fbpx

MTB singlce gorske skupine Queyras, Francija

26. AVG - 2. SEP 2018
Vrsta ponudbe:

Regionalni park Queyras (južne francoske Alpe), obiskujemo že od leta 2012, tudi večkrat na leto, pa se tistih krajev ne moremo naveličati. Letos smo jih pozimi, s smučmi, obiskali dvakrat, konec poletja pa se jih bomo spet lotili še z gorskimi kolesi in uživali na neskončnih in tekočih naravnih enoslednicah.

Šest dni se bomo podajali v čudovite gore, na nepozabne ture z lepimi in dolgimi spusti. Primerno tako za začetnike kolesarjenja po visokogorskih poteh, kot za bolj izkušene mačke. Po potrebi se bomo delili na dve skupini.

KAJ PA VREME?
Vreme bo lepo, temperature pa idealne za kolesarjenje. Zbudili se bomo v sveža gorska jutra, čez dan pa bo na soncu okoli 20 stopinj, seveda odvisno kako visoko bomo zlezli 🙂 Tudi poletnih popoldanskih neviht, kot kaže, ne bo več!  Klikni za napoved >>

Cena že vključuje nastanitev in opcijsko prevoz! Glej zavihek CENE IN POPUSTI za več info. MTB Queyras

   Takole smo se imeli lani (klik – video in foto)

Baza odprave bo v mali vasici, visoko med hribi, kjer so nam za bivanje na voljo udobni apartmaji. Za tiste, ki bi prišli z avtodomi ali bi želeli spati v šotorih, pa je zraven na voljo tudi lep in prijeten gorski kamp.  Več informacij najdeš v zavihku PODROBNEJE in CENE in POPUSTI. MTB Queyras

6
DNI KOLESARJENJA Vodene vsegorske ture, vzponi po makadamih, kolovozih in poteh na lasten pogon (včasih si kakšnen klanec skrajšamo s prevozom), spusti po dolgih in lepih naravnih trejlih. 5 dolgih tur (5+ ur) in 1 krajša tura (do 3 ure) ali opcijsko dan za počitek.
C-D
TEHNIČNA ZAHTEVNOST
Za kolesarje, ki po enoslednicah kolesarijo že vsaj 1 leto, se brez težav peljejo po tekočih enoslednicah, ter se ne ustrašijo korenin in drugih manjših ovir na poti. Predhodnje izkušnje s kolesarjenjem v visokogorju niso pogoj, kamp je idealen za spoznavanje s tem. Po potrebi se bomo razdelili na dve skupini z različno zahtevnimi turami.
4
FIZIČNA ZAHTEVNOST Za solidno pripravljene, ki se redno rekreirajo in z zmernim tempom (vključno z rednimi počitki) lahko po različnih vrstah gorskih terenov kolesarijo več kot 5 ur na dan (z vključenimi rednimi počitki).
PRIHOD / ODHOD
Prihod: nedelja, 26. 8. 2018 popoldan
Odhod: nedelja, 2. 9. 2018 zjutraj
MIN 8 / MAX 12
Vsa mesta so zasedena.

1

Kam gremo?

Gorska skupina Queyras in istoimenski naravni park veljata za divji vzhod francoskih južnih Alp. Tam ni turističnega kaosa, življenje v osmih malih avtentičnih krajih teče počasi, hribi pa so neokrnjeni in pristni. Gre za visoke gore (preko 3.000 metrov) v primerjavi z našimi in relativno nizke in krotke za francoske razmere. Veliko je travnatih pobočij, kamniti so pogosto le vršni grebeni. V spodnjih delih poti velikokrat potekajo po macesnovih gozdovih, tla pa so pokrita z iglicami. Trejli so naravni, dolgi in večinoma tekoči. Vzponi so včasih strmi, po makadamih, kolovozih in stezah. Kolesarili bomo med 1.500 in 3.000 metri nad morjem. Queyrasi so znani tudi po izjemno ugodni vremenski statistiki.

2

So tereni in ture primerni zame?

Če svoje kolo že občasno častiš s kakim lepim spustom po enoslednicah, zmoreš tudi kak malo bolj koreninast ali kamnit odsek, oz. ti ni pod častjo kakega tudi prepešačiti, boš na tej avanturi užival/-a in se verjetno tudi veliko naučil/-a. Izkušnje z visokogorskim kolesarjenjem niso potrebne, so pa naše ture tam idealne za njihovo nabiranje. Izbiro ciljev bomo dnevno prilagajali skupini, po potrebi pa se bomo razdelili na dve, z različnimi zahtevami po težavnosti.

Vsem, ki jih zanima udeležba, pa niso povsem prepričani, če bodo zmogli, priporočamo, da se udeležijo tudi naših dvo in enodnevnih kolesarjenj. Do konca avgusta jih bo zagotovo nekaj, vsaj eno tudi namensko pripravljalno za Francijo. Na njih bomo poskrbeli tudi za to, da bodo udeleženci okusili terene podobne tistim v Queyrasih, dobili še nekaj izkušenj in zraven še malo potrenirali… Da boš vedno na tekočem z našimi termini, te vabimo, da se prijaviš na naša e-obvestila z informacijami o prihodnjih aktivnostih. Pošiljamo jih največ 2x na mesec. Prijaviš se čisto na dnu te strani…

3

Zakaj z nami?

Ker je gorsko kolesarjenje naša strast, omogočiti drugim, da uživajo na nam najljubših destinacijah, pa naše največje zadovoljstvo! Z nami boš teden lahko izkoristil/-a maksimalno in v dobri družbi! Tiste kraje, gore, razvejane doline in neokrnjene terene odlično poznamo, zato ne izgubljamo časa z iskanjem izhodišč, logističnimi zapleti in napačnimi odločitvami. Vemo kje so optimalna izhodišča za ture in kje se te končajo, zato poskrbimo za optimalno organizacijo lokalnih prevozov. Dobro vemo kako zahtevni so posamezni vzponi in spusti, zato lahko ture vedno prilagajamo skupini in vremenskim razmeram.

Vsaka tura bo tako skrbno izbrana in načrtovana,”na zalogi” pa imamo veliko več ciljev, kot jih lahko v enem tednu oddelamo. Naši vodiči so odlični in izkušeni kolesarji, ki svoje znanje radi delijo naprej. Kolesarjenje z nami je tako odlična priložnost tudi za nabiranje novih izkušenj, tako na kolesarskem, kot na gorniškem področju. Poslanstvo, da ti pripravimo nepozabno izkušnjo, jemljemo resno in osebno. Pridruži se nam in zagotovo ti ne bo žal!

4

Kje bomo bivali?

Baza “odprave” bo majhna avtentična vasica, visoko med gorami. Bivali bomo v apartmajih in kampu, kakor bo kdo želel (za različice cen glede na opcije nastavitve in prevoza, glej zavihek CENE in POPUSTI). Na voljo so nam veliki in prostorni apartmaji za 6 oseb, s tremi spalnicami, skupnim prostorom, kuhinjo… Kamp, ki leži v neposredni bližini apartmajev je zelo prijeten, pravi gorski z rečico v sredini, ima pa tudi pokrit skupni prostor z mizami in klopmi, idealno za druženje. Tudi žar nam bo na voljo, lastnik pa nam bo vsako jutro priskrbel svež kruh in rogljičke.

5

Kako in kdaj pridem tja?

Prevoz s kombijem je lahko vključen v ceno, odvisno od izbranega paketa. Za različice glej zavihek CENE in POPUSTI. Prihod na lokacijo planiramo v nedeljo, 26. avgusta popoldan, odhod domov pa v nedeljo, 2. septembra zjutraj.

6

Kako bo potekal dan?

Ture bomo začenjali relativno zgodaj, natančno uro pa bomo določili za vsak dan posebej, tudi glede na vreme in razmere. Nekatere ture bomo začeli in končali v naši vasici, druge končali kje drugje, tretje pa začeli in končali s transferjem. Transfer s kombiji nam bo v celem tednu prihranil preko 2.500 višinskih metrov vzpona.

Včasih bomo po turi malce obsedeli še na pijači, morda na obilnem in dobrem lokalnem burgerju, solati… Popoldan se bomo vrnili v bivališča in si privoščili regeneracijo in druženje, pa seveda hrano. Proti večeru bo lahko tudi kratek sestanek v zvezi z načrti za naslednji dan, kakšen dan pa bomo organizirali tudi popoldansko delavnico na temo opreme in servisa, gibanja v gorah… En dan bomo predlagali tudi skupno večerjo v tipični lokalni gostilni.

7

Kakšno kolesarsko opremo potrebujem?

Idealno je vsegorsko, enduro, trail, pogojno tudi robustnejše XC kolo. Kakšen od vzponov bo morda nekoliko neroden za težka e-kolesa! Obvezna je gorsko kolesarska čelada, ščitniki za kolena in komolce, nahrbtnik z vsaj 15 litri prostornine… Natančnejša navodila glede opreme bo vsak udeleženec dobil po prijavi. Možna je tudi izposoja pri nas, vključno s kolesi. Prijavljenim priznamo 40% popust na vso opremo (tudi kamping) razen na kolesa.


CENA NA OSEBO
610 € – vključeno bivanje v apartmaju in prevoz
550 € – vključeno bivanje v kampu in prevoz
480 € – vključeno bivanje v apartmaju, prevoz je lasten
420 € – vključeno bivanje v kampu, prevoz je lasten

CENA VKLJUČUJE
Kolesarsko vodenje / vodniki z licenco
Transfer do destinacije (opcijsko)
Dnevni lokalni transferji s kombiji
Nastanitev v apartmaju ali kampu / 7 noči
Kolesarsko in gorniško svetovanje
Vrečka dobrodošlice
Dodatne ugodnosti za udeležence *
Organizacija in logistična pomoč
100% predano ekipo Outdoor Station AvanTURE
22% DDV

CENA NE VKLJUČUJE
Prehrane
€-
POPUSTI
Če si v zadnjem letu že bil/-a z nami za 1 teden: – 30€

STROŠEK POTI TJA IN NAZAJ
Vozilo, ki štarta iz Ljubljane bo do destinacije in nazaj naredilo približno 1.600 km, cestnin pa se skupaj nabere za 120 € na osebni avtomobil.

* V ceno z apartmajem je vključeno eno mesto v stanovanju za 6 oseb (80m2, 3 spalnice, dnevni prostor, kuhinja…). Poraba elektrike ni vključena v ceno bivanja. Plača se lastniku, ki jo obračuna na koncu bivanja, po števcu.

* Dodatne storitve v kampu (elektrika, žetoni za toplo vodo itd…) se plačuje sproti lastniku kampa.

* UGODNOSTI ZA UDELEŽENCE:
Pogoj za uveljavljanje ugodnosti je v celoti plačana cena udeležbe za ta kamp.
40% popusta za najem opreme (razen koles) v naši izposojevalnici za čas tega kampa.

Cena:420,00 

Tehnična zahtevnost


Te oznake predstavljajo razpon tehnične zahtevnosti kolesarskih tur v programu. Prva (b) predstavlja nivo, ki ga je potrebno obvladati, da na turah uživaš in brez težav prepelješ večino trase. Druga (c) predstavlja zgornjo mejo težavnosti, ki se jih bomo lotili, a ne bodo obvezne = odlična priložnost za napredovanje pod strokovnim vodstvom.

Tura delno ali v celoti poteka po utrjenih in neizpostavljenih enoslednicah ali progah, z manj izrazitimi ovirami, kot so nizke korenine in manjše skale, oz. z zelo kratkimi tehnično bolj zahtevnimi in neobveznimi deli. Naklonina spustov v povprečju ne presega 5%. Primerno za spoznavanje s kolesarjenjem po enoslednicah ali zgrajenih MTB progah.
IMBA lestvica: zelen krog.

Pri spustih po enoslednicah in progah naklonina občasno preseže 15%. Redno se srečujemo z manjšimi in srednje izrazitimi ovirami, kot so bolj izpostavjene korenine in skale, takšni odseki pa so lahko tudi daljši. Tereni so lahko tudi nekoliko nepredvidljivi in neutrjeni, ali pa visijo na stran (off camber). Stopnice (dropi) so majhne, večje ovire pa imajo opcijo obvoza.
IMBA lestvica: moder kvadrat.

To je svet zahtevnejših enoslednic in kolesarskih prog. Pogosti so odseki z naklonino preko 15%, ki so lahko tudi izpostavljeni. Izrazitejše naravne ali umetne ovire in objekti ter nepredvidljivost terena so že nujna popestritev. Najzahtevnejši odseki so lahko relativno dolgi in "ne dajo dihati".
IMBA lestvica: enojni črni karo.

Trejli na katerih nas opozorilo "no fall zone" ne preseneti. Značilni so nepredvidljivi tereni in strmine preko 20%, skoki in zelo izrazite ovire brez možnosti obvoza. Le za eksperte z bogatimi izkušnjami!
IMBA lestvica: dvojni črni karo.

Prijave in zasedenost termina


Prijave za ta termin še niso odprte.

Zbiramo prijave za ta termin.

Prijave gredo h koncu, ali pa že zmanjkuje razpoložljivih mest.

Vsa razpoložljiva mesta so že zasedena. Pokliči nas za več informacij oz. za vpis na čakalno listo (za primer, da se kakšno mesto sprosti).