MTB singlce gorske skupine Queyras, Francija

25. AVG - 1. SEP 2018
Vrsta ponudbe:

Regionalni park Queyras (južne francoske Alpe), obiskujemo že od leta 2012, tudi večkrat na leto, pa se tistih krajev ne moremo naveličati. Letos smo jih pozimi, s smučmi, obiskali že dvakrat, konec poletja pa se jih bomo spet lotili z gorskimi kolesi. Šest dni se bomo podajali v čudovite gore in se v dolino spuščali po lepih in dolgih naravnih enoslednicah. Primerno tako za začetnike kolesarjenja po visokogorskih poteh, kot za bolj izkušene mačke. Po potrebi se bomo delili na dve različno zahtevni skupini.

Cena že vključuje osnovno nastanitev v kampu! Glej zavihek CENE IN POPUSTI za več info. M

Opcija potovanja do destinacije s kombijem ali z lastnim vozilom.

   Takole smo se imeli lani (klik)

Baza odprave bo v malem gorskem kampu, visoko med hribi, kjer so poleg prostora za šotore in avtodome udeležencem na voljo tudi male lesene hiške za dve osebi in tudi spanje v apartmajih. Več informacij najdeš v zavihku PODROBNEJE. MTB Queyras

6
DNI KOLESARJENJA Vodene vsegorske ture, vzponi po makadamih, kolovozih in poteh na lasten pogon (včasih si kakšnen klanec skrajšamo), spusti po dolgih in lepih naravnih trejlih. 5 dolgih tur (5+ ur) in 1 krajša tura (do 3 ure) ali opcijsko dan za počitek.
C (D)
TEHNIČNA ZAHTEVNOST
Za kolesarje, ki po enoslednicah redno kolesarijo že vsaj 1 leto, se brez težav peljejo tudi po bolj zavitih in ozkih, a tekočih enoslednicah, ter se ne ustrašijo korenin in drugih manjših ovir na poti. Predhodnje izkušnje s kolesarjenjem v visokogorju niso pogoj, kamp je idealen za spoznavanje s tem. Po potrebi se bomo razdelili na dve skupini z različno zahtevnimi turami.
3-4
FIZIČNA ZAHTEVNOST Za solidno pripravljene, ki se redno rekreirajo in z zmernim tempom (vključno z rednimi počitki) lahko po različnih vrstah gorskih terenov kolesarijo več kot 5 ur na dan.
PRIHOD / ODHOD
Prihod: sobota, 25. 8. 2018 popoldan
Odhod: sobota, 1. 9. 2018 dopoldan
MIN 8 / MAX 16
Na voljo še 15 mest.

1

Kam gremo?

Gorska skupina Queyras in istoimenski naravni park veljata za divji vzhod francoskih južnih Alp. Tam ni turističnega kaosa, življenje v osmih malih avtentičnih krajih teče počasi, hribi pa so neokrnjeni in pristni. Gre za visoke gore (preko 3.000 metrov) v primerjavi z našimi in relativno nizke in krotke za francoske razmere. Veliko je travnatih pobočij, kamniti so pogosto le vršni grebeni. V spodnjih delih poti velikokrat potekajo po macesnovih gozdovih, tla pa so pokrita z iglicami. Trejli so naravni, dolgi in večinoma tekoči. Vzponi so včasih strmi, po makadamih, kolovozih in stezah. Kolesarili bomo med 1.500 in 3.000 metri nad morjem. Queyrasi so znani tudi po izjemno ugodni vremenski statistiki.

2

Zakaj z nami?

Ker je gorsko kolesarjenje naša strast, omogočiti drugim, da uživajo na nam najljubših destinacijah, pa naše največje zadovoljstvo! Z nami boš teden lahko izkoristil/-a maksimalno in v dobri družbi! Tiste kraje, gore, razvejane doline in neokrnjene terene odlično poznamo, zato ne izgubljamo časa z iskanjem izhodišč, logističnimi zapleti in napačnimi odločitvami. Vemo kje so optimalna izhodišča za ture in kje se te končajo, zato poskrbimo za optimalno organizacijo lokalnih prevozov. Dobro vemo kako zahtevni so posamezni vzponi in spusti, zato lahko ture vedno prilagajamo skupini in vremenskim razmeram. Vsaka tura bo tako skrbno izbrana in načrtovana,”na zalogi” pa imamo veliko več ciljev, kot jih lahko v enem tednu oddelamo. Naši vodiči so odlični in izkušeni kolesarji, ki svoje znanje radi delijo naprej. Kolesarjenje z nami je tako odlična priložnost tudi za nabiranje novih izkušenj, tako na kolesarskem, kot na gorniškem področju. Poslanstvo, da ti pripravimo nepozabno izkušnjo, jemljemo resno in osebno. Pridruži se nam, zagotovo ti ne bo žal!

3

Kje bomo bivali?

Baza “odprave” bo majhen in prijazen gorski kamp, visoko med gorami. Opcije za nočitev v njem so: lasten šotor, prikolica, avtodom (vključeno v ceno) ali postelja v leseni hiški (doplačilo). Opcija je tudi spanje v bližnjih apartmajih (kontaktiraj nas za več informacij). Več o cenah najdeš v zavihku CENE IN POPUSTI. Kamp ima pokrit skupni prostor z mizami in klopmi, idealno za druženje in tudi skupno kuharijo. Tudi žar nam bo seveda na voljo, lastnik pa nam bo vsak dan zjutraj priskrbel svež kruh in rogljičke.

4

Kako in kdaj pridem tja?

Prevoz je lasten oz. v kombinaciji z drugimi. Obeta se tudi opcija prevoza oseb in koles s kombijem. Več o tem ti sporočimo po prijavi. Prihod v soboto, 25. avgusta popoldan, odhod v soboto, 1. septembra dopoldan.

5

Kako bo potekal dan?

Ture bomo začenjali relativno zgodaj, natančno uro pa bomo določili za vsak dan posebej, tudi glede na vreme in razmere. Nekatere ture bomo začeli in končali v kampu, druge končali kje drugje, tretje pa začeli in končali s transferjem. Transfer z avtomobili in/ali kombiji nam bo v celem tednu prihranil preko 2.500 višinskih metrov vzpona.

Včasih bomo po turi malce obsedeli še na pijači, morda na obilnem in dobrem burgerju, solati… Popoldan se bomo vrnili v kamp in si privoščili regeneracijo in druženje, pa seveda hrano. Proti večeru bo tudi kratek sestanek v zvezi z načrti za naslednji dan, kakšen dan pa bomo organizirali tudi popoldansko delavnico na temo opreme in servisa, gibanja v gorah… En dan bomo predlagali tudi skupno večerjo v tipični lokalni gostilni – ta je res fajn!

6

Kakšno kolesarsko opremo potrebujem?

Idealno je vsegorsko, enduro, trail, pogojno tudi robustnejše XC kolo. Naše ture večinoma ne bodo primerne za e-kolesa! Obvezna je gorsko kolesarska čelada, ščitniki za kolena in komolce, nahrbtnik z vsaj 15 litri prostornine… Natančnejša navodila glede opreme bo vsak udeleženec dobil po prijavi. Možna je tudi izposoja pri nas, vključno s kolesi. Prijavljenim priznamo 40% popust.


CENA UDELEŽBE
299,00€

CENA VKLJUČUJE
Kolesarsko vodenje / vodniki z licenco
Lokalni dnevni transferji s kombiji
Nastanitev v kampu (lasten šotor, avtodom…)
Kolesarsko in gorniško svetovanje
Paket dobrodošlice
7 žetonov za tuširanje s toplo vodo
Dodatne ugodnosti za udeležence *
Organizacija in logistična pomoč
100% predano ekipo Outdoor Station AvanTURE
22% DDV

CENA NE VKLJUČUJE
Prehrane in prevoza do destinacije
€+
OPCIJSKA DOPLAČILA
Izposoja šotora (od +13€ na teden)
Nastanitev v kamp hiški za 2 osebi (+40€) **
Nastanitev v kamp hiški za 2 osebi s kuhinjo (+75€) **
Dodatne storitve v kampu (po ceniku kampa) ***
  Za več informacij in opcij nas kontaktiraj.

** Kamp hiške so male lesene hiške (brunarice) za 2 osebi. Stojijo v kampu in so brez kopalnice in stranišča (uporablja se toaletne prostore v kampu). Ena hiška ima tudi kuhinjo in hladilnik, v vseh je v ceno vključena elektrika.

*** Dodatne storitve v kampu (elektrika, dodatni žetoni za toplo vodo, kruh itd…) se plačuje sproti lastniku kampa.

POPUSTI:
Vsem, ki ste v zadnjih 15 mesecih že bili z nami za en teden, priznamo 40 € popusta na ceno udeležbe! Ta popust ni združljiv z morebitno akcijsko ceno.

* UGODNOSTI ZA UDELEŽENCE:
Pogoj za uveljavljanje ugodnosti je v celoti plačana cena udeležbe za ta kamp.
40% popusta za najem katerekoli opreme v naši izposojevalnici za čas tega kampa.
35% popusta ob nakupu kolesarske opreme pri nas (do konca junija 2018).

INFORMATIVNI STROŠEK POTI
Vozilo, ki štarta iz Ljubljane bo do destinacije naredilo približno 800 km. Cestnin se do tja nabere za 60 € na osebni avtomobil. Strošek na osebo bo seveda odvisen od števila oseb v vozilu ter od porabe goriva. Pri kombiniranju in dogovarjanju glede deljenja prevozov vam bomo pomagali s povezovanjem, saj si želimo, da bi potovali s čim manj vozili, čim ceneje in bolj ekološko. Obeta se tudi prevoz (tudi koles) s kombijem. Več o tem ti javimo po prijavi.

Prijavi se zdaj

Ob oddaji prijave plačilo še ni potrebno. Za potrditev rezerviranega mesta bo potrebno v nekaj dneh vplačati 30% akontacijo. Opcije plačil so: gotovina, bančno nakazilo, PayPal, kreditna kartica in darilni bon.

Vsa dodatna navodila in informacije ti pošljemo po prijavi.

———

Ime in priimek

E-mail

Telefonska številka

Naslov (kraj, ulica, hišna številka)

Želje glede nastanitve:

Kaj pa prevoz?

Način plačila?

Opombe

Osebni podatki:
Za potrditev prijave moramo shraniti zgoraj vnešene osebne podatke. Po tem bomo podatke varno hranili v arhivu pogodb. Če boste želeli, jih bomo lahko iz te baze trajno izbrisali po preteku 5 let, kot zahteva zakon o pogodbenih razmerjih. Podatkov ne bomo delili z nikomer. Če želite se z emailom lahko prijavite tudi na naša e-obvestila, za kar potrebujemo vaše soglasje (spodaj). Za več informacij, spremembe podatkov ali z željo po izbrisu podatkov, nas vedno lahko kontaktirate.

Soglasje za vpis e-naslova med prejmnike naših e-novic (več o tem):

! ! ! S klikom na gumb POŠLJI PRIJAVO potrjujem, da sem star/-a vsaj 18 let, se strinjam s pogoji poslovanja ter sem pazljivo prebral/-a celoten opis te ponudbe, vključno z zavihkoma PODROBNEJE in CENE IN POPUSTI.

Cena: od399,00