,00 €    554,25

CENA VKLJUČUJE
Vrhunskega gorskega vodnika z licenco IFMGA
5 dni skrbno izbranih vodenih smučarskih tur
Garancija majhne skupine (max 5 smučarjev)
Nastanitev v zelo udobnih apartmajih
Možnost sprotnega učenja in utrjevanja znanja
1x tradicionalna večerja v lokalni gostilni
Vrečka dobrodošlice
Dodatne ugodnosti za udeležence *
Organizacija in logistično svetovanje
100% predano ekipo O.S. AvanTURE

CENA NE VKLJUČUJE
Stroška prevoza (ca. 80-100€/osebo)
Prehrane (razen 1x večerja)
€+
OBVEZNA DOPLAČILA
Elektrika po porabi (običajno ca. 10-15€ na osebo)
€- POPUSTI
Če si že bil/-a z nami za en teden – 40€

* Ugodnosti za udeležence: 40% popusta za najem katerekoli opreme v naši izposojevalnici za čas tega kampa, 40% popusta pri nakupu in fittingu ergonomskih custom vložkov za obutev Formthotics pri nas, 30% popusta pri nakupu in fittingu custom notranjih čevljev Intuition pri nas.