fbpx

oktober, 2020

10oct09:00Prijave so odprteMTB izlet: RoglaJesenska tura po prelepem Zreškem Pohorju Izvedba: Tomaž Košir / Outdoor Station Vrsta termina:Enodnevni MTB izleti AktivnostiVodene MTB Ture

PREBERI VSE

Podrobneje o terminu

Tokrat se z gorskimi kolesi odpravljamo na Zreško Pohorje, natančneje na Roglo, kjer je v jesenskem času še posebej lepo, teren pa omogoča super vožnjo tudi, če so tla mokra. Jeseni je pač tako, da se poti po dežju počasneje sušijo. Tura bo sestavljena iz 6 do 7 vzponov in spustov (v drugem delu ture bo mogoče kak vzpon izpustiti), pri tem bo prvi del bolj vsegorski, z lepimi razgledi in raznolikimi tereni, tudi nekaj tehnično zahtevnejšimi deli, drugi pa bolj enduraški, z uživaškimi spusti srednje težavnosti. MTB izlet Rogla MTB izlet Rogla

Začeli bomo v bližini hotela Planja, začrtana pot pa nas bo popeljala skozi lepe pohorske gozdove, kjer bomo med drugim lahko opazovali številna velikanska mravljišča, ki so značilna za to območje, z razglednih jas se bomo lahko ozrli naokoli, osvojili bomo vrh Rogle (1517 m) in si ogledali tudi znamenito Lovrenško visoko barje, bolj poznano pod imenom Lovrenška jezera. Vmes nas bodo seveda čakali super spusti. Tura se bo lahko nekoliko prilagajala željam skupine.

Tip ture: all-mountain, enduro
Dolžina ture
:  25 do 30 km, skupaj 700 do 900 višinskih metrov, 5-6 ur
Tehnična zahtevnost spustov:
srednje zahtevno
Fizična zahtevnost:
srednje zahtevno
Obvezna oprema: Polnovzmeteno ali spredaj vzmeteno gorsko kolo (trail, enduro, all-mountain…) z grobo profiliranimi plašči, MTB čelada, ščitniki za kolena (priporočamo tudi za komolce), nahrbtnik, meh za vodo ali bidon, itd… Seznam vse priporočene opreme in druga navodila dobi vsak udeleženec po prijavi.

Izlet vodi Tomaž Košir / MTB vodnik z licenco

 

Termin

10. oktober 9:00

Lokacija

Rogla, Zreško Pohorje

Cena

40 € na osebo / 30 € za tiste, ki ste letos že bili kje z nami

Kaj cena vključuje

Cena krije:
– kolesarsko vodenje / izkušen MTB vodnik z licenco
– stroške priprave ture, organizacije in stroške vodnika(kov)
.
Prevoz ni organiziran in je v lastni režiji.
V skladu z navodili za preprečevanja širjenja okužb (Covid-19), skupinskih prevozov tokrat ne moremo organizirati.

Prijave

Minimalno število udeležencev: 3

Za prijavo piši na tomaz@outdoorstation.si

ali pokliči 041 380 750 …

Več informacij

Za več informacij pokliči 041 380 750,

ali piši na tomaz@outdoorstation.si

Več informacij o paketih in kaj je vključeno v ceno


 

Vsa razpoložljiva mesta so že zasedena. Pokliči nas za več informacij oz. za vpis na čakalno listo (za primer, da se kakšno mesto sprosti).

Prijave in zasedenost termina


Prijave za ta termin še niso odprte.

Zbiramo prijave za ta termin.

Prijave gredo h koncu, ali pa že zmanjkuje razpoložljivih mest.

Vsa razpoložljiva mesta so že zasedena. Pokliči nas za več informacij oz. za vpis na čakalno listo (za primer, da se kakšno mesto sprosti).

Učenje in utrjevanje znanja


Potovanja in izleti s tem znakom vključujejo program pridobivanja in utrjevanja gorsko kolesarskega znanja pod strokovnim vodstvom. Ne gre za klasične kolesarske delavnice ali tečaje, temveč za prave vodene kolesarske ture, na katerih pa se izvajajo tudi elementi kolesarske šole (na tehničnem nivoju, ki ga označuje sosednji znak - glej spodaj). Idealno tako za tiste, ki iščejo prvi strokovno voden napredek na označenem nivoju, kot za tiste, ki so že obiskali kakšno kolesarsko delavnico/šolo/tečaj in bi sedaj pridobljeno znanje radi varno utrdili še v realnosti, na terenu.

Potovanja in izleti s tem znakom vključujejo izbrane vodene gorsko kolesarske ture, brez elementov kolesarske šole. Naši vodniki na terenu vedno svetujejo in prenašajo znanje, če je to potrebno, a ta skupina se ne ustavlja za vadbo tehničnih prvin, ampak ima željo predvsem tekoče kolesariti, brez nepotrebnega čakanja. Idealno za tiste, ki so označeni tehnični zahtevnosti (glej spodaj) že dorasli, oz. jim do tega ne manjka veliko. Kadar sta oznaki težavnosti dve, slednje velja za prvo, druga pa je opcijska.

Tehnična zahtevnost


Kadar sta znaka dva, prvi predstavlja osnovno tehnično zahtevnost kolesarjenja, drugi pa maksimalno tehnično zahtevnost kolesarjenja, ki se je bomo lahko lotili, če bo skupina (ali del skupine) tako želela in zmogla.

Tura delno ali v celoti poteka po utrjenih in neizpostavljenih enoslednicah ali MTB progah, z manj izrazitimi ovirami, kot so nizke korenine in manjše skale, oz. z zelo kratkimi tehnično bolj zahtevnimi in neobveznimi deli. Primerno za spoznavanje s kolesarjenjem po enoslednicah ali zgrajenih MTB progah.

Pri spustih se redno srečujemo z manjšimi in srednje izrazitimi ovirami, kot so bolj izpostavjene korenine in skale, takšni odseki pa so lahko tudi daljši. Tereni so lahko tudi nekoliko nepredvidljivi in neutrjeni, ali pa visijo na stran (off camber). Stopnice (dropi) so majhne, večje ovire pa imajo opcijo obvoza.

To je svet zahtevnejših enoslednic in kolesarskih prog. Nekateri odseki so lahko tudi izpostavljeni. Izrazitejše naravne ali umetne ovire in objekti ter nepredvidljivost terena so že nujna popestritev. Najzahtevnejši odseki so lahko relativno dolgi in "ne dajo dihati".

Trejli na katerih nas opozorilo "no fall zone" ne preseneti. Značilni so nepredvidljivi tereni in strmine preko 20%, skoki in zelo izrazite ovire brez možnosti obvoza. Le za eksperte z bogatimi izkušnjami!

Fizična zahtevnost


Ture, ki ne zahtevajo posebne fizične pripravljenosti. Dovolj je, da se občasno rekreiramo in imamo voljo, da se za užitek tudi malo potrudimo. Tempo, predvsem pri vzpenjanju, se prilagaja pripravljenosti vseh v skupini, počitki pa so po potrebi lahko tudi relativno pogosti.

Z zmernim tempom in rednimi počitki lahko kolesarimo tudi več kot 5 ur, po vseh terenih, gor in dol. Se sicer redno rekreiramo. Kadar na kolesu sedimo nekaj dni zaporedoma, lahko naredimo vsaj 600 višinskih metrov na dan, pri enodnevnih ali dvodnevnih izletih pa jih v hrib z lahkoto odkolesarimo tudi več kot 1.000 na dan.

Fizično precej zahtevne ture. Kolesarimo lahko tudi več kot 7 ur na dan, višinskih metrov pa z lahkoto naberemo preko 1.200, tudi če kolesarimo več dni zaporedoma.

Enodnevni MTB izlet, Grožnjan, Hrvaška

Nedelja, 30. november

Vodena kolesarska tura in skrbno izbrane singlce!

Cena: 45 € / Zbiramo prijave
Opcija prevoza za tri udeležence: doplačilo 12 € / osebo
Minimalno število prijav za izvedbo: 3
Maksimalno število prijav: 8


Po dolgem deževnem obdobju se nam nasmiha sonce in izbrani trali v Istri. V okolici Grožnjana so trenutno odlični pogoji za zimsko kolesarjenje, trejli niso preveč mokri, v soboto bo sončno in temperature ugodne, zato smo se odločil, da izpeljemo enodnevni kolesarski izlet s trail/enduro turo s skupno višinsko razliko vsaj 700 metrov

Možnost prevoza za 3 udeležence z doplačilom 12 € / osebo. Za ostale velja lasten prevoz.
Zbor bo ob 7h30 zjutraj, pred našo poslovalnico v Sostrem (Sostrska cesta 2a, Ljubljana Dobrunje), oz. ob 9:30 na lokaciji.

Potrebna oprema:
Gorsko kolo z grobim profilom plaščev, gorsko kolesarska čelada, ščitniki za kolena (in priporočljivo komolce), nahrbtnik za rezervna oblačila, zračnice, hrano..., meh za vodo ali bidon(i)... Več informacij in napotkov dobi vsak udeleženec po prijavi.


Prijava in morebitna vprašanja:
jan.poric@gmail.com
  041 468 727

Predavanje: vse o naši novoletni MTB odpravi v Toskano

Torek, 26. november, ob 18.30

Zakaj obmorska Toskana, kakšni so kolesarski tereni tam, kakšne bodo ture, kako je z nastanitvijo...

Brezplačno

Prijava ni nujna, je pa zaželjena, da lahko planiramo dovolj piškotov ;)
Pofočkaš se lahko na FB eventu ->

Vabljeni vsi, ki že veste, da greste z nami in vsi, ki vas vsaj malo mika, da bi se nam prodružili!


V obmorsko južno Toskano se za novo leto odpravljamo četrtič zapored. Tamkajšnji MTB tereni ponujajo vrhunske ture, primerne za vse nivoje, le prave trejle je potrebno izbrati. Sredozemska klima poskrbi, da so razmere za kolesarjenje tudi za novo leto odlične, vreme pa ima idealno sončno statistiko. Na predavanju ti bomo s pomočjo slik in videov predstavili naš novoletni teden med toskanskimi griči in Tirenskim morjem. Odgovorili bomo na vsa vprašanja, predstavili ekipo in povedali tudi kaj o potrebni opremi... Pa seveda tudi kako izgleda legendarni Outdoor Station novoletni srečelov, kjer lahko zadaneš udeležbo na enem od naših "velikih" potovanj :)

Kje in kdaj?
V Torek, 26.11. v prostorih Outdoor Station, Sostrska cesta 2a, Ljubljana Dobrunje.

Razpis novoletnega potovanja:
Po najboljših toskanskih trejlih za novoletne praznike


Več informacij:
tomaz@outdoorstation.si
  041 380 750

Enodnevni MTB izlet, Maniago, Italija

Nedelja, 24. november

Vključen prevoz, vodena kolesarska tura in skrbno izbrane singlce!

Cena: 58 € / Zbiramo prijave
Minimalno število prijav za izvedbo: 3
Maksimalno število prijav: 6


Kraj, kjer se kujejo najboljši noži, je ravno prav "blizu" da se ga izplača obiskati tudi za en dan, še posebej če je ta sončen, kot bo v nedeljo :) Nad njim je gora prepredena z zelo fajn trejli, med temi pa je nekaj takšnih, ki se odlično obnesejo tudi takoj po dolgotrajnem dežju in ravno te bomo tokrat povezali v super turo. Kolesarili bomo po južnih pobočjih in na soncu zna biti prijetno toplo... čeprav bo vrh ture kar visoko, z razgledi na Triglav, Jadransko morje in Padsko nižino.

Turo bomo po potrebi prilagajali razmeram na terenu, načeloma pa velja spodnje:

Dolžina ture: 19 km Višinska razlika: 1100 m
Od tega spust po enoslednicah: 6-7 km in 950 višinskih metrov

Prevoz iz Ljubljane je vključen v ceno:
Zbor bo ob 7h30 zjutraj, pred našo poslovalnico v Sostrem (Sostrska cesta 2a, Ljubljana Dobrunje).

Potrebna oprema:
Gorsko kolo z grobim profilom plaščev, gorsko kolesarska čelada, ščitniki za kolena (in priporočljivo komolce), nahrbtnik za rezervna oblačila, zračnice, hrano..., meh za vodo ali bidon(i)... Več informacij in napotkov dobi vsak udeleženec po prijavi.


Prijava in morebitna vprašanja:
tomaz@outdoorstation.si
  041 380 750

Učenje in utrjevanje znanja


Potovanja in izleti s tem znakom vključujejo program pridobivanja in utrjevanja gorsko kolesarskega znanja pod strokovnim vodstvom. Ne gre za klasične kolesarske delavnice ali tečaje, temveč za prave vodene kolesarske ture, na katerih pa se izvajajo tudi elementi kolesarske šole (na tehničnem nivoju, ki ga označuje sosednji znak - glej spodaj). Idealno tako za tiste, ki iščejo prvi strokovno voden napredek na označenem nivoju, kot za tiste, ki so že obiskali kakšno kolesarsko delavnico/šolo/tečaj in bi sedaj pridobljeno znanje radi varno utrdili še v realnosti, na terenu.

Potovanja in izleti s tem znakom vključujejo izbrane vodene gorsko kolesarske ture, brez elementov kolesarske šole. Naši vodniki na terenu vedno svetujejo in prenašajo znanje, če je to potrebno, a ta skupina se ne ustavlja za vadbo tehničnih prvin, ampak ima željo predvsem tekoče kolesariti, brez nepotrebnega čakanja. Idealno za tiste, ki so označeni tehnični zahtevnosti (glej spodaj) že dorasli, oz. jim do tega ne manjka veliko. Kadar sta oznaki težavnosti dve, slednje velja za prvo, druga pa je opcijska.

Tehnična zahtevnost


Kadar sta znaka dva, prvi predstavlja osnovno tehnično zahtevnost kolesarjenja, drugi pa maksimalno tehnično zahtevnost kolesarjenja, ki se je bomo lahko lotili, če bo skupina (ali del skupine) tako želela in zmogla.

Tura delno ali v celoti poteka po utrjenih in neizpostavljenih enoslednicah ali MTB progah, z manj izrazitimi ovirami, kot so nizke korenine in manjše skale, oz. z zelo kratkimi tehnično bolj zahtevnimi in neobveznimi deli. Primerno za spoznavanje s kolesarjenjem po enoslednicah ali zgrajenih MTB progah.

Pri spustih se redno srečujemo z manjšimi in srednje izrazitimi ovirami, kot so bolj izpostavjene korenine in skale, takšni odseki pa so lahko tudi daljši. Tereni so lahko tudi nekoliko nepredvidljivi in neutrjeni, ali pa visijo na stran (off camber). Stopnice (dropi) so majhne, večje ovire pa imajo opcijo obvoza.

To je svet zahtevnejših enoslednic in kolesarskih prog. Nekateri odseki so lahko tudi izpostavljeni. Izrazitejše naravne ali umetne ovire in objekti ter nepredvidljivost terena so že nujna popestritev. Najzahtevnejši odseki so lahko relativno dolgi in "ne dajo dihati".

Trejli na katerih nas opozorilo "no fall zone" ne preseneti. Značilni so nepredvidljivi tereni in strmine preko 20%, skoki in zelo izrazite ovire brez možnosti obvoza. Le za eksperte z bogatimi izkušnjami!

Fizična zahtevnost


Ture, ki ne zahtevajo posebne fizične pripravljenosti. Dovolj je, da se občasno rekreiramo in imamo voljo, da se za užitek tudi malo potrudimo. Tempo, predvsem pri vzpenjanju, se prilagaja pripravljenosti vseh v skupini, počitki pa so po potrebi lahko tudi relativno pogosti.

Z zmernim tempom in rednimi počitki lahko kolesarimo tudi več kot 5 ur, po vseh terenih, gor in dol. Se sicer redno rekreiramo. Kadar na kolesu sedimo nekaj dni zaporedoma, lahko naredimo vsaj 600 višinskih metrov na dan, pri enodnevnih ali dvodnevnih izletih pa jih v hrib z lahkoto odkolesarimo tudi več kot 1.000 na dan.

Fizično precej zahtevne ture. Kolesarimo lahko tudi več kot 7 ur na dan, višinskih metrov pa z lahkoto naberemo preko 1.200, tudi če kolesarimo več dni zaporedoma.

Prijave in zasedenost termina


Prijave za ta termin še niso odprte.

Zbiramo prijave za ta termin.

Prijave gredo h koncu, ali pa že zmanjkuje razpoložljivih mest.

Vsa razpoložljiva mesta so že zasedena. Pokliči nas za več informacij oz. za vpis na čakalno listo (za primer, da se kakšno mesto sprosti).

X