Turno smučanje v gorah skupine Queyras, Francija

Vodeno turno smučanje v južnih francoskih Alpah. Uživaški teden v osupljivem regionalnem naravnem parku Queyras. Pobočja, grebeni in vrhovi njegovih tritisočakov, pa tudi vasice pod njimi, vedno pričarajo nepozabno izkušnjo.

Lokacija: Queyras, regionalni naravni park, južne francoske Alpe, Francija
Tip potovanja: Tedenski turno smučarski kamp

Cena: 749 € / osebo

699 € za tiste, ki ste že bili z nami za en teden

Paket = vse kar dobim za ceno udeležbe

Vsako potovanje prinaša svoj potovalni paket s svojim seznamom vključenih storitev in ugodnosti, vsem pa je skupna naša predanost želji, da pripravimo nepozabno izkušnjo za vsakega udeleženca. V ta paket je vključeno:

 • 2 vrhunska mednarodna gorska vodnika z licenco IFMGA
 • 2 različno zahtevni skupini (max 7 udeležencev + 1 vodnik na skupino) *
 • Možnost dnevnega prehajanja med skupinama *
 • 5 dni skrbno izbranih vodenih smučarskih tur
 • 1 dan aktivnega počitka s smučanjem po/ob smučišču (s karto)
 • Prevoz iz Ljubljane do destinacije, lokalno in nazaj
 • Nastanitev v zelo udobnih apartmajih
 • Sprotno podajanje znanja na turah
 • Kratka plazovna delavnica
 • 1x tradicionalna večerja v lokalni gostilni
 • Možnost zajtrka, večerje oz. polpenziona v nastanitvi (doplačilo) **
 • Vrečka dobrodošlice
 • Dodatne ugodnosti za udeležence ***

* Dve skupini: V dve skupini se razdelimo prvi dan, glede na želje (samooceno) udeležencev in predloge obeh vodnikov, nato pa ture prilagajamo vsaki skupini posebej. Tekom celega tedna je mogoče tudi prehajanje med skupinami, glede na individualne želje.

** Doplačila za prehrano v nastanitvi: 5x večerja =100 na osebo (en dan vas na tradicionalno večerjo peljemo mi, kar je vključeno v ceno). 7x zajtrk = 70.

*** Ugodnosti za udeležence:
30-50 popusta na naših naslednjih avanturah, 40% popusta za najem katerekoli opreme v naši izposojevalnici za čas tega kampa, 40% popusta pri nakupu in fittingu ergonomskih custom vložkov za obutev Formthotics pri nas, 30% popusta pri nakupu in fittingu custom notranjih čevljev Intuition pri nas.
Queyras turno smučanje. Queyras turno smučanje. Queyras turno smučanje. Queyras turno smučanje.

Vprašanje ali dve?
Pokliči 041 380 750 ali piši na avanture@outdoorstation.si

Kam gremo? V kraje kjer se je čas (k sreči) ustavil 🙂

Gorska skupina Queyras ter istoimenski naravni park veljata za divji vzhod francoskih Alp. Vsakič znova nas prevzame neokrnjena narava in navduši dejstvo, da tam ni turistične gneče, velikih smučarskih središč in apartmajskih stolpnic. Samo stare vasice v katerih se je čas ustavil takoj po tem, ko so leta 1977 področje razglasili za park. Gore tam segajo preko 3.000 metrov visoko, a so do turnega smučarja izredno prijazne. Ker so izhodišča za ture visoko, med 1.500 in 2.000 metri, ni dolgih in dolgočasnih pristopov in sestopov po gozdnih poteh. Če ima tura 1.000 višinskih metrov, jih bomo največkrat približno toliko tudi uživali navzdol. Področje se lahko pohvali tudi z zelo dobro vremensko statistiko in odlično kvaliteto snega. Najvišje naselje tam je Saint Veran (2.040m), sicer tudi ena najvišje ležečih stalno naseljenih vasi v Evropi. Poglej lansko fotogalerijo…

Kako in kdaj pridem tja?

Kadar je prevoz vključen v ceno, za vse poskrbimo mi.  Kadar je prevoz lasten, pomagamo povezati tiste z avtom in tiste brez ter potovanje optimizirati na čim manj vozil (ceneje in bolj ekološko). Seveda poskrbimo tudi za natančna navodila za pot.

Kako bo potekal teden?

Prvi dan prispemo na lokacijo pozno popoldan, se namestimo v apartmaje in spočijemo od vožnje, naslednje jutro pa se lotimo prve ture. Na tej naša vodnika bolje spoznata udeležence in temu primerno prilagaja cilje za naslednje dni. Tur tako namenoma ne planiramo vnaprej, saj je veliko bolje če izbor sproti prilagajamo skupinam, razmeram in vremenu. Tamkajšnje klasične ture bomo največkrat pustili drugim, ali pa bodo za nas le osnova, ki jo bomo nadgradili z odličnimi variantami, tudi takšnimi, ki jih poznajo le lokalci. V primeru slabega vremena ali razmer nas prav tako ne bo skrbelo, saj naša vodnika vesta kje najti najboljše razmere v tistem hipu in lahko iz najbolj neobetavnega dneva pripravi pravo poslastico.  Sredi tedna imamo planiran enodnevni počitek, ki je lahko aktiven (na smučišču) ali pa povsem “na off”.  Ture bomo vsak dan začeli zjutraj, kakšno direktno izpred nastanitve, drugače pa se bomo do dnevnega izhodišča zapeljali. Po turi se bomo vrnili do nastanitve, zelo verjetno s kakšnim postankom na pijači ali prigrizku (po željah). Enkrat v tednu vas bomo peljali na tradicionalno večerjo v tipično gorsko gostilno. Zadnji dan se bomo zjutraj izselili iz apartmajev in se odpeljali proti domu.

Kakšne bodo ture?

Manj zahtevna skupina se bo lotevala tur z višinsko razliko med 800 in 1.200 metri. Tereni bodo do srednje zahtevni, primerni tudi manj izkušenim, ki se bodo lahko na turah veliko naučili. Ta skupina bo idealna tudi za splitboarderje.

Bolj zahtevna skupina se bo lotevala tur z višinsko razliko nad 1.200 metri, občasno po zahtevnejših terenih, tako za vzpon, kot za spust. Primerne bodo tudi za srednje izkušene z željo po napredovanju in učenju.

Kakšno opremo potrebujem?

Turne smuči s turnimi vezmi ali splitboard, oboje s pripadajočimi turnimi kožami in srenači. Smučarske palice (zložljive pohodne za deskarje). Smučarska čelada in očala. Smučarska oblačila (čim več plasti) in rokavice. Turno smučarske čevlje ali deskarske čevlje (čim trše v gležnjih). Lavinski trojček (brezhibna žolna, lopata in sonda). Nahrbtnik z vsaj 20 litri prostornine. Pri  skupinah za naprednejše smučarje tudi dereze, cepin… Seznam vse potrebne in priporočljive opreme bo vsak udeleženec prejel po prijavi. Možen je tudi najem opreme pri nas, po znižanih cenah za udeležence.

Kdo sta naša vodnika?

Skupine bosta vodila naša kolega, vrhunska mednarodna gorska vodnika z licenco IFMGA, Seb in Nico, ki živita v tistih krajih in gore Queyras ter aktualne razmere poznata do potankosti. Tekoče govorita angleško, kar v Franciji ni samoumevno 🙂

Bivali bomo v udobnih apartmajih,

sredi male vasice visoko med gorami, na višini 1.750 m. Apartmaji so dobro opremljeni, imajo dve ali 3 spalnice, dnevni prostor s kuhinjo, 1 ali 2 wc-ja in kopalnico, veliki pa so od 50 do 80m2. Glede prehrane se vsakdo lahko odloči po svoje – lahko si kuhamo sami, jemo zunaj v lastni režiji, ali pa se odločimo za zajtrk, večerjo oz. polpenzion v nastanitvi (doplačilo). Enkrat v tednu skupino peljemo na tradicionalno večerjo v tipično gorsko gostilno kar je vključeno v ceno.

Zanesljivo. Varno. Nepozabno.

Turno in freeride smučanje je naša strast, zato nam poslanstva, da našim gostom pripravimo nepozabno izkušnjo v nam najljubših tujih gorah, ni težko jemati resno in osebno. Tiste kraje, gore in doline odlično poznamo, zato vedno poskrbimo za optimalno potovanje, udobno nastanitev, nič logističnih zapletov, nič izgubljanja časa ter maksimalen smučarski izkoristek. Poleg tega so naši programi idealni za sprotno nabiranje in utrjevanje znanja na vseh nivojih.

Naše skupine v južnih francoskih Alpah vodita vrhunska gorska vodnika z mednarodno licenco IFMGA, ki sta v tistih krajih doma (govorita perfektno angleško) in svoje gore ter aktualne razmere poznata do potankosti. Z njima bomo, ne glede na vreme in razmere, vedno smučali po tisti trenutek najboljših terenih.

Termini v letu 2019

Na vrhu prijavnega obrazca je mogoče izbirati le med termini z odprtimi prijavami. Vsi letošnji termini so našteti tukaj:

26. januar – 2. februar 2019 / Kamp je zaključen
3. februar – 9. februar 2019 / Kamp je zaključen
16. – 23. marec 2019 / Prijave so odprte

To avanturo je mogoče izpeljati tudi ob drugih datumih, po individualnih željah oz. za zaključene skupine,  -> Kontaktiraj nas za več informacij.


Kako se prijavim?

Prijava je hitra in enostavna. Izpolniš obrazec, mi pa ti nato pošljemo vse dodatne informacije in napotke, oz. se dogovorimo glede individualnih želja. Ob oddaji prijave plačilo še ni potrebno, za potrditev mesta na kampu pa je potrebno v nekaj dneh plačati 250 € akontacije, oz. 10 ali manj dni pred odhodom, celoten znesek.

Prijavi se zdaj

Termin potovanja

Ime in priimek

E-mail

Telefonska številka

Opombe

! ! ! S klikom na gumb POŠLJI PRIJAVO potrjujem, da sem star/-a vsaj 18 let in se strinjam s pogoji poslovanja.

5
5,0 rating
5 od 5 zvezdic (glede na 2 ocen)
Odlično100%
Zelo dobro0%
Dobro0%
Zadovoljivo0%
Ne najbolje0%

Res nepozabno

5,0 rating
27. 01. 2019

Bil lani, vodnik je bil odličen in je našel dobro turo vsak dan ne glede na vreme. Veliki in lepi apartmaji hribi so pa res neverjetno lepi. Organizacija brez pripomb. Se še vrnem.

Grega

Lepi hribi in ture

5,0 rating
18. 01. 2019

Organizacija na visokem nivoju, vodenje tudi, vodnik je bil profesionalec in isto časno super preprost in prijazen možakar, ki ti da občutek da si na turi s prijateljem in tudi občutek varnosti in te mimogrede še kaj nauči. Če je potrebno tudi skoplje poličko za obrat če je strmo in trdo 🙂 Nastanitev nad pričakovanji, okolica pa za zaljubit se.

Matej