Legendarna MTB lokacija + varstvo za otroke

Spet gremo na najboljše MTB potke, v meko naravnih MTB trejlov – Finale Ligure! V petih dneh se bomo pošteno navozili, izbor trejlov pa bo primeren tudi za manj “divje”*. Za še posebej vrhunski izkoristek bodo poskrbeli shuttli (kombiji za prevoz kolesarjev in koles), s katerimi bomo nabrali vsaj 70% skupnih višinskih metrov 😉  Tokrat je program prilagojen tudi družinam, oziroma staršem, ki bi se radi kvalitetno nakolesarili, saj bomo za otroke v času kolesarskih tur pripravili super zabavno varstvo…

Termin: 27. april – 2. maj 2022
Prvomajske počitnice na top trejlih

Enduro kolesarjenje
6 dni na lokaciji, 5 dni na kolesu

* Tehnična zahtevnost: srednje *
Fizična zahtevnost: srednje

70% višine naberemo s shuttli
1.000 do 3.500 vm spusta na dan

Majhne in dinamične skupine
Veliko možnosti za prilagajanje

Organizirano varstvo za
otroke, v času kolesarskih tur

“To je tudi termin za starše, ki bi se radi (spet) vrhunsko navozili… ali pa nekateri le spočili, ob morju! In to brez slabe vesti, saj se bodo imeli njihovi otroci ta čas tudi super fajn…”

Finale Ligure je kolesarska veledestinacija in outdoor športni center Ligurije, ki se ponaša z mrežo vrhunskih enduro enoslednic. Te sežejo kar daleč proč od tega obmorskega kraja, skupaj je redno vzdrževannih preko 150 trejlov, potekajo pa v glavnem po južnih pobočjih Ligurskih Alp ter se začenjajo tudi več kot 1.000 m nad morjem. Razmere so kolesarjenju najbolj primerne spomladi in jeseni, pa tudi preko zime.

Dodatno branje o Finale Ligure, v članku našega vodnika Tomaža:
redbull.com/si-sl/finaleligure-neverjetna-mtb-privlacnost

Nastanjeni bomo v apartmajski rezidenci na robu mesta. Rezidenca je od peščene morske obale in obalne promenade oddaljena ca. 400 metrov. Do najbližjih trgovin je nekaj minut pešačenja, do centra mesta ca. 10 minut.

Bivali bomo v različnih apartmajih, ki so opremljeni s kuhinjo, tudi mikrovalovno pečico in pomivalnim strojem. Apartmaje bomo razdelili glede na velikost družin in glede na opcijska doplačila, za samostojne udeležence pa imamo planirane enote za tri do štiri osebe (ločene postelje).

V nastanitvi je na voljo varna shramba za kolesa, kotiček za servisiranje in možnost pranja koles. Prav tako je na voljo stroj za pranje perila (brezplačno). Možno si je tudi brezplačno izposoditi mestna kolesa za lažje raziskovanje okolice…

Za prehrano bomo skrbeli v lastni režiji. Lahko si bomo obroke pripravljali sami, morda v dogovoru s sostanovalci ali pa jedli v restavracijah, po željah vsakega posameznika oz. družine.


Za prevoz iz Ljubljane imamo organiziran kombi s prikolico za kolesa (doplačilo/označiš pri prijavi), za družine pa je morda boljša opcija lasten prevoz, saj tako lahko potujete v svojem ritmu, pa tudi na lokaciji je potem mogoče oditi na kakšen popoldanski izlet…

Pred odhodom poskrbimo tudi za natančne napotke za pot, ki meri približno 580 km od mejnega prehoda Vrtojba. Skoraj ves čas poteka po avtocestah, cestnine pa trenutno znesejo okoli 45€ v eno smer.


Potrebuješ več informacij? Pokliči 041 380 750 ali piši na tomaz@outdoorstation.si

Ta kamp je idealen za gorskega kolesarja ali kolesarko, ki mu/ji spuščanje po naravnih trejlih/enoslednicah ni tuje. Čakajo te v glavnem tekoči trejli do srednje težavnosti (S2 po STS lestvici), z občasno bolj izrazitimi, a krajšimi tehničnimi deli (S3), sestavljenimi iz skal, korenin, tesnih zavojev. Za lažjo predstavo: če je proga Muci v kolesarskem parku Krvavec, ali pa Sveta gora nad Solkanom (z obvozi skokov) tvoja zgornja meja, greš še vedno brez težav lahko z nami, še več – pod strokovnim vodstvom boš gotovo tudi napredoval/-a.

Naša želja je pripraviti kar najboljšo izkušnjo za vsakega udeleženca, zato natančnega poteka, z vnaprej določenimi turami, trejli… ne maramo delati. Raje za vse dni pripravimo različne scenarije in se potem odločamo katerega izpeljati glede na razmere, skupino, želje…  Tako ostanemo fleksibilni in se sproti prilagajamo, pri tem pa izbiramo najbolj ustrezne trejle in kombinacije tisti hip. Tudi to je ena od prednosti kolesarjenja z izkušenimi vodniki!

.
Kljub temu, da bomo veliko višinskih metrov premagali s prevozi, potrebno tudi nekaj kondicije. Navzdol se bo metrov namreč kar nabralo. Če bodo koga noge vseeno preveč pekle, bo turo lahko tudi predčasno zaključil, ali pa izpustil kakšen spust in se nam spet pridružil pri naslednjem. Skupino bomo po potrebi lahko tudi razdelili na bolj in manj zahtevno in kak del odpeljali po različnih poteh.

Vodniki vse trejle dobro poznamo in po njih redno vodimo, zato boste o težjih delih vedno opozorjeni pravočasno, z veseljem vam bomo sproti svetovali in mogoče kdaj tudi predlagali, da kak krajši, a tečen delček poti, raje prepešačite. Vse za čim varnejši kolesarski užitek. 


Obvezno je polno vzmeteno gorsko kolo (enduro, trail, all mountain), z grobo profiliranimi plašči. Poleg tega so obvezni tudi ščitniki za kolena (in priporočljivo komolce) ter kvalitetna gorsko kolesarska čelada. Natančen spisek potrebne opreme dobi vsak udeleženec po prijavi. Če komu kaj manjka, z veseljem pomagamo! Na lokaciji se da večino reči tudi izposoditi ali kupiti, vključno s kolesi.

Potrebuješ več informacij? Pokliči 041 380 750 ali piši na tomaz@outdoorstation.si

V tem terminu je na voljo tudi varstvo za otroke stare vsaj 3 leta.

Varstvo poteka vsak dan v času organiziranih kolesarskih tur (z zamikom za brezskrbno oddajo in prevzem otrok), okvirno med 8.30 in 15.30, zadnji dan do 12h.

Organiziramo ga v sodelovanju z zavodom Naraven Otrok, ki ga vodi Barbara Košir (s pomočniki, glede na število otrok). Barbara ima bogate izkušnje z aktivnim varstvom otrok, med drugim že od leta 2014 izvaja projekt Gozdni Gusarji. Otrokom v njeni družbi ne more biti dolgčas. Vsak dan bodo ustvarjali, raziskovali, se zabavali in se učili novih “outdoor” trikov, ki jim bodo v življenju gotovo prišli prav. Starši jim boste že zjutraj pripravili malico (lahko tudi toplo v termo posodi) in prigrizke, ki bodo v želodčke nato padli preko dneva. O ostalih podrobnostih se boste seveda dogovorili z vzgojiteljico osebno. Več o zavodu in njihovem delu najdeš tukaj: http://www.naravenotrok.si.

Na lokaciji imamo tudi lokalno sodelavko, ki vodi tematske izlete, tudi za otroke. Ogledajo si ostanke gradov, skrivnostne male jame, prastara skrivališča razbojnikov… Za skupino otrok v varstvu je možna organizacija takega izleta.

Vodja potovanja in MTB vodnik:
Tomaž Košir

Dodatni vodnik:
Jaka Bizjak

Vsi naši vodniki so izkušeni na terenu, svoje vodniško znanje redno posodabljajo in imajo UCI skladne licence.

Zanesljivo. Varno. Nepozabno.

.

Outdoor športi so naša strast, zato poslanstvo, da našim gostom pripravimo nepozabno izkušnjo, jemljemo resno in osebno. Namesto tebe se bomo ukvarjali z načrtovanjem tur, nastanitve, prehrane in prevoza ter poskrbeli, da boš svoj dopust izkoristil 100%.

Nikoli ne vodimo le s pomočjo GPS sledi, ki jih je moč najti na internetu! Tako početje bi bilo neodgovorno, za prave MTB vodnike pa tudi nedopustno. Vsako turo smo osebno preverili in jo poznamo iz lastnih izkušenj, prav tako poznamo mogoče variacije, kombinacije, obvoze in bližnjice, kar je bistveno, če gre kaj narobe oz. je potrebno turo prilagajati.

Na naših potovanjih tudi nikoli ne manjka druženja in novih poznanstev. Poleg tega so naši programi idealni za sprotno nabiranje in utrjevanje znanja na vseh nivojih.

Termin je razprodan.

Informacije o cenah paketov za naslednje termine še niso znane.

COVID-19 informacije

Ukrepi in omejitve se sicer počasi zmanjšujejo in ukinjajo, a ker kamp poteka v sosednji državi – Italiji, bo pogoj za udeležbo še vedno izpolnjevanje zahtev in omejitev na lokaciji. Situacija se spreminja iz tedna v teden, zato bomo lahko natančne informacije o zahtevah in omejitvah posredovali v tednu pred odhodom. Trenutno je potrebno le izpolnjevanje PCT pogoja in izpolnjen PLF obrazec za prehod meje. Izpolnjevanje in spoštovanje zahtev in omejitev je izključno v domeni vsakega posameznika!

Rezerviraj svoje mesto

Ob prijavi plačilo še ni potrebno. Po prejemu prijave bomo glede na vnešene podatke pripravili ceno vašega paketa (v primeru doplačil) in vam nato poslali navodila za plačilo. V roku 2. delovnih dni je nato potrebno mesto potrditi s plačilom akontacije (30%). Preostanek zneska zapade v plačilo najkasneje teden dni pred odhodom. Plačilo je možno le z bančnim nakazilom. Možno je tudi delno plačilo z BON21 (maks. 100 EUR na osebo).

Najmanj 6, največ 14 kolesarjev (2. skupini)

RAZPRODANO

Kontaktiraj nas za informacije o naslednjih terminih!


    Imaš vprašanje?