fbpx

MTB kamp: skrite potke severnih Apeninov, Italija

7. - 13. OKT 2018
Vrsta ponudbe:
  • 2
  • 2
  • 32
  • 7
  • 6

Osrednje območje severnih Apeninov se delno zajeda tudi v Toskano, skriva pa prečudovito sredogorsko naravo na nadmorski višini med 500 in 2.000 metri, idealno za nepozabne MTB ture.

Za prste obliznit. Preizkušeno! 🙂 Polej video spodaj ▼▼▼ MTB Apenini

Zakaj oktobra? V začetku oktobra je vreme tam praviloma zelo stabilno, temperature pa kolesarju pisane na kožo. Območje kamor gremo leži med Bologno in Piso, nekje na geografski višini Zadra. MTB Apenini

Vrhunska kolesarska izkušnja! Pet dni se bomo podajali v čudovite hribe, na nepozabne ture z lepimi in dolgimi spusti. Uživali bomo na dolgih zaobljenih grebenih s čudovitimi razgledi, srečali kako obeležje v opomin na 2. svetovno vojno, se zapeljali po skoraj 800 let stari rimski poti, namočili prste v gorsko jezero, se fotografirali na njegovi peščeni plaži, se spuščali po enkratnih naravnih trejlih, ki jih kar ne bo konec… Vse to v super družbi!

Primerno tako za začetnike kolesarjenja po gorskih enoslednicah, kot za bolj izkušene mačke, vriskali bomo vsi 🙂
Cena vključuje tudi nastanitev v apartmajih, s polpenzionom (zajtrk in večerja).
Glej zavihek CENE IN POPUSTI za več informacij o paketu.

5
DNI KOLESARJENJA Vodene vsegorske ture: Vzponi so kombinacija prevoza (shuttle) do konca asfaltiranih cest in od tam dalje kolesarjenja po makadamih, kolovozih in enoslednicah. Spusti potekajo po dolgih in lepih naravnih trejlih.
C
TEHNIČNA ZAHTEVNOST
Za kolesarje, ki se z gorskim kolesarjenjem ukvarjajo že vsaj 1 sezono, se vsaj občasno peljejo tudi po enoslednicah, ter se ne ustrašijo korenin in drugih manjših ovir na poti. Izkušnje z naravnih gorskih enoslednic niso potrebne, tereni so idealni za spoznavanje z njimi.
3
FIZIČNA ZAHTEVNOST Za solidno pripravljene, ki se pogosto rekreirajo in z zmernim tempom (vključno z rednimi počitki) lahko po različnih vrstah gorskih terenov kolesarijo več kot 5 ur na dan.
PRIHOD / ODHOD
Prihod: sobota, 6.10. 2018
Odhod: petek, 12.10. 2018
MIN 6 / MAX 8
 

1

Apenini?

Apenini, gorovje, ki se razteza od vrha do pete italijanskega škornja, so večinoma prijazni hribi, ki so kot narejeni tudi za gorsko kolesarjenje. Ena nam najljubših MTB destinacij se skriva v samem centru severnega dela te gorske verige. Pravzaprav ne gre za klasično destinacijo, ampak za obširno področje z veliko možnimi izhodišči za lepe in dolge ture, od tipičnih vsegorskih, do zahtevnih enduro preizkušenj.

V tem delu Apeninov prevladujejo zaobljeni hribi, ki so nad višino 1.500 m travnati. V srednjem delu nato kolesarimo po iglicah, nižje spodaj pa pod listavci. Najvišje nas ture pripeljejo tik pod 2.000 metrov nad morjem, končamo pa jih na ca. 500m. Vzponi potekajo po makadamih in kolovozih, prečenja in spusti pa po naravnih enoslednicah.

2

Bodo tereni in ture primerni zame?

Če svoje kolo že občasno častiš s kakim lepim spustom po enoslednicah, zmoreš tudi kak malo bolj koreninast ali kamnit odsek, oz. ti ni pod častjo kakega pretežkega prepešačiti, boš na tej avanturi užival/-a in se lahko tudi veliko naučil/-a. Izkušnje s kolesarjenjem po naravnih gorskih enoslednicah niso potrebne, bodo pa naše ture tam idealne za njihovo nabiranje.

Ture bodo vsegorskega tipa, z lepimi vzponi, prečenji in dolgimi spusti po naravnih enoslednicah. Spusti bodo lahko dolgi tudi 15 in več km v kosu, njihova skupna višinska razlika pa lahko preseže 1.500m. Dnevni prevoz s kombijem nam bo prihranil vzpone po dolgih asfaltiranih cestah, kar lahko prinese tudi več kot pol višinske razlike (več kot 3.500m v petih dneh). Vzponi tako ne bodo pretirano težki, dovolj bo solidna fizična pripravljenost.

Za več informacij nas lahko vedno tudi pokličete ali nam pišete!

3

Zakaj z nami?

Ker je gorsko kolesarjenje naša strast, omogočiti drugim, da uživajo na nam najljubših destinacijah, pa naše največje zadovoljstvo! Z nami boš teden lahko izkoristil/-a maksimalno in v dobri družbi! Tiste terene dobro poznamo, zato ne izgubljamo časa z iskanjem izhodišč, logističnimi zapleti in napačnimi odločitvami. Dobro vemo kako zahtevni so posamezni vzponi in spusti, zato lahko ture vedno prilagajamo skupini in vremenskim razmeram.

Vsaka tura bo tako skrbno izbrana in načrtovana. Naši vodiči so odlični in izkušeni kolesarji, ki svoje znanje radi delijo naprej. Kolesarjenje z nami je tako odlična priložnost tudi za sprotno učenje, poslanstvo, da ti pripravimo nepozabno izkušnjo, pa jemljemo resno in osebno. Pridruži se nam in zagotovo ti ne bo žal!

4

Kje bomo bivali in jedli?

Bivali bomo v udobnih apartmajih ali brunaricah na prijetni zeleni posesti, pod hribi, ki se naslanjajo na goro Cimone (2.165 m). V ceno je vključen tudi polpenzion (kontinentalni zajtrk in bogata večerja s skoraj neomejno pijačo / opcijsko tudi pica iz krušne peči) v gostilni nekaj metrov od apartmajev. Do najbližjega naselja se bomo lahko v nekaj minutah zapeljali tudi s kolesom, po super XC trejlu 🙂 Natančnejše informacije o lokaciji pošljemo po prijavi.

5

Kako in kdaj pridem tja?

Prevoz do destinacije je lasten ali v kombinaciji z drugimi (380 km od meje v Vrtojbi). Pri kombiniranju seveda pomagamo, saj nam je cilj, da na lokacijo potujemo s čim manj avti, torej čim bolj ekološko! Vsakodnevni lokalni transferji (shuttli) s kombijem so vključeni v ceno. Na lokaciji se zberemo v soboto, 6. oktobra popoldan ali zvečer (prva večerja). Natančnejše informacije o lokaciji pošljemo po prijavi

6

Kako bo potekal dan?

Začel se bo s kontinentalnim zajtrkom, nato pa odhodom na turo. Uro odhoda bomo določili za vsak dan posebej, glede na izbrano turo in razmere, predvidoma pa bo to ob 9h ali 10h. Nekatere ture bodo lahko tudi daljše od 6 ur. Večino bomo začeli s kombijem, končali pa na kolesih na “našem” posestvu. Po turi bo čas za počitek, ki si ga bo vsakdo organiziral sam, nato pa bo čas za bogato večerjo in nabiranje “goriva” za naslednji dan. Dvakrat bomo pred večerjo pripravili tudi kratki delavnici na temo opreme in priprav na ture.

7

Kakšno kolesarsko opremo potrebujem?

Idealno je vsegorsko, enduro, trail, pogojno tudi robustnejše XC kolo. Nekatere ture ne bodo primerne za e-kolesa! Obvezna je gorsko kolesarska čelada, ščitniki za kolena in komolce, nahrbtnik z vsaj 15 litri prostornine… Natančnejša navodila glede opreme bo vsak udeleženec dobil po prijavi. Možna je tudi izposoja pri nas.


CENA NA OSEBO
695 €
670 € za tiste, ki ste že bili z nami za en teden.
LAST MINUTE: 420

CENA VKLJUČUJE
Kolesarsko vodenje / vodniki z licenco
Nastanitev v apartmajih ali brunaricah
6x Polpenzion (večerja in zajtrk)
Dnevni lokalni transferji s kombiji (shuttle)
Kolesarsko in gorniško svetovanje
Vrečka dobrodošlice
Dodatne ugodnosti za udeležence *
Organizacija in logistična pomoč
100% predano ekipo Outdoor Station AvanTURE
22% DDV

CENA NE VKLJUČUJE
Prevoza do destinacije
Malice za na turo
€-
POPUSTI
Če si v zadnjem letu že bil/-a z nami za 1 teden: – 25€

STROŠEK POTI TJA IN NAZAJ
Vozilo bo od italijanske meje v Vrtojbi, do destinacije, naredilo približno 350 km, cestnin pa znese ca. 22 € na osebni avtomobil.

* UGODNOSTI ZA UDELEŽENCE:
40% popusta za najem opreme (razen koles) v naši izposojevalnici za čas tega kampa.

Učenje in utrjevanje znanja


Potovanja in izleti s tem znakom vključujejo program pridobivanja in utrjevanja gorsko kolesarskega znanja pod strokovnim vodstvom. Ne gre za klasične kolesarske delavnice ali tečaje, temveč za prave vodene kolesarske ture, na katerih pa se izvajajo tudi elementi kolesarske šole (na tehničnem nivoju, ki ga označuje sosednji znak - glej spodaj). Idealno tako za tiste, ki iščejo prvi strokovno voden napredek na označenem nivoju, kot za tiste, ki so že obiskali kakšno kolesarsko delavnico/šolo/tečaj in bi sedaj pridobljeno znanje radi varno utrdili še v realnosti, na terenu.

Potovanja in izleti s tem znakom vključujejo izbrane vodene gorsko kolesarske ture, brez elementov kolesarske šole. Naši vodniki na terenu vedno svetujejo in prenašajo znanje, če je to potrebno, a ta skupina se ne ustavlja za vadbo tehničnih prvin, ampak ima željo predvsem tekoče kolesariti, brez nepotrebnega čakanja. Idealno za tiste, ki so označeni tehnični zahtevnosti (glej spodaj) že dorasli, oz. jim do tega ne manjka veliko. Kadar sta oznaki težavnosti dve, slednje velja za prvo, druga pa je opcijska.

Tehnična zahtevnost


Kadar sta znaka dva, prvi predstavlja osnovno tehnično zahtevnost kolesarjenja, drugi pa maksimalno tehnično zahtevnost kolesarjenja, ki se je bomo lahko lotili, če bo skupina (ali del skupine) tako želela in zmogla.

Tura delno ali v celoti poteka po utrjenih in neizpostavljenih enoslednicah ali MTB progah, z manj izrazitimi ovirami, kot so nizke korenine in manjše skale, oz. z zelo kratkimi tehnično bolj zahtevnimi in neobveznimi deli. Primerno za spoznavanje s kolesarjenjem po enoslednicah ali zgrajenih MTB progah.

Pri spustih se redno srečujemo z manjšimi in srednje izrazitimi ovirami, kot so bolj izpostavjene korenine in skale, takšni odseki pa so lahko tudi daljši. Tereni so lahko tudi nekoliko nepredvidljivi in neutrjeni, ali pa visijo na stran (off camber). Stopnice (dropi) so majhne, večje ovire pa imajo opcijo obvoza.

To je svet zahtevnejših enoslednic in kolesarskih prog. Nekateri odseki so lahko tudi izpostavljeni. Izrazitejše naravne ali umetne ovire in objekti ter nepredvidljivost terena so že nujna popestritev. Najzahtevnejši odseki so lahko relativno dolgi in "ne dajo dihati".

Trejli na katerih nas opozorilo "no fall zone" ne preseneti. Značilni so nepredvidljivi tereni in strmine preko 20%, skoki in zelo izrazite ovire brez možnosti obvoza. Le za eksperte z bogatimi izkušnjami!

Fizična zahtevnost


Ture, ki ne zahtevajo posebne fizične pripravljenosti. Dovolj je, da se občasno rekreiramo in imamo voljo, da se za užitek tudi malo potrudimo. Tempo, predvsem pri vzpenjanju, se prilagaja pripravljenosti vseh v skupini, počitki pa so po potrebi lahko tudi relativno pogosti.

Z zmernim tempom in rednimi počitki lahko kolesarimo tudi več kot 5 ur, po vseh terenih, gor in dol. Se sicer redno rekreiramo. Kadar na kolesu sedimo nekaj dni zaporedoma, lahko naredimo vsaj 600 višinskih metrov na dan, pri enodnevnih ali dvodnevnih izletih pa jih v hrib z lahkoto odkolesarimo tudi več kot 1.000 na dan.

Fizično precej zahtevne ture. Kolesarimo lahko tudi več kot 7 ur na dan, višinskih metrov pa z lahkoto naberemo preko 1.200, tudi če kolesarimo več dni zaporedoma.

Prijave in zasedenost termina


Prijave za ta termin še niso odprte.

Zbiramo prijave za ta termin.

Prijave gredo h koncu, ali pa že zmanjkuje razpoložljivih mest.

Vsa razpoložljiva mesta so že zasedena. Pokliči nas za več informacij oz. za vpis na čakalno listo (za primer, da se kakšno mesto sprosti).