fbpx

Turno smučarski kamp, Queyras, Francija

17. MAR - 24. MAR 2018
Vrsta ponudbe:

To skupino smo že napolnili. Če bo dovolj interesa, bomo v istem terminu organizirali še eno. Prijaviš se tukaj.

Prijazno in odmaknjeno gorsko skupino Queyras redno obiskujemo že od leta 2012, tudi večkrat v sezoni, pa se je ne moremo naveličati. Bolje tiste gore poznamo, raje jih imamo 🙂

   Poglej fotogalerijo z lanskega kampa (klik)

Kamp je zasnovan kot skupek enodnevnih smučarskih tur na lasten pogon (hoja), s pridihom freeride filozofije, kar pomeni, da je dobra smučarija na koncu vzpona naš glavni cilj. Primeren je tako za tiste, ki se s turnim smučanjem šele spoznavajo, kot za bolj izkušene. Pobočja bomo osvajali pod vodstvom našega lokalnega prijatelja, vrhunskega gorskega vodnika z mednarodnega licenco IFMGA, ki odlično pozna vsak centimeter “svojih” gora. Tekom tedna se bomo od njega lahko tudi veliko naučili in znanje osvežili. V skupini bo največ 8 smučarjev!

Nastanjeni bomo v vasici visoko med gorami skupine Queyras, na 1.700 metrih, smučali pa bomo z vrhov do 3.200 metrov nad morjem. Kvaliteta snega tam tudi marca ni pod vprašajem.

5-6
DNI SMUČANJA Vsaj 5 dni vodenih turnih smukov + 1 dan po željah udeležencev.
C
TEHNIČNA ZAHTEVNOST
Za smučarje in deskarje (splitboard), ki vsaj na urejenih smučiščih dobro obvladajo smuči ali desko. Zaželjene so vsaj minimalne turno smučarske izkušnje. Vodnik bo tehnično težavnost tur in variacij prilagajal skupini in posameznikom. Spusti bodo potekali po strminah do 35 (občasno do 40) stopinj.
3
FIZIČNA ZAHTEVNOST Za solidno pripravljene, ki se relativno redno rekreirajo in z zmernim tempom in rednimi počitki lahko po vseh vrstah snega in terenov hodijo in smučajo več kot 4 ure, ter pri tem naredijo vsaj 800 višinskih metrov.
PRIHOD / ODHOD
Prihod: sobota, 17. 3. 2018 popoldan
Odhod: sobota, 24. 3. 2018 dopoldan
MIN 5 / MAX 8
Vsa mesta so zasedena!
V primeru, da se kakšno sprosti, bo to objavljeno na tej strani in na našem FB naslovu.

1

Kam gremo?

Gorska skupina Queyras velja za divji vzhod francoskih Alp. Neokrnjena narava, nobene turistične gneče, nič velikih smučarskih središč in apartmajskih stolpnic. Samo stare vasice v katerih se je čas ustavil takoj po tem, ko so področje razglasili za regionalni park. Gore tam segajo preko 3.000 metrov visoko, a so do turnega smučarja izredno prijazne. Ker so izhodišča za ture visoko, med 1.500 in 2.000 metri, ni dolgih in dolgočasnih pristopov in sestopov po gozdnih poteh. Če ima tura 1.000 višinskih metrov, jih bomo približno toliko tudi uživali navzdol.

Področje se lahko pohvali tudi z zelo dobro vremensko statistiko in odlično kvaliteto snega. Najvišje naselje tam je Saint Veran (2.040m), sicer tudi najvišje ležeča stalno naseljena vas v Evropi.
Saint Veran

2

Zakaj z nami?

Tiste kraje, gore in doline zelo dobro poznamo, naš vodnik pa je tam doma (govori perfektno angleško), zato boš teden lahko izkoristil/-a maksimalno. Smučali bomo v majhni skupini, brez zamudnega iskanja pravih izhodišč in poti, brez izgubljanj in razočaranj zaradi napačno izbranih ciljev. Tamkajšnje klasične ture bodo za nas le osnova, saj jih bomo velikokrat nadgradili z odličnimi variantami, tudi takšnimi, ki jih poznajo le lokalni vodniki. V primeru slabega vremena ali razmer nas prav tako ne bo skrbelo, saj naš vodnik vedno ve kje najti najboljše razmere v tistem hipu in lahko iz najbolj neobetavnega dneva pripravi pravo sladico -> glej fotogalerijo z lanske marčevske odprave.

Naš vodnik je tudi inštruktor, zato bo vsaka tura lahko tudi priložnost za nadgradnjo ali osvežitev znanja. Prvi dan bomo pripravili popoldansko plazovno delavnico.

3

Kje bomo bivali?

Baza “odprave” bo stara, a lepo prenovljena in tipična gorska hiša v mali vasici na višini 1.700 metrov nad morjem. V tej hiši je nekaj udobnih apartmajev za 4 osebe (50 m2), ki bodo v času našega obiska na voljo le našim udeležencem in to po izjemno ugodni ceni (glej zavihek CENE in POPUSTI). Kuhinje so polno opremljene, tako da si udeleženci hrano lahko pripravljajo sami. Priporočamo izbiro teh apartmajev (označi ob prijavi). V isti vasici je sicer na voljo še nekaj nastanitev, od skromnih in relativno poceni apartmajev, do sob z opcijo polpenziona v malem gorskem hotelu. Nastanitev se v vsakem primeru plača direktno lastniku, na lokaciji. Za več informacij nas prosim kontaktiraj.
Saint Veran

4

Kako in kdaj pridem tja?

Prevoz je lasten oz. v kombinaciji z drugimi. Ob prijavi prosimo označi, če bi v svoje vozilo vzel/-a še koga (nižji stroški in bolj ekološko), oz. če iščeš koga, ki bi imel v vozilu prostor, mi pa bomo oboje med seboj povezali. Od italijanske meje v Vrtojbi (Šempeter pri Gorici), do naše vasice, je ca. 700 km, od tega slabih 600 po avtocestah in ca. 60 € cestnin. Prihod na lokacijo: najkasneje v soboto 27.1. zvečer. Odhod: v soboto 3.2. dopoldan. Kontaktiraj nas za več informacij.

5

Kako bo potekal dan?

Ture bomo začeli zjutraj, kakšno direktno izpred nastanitve, drugače pa se bomo do dnevnega izhodišča zapeljali z avtomobili. Na snegu bomo od 4 do 6 ur, če bo želja in moč kak dan tudi dlje, nato pa se bomo vrnili do nastanitve, zelo verjetno s kakšnim postankom na pijači ali prigrizku (po željah). Prvi dan bo turi sledila plazovna delavnica.

6

Kakšno opremo potrebujem?

Turne smuči s turnimi vezmi ali splitboard, oboje s pripadajočimi turnimi kožami in srenači. Smučarske palice (zložljive pohodne za deskarje). Smučarska čelada in očala. Smučarska oblačila (čim več plasti) in rokavice. Turno smučarske čevlje ali deskarske čevlje (čim trše v gležnjih). Lavinski trojček (brezhibna žolna, lopata in sonda). Nahrbtnik z vsaj 20 litri prostornine … Seznam vse potrebne in priporočljive opreme bo vsak udeleženec prejel po prijavi. Možen je tudi najem opreme pri nas, po znižanih cenah (-40%) za udeležence.

7

Prednosti marčevskega termina

Marec je načeloma že toplejši mesec, a v Queyrasih je še vedno bogat s snegom. Tudi veliko pršiča se najde, pogosto pa zapade še nov. Ker so tiste gore manj obiskane, zrak pa suh, lahko nezvožena pobočja odličnega pršiča najdemo tudi 14 dni po sneženju. V tem terminu bomo iskali pršič na severnih pobočjih in super spomladansko smučarijo po srencu na južnih. Podali se bomo lahko tudi na vrhove, ki so zgodaj v zimi še neprimerni za varno smučarijo. Tudi marca bomo pri večini tur lahko po odprtih pobočjih ali redkem gozdu prismučali prav do jutranjega izhodišča.

8

Kdo je naš vodnik?

Kot otrok je Sebastien odraščal pod vrhovi francoskih južnih Alp in treniral tek na smučeh. Kasneje se je zaljubil v alpsko smučanje in še malo kasneje v tekmovalno turno smučanje … to ga je vodilo v gore in te so ga tako prevzele, da se je začel ukvarjati še z drugimi zvrstmi gorništva. Sledili so alpinistični pobegi v tuje hribe, pa čez lužo v Kanado, nato pa v Azijo … Tja je odšel za tri tedne in se domov vrnil čez več kot pol leta, obiskal pa je Nepal, Pakistan, Indijo, Kitajsko. Star je bil 20 let.

Sledili so odmevni alpinistični vzponi v Latinski Ameriki, Aziji, pa tudi v domačih gorah. Vmes je končal študij športnega treniranja. Naslednji podvig ni bil plezalski, pač pa kolesarski. V treh letih je prekolesril 56.000 kilometrov čez centralno Azijo, Tibet, Indijo, Mongolijo, jugovzhodno Azijo … in podvig končal v zaporu na Kitajskem. Takrat se je odločil, da bo počasi čas za pot domov …

Danes je mednarodni gorski vodnik z licenco IFMGA, ki še vedno živi pod hribi, ki so ga videli odraščati (nejveč pa dela v Chamonixu) in je vesel, da lahko živi od poznavanja gora in gibanja po njih. Odlično govori angleško, kar v Franciji ni samoumevno 🙂
Saint Veran


CENA UDELEŽBE
449,00 €

CENA VKLJUČUJE
Vrhunskega gorskega vodnika z licenco IFMGA
Skrbno izbrane vodene smučarske ture
Sprotno podajanje znanja na turah
Popoldanska plazovna delavnica
Zagotovljena opcija zelo ugodne in udobne nastanitve
Paket dobrodošlice
Dodatne ugodnosti za udeležence *
Organizacija in logistično svetovanje
100% predano ekipo O.S. AvanTURE in 22% DDV

CENA NE VKLJUČUJE
Prevoza (glej spodaj za strošek)
Nastanitve (od 60€ na osebo za cel teden)

Vsem, ki ste že kdaj bili z nami za en teden, priznamo 40 € popusta na ceno udeležbe!

* Ugodnosti za udeležence: 40% popusta za najem katerekoli opreme v naši izposojevalnici za čas tega kampa, 40% popusta pri nakupu in fittingu ergonomskih custom vložkov za obutev Formthotics pri nas, 35% popusta pri nakupu in fittingu custom notranjih čevljev Intuition pri nas. 30% popusta pri nakupu smuči RMU pri nas.

INFORMATIVNI
STROŠEK NASTANITVE
Nastanitev plačate na lokaciji, direktno lastniku.
Cena za naš predlog nastanitve, pri 4. osebah v enem apartmaju: ca. 60 € na osebo na teden (7 noči).
INFORMATIVNI STROŠEK PREVOZA
Vozilo, ki štarta iz Ljubljane bo v celem tednu naredilo približno 1.800 km. Cestnin se skupaj nabere za 120 € na osebni avtomobil. Strošek na osebo bo seveda odvisen od števila oseb v vozilu ter od porabe goriva. Pri 4. osebah v vozilu, ki porabi 7 litrov goriva (povprečna cena 1,4€/liter) na 100 km, bi bil strošek okoli 75 € na osebo.

Cena:449,00