fbpx

MTB kamp, enoslednice ob avstrijskih jezerih

23. - 25. JUN 2018
Vrsta ponudbe:
  • lowres_TK5D7840
  • avstrijskajezera2

Podaljšan vikend (3 dni, v ponedeljek je praznik) za vse, ki jih navdušuje kolesarsko spuščanje po ozkih potkah, tako po naravnih enoslednicah, kot po zgrajenih trailih. Primerno za vse, tako za tiste, ki se s takšnim kolesarjenjem šele spoznavate, kot za tiste, ki izkušnje že imate, pa bi znanje radi nadgradili. Tereni, ki jih bomo obiskali so naravnost odlični za nabiranje novih izkušenj. 

Na lokacijah kamor gremo, danes in včeraj ni padlo veliko dežja 🙂 Lokalna vremenska napoved avstrijskih meteorologov pravi, da bo jutri pri Baškem jezeru sončno in do okoli 20 stopinj. V nedeljo in ponedeljek napovedi za Belo jezero prav tako kažejo na sončno vreme z občasno povečano oblačnostjo in z možnostjo kake kratkotrajne popoldanske plohe. Temperature bodo idealne za kolesarjenje.

Možne so še prijave za nedeljo in/ali ponedeljek.

V treh dneh bomo kolesarili ob dveh jezerih, spali pa v prijetnem kampu na jezerski obali ali v bližnjih apartmajih. Dva dni bomo kolesarili izključno na lasten pogon, en dan pa bomo za vzpon uporabljali sedežnico (vozovnica je vključena v ceno). Za več informacij si poglejte zavihek PODROBNEJE.

3
DNI KOLESARJENJA Vodene ture z vzponi na lasten pogon in s sedežnico ter spusti po lepih naravnih enoslednicah in namensko zgrajenih trailih.
B-C
TEHNIČNA ZAHTEVNOST
Tako za tiste, ki bi se s spusti po enoslednicah radi šele spoznali, kot za tiste, ki to že počnejo, pa bi radi napredovali. Predhodnje izkušnje s kolesarjenjem po enoslednicah niso nujno potrebne, dovolj je, da obvladate kolo na makadamskih poteh in kolovozih.
2-3
FIZIČNA ZAHTEVNOST V soboto in nedeljo se bo potrebno na kolesih vzpenjati nekaj 100 višinskih metrov, na lasten pogon, v ponedeljek pa bo za vzpenjanje poskrbela žičnica. Dnevno bomo na kolesih od 4 do 5 ur, vključno s počitki in malicami.
PRIHOD / ODHOD
Prihod v soboto 23. 6. dopoldan, odhod v ponedeljek 25. 6. 2018 popoldan.

Lahko se nam pridružite tudi le za dan ali dva. Prvi dan bo zbor ob 11h, drugi in tretji pa ob 9:30.

MIN 5 / MAX 10
Na voljo so še 3 mesta!

Prijavi se zdaj

Ob oddaji prijave plačilo še ni potrebno, za potrditev rezerviranega mesta pa bo potrebno znesek plačati najkasneje do petka, 22. junija. Opcije plačil so: gotovina, nakazilo, PayPal, kreditna kartica in darilni bon.

Vsa dodatna navodila in informacije ti pošljemo po prijavi.

———

[contact-form-7 404 "Not Found"]

1

Kam gremo?

Prvi dan bomo kolesarili nad Baškim jezerom pri Beljaku, nato pa se bomo preselili ob Belo jezero, ki leži med hribi severno od Šmohorja. Jezero je eno najbolj čistih v Avstriji, dolgo kar 10 km, ob njem pa leži nekaj kampov in manjše naselje s turistično ponudbo.

2

Zakaj z nami?

Ker je gorsko kolesarjenje naša strast, omogočiti drugim, da uživajo na nam najljubših destinacijah, pa naše največje zadovoljstvo! Okolico obeh jezer s kolesarskimi tereni odlično poznamo, zato ne izgubljamo časa z logističnimi zapleti in napačnimi odločitvami. Naši vodiči so odlični in izkušeni kolesarji, ki svoje znanje radi delijo naprej. Kolesarjenje z nami je tako odlična priložnost tudi za nabiranje novih izkušenj in znanj. Poslanstvo, da ti pripravimo nepozabno izkušnjo, jemljemo resno in osebno. Pridruži se nam, zagotovo ti ne bo žal!

3

Kje bomo bivali?

V kampu ali apartmajih na zahodni strani Belega jezera. Naša baza bo v lepem in prijaznem kampu, blizu pa je tudi nekaj apartmajskih hiš. Bivanje v kampu je junija že zelo prijetno. Morda celo najbolj, ker še ni prevroče. Veliko je sončnih parcel na lepo urejenih travnatih površinah, po potrebi pa je tudi dovolj sence. Strošek bivanja ni vključen v ceno. Več o cenah kampa najdete v zavihku Cene in Popusti.

Če se odločite, da boste z nami kolesarili le en dan, bivanje ni nujno potrebno, saj je vožnje približno toliko, kot za smučanje v Nassfeldu. Več informacij pošljemo po prijavi.

4

Kako in kdaj pridem tja?

Prevoz je lasten. Prihod na prvo destinacijo v soboto dopoldan in odhod domov v ponedeljek popoldan.  Do prve destinacije je iz Ljubljane ca. 100 km, od tam do druge pa 75 km. Več informacij pošljemo po prijavi.

5

Kako bo potekal dan?

V soboto se bomo ob 11h zbrali na prvi lokaciji (natančna navodila pošljemo po prijavi), se spoznali, po potrebi malo nastavili kolesa, in odkolesarili v zaobljene, gozdnate in travnate hribe nad jezerom. Po turi se bomo odpeljali do drugega jezera in se nastanili v kampu ali apartmajih.

V nedeljo bomo začeli ob 9:30 se odpravili na turo in jo končali okoli 14:30. Popoldan si bo vsak lahko organiziral po svoje, med drugim bo (vse tri dni) na voljo izposoja SUP desk in vodene sup ture.

V ponedeljek se bomo ob 9:30 odpravili do spodnje postaje sedežnice. V hrib se bomo ta dan vozili obešeni na žico 🙂 Prvi spust bo namenjen obdelavi različnih terenskih značilnosti na trailu in njim primernih kolesarskih tehnik, nato pa bo svoje znanje vsak lahko utrjeval po svoje, mi pa bomo na voljo za vprašanja, nasvete…

6

Kakšno kolesarsko opremo potrebujem?

Idealno je vsegorsko, enduro, trail, tudi robustnejše XC kolo. Polno ali spredaj vzmeteno. Obvezna je gorsko kolesarska čelada, priporočeni pa ščitniki za kolena in komolce ter nahrbtnik… Natančnejša navodila glede opreme bo vsak udeleženec dobil po prijavi.


CENA UDELEŽBE
160,00€ (sobota, nedelja in ponedeljek)
Samo sobota ali nedelja: 55,00€
Samo ponedeljek: 85,00€
Sobota in nedelja: 100,00€
Nedelja in ponedeljek: 130,00€

CENA VKLJUČUJE
Kolesarsko vodenje / vodnik z licenco
Kolesarsko svetovanje
Dnevna vozovnica za sedežnico (ponedeljek)
Izposoja SUP opreme in vodene SUP ture
Brezplačna izposoja šotora za ta termin
50% popusta na izposojo druge opreme pri nas
Organizacija in logistična pomoč
100% predano ekipo Outdoor Station AvanTURE
22% DDV

CENA NE VKLJUČUJE
Nastanitve, prevoza, prehrane.

POPUSTI:
10% popusta na osebo priznamo skupinskim prijavam (3+ oseb).
S kom se prijavljate v skupini navedite v opombah.

STROŠEK NASTANITVE
Cena spanja v kampu na noč:
1 oseba na 1 parceli: 14 € + turistična taksa
2 osebi na 1 parceli: 23 € + turistična taksa
Več o kampu in cenah: klikni tukaj >>
Za nastanitev v apartmajih nas prosimo kontaktirajte.
INFORMATIVNI STROŠEK POTI
Do sobotne destinacije je iz Ljubljane približno 100 km, od tam do drugega jezera pa še 75 km. Plačilo Karavanškega tunela in avstrijske vinjete ni potrebno. Več informacij pošljemo po prijavi.

Cena:160,00 

Tehnična zahtevnost


Te oznake predstavljajo razpon tehnične zahtevnosti kolesarskih tur v programu. Prva (b) predstavlja nivo, ki ga je potrebno obvladati, da na turah uživaš in brez težav prepelješ večino trase. Druga (c) predstavlja zgornjo mejo težavnosti, ki se jih bomo lotili, a ne bodo obvezne = odlična priložnost za napredovanje pod strokovnim vodstvom.

Tura delno ali v celoti poteka po utrjenih in neizpostavljenih enoslednicah ali progah, z manj izrazitimi ovirami, kot so nizke korenine in manjše skale, oz. z zelo kratkimi tehnično bolj zahtevnimi in neobveznimi deli. Naklonina spustov v povprečju ne presega 5%. Primerno za spoznavanje s kolesarjenjem po enoslednicah ali zgrajenih MTB progah.
IMBA lestvica: zelen krog.

Pri spustih po enoslednicah in progah naklonina občasno preseže 15%. Redno se srečujemo z manjšimi in srednje izrazitimi ovirami, kot so bolj izpostavjene korenine in skale, takšni odseki pa so lahko tudi daljši. Tereni so lahko tudi nekoliko nepredvidljivi in neutrjeni, ali pa visijo na stran (off camber). Stopnice (dropi) so majhne, večje ovire pa imajo opcijo obvoza.
IMBA lestvica: moder kvadrat.

To je svet zahtevnejših enoslednic in kolesarskih prog. Pogosti so odseki z naklonino preko 15%, ki so lahko tudi izpostavljeni. Izrazitejše naravne ali umetne ovire in objekti ter nepredvidljivost terena so že nujna popestritev. Najzahtevnejši odseki so lahko relativno dolgi in "ne dajo dihati".
IMBA lestvica: enojni črni karo.

Trejli na katerih nas opozorilo "no fall zone" ne preseneti. Značilni so nepredvidljivi tereni in strmine preko 20%, skoki in zelo izrazite ovire brez možnosti obvoza. Le za eksperte z bogatimi izkušnjami!
IMBA lestvica: dvojni črni karo.

Prijave in zasedenost termina


Prijave za ta termin še niso odprte.

Zbiramo prijave za ta termin.

Prijave gredo h koncu, ali pa že zmanjkuje razpoložljivih mest.

Vsa razpoložljiva mesta so že zasedena. Pokliči nas za več informacij oz. za vpis na čakalno listo (za primer, da se kakšno mesto sprosti).