MTB singlce gorske skupine Queyras, Francija

23. - 30. JUN 2018
Vrsta ponudbe:

Po večletnem obleganju tistih hribov s smučmi, smo se lani v regionalni park Queyras prvič odpravili z gorskimi kolesi, spali v malem gorskem kampu in napadli tamkajšnje enoslednice. Bilo je vrhunsko in letos odpravo ponavljamo. Istočasno bomo organizirali dve vodeni skupini, ki se bosta lotevali različno zahtevnih podvigov.

Cena že vključuje osnovno nastanitev v kampu! Glej zavihek CENE IN POPUSTI za več info. MTB Queyras

   Takole smo se imeli lani (klik)

Baza odprave bo v malem gorskem kampu, visoko med hribi, kjer so poleg prostora za šotore in avtodome udeležencem na voljo tudi male brunarice z nekaj ležišči. Več informacij najdeš v zavihku PODROBNEJE. MTB Queyras

6
DNI KOLESARJENJA Vodene vsegorske ture, vzponi po makadamih, kolovozih in poteh na lasten pogon (včasih si kakšnen klanec skrajšamo z avtomobili), spusti po dolgih in lepih naravnih trejlih. 5 dolgih tur (5+ ur) in 1 krajša tura (do 3 ure) ali opcijsko dan za počitek.
C-D
TEHNIČNA ZAHTEVNOST
Skupina C: Za kolesarje, ki po enoslednicah redno kolesarijo že vsaj 1 leto, se brez težav peljejo tudi po bolj zavitih in ozkih, a tekočih enoslednicah, ter se ne ustrašijo korenin in drugih manjših ovir na poti. Predhodnje izkušnje s kolesarjenjem v visokogorju niso pogoj, kamp je idealen za spoznavanje s tem.

Skupina D: Vse kot pri C, a za tiste, ki suvereno kolesarijo tudi po bolj grobi in manj tekoči podlagi, z občasnimi tehnično zelo zahtevnimi odseki. Znajdejo se tudi na nekoliko bolj izpostavljenih terenih. Tu so kolesarske izkušnje iz visokogorja zaželjene.

4
FIZIČNA ZAHTEVNOST Za solidno pripravljene, ki se redno rekreirajo in z zmernim tempom (vključno z rednimi počitki) lahko po različnih vrstah gorskih terenov kolesarijo več kot 5 ur.
PRIHOD / ODHOD
Prihod: sobota, 23. 6. 2018 popoldan
Odhod: sobota, 30. 6. 2018 dopoldan
MIN 8 / MAX 16
Na voljo še 14 mest

1

Kam gremo?

Gorska skupina Queyras in istoimenski naravni park veljata za divji vzhod francoskih Alp. Tam ni turističnega kaosa, življenje v osmih malih avtentičnih krajih teče počasi, hribi pa so neokrnjeni in pristni. Gre za visoke gore (preko 3.000 metrov) v primerjavi z našimi in relativno nizke in krotke za francoske razmere. Veliko je travnatih pobočij, kamniti so pogosto le vršni grebeni. V spodnjih delih poti velikokrat potekajo po macesnovih gozdovih, tla pa so pokrita z iglicami. Trejli so naravni, dolgi in večinoma tekoči. Vzponi so včasih strmi, po makadamih, kolovozih in stezah. Queyrasi so znani tudi po izjemno ugodni vremenski statistiki, konec junija pa je idealen čas za “poletni” obisk.

2

Zakaj z nami?

Tiste kraje, gore, doline in terene zelo dobro poznamo, zato boš teden lahko izkoristil/-a maksimalno. Poskrbeli bomo, da se ti ne bo potrebno ukvarjati z logistiko, kolesarili pa bomo v majhnih skupinah, brez zamudnega iskanja pravih izhodišč in poti ter brez izgubljanj in razočaranj zaradi napačno izbranih ali celo zgrešenih ciljev. Vsaka tura bo skrbno izbrana in načrtovana, težavnost pa bomo lahko dnevno prilagajali skupinama. Naši vodiči so odlični in izkušeni kolesarji, ki svoje znanje radi delijo naprej, vsi skupaj pa poslanstvo, da ti pripravimo nepozabno izkušnjo, jemljemo resno in osebno. Pridruži se nam, ne bo ti žal!

3

Kje bomo bivali?

Baza “odprave” bo majhen in prijazen gorski kamp, visoko med gorami. Opcije za nočitev v njem so: lasten šotor (vključeno v ceno), prikolica, avtodom ali postelja v brunarici (doplačila). Več o tem najdeš v zavihku CENE IN POPUSTI. Kamp ima pokrit skupni prostor z mizami in klopmi, idealno za druženje in tudi skupno kuharijo. Tudi žar nam bo seveda na voljo, lastnik pa nam bo vsak dan zjutraj priskrbel svež kruh in rogljičke.

4

Kako in kdaj pridem tja?

Prevoz je lasten oz. v kombinaciji z drugimi. Obeta se tudi opcija prevoza s kombijem. Več o tem objavimo naknadno, najkasneje ob odprtju prijav. Prihod v soboto, 23. junija popoldan, odhod v soboto, 30. junija dopoldan.

5

Kako bo potekal dan?

Ture bomo začenjali relativno zgodaj, natančno uro pa bomo določili za vsak dan posebej, tudi glede na vreme in razmere. Nekatere ture bomo začeli in končali v kampu, druge končali kje drugje, tretje pa začeli in končali s transferjem. Transfer z avtomobili in/ali kombiji nam bo v celem tednu prihranil preko 2.500 višinskih metrov vzpona.

Včasih bomo po turi malce obsedeli še na pijači, morda na obilnem in dobrem burgerju, solati… Popoldan se bomo vrnili v kamp in si privoščili regeneracijo in druženje, pa seveda hrano. Proti večeru bo tudi kratek sestanek v zvezi z načrti za naslednji dan, kakšen dan pa bomo organizirali tudi popoldansko delavnico na temo opreme in servisa, gibanja v gorah… En dan bomo predlagali tudi skupno večerjo v tipični lokalni gostilni – ta je res fajn!

6

Kakšno opremo potrebujem?

Idealno je vsegorsko, enduro, trail, pogojno tudi robustnejše XC kolo. Naše ture večinoma ne bodo primerne za e-kolesa! Obvezna je gorsko kolesarska čelada, ščitniki za kolena in komolce, nahrbtnik z vsaj 15 litri prostornine… Natančnejša navodila glede opreme bo vsak udeleženec dobil po prijavi. Možna je tudi izposoja pri nas, vključno s kolesi. Prijavljenim priznamo 40% popust.


CENA UDELEŽBE
399,00€

CENA VKLJUČUJE
Kolesarsko vodenje / vodnik z licenco
Nastanitev v kampu (lasten šotor, avtodom…)
Lokalni dnevni transferji s kombiji
Kolesarsko in gorniško svetovanje
Paket dobrodošlice
Dodatne ugodnosti za udeležence *
Organizacija in logistična pomoč
100% predano ekipo Outdoor Station AvanTURE
22% DDV

CENA NE VKLJUČUJE
Prehrane in prevoza do destinacije
€+
NEOBVEZNA DOPLAČILA
Naš šotor (od 13€ na teden)
Postelja v brunarici (od 25€ na teden)
Dodatne storitve v kampu (po ceniku kampa)
  Za več informacij nas kontaktiraj.

POPUSTI:
Vsem, ki ste v zadnjih 15 mesecih že bili z nami za en teden, priznamo 40 € popusta na ceno udeležbe!

* UGODNOSTI ZA UDELEŽENCE:
Pogoj za uveljavljanje ugodnosti je v celoti plačana cena udeležbe za ta kamp.
40% popusta za najem katerekoli opreme v naši izposojevalnici za čas tega kampa.
35% popusta ob nakupu kolesarske opreme pri nas (do konca junija 2018).

INFORMATIVNI STROŠEK POTI
Vozilo, ki štarta iz Ljubljane bo do destinacije naredilo približno 800 km. Cestnin se do tja nabere za 60 € na osebni avtomobil. Strošek na osebo bo seveda odvisen od števila oseb v vozilu ter od porabe goriva. Pri kombiniranju in dogovarjanju glede deljenja prevozov vam bomo pomagali s povezovanjem, saj si želimo, da bi potovali s čim manj vozili, čim ceneje in bolj ekološko.

Prijavi se zdaj

Ob oddaji prijave plačilo še ni potrebno, za potrditev rezerviranega mesta pa bo potrebno v nekaj dneh vplačati 30% akontacijo. Opcije plačil so: gotovina, nakazilo, PayPal, kreditna kartica in darilni bon.

Vsa dodatna navodila in informacije ti pošljemo po prijavi.

———

Ime in priimek

E-mail

Telefonska številka

Ulica in hišna številka

Kraj in poštna številka

Dodatne želje glede nastanitve:

Kaj pa prevoz?

Način plačila?

Opombe

! ! ! S klikom na gumb POŠLJI PRIJAVO potrjujem, da sem star/-a vsaj 18 let, se strinjam s pogoji poslovanja ter sem pazljivo prebral/-a celoten opis te ponudbe, vključno z zavihkoma PODROBNEJE in CENE IN POPUSTI.

Cena: od399,00