fbpx

MTB vikend, spoznavanje z enoslednicami, Avstrija

28. - 29. JUL 2018
Vrsta ponudbe:
  • avstrijskajezera2

Vikend za vse, ki jih navdušuje kolesarsko križarjenje in spuščanje po ozkih potkah, tako po naravnih enoslednicah, kot po zgrajenih trailih. Primerno za vse, tako za tiste, ki se s takšnim kolesarjenjem šele spoznavate, kot za tiste, ki izkušnje že imate, pa bi znanje radi nadgradili. Tereni, ki jih bomo obiskali so naravnost odlični za zabavno nabiranje novih izkušenj v dobri družbi. MTB vikend

Kolesarili bomo po hribih nad lepim Belim jezerom, odličnim tudi za kopanje, spali pa v prijetnem kampu na jezerski obali ali v bližnjih apartmajih. Opcija je tudi varstvo za otroke v času vodenega kolesarjenja! Prvi dan bomo kolesarili na lasten pogon, drugi dan pa bomo za vzpone uporabljali sedežnico –  vozovnica je vključena v ceno. Več informacij najdeš v zavihku PODROBNEJE.MTB vikend

2
DNI KOLESARJENJA Vodene ture z vzponi na lasten pogon in s sedežnico ter spusti po lepih naravnih enoslednicah in namensko zgrajenih trailih.
B-C
TEHNIČNA ZAHTEVNOST
Tako za tiste, ki bi se s spusti po enoslednicah radi šele spoznali, kot za tiste, ki to že počnejo, pa bi radi napredovali. Predhodnje izkušnje s kolesarjenjem po enoslednicah niso nujno potrebne, dovolj je, da obvladaš kolo na makadamskih poteh in kolovozih.
2-3
FIZIČNA ZAHTEVNOST V soboto se bo potrebno na kolesih vzpenjati nekaj 100 višinskih metrov, na lasten pogon, v ponedeljek pa bo za vzpenjanje poskrbela žičnica. Dnevno bomo na kolesih od 4 do 5 ur, vključno s počitki in malicami.
PRIHOD / ODHOD
Prihod v petek 27.7. zvečer ali v soboto 28.7. zjutraj, odhod v nedeljo 29.7. popoldan.

Lahko se nam pridružiš tudi le za en dan. Zjutraj bo zbor ob 9:30.

MIN 5 / MAX 8
 Vsa mesta so zasedena.

 MTB vikend   MTB vikend 

1

Kam gremo?

Kolesarili bomo nad Belim jezerom, ki leži med hribi severno od Šmohorja. Jezero je eno najbolj čistih v Avstriji, dolgo kar 10 km, ob njem pa leži nekaj kampov in manjše naselje s turistično ponudbo.

2

Zakaj z nami?

Ker je gorsko kolesarjenje naša strast, omogočiti drugim, da uživajo na nam najljubših destinacijah, pa naše največje zadovoljstvo! Okolico jezera s kolesarskimi potmi odlično poznamo, zato ne izgubljamo časa z logističnimi zapleti in napačnimi odločitvami. Naši vodiči so odlični in izkušeni kolesarji, ki svoje znanje radi delijo naprej. Kolesarjenje z nami je tako odlična priložnost tudi za nabiranje novih izkušenj in znanj. Poslanstvo, da ti pripravimo nepozabno izkušnjo, jemljemo resno in osebno. Pridruži se nam, zagotovo ti ne bo žal!

3

Kje bomo bivali?

V kampu ali apartmajih na zahodni strani Belega jezera. Naša baza bo v lepem in prijaznem kampu, blizu pa je tudi nekaj apartmajskih hiš.  Veliko je sončnih parcel na lepo urejenih travnatih površinah, po potrebi pa je tudi nekaj sence, a ker je kamp med gorami vročina nikoli ni prehuda. Strošek bivanja ni vključen v ceno. Več o cenah kampa najdeš v zavihku Cene in Popusti.

Seveda lahko prideš tudi z družino ali prijatelji, tudi če ne bodo kolesarili z nami, bodo lahko brezplačno preizkušali SUP deske in morda odšli na voden SUP izlet.

Če se odločiš, da boš z nami kolesarili le en dan, bivanje ni nujno potrebno, saj je vožnje približno toliko, kot za smučanje v Nassfeldu. Več informacij pošljemo po prijavi.

4

Kako in kdaj pridem tja?

Prevoz je lasten. Prihod v petek zvečer ali v soboto zjutraj in odhod domov v nedeljo popoldan.  Do destinacije je iz Ljubljane ca. 175 km. Več informacij pošljemo po prijavi.

5

Kako bo potekal dan?

V soboto se bomo zbrali ob 9:30, se odpravili na turo in jo končali okoli 14:30. Popoldan si bo vsak lahko organiziral po svoje, med drugim bo (oba dneva) na voljo brezplačna izposoja SUP desk in vodene sup ture, tudi za spremljevalce udeležencev (družine, punce, fantje…).

V nedeljo se bomo ob 9:30 odpravili do spodnje postaje sedežnice. V hrib se bomo ta dan vozili obešeni na žico 🙂 Prvi spust bo namenjen obdelavi različnih terenskih značilnosti na trailu in njim primernih kolesarskih tehnik, nato pa bo svoje znanje vsak lahko utrjeval po svoje, mi pa bomo na voljo za vprašanja, nasvete…

6

Bo na voljo tudi varstvo za otroke?

Varstvo za otroke (3 do 10 let), v času vodenega kolesarjenja, je opcija, vendar samo če bo dovolj interesa. Za varstvo (2x od 9h15 do 14h30) je potrebno doplačilo 45€ na otroka. Minimum so štirje otroci v varstvu. Če bi te varstvo zanimalo, nas prosim kontaktiraj.

7

Kakšno kolesarsko opremo potrebujem?

Idealno je vsegorsko, enduro, trail, tudi robustnejše XC kolo. Polno ali spredaj vzmeteno. Obvezna je gorsko kolesarska čelada in nahrbtnik (12 litrov je dovolj), toplo priporočeni pa ščitniki za kolena in komolce… Opremo lahko kupiš ali si jo izposodiš tudi pri nas, po ugodni ceni za udeležence. Natančnejša navodila glede opreme bo vsak udeleženec dobil po prijavi.


CENA UDELEŽBE
125,00€ (sobota, nedelja)
Samo sobota: 55,00€
Samo nedelja: 85,00€

CENA VKLJUČUJE
Kolesarsko vodenje / vodniki z licenco
Sprotni prikazi kolesarskih tehnik
Svetovanje za izboljšanje kolesarske tehnike
Dnevna vozovnica za sedežnico (nedelja)
Izposoja SUP opreme in vodene SUP ture
50% popusta na izposojo (tudi kamp) opreme pri nas
Organizacija in logistična pomoč
100% predano ekipo Outdoor Station AvanTURE
22% DDV

CENA NE VKLJUČUJE
Nastanitve, prevoza, prehrane.

POPUSTI:
10% popusta na osebo priznamo skupinskim prijavam (3+ oseb).
S kom se prijavljate v skupini navedite v opombah.

STROŠEK NASTANITVE
Cena spanja v kampu na noč:
1 oseba na 1 parceli: 17 € + turistična taksa
2 osebi na 1 parceli: 28 € + turistična taksa
Več o kampu in cenah: klikni tukaj >>
Za informacije o nastanitvi v apartmajih ali sobah nas prosimo kontaktirajte.
PREHRANA
Hrano si lahko pripravljate sami, ali pa raziskujete odlične gostilne in picerije v okolici. V kamp vsak dan že zjutraj pripeljejo svež kruh in pecivo.
INFORMATIVNI STROŠEK POTI
Do destinacije je iz Ljubljane približno 175 km, po regionalnih cestah. Plačilo Karavanškega predora in avstrijske vinjete ni potrebno. Več informacij pošljemo po prijavi.

Prijavi se zdaj

Ob oddaji prijave plačilo še ni potrebno. Vsa dodatna navodila in informacije ti pošljemo po prijavi.

———

Ime in priimek

E-mail

Telefonska številka

Naslov (kraj, ulica, hišna številka)

Prijavljam se

Način plačila?

Opombe

Želite prejemati naša e-obvestila?
Največ 2x mesečno obveščamo o novi ponudbi. (več o tem):

! ! ! S klikom na gumb POŠLJI PRIJAVO potrjujem, da sem star/-a vsaj 18 let in se strinjam s pogoji poslovanja.

 

Cena: od125,00