Vrhunsko kolesarjenje, vonj po morju in okus po gorah

MTB trip po Sardiniji, na katerem bomo vsako noč prespali drugje, čez dan pa uživali na skrbno izbranih turah z najboljšimi enoslednicami na otoku. Manjkal ne bo niti “vrh” Sardinije (1.834m), pa nepozabni 360 stopinjski razgledi in neokrnjena narava… No, kakšno popoldne bomo preživeli tudi na plaži, ker brez peska in turkiznega morja na Sardiniji pač ne gre 🙂

Termin: 29. september – 5. oktober 2019
Tip potovanja: Tedensko MTB potovanje / All-mountain, trail kolesarjenje

MTB road trip: Skrivnostna Sardinija

Hribovita divjina obdana s peščenimi plažami in turkiznim morjem

Zbiramo prijave
Minimalno število prijav za izvedbo: 6
Maksimalno število udeležencev: 12

Cena na osebo: 595 € 435

565 €  399 € za tiste, ki ste že bili z nami za en teden

Kaj je vključeno?

Vsako potovanje prinaša svoj potovalni paket s svojim seznamom vključenih storitev in ugodnosti, vsem pa je skupna naša predanost želji, da pripravimo nepozabno izkušnjo za vsakega udeleženca. Tokrat je v paketu:

 • Vodenje celotnega potovanja po otoku
 • 6x nastanitev v hotelih, B&B in bungalovih (5x z zajtrkom)
 • Nočitve v kampih
 • 6 dni skrbno izbranih in preverjenih, vodenih MTB tur (all-mountain)
 • Slovenski gorsko kolesarski vodniki z licencami
 • Vsa logistična pomoč in svetovanje
 • Organizacija in stroški izvedbe
 • Izbor fotografij, za vsakega udeleženca
 • Dodatne ugodnosti za udeležence **

Popusti?

Kje lahko privarčujem?

Paket brez spanja v hotelih in B&B (ter brez vključenih zajtrkov). Namesto tega spimo v kampih v svojem vozilu (avtodom, kombi, osebni avto) ali v šotoru. Popust: 160 €


Kaj lahko dodam z doplačilom?

Vse kar lahko k temu paketu dodaš opcijsko:

Potovalni paket z našim kombijem. Vključeni so vsi stroški, tudi povratne trajektne vozovnice in prevoz koles. Minimalno število za izvedbo: 6 oseb. Doplačilo: 250 €


Kaj ni vključeno?

Tu so stvari za katere boste na tem potovanju morali poskrbeti sami:

 • Prehrana (7 dni, razen zajtrka v hotelih, B&B…)
 • Prevoz, če potuješ z lastnim vozilom (ca. 1.600km + trajekt)
 • Vse ostalo, kar ni našteto kot vključeno

** Ugodnosti za udeležence: Preventivni pregled kolesa pred odhodom. 30-50 popusta na naših naslednjih avanturah, 50% popusta za najem katerekoli opreme v naši izposojevalnici za čas tega potovanja.

Sardinija MTB Sardinija MTB Sardinija MTB Sardinija MTB
Kontaktiraj nas za več informacij!
Pokliči 041 380 750 ali piši na avanture@outdoorstation.si

Kako potujemo in kje spimo?

Na voljo je opcija organiziranega prevoza s kombijem ali pa lasten prevoz. Za prenočevanje so ena opcija lastna bivalna/spalna vozila in spanje v kampih ali na prostem. Druga opcija so organizirane nočitve v hotelih, B&B ali bungalovih. Vedno bosta obe opciji blizu druga drugi, tako, da za druženje ne bo težav.

Potovanje z avtodomom, kombijem ali osebnim avtom v katerem lahko spiš, je tokrat super izbira. Z lokacije na lokacijo se bomo premikali vsak dan, zato bo prednost, da bo postelja ves čas z nami, strošek nočitev pa bo na ta način najnižji.
Popust na polno ceno: 160 €

Potovanje z našim kombijem ali lastnim vozilom. Na vsaki lokaciji imamo poskrbljeno za organizirano prenočevanje v hotelih, B&B nastanitvah in bungalovih, pet od šestih nočitev pa ima vključen tudi zajtrk.
Vključeno v osnovno ceno.

Potovanje in prenočevanje povsem v lastni režiji. V tem primeru udeleženec vsak dan prejme natančna navodila glede časovnice in lokacije za turo naslednji dan. Možen je tudi dogovor za udeležbo na le določenih turah (minimum 3).
Popust na polno ceno: 180 €

Vprašanje ali dve?
Pokliči 041 380 750 ali piši na avanture@outdoorstation.si

Kam gremo?

Sardinija (Italija) je čudovit, drugi največji otok v Sredozemlju in večini ljudi znan predvsem po peščenih plažah in kristalno čistem morju. Ponaša se s prelepo naravo in odlično klimo, ki je izven glavne turistične sezone idealna za ukvarjanje s športi na prostem. Otok je tudi precej hribovit, v notranjosti divji, neokrnjen, z najvišjim vrhom, ki se dviga preko 1.800m visoko. Pod njim imajo celo smučišče. Področij za gorsko kolesarjenje je kar nekaj, a razen če se želiš držati le makadamskih cest in kolovozov, je dobro poznavanje terena ključno, pametna izbira ciljev pa nujna, drugače si hitro grdo pokvariš dan.

Mi smo na Sardiniji že lokalci 😉 Poznamo jo odlično, saj jo redno raziskujemo že 20 let. Dobro poznamo njen nabor MTB tur in enoslednic, za ta trip pa smo izbrali najboljše, ki jih je moč izpeljati v okviru teden dni dolgega road tripa.

Od peščenih plaž do visokih hribov in divjih dolin. Vedno pa nori razgledi in vrhunski spusti. To je gorsko kolesarjenje na Sardiniji. (Foto: Tomaž Košir)

Kako bo potekal teden?

Organiziran trip se začne v nedeljo 29. 9. zjutraj, na severu Sardinije. Tam se bomo zbrali (natančne informacije dobiš po prijavi) in se odpravili na teden dni dolgo križarjenje med izhodišči za najboljše MTB ture, ki jih otok premore. Vsak dan bomo spali drugje, pod zvezdami, med gorami, ob morju. Sprva bomo v bolj turističnih krajih, kjer bo na voljo vse udobje, vključno z restavracijami, trgovinami, lepimi plažami… Nato bomo nekaj dni korak proč od obljudenih koncev, saj se bomo podali v najbolj gorat del otoka. Krog bomo spet zaključili na obali in si zadnji dan, v soboto 5.10. privoščili še malo pravega morskega oddiha (ali pa ponovitev prve ture, če bo kdo želel). Idealna kombinacija za vrhunsko avanturo in nepozaben MTB dopust.

Prehrana?

Za prehrano bomo poskrbeli sami. Lahko v odličnih lokalnih restavracijah, lahko z lastnim kuhanjem ali pa med druženjem ob našem žaru. Tisti, ki bodo izbrali prenočevanje v hotelih, B&B…, bodo imeli 5 zajtrkov že vključenih v ceno, ostali si jih bomo vsak dan pripravili sami 🙂

Avtodom, bivalni kombi, osebno vozilo z možnostjo spanja ali strešni šotor, so tokrat idealna “oprema”, a tudi z navadnim šotorom bo šlo, po želji pa lahko doplačaš udobno prenočevanje v hotelih, B&B in bungalovih v naši organizaciji. (Foto: Tomaž Košir)

Bodo ture primerne zame?

Ture bodo primerne za vse, ki jim vožnja po naravnih enoslednicah ni tuja, radi pa spuste po njih kombinirajo z lepimi vzponi, prečenji in transferji po terenih vseh vrst ter uživajo v pristni naravi, razgledih in novih izzivih. Potrebno je seveda tudi nekaj kondicije, a če se redno rekreiraš, tu ne bo težav. Ture bodo imele v glavnem značilnosti dnevnih all-mountain (vsegorskih) tur z obveznim deležem spustov po lahkih in srednje težkih enoslednicah, občasno tudi s kakšnim tehnično težjim, a neobveznim odsekom.

Za vse gorske kolesarje, ki jim tudi spusti po enoslednicah niso povsem tuji. (Foto: Tomaž Košir)

Kakšno kolesarsko opremo potrebujem?

Osnovna oprema je polno ali spredaj vzmeteno gorsko kolo z grobo profiliranimi plašči (All Mountain, Enduro, Trail, robustnejši XC). Poleg tega bodo obvezni še ščitniki za kolena (in priporočljivo za komolce), gorsko kolesarska čelada, nahrbtnik z vsaj 15 litri prostornine… Seznam vse potrebne in priporočljive opreme pošljemo udeležencem po prijavi. Če komu kaj manjka, si lahko izposodi tudi pri nas.

Kdo bo vodil skupine?

Naše skupine vedno vodijo gorsko kolesarski vodniki z licencami (UCI/KZS). Na Sardiniji bo za vas skrbel vsaj 1 vodnik na 6 udeležencev:

Tomaž Košir – Vodja poti in MTB vodnik
in ob dovolj velikem številu prijav še Luka Grebenc – MTB vodnik ali/in Jan Porič – MTB vodnik

Zanesljivo. Varno. Nepozabno.

Outdoor športi so naša strast, zato poslanstvo, da našim gostom pripravimo nepozabno izkušnjo, jemljemo resno in osebno. Namesto vas se bomo ukvarjali z načrtovanjem tur, nastanitve, prehrane in prevoza ter poskrbeli, da boste svoj dopust izkoristili 100%.

Sardinijo odlično poznamo, na vse mogoče outdoor-športne načine jo raziskujemo že 20 let. Naš program kolesarskih tur smo nazadnje preverili junija letos.

Nikoli vas ne vodimo le s pomočjo GPS sledi, ki jih je moč najti na internetu! Tako početje bi bilo neodgovorno, za prave MTB vodnike pa tudi nedopustno. Vsako turo smo osebno preverili in jo poznamo iz lastnih izkušenj, prav tako mogoče obvoze in bližnjice, kar je bistveno, če gre kaj narobe. Če kdaj potrebujemo pomoč GPS sledi (megla, tema, spremembe na terenu…), pa uporabljamo le tiste, ki smo jih posneli sami, torej vemo, da so 100% zanesljive.

Na naših potovanjih tudi nikoli ne manjka druženja in novih poznanstev. Poleg tega so naši programi idealni za sprotno nabiranje in utrjevanje znanja na vseh nivojih.

Prijava na MTB road trip po Sardiniji

.
Prijava je hitra in enostavna. Izpolniš obrazec, mi pa ti nato pošljemo vse dodatne informacije in napotke, oz. se dogovorimo glede individualnih želja. Ob oddaji prijave plačilo še ni potrebno, mesto pa se nato potrdi in dokončno rezervira s plačilom 30% akontacije.

Možno je plačilo z bančnim nakazilom ali preko sistema PayPal, s kreditno kartico, oz. z darilnim bonom.

Ime in priimek

E-mail

Telefonska številka

Naslov (ulica, hišna številka, kraj)

Potovalni paket (opcijska doplačila)?

Paket prenočevanja (opcijski popusti)?

Število sopotnikov, ki ne bodo kolesarili z nami

Način plačila
Kasneje ga lahko tudi spremenite

Opombe

! ! ! S klikom na gumb POŠLJI PRIJAVO potrjujem, da sem star/-a vsaj 18 let in se strinjam s pogoji poslovanja.

.

To avanturo je mogoče izpeljati tudi ob drugih datumih, po individualnih željah oz. za zaključene skupine, -> Kontaktiraj nas za več informacij.

Potrebuješ pomoč pri prijavi?
Pokliči 041 380 750 ali piši na avanture@outdoorstation.si

0
0,0 rating
0 od 5 zvezdic (glede na 0 ocen)
Odlično0%
Zelo dobro0%
Dobro0%
Zadovoljivo0%
Ne najbolje0%