Turno smučanje v gorah skupine Queyras, Francija

Vodeno turno smučanje v južnih francoskih Alpah. Uživaški teden v osupljivem regionalnem naravnem parku Queyras. Pobočja, grebeni in vrhovi njegovih tritisočakov, pa tudi vasice pod njimi, vedno pričarajo nepozabno izkušnjo.

Lokacija: Queyras, regionalni naravni park, južne francoske Alpe, Francija
Tip potovanja: Tedenski turno smučarski kamp

Cena: 695 € / osebo

655 € za tiste, ki ste že bili z nami za en teden

Kaj je vključeno?

Vsako potovanje prinaša svoj potovalni paket s svojim seznamom vključenih storitev in ugodnosti, vsem pa je skupna naša predanost želji, da pripravimo nepozabno izkušnjo za vsakega udeleženca. Tokrat je v paketu:

 • Prevoz iz Ljubljane do destinacije in nazaj + lokalni transferji
 • Nastanitev v zelo udobnih apartmajih
 • 5 dni skrbno izbranih vodenih smučarskih tur
 • 2 vrhunska mednarodna gorska vodnika z licenco IFMGA
 • 2 različno zahtevni skupini (max 7 udeležencev + 1 vodnik na skupino) *
 • Možnost dnevnega prehajanja med skupinama *
 • 1 dan aktivnega počitka s smučanjem po/ob smučišču (s karto)
 • Kratka plazovna delavnica
 • 1x tradicionalna večerja v lokalni gostilni
 • Vrečka dobrodošlice
 • Dodatne ugodnosti za udeležence **

* Dve skupini: V dve skupini se razdelimo prvi dan, glede na želje (samooceno) udeležencev in predloge obeh vodnikov, nato pa ture prilagajamo vsaki skupini posebej. Tekom celega tedna je mogoče tudi prehajanje med skupinami, glede na individualne želje.

*** Ugodnosti za udeležence: 30-50 popusta na naših naslednjih avanturah, 40% popusta za najem katerekoli opreme v naši izposojevalnici za čas tega kampa, 40% popusta pri nakupu in fittingu ergonomskih custom vložkov za obutev Formthotics pri nas, 30% popusta pri nakupu in fittingu custom notranjih čevljev Intuition pri nas.
Queyras turno smučanje. Queyras turno smučanje. Queyras turno smučanje. Queyras turno smučanje.

Vprašanje ali dve?
Pokliči 041 380 750 ali piši na avanture@outdoorstation.si

Kam gremo?

Gorska skupina Queyras ter istoimenski naravni park veljata za divji vzhod francoskih Alp. Vsakič znova nas prevzame neokrnjena narava in navduši dejstvo, da tam ni turistične gneče, velikih smučarskih središč in apartmajskih stolpnic. Samo stare vasice v katerih se je čas ustavil takoj po tem, ko so leta 1977 področje razglasili za park. Gore tam segajo preko 3.000 metrov visoko, a so do turnega smučarja izredno prijazne. Ker so izhodišča za ture visoko, med 1.500 in 2.000 metri, ni dolgih in dolgočasnih pristopov in sestopov po gozdnih poteh. Če ima tura 1.000 višinskih metrov, jih bomo največkrat približno toliko tudi uživali navzdol. Področje se lahko pohvali tudi z zelo dobro vremensko statistiko in odlično kvaliteto snega. Najvišje naselje tam je Saint Veran (2.040m), sicer tudi ena najvišje ležečih stalno naseljenih vasi v Evropi. Poglej lansko fotogalerijo…

Kako in kdaj pridem tja?

Prevoz iz Ljubljane je vključen v ceno, prav tako lokalni dnevni transferji.

Kako bo potekal teden?

Prvi dan prispemo na lokacijo pozno popoldan, se namestimo v apartmaje in spočijemo od vožnje, naslednje jutro pa se lotimo prve ture. Na tej naša vodnika bolje spoznata udeležence in temu primerno prilagaja cilje za naslednje dni. Tur tako namenoma ne planiramo vnaprej, saj je veliko bolje če izbor sproti prilagajamo skupinam, razmeram in vremenu. Tamkajšnje klasične ture bomo največkrat pustili drugim, ali pa bodo za nas le osnova, ki jo bomo nadgradili z odličnimi variantami, tudi takšnimi, ki jih poznajo le lokalci. Sredi tedna imamo planiran enodnevni počitek, ki je lahko aktiven (na oz. ob smučišču) ali pa povsem “na off”.  Ture bomo vsak dan začeli zjutraj, kakšno direktno izpred nastanitve, ali pa se bomo do dnevnega izhodišča zapeljali. Po turi se bomo vrnili do nastanitve, zelo verjetno s kakšnim postankom na pijači ali prigrizku (po željah). Enkrat v tednu vas bomo peljali na tradicionalno večerjo v tipično gorsko gostilno (vključeno v ceno).

Kakšno opremo potrebujem?

Turne smuči s turnimi vezmi ali splitboard, oboje s pripadajočimi turnimi kožami in srenači. Smučarske palice (zložljive pohodne za deskarje). Smučarska čelada in očala. Smučarska oblačila (čim več plasti) in rokavice. Turno smučarske čevlje ali deskarske čevlje (čim trše v gležnjih). Lavinski trojček (brezhibna žolna, lopata in sonda). Nahrbtnik z vsaj 20 litri prostornine. Seznam vse potrebne in priporočljive opreme bo vsak udeleženec prejel po prijavi. Možen je tudi najem opreme pri nas, po znižanih cenah za udeležence.

Kdo sta naša vodnika?

Skupine bosta vodila naša kolega, vrhunska mednarodna gorska vodnika z licenco IFMGA, Seb in Nico, ki živita v tistih krajih in gore Queyras ter aktualne razmere poznata do potankosti. Tekoče govorita angleško.

Bivali bomo v udobnih apartmajih,

sredi male vasice visoko med gorami, na višini 1.750 m. Apartmaji so dobro opremljeni, imajo dve ali 3 spalnice, dnevni prostor s kuhinjo, 1 ali 2 wc-ja in kopalnico, veliki pa so od 50 do 80m2. Kuhamo si sami, lahko pa se odločiš za zajtrk in večerjo v nastanitvi (doplačilo na lokaciji). Enkrat v tednu udeležence peljemo na tradicionalno večerjo v tipično gorsko gostilno kar je že vključeno v ceno.

Vprašanje ali dve?
Pokliči 041 380 750 ali piši na avanture@outdoorstation.si

Zanesljivo. Varno. Nepozabno.

Turno in freeride smučanje je naša strast, zato nam poslanstva, da našim gostom pripravimo nepozabno izkušnjo v nam najljubših tujih gorah, ni težko jemati resno in osebno. Tiste kraje, gore in doline odlično poznamo, tja hodimo že od leta 2012, tudi večkrat v sezoni, zato vedno poskrbimo za optimalno potovanje, udobno nastanitev, nič logističnih zapletov, nič izgubljanja časa ter maksimalen smučarski izkoristek. Poleg tega so naši programi idealni za sprotno nabiranje in utrjevanje znanja na vseh nivojih.

Naše skupine v južnih francoskih Alpah vodita vrhunska gorska vodnika z mednarodno licenco IFMGA, ki sta v tistih krajih doma (govorita perfektno angleško) in svoje gore ter aktualne razmere poznata do potankosti. Z njima bomo, ne glede na vreme in razmere, vedno smučali po tisti trenutek najboljših terenih.

Termini v letu 2019

Na vrhu prijavnega obrazca je mogoče izbirati le med termini z odprtimi prijavami. Vsi letošnji termini so našteti tukaj:

26. januar – 2. februar 2019 / Kamp je zaključen
3. februar – 9. februar 2019 / Kamp je zaključen
16. – 23. marec 2019 / Prijave so zaprte

To avanturo je mogoče izpeljati tudi ob drugih datumih, po individualnih željah oz. za zaključene skupine,  -> Kontaktiraj nas za več informacij.


Kako se prijavim?

Prijava je hitra in enostavna. Izpolniš obrazec, mi pa ti nato pošljemo vse dodatne informacije in napotke, oz. se dogovorimo glede individualnih želja. Ob oddaji prijave plačilo še ni potrebno.

Prijavi se zdaj

Prijave so zaprte

4.7
4,7 rating
4.7 od 5 zvezdic (glede na 3 ocen)
Odlično67%
Zelo dobro33%
Dobro0%
Zadovoljivo0%
Ne najbolje0%

Vrhunsko!

4,0 rating
19. 02. 2019

Tudi v slabih razmerah je tam mogoče najti nore ture, pa nezvožen pršič cel mesec po sneženju, sploh če ima vodič poln rokav skritih spotov 🙂 Bil marca, skoraj brez turnih izkušenj in sem se ogromno naučil od vodnika Sebastiana. Edino kar manjka je več freeride terenov ob smučiščih, zato dajem samo 4 zvezde. Ampak to niti ni tam bistvo. Hribi so božanski, razgledi čudoviti, spusti pa dolgi in brez brezveznih dostopov in sestopov po gozdnih cestah. TOP!

Dejan

Res nepozabno

5,0 rating
27. 01. 2019

Bil lani, vodnik je bil odličen in je našel dobro turo vsak dan ne glede na vreme. Veliki in lepi apartmaji hribi so pa res neverjetno lepi. Organizacija brez pripomb. Se še vrnem.

Grega

Lepi hribi in ture

5,0 rating
18. 01. 2019

Organizacija na visokem nivoju, vodenje tudi, vodnik je bil profesionalec in isto časno super preprost in prijazen možakar, ki ti da občutek da si na turi s prijateljem in tudi občutek varnosti in te mimogrede še kaj nauči. Če je potrebno tudi skoplje poličko za obrat če je strmo in trdo 🙂 Nastanitev nad pričakovanji, okolica pa za zaljubit se.

Matej