fbpx

Novoletne MTB singlce, Toskana, Italija

26. DEC 2018 - 2. JAN 2019
Vrsta ponudbe:
 • (c) Tomaz Kosir / Outdoor Station
 • (c) Tomaz Kosir / Outdoor Station
 • (c) Tomaz Kosir / Outdoor Station
 • (c) Tomaz Kosir / Outdoor Station
 • mtbtoskana2
 • (c) Tomaz Kosir / Outdoor Station

Toskanska obmorska klima je idealna tudi za gorsko kolesarjenje v zimskem času, če vse skupaj združiš še z novoletnimi prazniki, pa se ti obeta nepozaben teden. Spet pripravljamo vodene gorsko-kolesarske ture v enduro slogu, z izborom preverjenih trailov, primernih tako za manj, kot za bolj izkušene jezdece.
ovoletne MTB singlce
Za prste obliznit. Preizkušeno! 🙂Polej lanski video spodaj ▼▼▼ Novoletne MTB singlce

Kaj pa vreme in temperature konec decembra? Vremenska statistika je za novo leto odlična, z veliko sonca, tereni pa omogočajo uživaško vožnjo tudi v primeru mokrih tal. Čez dan se ogreje tudi do 20 stopinj.

Vrhunski kolesarski tereni! Kolesarili bomo po MTB trail parkih v bližini Sredozemskega morja (Maremma), v objemu tipične toskanske obmorske pokrajine, z vzponi po makadamskih poteh in stezah, ter spusti po izbranih naravnih in urejenih enoslednicah. Nekaj med njimi je povsem novih. Novoletne MTB singlce

V ceno je všteta tudi nastanitev na kmečkem turizmu, s polpenzionom in novoletno večerjo!
Glej zavihek CENE IN POPUSTI za več informacij o paketu.

6
DNI KOLESARJENJA Vodene ture z vzponi po makadamih, kolovozih in poteh ter spusti po skrbno izbranih enoslednicah.
C-D TEHNIČNA ZAHTEVNOST Tereni so primerni tako tistim, ki se s spusti po enoslednicah šele spoznavajo (preko tedna bodo lahko občutno napredovali), kot tudi naprednim kolesarjem,  ki že obvladajo vijuganje po zahtevnejših MTB poteh. Ture bomo prilagajali udeležencem in se po potrebi občasno razdelili na dve različno zahtevni skupini.
3-4
FIZIČNA ZAHTEVNOST Za solidno pripravljene, ki se redno rekreirajo. Z zmernim tempom in rednimi počitki lahko (z vzponi in spusti) kolesarijo vsaj 4 ure na dan.
NASTANITEV IN PREHRANA
Apartmaji in sobe na turistični kmetiji. V ceno sta vključena zajtrk in večerja.
PRIHOD / ODHOD
Prihod: sreda, 26. 12. 2018 popoldan
Odhod: sreda, 2. 1. 2018 dopoldan
MIN 6 / MAX 12
Vsa mesta so zasedena.

Novoletne MTB singlce Novoletne MTB singlce Novoletne MTB singlce Novoletne MTB singlce Novoletne MTB singlce

1

Kam gremo?

Obiskali bomo območje Maremma (Punta Ala, Massa Marittima, Tirili, Castiglione della Pescaia…), ki je prepredeno z naravnimi in urejenimi MTB traili. Ker greš z nami, boš seveda ves čas kolesaril/-a le po najboljših 🙂 Veliko kolesarskih terenov leži v neposredni bližini Sredozemskega morja z lepimi peščenimi plažami in kakšen spust bomo končali tudi na njih. Območje ima tudi pozimi izredno ugodno vremensko statistiko, z malo padavinami in veliko sonca. Temperature okoli novega leta čez dan lahko sežejo tudi krepko čez 15 stopinj.

2

Zakaj z nami?

Ker je gorsko kolesarjenje naša strast, omogočiti drugim, da uživajo na nam najljubših destinacijah, pa naše največje zadovoljstvo! Z nami boš teden lahko izkoristil/-a maksimalno in v dobri družbi! Tiste kraje in terene odlično poznamo, zato ne izgubljamo časa z iskanjem izhodišč, logističnimi zapleti in napačnimi odločitvami. Dobro vemo kako zahtevni so posamezni vzponi in spusti, zato lahko ture vedno prilagajamo skupini in vremenskim razmeram.

Vsaka tura bo tako skrbno izbrana in načrtovana. Naši vodiči so odlični in izkušeni kolesarji, ki svoje znanje radi delijo naprej. Kolesarjenje z nami je tako odlična priložnost tudi za sprotno učenje, poslanstvo, da ti pripravimo nepozabno izkušnjo, pa jemljemo resno in osebno. Pridruži se nam in zagotovo ti ne bo žal!

3

Kje bomo bivali in jedli?

Letos smo pripravili še boljšo nastanitev kot lani! Bivali bomo v udobnih apartmajih in sobah, na prijetnem kmečkem turizmu v neposredni bližini kolesarskih terenov. V ceno udeležbe je že vključenih tudi 7 nočitev s prehrano (polpenzion – zajtrk in večerja z več hodi in pijačo), vključno z novoletno večerjo! Apartmaji in sobe so ogrevani in opremljeni v tipičnem toskanskem slogu. Okolica apartmajev je lepa, travnata in vedno urejena, na voljo je prostor za pranje koles in prostor za njihovo shranjevanje. Na kmetiji se lahko kupi tudi lokalne produkte, vključno z oljčnim oljem, vinom…

4

Kako in kdaj pridem tja?

Prevoz je lasten oz. v kombinaciji z drugimi. Od italijanske meje v Vrtojbi (Šempeter pri Gorici), do lokacije, je priblično 540km in ca. 35€ cestnin. Ob prijavi prosimo označite, če bi v svoje vozilo vzeli še koga (nižji stroški in bolj ekološko), oz. če iščete koga, ki bi imel v vozilu prostor, mi pa vas bomo med seboj povezali.

Po prijavi bo vsak udeleženec  od nas dobil natančna navodila glede opreme, priporočila glede oblačil in drugih stvari na katere ne gre pozabiti ter pred odhodom tudi natančna navodila za pot. Kolikor bo le mogoče bomo upoštevali tudi vaše individualne želje, tako glede potovanja na lokacijo, kot glede nastanitve itd…

Prihod na lokacijo: najkasneje v sredo 26. 12. zvečer. Odhod: v sredo 2. 1. dopoldan. Kontaktirajte nas za več informacij.

4

Kakšno opremo potrebujem?

Idealno bo polno vzmeteno kolo – all mountain, trail, enduro, XC. Obvezni bodo še: gorsko kolesarska čelada (idealno enduro tip), ščitniki za kolena in komolce, rokavice, kolesarski nahrbtnik, meh za vodo ali bidoni … in velika vreča dobre volje 😉. Vse razen zadnjega vam lahko tudi posodimo 🙂

Po prijavi bo vsak udeleženec od nas dobil natančna navodila glede opreme ter priporočila glede oblačil in drugih stvari na katere ne gre pozabiti. Kontaktirajte nas za več informacij.


CENA
699,00 €
649,00 € če si že bil/-a z nami na tedenskem kampu.

CENA VKLJUČUJE
Kolesarsko vodenje / vodniki z licencami
Udobna nastanitev na kmečkem turizmu
7x Polpenzion (večerja in zajtrk)
Novoletna večerja
Kolesarsko svetovanje
Novoletni srečelov z bogatimi nagradami
Vrečka dobrodošlice
Organizacija in logistična pomoč
100% predano ekipo OSavanTURE

CENA NE VKLJUČUJE
Prevoza
Malice in prigrizkov za na ture
€-
POPUSTI
Če si že bil/-a z nami za en teden – 50€

STROŠEK POTI TJA IN NAZAJ
Vozilo bo od italijanske meje v Vrtojbi, do destinacije, naredilo približno 540 km, cestnin pa znese ca. 35 € na osebni avtomobil.

* UGODNOSTI ZA UDELEŽENCE:
30% popusta za najem opreme (razen koles) v naši izposojevalnici za čas tega kampa.

.

Prijave in zasedenost termina


Prijave za ta termin še niso odprte.

Zbiramo prijave za ta termin.

Prijave gredo h koncu, ali pa že zmanjkuje razpoložljivih mest.

Vsa razpoložljiva mesta so že zasedena. Pokliči nas za več informacij oz. za vpis na čakalno listo (za primer, da se kakšno mesto sprosti).

Učenje in utrjevanje znanja


Potovanja in izleti s tem znakom vključujejo program pridobivanja in utrjevanja gorsko kolesarskega znanja pod strokovnim vodstvom. Ne gre za klasične kolesarske delavnice ali tečaje, temveč za prave vodene kolesarske ture, na katerih pa se izvajajo tudi elementi kolesarske šole (na tehničnem nivoju, ki ga označuje sosednji znak - glej spodaj). Idealno tako za tiste, ki iščejo prvi strokovno voden napredek na označenem nivoju, kot za tiste, ki so že obiskali kakšno kolesarsko delavnico/šolo/tečaj in bi sedaj pridobljeno znanje radi varno utrdili še v realnosti, na terenu.

Potovanja in izleti s tem znakom vključujejo izbrane vodene gorsko kolesarske ture, brez elementov kolesarske šole. Naši vodniki na terenu vedno svetujejo in prenašajo znanje, če je to potrebno, a ta skupina se ne ustavlja za vadbo tehničnih prvin, ampak ima željo predvsem tekoče kolesariti, brez nepotrebnega čakanja. Idealno za tiste, ki so označeni tehnični zahtevnosti (glej spodaj) že dorasli, oz. jim do tega ne manjka veliko. Kadar sta oznaki težavnosti dve, slednje velja za prvo, druga pa je opcijska.

Tehnična zahtevnost


Kadar sta znaka dva, prvi predstavlja osnovno tehnično zahtevnost kolesarjenja, drugi pa maksimalno tehnično zahtevnost kolesarjenja, ki se je bomo lahko lotili, če bo skupina (ali del skupine) tako želela in zmogla.

Tura delno ali v celoti poteka po utrjenih in neizpostavljenih enoslednicah ali MTB progah, z manj izrazitimi ovirami, kot so nizke korenine in manjše skale, oz. z zelo kratkimi tehnično bolj zahtevnimi in neobveznimi deli. Primerno za spoznavanje s kolesarjenjem po enoslednicah ali zgrajenih MTB progah.

Pri spustih se redno srečujemo z manjšimi in srednje izrazitimi ovirami, kot so bolj izpostavjene korenine in skale, takšni odseki pa so lahko tudi daljši. Tereni so lahko tudi nekoliko nepredvidljivi in neutrjeni, ali pa visijo na stran (off camber). Stopnice (dropi) so majhne, večje ovire pa imajo opcijo obvoza.

To je svet zahtevnejših enoslednic in kolesarskih prog. Nekateri odseki so lahko tudi izpostavljeni. Izrazitejše naravne ali umetne ovire in objekti ter nepredvidljivost terena so že nujna popestritev. Najzahtevnejši odseki so lahko relativno dolgi in "ne dajo dihati".

Trejli na katerih nas opozorilo "no fall zone" ne preseneti. Značilni so nepredvidljivi tereni in strmine preko 20%, skoki in zelo izrazite ovire brez možnosti obvoza. Le za eksperte z bogatimi izkušnjami!

Fizična zahtevnost


Ture, ki ne zahtevajo posebne fizične pripravljenosti. Dovolj je, da se občasno rekreiramo in imamo voljo, da se za užitek tudi malo potrudimo. Tempo, predvsem pri vzpenjanju, se prilagaja pripravljenosti vseh v skupini, počitki pa so po potrebi lahko tudi relativno pogosti.

Z zmernim tempom in rednimi počitki lahko kolesarimo tudi več kot 5 ur, po vseh terenih, gor in dol. Se sicer redno rekreiramo. Kadar na kolesu sedimo nekaj dni zaporedoma, lahko naredimo vsaj 600 višinskih metrov na dan, pri enodnevnih ali dvodnevnih izletih pa jih v hrib z lahkoto odkolesarimo tudi več kot 1.000 na dan.

Fizično precej zahtevne ture. Kolesarimo lahko tudi več kot 7 ur na dan, višinskih metrov pa z lahkoto naberemo preko 1.200, tudi če kolesarimo več dni zaporedoma.

Novoletne MTB singlce v Toskani

26. dec 2019 - 2. jan 2020

Nastanitev s polpenzionom, novoletna večerja, 6 dni super kolesarjenja... z možnostjo podaljšanja!

Zbiramo prijave!
Minimalno število prijav za izvedbo: 6
Maksimalno število udeležencev: 12

Toskanska obmorska klima je idealna za gorsko kolesarjenje v zimskem času, če vrhunske trejle združiš še z novoletnimi prazniki, pa se ti obeta nepozaben teden proč od zime. Furamo seveda tudi prvega prvega, da se leto začne kot je treba :)

Čaka te odlična družba, super gostoljubje in lokalna kulinarika na turistični kmetiji, pa seveda vodene gorsko-kolesarske trail/enduro ture, s spusti po vrhunskih, skrbno izbranih enoslednicah... Tokrat bo na sporedu kar nekaj novih trejlov, še posebej zanimivo za tiste, ki ste bili tam z nami že večkrat.

Pripravljena imamo dva programa, z različno zahtevnimi turami, ki se jih bomo lotevali v dveh različno zahtevnih skupinah. Vsak udeleženec se bo lahko sproti odločal kateri skupini bi se kak dan pridružil.

Kolesarili bomo po hribovitem svetu v neposredni bližini Tirenskega morja (Maremma - južna obmorska Toskana). Vremenska statistika je za novo leto odlična, čez dan pa se ogreje tudi do 20 stopinj.

Cena na osebo: 699 €

669 € za tiste, ki ste že bili z nami za en teden

Kaj je vključeno v paket?

Vsako potovanje prinaša svoj potovalni paket s svojim seznamom vključenih storitev in ugodnosti, vsem pa je skupna naša želja, da pripravimo nepozabno izkušnjo za vsakega udeleženca. Tokrat smo zapakirali --->

 • 7x nočitev v apartmajih ob turistični kmetiji
 • 7x večerja in 7x zajtrk (polpenzion)
 • Novoletna večerja + legendarni Outdoor Station srečelov
 • 6 dni skrbno izbranih MTB tur (enduro, trail)
 • Tudi 1.1. 2020 preživiš na vrhunskih trejlih
 • Izkušeni slovenski gorsko kolesarski vodniki z licencami
 • Koordinacija prevoza udeležencev, logistična pomoč
 • Vrečka dobrodošlice in dodatne ugodnosti za udeležence

Kaj lahko dodam z doplačilom?

 • 150 € doplačila za podaljšanje do sobote, 4.1. 2020:
  2 dodatna dneva na kolesu, +2x nočitev, +2x večerja in zajtrk (odločiš se lahko na lokaciji, plačaš naknadno)

Opcijski popusti?

 • 30 € popusta za tiste, ki ste že bili kjerkoli z nami za pet dni ali več
 • 5 % popusta za plačilo celotnega zneska takoj po prijavi. Velja za prijave do 25.11.2019. Riziko odpovedi lahko zavarujete pri zavarovalnicah Triglav, Coris...

Kaj ni vključeno v paket?

 • Strošek prevoza / skupaj v enem tednu ca. 1.400 km in 70 € cestnin
 • Vse drugo, kar ni našteto kot vključeno...

Prijavi se zdaj

Prijava je hitra in enostavna. Izpolniš obrazec, mi pa ti nato pošljemo vse dodatne informacije in napotke, oz. se dogovorimo glede individualnih želja. Ob oddaji prijave plačilo še ni potrebno, mesto pa se nato potrdi in dokončno rezervira s plačilom 30% akontacije ali celotnega zneska (-5% popusta).

Možno je plačilo z bančnim nakazilom ali darilnim bonom.

Ime in priimek

E-mail

Telefonska številka

Naslov (ulica, hišna številka, kraj)

Posebne želje glede nastanitve

Prevoz?

Dodatni 5% popust?
Za plačilo celotnega zneska v roku 3 dni od prijave.

Način plačila
Kasneje ga lahko tudi spremenite

Opombe

! ! ! S klikom na gumb POŠLJI PRIJAVO potrjujem, da sem star/-a vsaj 18 let in se strinjam s pogoji poslovanja.

Enodnevni MTB izlet, Maniago, Italija


Opis je v pripravi...

Učenje in utrjevanje znanja


Potovanja in izleti s tem znakom vključujejo program pridobivanja in utrjevanja gorsko kolesarskega znanja pod strokovnim vodstvom. Ne gre za klasične kolesarske delavnice ali tečaje, temveč za prave vodene kolesarske ture, na katerih pa se izvajajo tudi elementi kolesarske šole (na tehničnem nivoju, ki ga označuje sosednji znak - glej spodaj). Idealno tako za tiste, ki iščejo prvi strokovno voden napredek na označenem nivoju, kot za tiste, ki so že obiskali kakšno kolesarsko delavnico/šolo/tečaj in bi sedaj pridobljeno znanje radi varno utrdili še v realnosti, na terenu.

Potovanja in izleti s tem znakom vključujejo izbrane vodene gorsko kolesarske ture, brez elementov kolesarske šole. Naši vodniki na terenu vedno svetujejo in prenašajo znanje, če je to potrebno, a ta skupina se ne ustavlja za vadbo tehničnih prvin, ampak ima željo predvsem tekoče kolesariti, brez nepotrebnega čakanja. Idealno za tiste, ki so označeni tehnični zahtevnosti (glej spodaj) že dorasli, oz. jim do tega ne manjka veliko. Kadar sta oznaki težavnosti dve, slednje velja za prvo, druga pa je opcijska.

Tehnična zahtevnost


Kadar sta znaka dva, prvi predstavlja osnovno tehnično zahtevnost kolesarjenja, drugi pa maksimalno tehnično zahtevnost kolesarjenja, ki se je bomo lahko lotili, če bo skupina (ali del skupine) tako želela in zmogla.

Tura delno ali v celoti poteka po utrjenih in neizpostavljenih enoslednicah ali MTB progah, z manj izrazitimi ovirami, kot so nizke korenine in manjše skale, oz. z zelo kratkimi tehnično bolj zahtevnimi in neobveznimi deli. Primerno za spoznavanje s kolesarjenjem po enoslednicah ali zgrajenih MTB progah.

Pri spustih se redno srečujemo z manjšimi in srednje izrazitimi ovirami, kot so bolj izpostavjene korenine in skale, takšni odseki pa so lahko tudi daljši. Tereni so lahko tudi nekoliko nepredvidljivi in neutrjeni, ali pa visijo na stran (off camber). Stopnice (dropi) so majhne, večje ovire pa imajo opcijo obvoza.

To je svet zahtevnejših enoslednic in kolesarskih prog. Nekateri odseki so lahko tudi izpostavljeni. Izrazitejše naravne ali umetne ovire in objekti ter nepredvidljivost terena so že nujna popestritev. Najzahtevnejši odseki so lahko relativno dolgi in "ne dajo dihati".

Trejli na katerih nas opozorilo "no fall zone" ne preseneti. Značilni so nepredvidljivi tereni in strmine preko 20%, skoki in zelo izrazite ovire brez možnosti obvoza. Le za eksperte z bogatimi izkušnjami!

Fizična zahtevnost


Ture, ki ne zahtevajo posebne fizične pripravljenosti. Dovolj je, da se občasno rekreiramo in imamo voljo, da se za užitek tudi malo potrudimo. Tempo, predvsem pri vzpenjanju, se prilagaja pripravljenosti vseh v skupini, počitki pa so po potrebi lahko tudi relativno pogosti.

Z zmernim tempom in rednimi počitki lahko kolesarimo tudi več kot 5 ur, po vseh terenih, gor in dol. Se sicer redno rekreiramo. Kadar na kolesu sedimo nekaj dni zaporedoma, lahko naredimo vsaj 600 višinskih metrov na dan, pri enodnevnih ali dvodnevnih izletih pa jih v hrib z lahkoto odkolesarimo tudi več kot 1.000 na dan.

Fizično precej zahtevne ture. Kolesarimo lahko tudi več kot 7 ur na dan, višinskih metrov pa z lahkoto naberemo preko 1.200, tudi če kolesarimo več dni zaporedoma.

Prijave in zasedenost termina


Prijave za ta termin še niso odprte.

Zbiramo prijave za ta termin.

Prijave gredo h koncu, ali pa že zmanjkuje razpoložljivih mest.

Vsa razpoložljiva mesta so že zasedena. Pokliči nas za več informacij oz. za vpis na čakalno listo (za primer, da se kakšno mesto sprosti).