TURNO SMUČANJE NA DIVJEM VZHODU JUŽNIH FRANCOSKIH ALP

Gorska skupina Queyras je naša legendarna destinacija, tja s smučmi hodimo že od leta 2012. Navdušuje nas neokrnjena narava, male gorske vasice, prijazni ljudje in seveda nepozabni turno smučarski tereni po katerih te bo vodil vrhunski mednarodni gorski vodnik z licenco IFMGA.

Naš vodnik živi v Queyrasih, svoje hribe ima v mezincu, natančno pa pozna tudi lokalne snežne razmere, saj jih spremlja od začetka sezone. Naše skupine imajo zato prednost “domačega terena”. Pa brez skrbi, Sebastien odlično govori angleško!

Najlepše ture v Queyrasih so skrite, poznajo jih le lokalci… med njimi je seveda tudi naš vodnik 😉 Radi se jih lotimo, saj vemo, da vse čare Queyrasov zares doživiš šele, ko se odmakneš od klasičnih turnih smukov. Da o nezvoženih flankah ne govorimo 🙂

Ture izbiramo dnevno, predlaga jih vodnik, glede na trenutne razmere in svoje izkušnje, kar pomeni, da vsak dan dobimo najboljše kar je tisti dan v Queyrasih mogoče dobiti in hkrati smučati varno. Druge skupine nam zato velikokrat zavidajo 😉

Smučarska sezona: od decembra do marca
Naši paketi: 5 do 6 dni smučanja / turno in freeride-turno smučanje / srednje zahtevno
Za ceno, kaj vključuje in prijave glej posamezne termine:

Tradicionalni januarski turno smučarski teden v gorah Queyras

26. jan 2019 - 2. feb 2020

Vključen prevoz s kombijem, vrhunska nastanitev z opcijo polpenziona, 5 – 6 dni super smučanja…

Vsa mesta so zasedena.
Minimalno število prijav za izvedbo: 5
Maksimalno število udeležencev: 8

Naš turno smučarski kamp v prijazni in odmaknjeni gorski skupini Queyras, zadnji teden januarja, je že trdicionalen. Bivanje v mali vasici, visoko med gorami, udobni in prijetni apartmaji v gorskem hotelčku, neverjetne gore, nepozabne ture, praviloma odlične snežne razmere, dobra družba in naša vrhunska gorska vodnika Seb in Nico, so razlogi, da se udeleženci vračate leto za letom.

Teden je zasnovan kot skupek petih enodnevnih vodenih smučarskih tur in enega dodatnega dneva v lastni režiji. Pobočja (pogosto daleč od klasičnih tur) bomo osvajali z našim kolegom, vrhunskim gorskim vodnikom z mednarodno licenco IFMGA, ki odlično pozna vsak centimeter “svojih” gora, vključno s snežnimi razmerami, saj pod njimi živi in po njih vodi smučarje celo zimo. Tekom tedna se bomo od njega lahko tudi veliko naučili in znanje osvežili. Živeli bomo na 1.800 metrih, smučali pa bomo na območju celotnih Queyrasov, z vrhov do 3.200 metrov nad morjem. Kvaliteta snežne odeje tam januarja ni pod vprašajem, je pa dobro vedeti kam se podati glede na trenutne razmere in vreme. V Queyrasih že nekaj kilometrov lahko pomeni razliko med zanič in odličnim! Naš vodnik je že večkrat dokazal, da zna tudi morebiten turoben dan spremeniti v uživaško doživetje na smučeh in deskah. Pridi z nami, ne bo ti žal!

Cena na osebo: 597 €

577 € za tiste, ki ste že bili z nami za en teden

Kaj je vključeno v paket?

Vsako potovanje prinaša svoj potovalni paket s svojim seznamom vključenih storitev in ugodnosti, vsem pa je skupna naša želja, da pripravimo nepozabno izkušnjo za vsakega udeleženca. Tokrat smo zapakirali:

  • Prevoz iz Slovenije in lokalni transferji s kombijem
  • 7x nočitev v super apartmajih malega gorskega hotelčka
  • 1x tradicionalna raclette večerja v odlični tipični gorski gostilni
  • 5 skrbno izbranih vodenih enodnevnih smučarskih tur
  • 1 dan po lastnih željah (lahko tudi smučanje na/ob smučišču)
  • Vrhunski mednarodni gorski vodnik z IFMGA licenco
  • Vrečka dobrodošlice in dodatne ugodnosti za udeležence
  • Opcija zajtrka in/ali večerje v nastanitvi, z doplačilom (namesto kuhanja/pripravljanja hrane v lastni režiji)

  Nastanitev par excellence

Bivali bomo v lepih in udobnih apartmajih, v gorski vasici na višini 1800m, na izhodišču za kar nekaj vrhunskih tur (vključeno v ceno). Prehrana: Apartmaji so opremljeni s kuhinjo, tako da je možno hrano pripravljati v lastni režiji. Možno je tudi doplačilo za polpenzion v nastanitvi: 33€ na dan +5€ za vegetarianski, veganski ali brezglutenski meni. Samo zajtrk: 11€ na dan. . Vsa pri njih servirana hrana je pripravljena izključno iz lokalno ekološko pridelane hrane!

–  Opcijski popusti

20 € popusta za tiste, ki ste že bili z nami
vsaj pet dni. Lahko tudi na petih enodnevnih izletih.

5 % popusta za plačilo celotnega zneska takoj po prijavi.
Velja za prijave do 27.12.2019. Riziko odpovedi lahko zavarujete pri zavarovalnicah Triglav, Coris…

Za koga je primerno?

Za turne smučarje in deskarje (splitboard), ki vsaj na urejenih smučiščih dobro obvladajo smuči ali desko in imajo že nekaj turno smučarskih izkušenj. Zaželjena je vsaj povprečna fizična pripravljenost.

  Program

Prihod na lokacijo načrtujemo za 26.1. popoldan. Potujemo čez severno Italijo, čez prelaz Montgenevre v Francijo, skozi Briancon…  Povratek je v nedeljo 2.2. zjutraj.

Že na poti mimo Torina, tja grede, bomo videli markantno goro Viso (3841m), ki se steguje nad skupino Queyras, čeprav geografsko ni del nje, se je pa dotika. Preko tedna bomo “gospoda Vizota” občudovali še večkrat.

Januarski smučarski program je fleksibilen in se bo dnevno prilagajal skupinam, razmeram in željam udeležencev. Ture bodo predvidoma trajale od 5 do 7 ur, naredili pa bomo od 900 do 1500 višinskih metrov na dan. Nekatere ture bomo lahko začeli v eni, končali pa v povsem drugi dolini, vmes pa uživali v božanskih razgledih in smučali po skritih nedotaknjenih pobočjih.

Ture bosta vodila mednarodna gorska vodnika z IFMGA licencami, domačina v Queyrasih, Sebastien Fourure in Nicolas Bernard.

  Koliko časa še imam za prijavo?

Ta trenutek so vsa mesta polna. V primeru, da se kakšno sprosti, bomo to objavili tukaj!

  Prijavi se zdaj

Prijava je hitra in enostavna. Izpolniš obrazec, mi pa ti nato pošljemo vse dodatne informacije in napotke, oz. se dogovorimo glede individualnih želja. Ob oddaji prijave plačilo še ni potrebno, mesto pa se nato potrdi in dokončno rezervira s plačilom 30% akontacije ali celotnega zneska (-5% popusta ob takojšnjem plačilu celega zneska z bančnim nakazilom).

Možno je plačilo z bančnim nakazilom, PayPalom ali karticami oz. z našim darilnim bonom.

Ime in priimek

E-mail

Telefonska številka

Ulica, hišna številka in kraj

Želje glede prehrane
Če označiš polpenzion ali le zajtrk te bomo po prijavi kontaktirali, da se dogovorimo glede števila dni s prehrano in glede morebitnih posebnih zahtev (+5€ za vegetarianske, veganske, brezglutenske menije)

Dodatni 5% popust?
Za plačilo celotnega zneska z bančnim nakazilom v roku 3 dni od prijave.

Način plačila
Kasneje ga lahko tudi spremenite

Opombe

! ! ! S klikom na gumb POŠLJI PRIJAVO potrjujem, da sem star/-a vsaj 18 let in se strinjam s pogoji poslovanja.

Kontaktiraj nas za več informacij!
Pokliči 041 380 750 ali piši na avanture@outdoorstation.si

MTB Toskana MTB Toskana MTB Toskana MTB Toskana

Smučarski dopust pripravljen posebej zate, tvoje prijatelje, sodelavce...

Termin po dogovoru

Kontaktiraj nas za več informacij!
Minimalno št. nočitev za izvedbo: 5

MTB Toskana MTB Toskana MTB Toskana MTB Toskana
Kontaktiraj nas za več informacij!
Pokliči 041 380 750 ali piši na avanture@outdoorstation.si

Regionalni park Queyras, južne francoske Alpe

Gorska skupina Queyras velja za divji vzhod francoskih Alp. Neokrnjena narava, nobene turistične gneče, nič velikih smučarskih središč in apartmajskih stolpnic. Samo stare vasice v katerih se je čas ustavil takoj po tem, ko so področje razglasili za regionalni park. Gore tam segajo preko 3.000 metrov visoko, a so do turnega smučarja izredno prijazne. Ker so izhodišča za ture visoko, med 1.500 in 2.000 metri, ni dolgih in dolgočasnih pristopov in sestopov po gozdnih poteh. Če ima tura 1.000 višinskih metrov, jih bomo približno toliko tudi uživali navzdol na smučeh.

Področje se lahko pohvali tudi z zelo dobro vremensko statistiko in odlično kvaliteto snega. Najvišje naselje tam je Saint Veran (2.040m), sicer tudi najvišje ležeča stalno naseljena vas v Evropi.

Hrbtenico parka Queyras predstavlja dolina reke Guil. Ta se v spodnjem delu spremeni v kanjon, ki Queyras loči od “zunanjega sveta”. Pozimi je v dolino mogoče priti le skozi ta kanjon na samem jugo-zahodu parka, poleti pa tudi čez prelaza Lizoard in Agnel. Queyras se lahko pohvali s šestimi smučišči, ki pa vsa skupaj zaležejo za kakšno manjše smučišče v centralnih francoskih Alpah. So pa zato toliko bolj pristna, še posebej s svojimi številnimi krogci na zelo močno vzmet. Če imaš zelo težak nahrbtnik in še trebuščeh spredaj, kar gre, če si bolj posušene sorte z minimalistično opremo, pa lahko tudi poletiš 😉

Queyras turno smučanje Queyras turno smučanje Quyras turno smučanje Queyras turno smučanje Queyras turno smučanje Queyras turno smučanje Queyras turno smučanje Queyras turno smučanje

Zanesljivo. Varno. Nepozabno.

Outdoor športi so naša strast, zato poslanstvo, da našim gostom pripravimo nepozabno izkušnjo, jemljemo resno in osebno. Namesto vas se bomo ukvarjali z načrtovanjem tur, nastanitve in prevoza ter poskrbeli, da boste svoj dopust izkoristili 100%.

Regionalni park Queyras odlično poznamo. S turnim smučanjem tam smo začeli že leta 2012, kasneje pa smo dodali še gorsko kolesarske skupine. V razvoj vsake destinacije vložimo veliko truda, časa in denarja, zato vam vedno lahko ponudimo vrhunsko izkušnjo.

Velik poudarek dajemo varnosti! Naš vodnik živi v Queyrasih, svoje hribe ima v mezincu, natančno pa pozna tudi lokalne snežne razmere, saj jih spremlja od začetka sezone. Naše skupine imajo zato prednost “domačega terena”, kar z veseljem izkoristimo.

Najlepše ture v Queyrasih so skrite, poznajo jih le lokalci… med njimi je seveda tudi naš vodnik. Radi se jih lotimo, saj vemo, da vse čare Queyrasov zares doživiš šele, ko se odmakneš od klasičnih turnih smukov. Ker ture vodnik izbira dnevno, glede na trenutne razmere in svoje izkušnje, vsak dan lahko ponudimo najboljše kar je tisti dan v Queyrasih mogoče dobiti in hkrati smučati varno.

Na naših potovanjih tudi nikoli ne manjka druženja in novih poznanstev. Poleg tega so naši programi idealni za sprotno nabiranje in utrjevanje znanja na vseh nivojih.