fbpx

Novoletne MTB singlce, Toskana, Italija

26. DEC 2018 - 2. JAN 2019
Vrsta ponudbe:
  • (c) Tomaz Kosir / Outdoor Station
  • (c) Tomaz Kosir / Outdoor Station
  • (c) Tomaz Kosir / Outdoor Station
  • (c) Tomaz Kosir / Outdoor Station
  • mtbtoskana2
  • (c) Tomaz Kosir / Outdoor Station

Toskanska obmorska klima je idealna tudi za gorsko kolesarjenje v zimskem času, če vse skupaj združiš še z novoletnimi prazniki, pa se ti obeta nepozaben teden. Spet pripravljamo vodene gorsko-kolesarske ture v enduro slogu, z izborom preverjenih trailov, primernih tako za manj, kot za bolj izkušene jezdece.
ovoletne MTB singlce
Za prste obliznit. Preizkušeno! 🙂Polej lanski video spodaj ▼▼▼ Novoletne MTB singlce

Kaj pa vreme in temperature konec decembra? Vremenska statistika je za novo leto odlična, z veliko sonca, tereni pa omogočajo uživaško vožnjo tudi v primeru mokrih tal. Čez dan se ogreje tudi do 20 stopinj.

Vrhunski kolesarski tereni! Kolesarili bomo po MTB trail parkih v bližini Sredozemskega morja (Maremma), v objemu tipične toskanske obmorske pokrajine, z vzponi po makadamskih poteh in stezah, ter spusti po izbranih naravnih in urejenih enoslednicah. Nekaj med njimi je povsem novih. Novoletne MTB singlce

V ceno je všteta tudi nastanitev na kmečkem turizmu, s polpenzionom in novoletno večerjo!
Glej zavihek CENE IN POPUSTI za več informacij o paketu.

6
DNI KOLESARJENJA Vodene ture z vzponi po makadamih, kolovozih in poteh ter spusti po skrbno izbranih enoslednicah.
C-D TEHNIČNA ZAHTEVNOST Tereni so primerni tako tistim, ki se s spusti po enoslednicah šele spoznavajo (preko tedna bodo lahko občutno napredovali), kot tudi naprednim kolesarjem,  ki že obvladajo vijuganje po zahtevnejših MTB poteh. Ture bomo prilagajali udeležencem in se po potrebi občasno razdelili na dve različno zahtevni skupini.
3-4
FIZIČNA ZAHTEVNOST Za solidno pripravljene, ki se redno rekreirajo. Z zmernim tempom in rednimi počitki lahko (z vzponi in spusti) kolesarijo vsaj 4 ure na dan.
NASTANITEV IN PREHRANA
Apartmaji in sobe na turistični kmetiji. V ceno sta vključena zajtrk in večerja.
PRIHOD / ODHOD
Prihod: sreda, 26. 12. 2018 popoldan
Odhod: sreda, 2. 1. 2018 dopoldan
MIN 6 / MAX 12
Vsa mesta so zasedena.

Novoletne MTB singlce Novoletne MTB singlce Novoletne MTB singlce Novoletne MTB singlce Novoletne MTB singlce

1

Kam gremo?

Obiskali bomo območje Maremma (Punta Ala, Massa Marittima, Tirili, Castiglione della Pescaia…), ki je prepredeno z naravnimi in urejenimi MTB traili. Ker greš z nami, boš seveda ves čas kolesaril/-a le po najboljših 🙂 Veliko kolesarskih terenov leži v neposredni bližini Sredozemskega morja z lepimi peščenimi plažami in kakšen spust bomo končali tudi na njih. Območje ima tudi pozimi izredno ugodno vremensko statistiko, z malo padavinami in veliko sonca. Temperature okoli novega leta čez dan lahko sežejo tudi krepko čez 15 stopinj.

2

Zakaj z nami?

Ker je gorsko kolesarjenje naša strast, omogočiti drugim, da uživajo na nam najljubših destinacijah, pa naše največje zadovoljstvo! Z nami boš teden lahko izkoristil/-a maksimalno in v dobri družbi! Tiste kraje in terene odlično poznamo, zato ne izgubljamo časa z iskanjem izhodišč, logističnimi zapleti in napačnimi odločitvami. Dobro vemo kako zahtevni so posamezni vzponi in spusti, zato lahko ture vedno prilagajamo skupini in vremenskim razmeram.

Vsaka tura bo tako skrbno izbrana in načrtovana. Naši vodiči so odlični in izkušeni kolesarji, ki svoje znanje radi delijo naprej. Kolesarjenje z nami je tako odlična priložnost tudi za sprotno učenje, poslanstvo, da ti pripravimo nepozabno izkušnjo, pa jemljemo resno in osebno. Pridruži se nam in zagotovo ti ne bo žal!

3

Kje bomo bivali in jedli?

Letos smo pripravili še boljšo nastanitev kot lani! Bivali bomo v udobnih apartmajih in sobah, na prijetnem kmečkem turizmu v neposredni bližini kolesarskih terenov. V ceno udeležbe je že vključenih tudi 7 nočitev s prehrano (polpenzion – zajtrk in večerja z več hodi in pijačo), vključno z novoletno večerjo! Apartmaji in sobe so ogrevani in opremljeni v tipičnem toskanskem slogu. Okolica apartmajev je lepa, travnata in vedno urejena, na voljo je prostor za pranje koles in prostor za njihovo shranjevanje. Na kmetiji se lahko kupi tudi lokalne produkte, vključno z oljčnim oljem, vinom…

4

Kako in kdaj pridem tja?

Prevoz je lasten oz. v kombinaciji z drugimi. Od italijanske meje v Vrtojbi (Šempeter pri Gorici), do lokacije, je priblično 540km in ca. 35€ cestnin. Ob prijavi prosimo označite, če bi v svoje vozilo vzeli še koga (nižji stroški in bolj ekološko), oz. če iščete koga, ki bi imel v vozilu prostor, mi pa vas bomo med seboj povezali.

Po prijavi bo vsak udeleženec  od nas dobil natančna navodila glede opreme, priporočila glede oblačil in drugih stvari na katere ne gre pozabiti ter pred odhodom tudi natančna navodila za pot. Kolikor bo le mogoče bomo upoštevali tudi vaše individualne želje, tako glede potovanja na lokacijo, kot glede nastanitve itd…

Prihod na lokacijo: najkasneje v sredo 26. 12. zvečer. Odhod: v sredo 2. 1. dopoldan. Kontaktirajte nas za več informacij.

4

Kakšno opremo potrebujem?

Idealno bo polno vzmeteno kolo – all mountain, trail, enduro, XC. Obvezni bodo še: gorsko kolesarska čelada (idealno enduro tip), ščitniki za kolena in komolce, rokavice, kolesarski nahrbtnik, meh za vodo ali bidoni … in velika vreča dobre volje 😉. Vse razen zadnjega vam lahko tudi posodimo 🙂

Po prijavi bo vsak udeleženec od nas dobil natančna navodila glede opreme ter priporočila glede oblačil in drugih stvari na katere ne gre pozabiti. Kontaktirajte nas za več informacij.


CENA
699,00 €
649,00 € če si že bil/-a z nami na tedenskem kampu.

CENA VKLJUČUJE
Kolesarsko vodenje / vodniki z licencami
Udobna nastanitev na kmečkem turizmu
7x Polpenzion (večerja in zajtrk)
Novoletna večerja
Kolesarsko svetovanje
Novoletni srečelov z bogatimi nagradami
Vrečka dobrodošlice
Organizacija in logistična pomoč
100% predano ekipo OSavanTURE

CENA NE VKLJUČUJE
Prevoza
Malice in prigrizkov za na ture
€-
POPUSTI
Če si že bil/-a z nami za en teden – 50€

STROŠEK POTI TJA IN NAZAJ
Vozilo bo od italijanske meje v Vrtojbi, do destinacije, naredilo približno 540 km, cestnin pa znese ca. 35 € na osebni avtomobil.

* UGODNOSTI ZA UDELEŽENCE:
30% popusta za najem opreme (razen koles) v naši izposojevalnici za čas tega kampa.

.