Oops...
Slider with alias Finale-19maj2022 not found.

Legendarna MTB lokacija, še enkrat to pomlad!

Spet gremo na najboljše MTB potke, v meko naravnih MTB trejlov – Finale Ligure! V štirih dneh se bomo lepo navozili, izbor trejlov pa bo primeren tudi za manj “divje”. Z nami boš te štiri dni izkoristil/-a maksimalno, za še dodatno vrhunski izkoristek pa bodo poskrbeli shuttli, s katerimi bomo nabrali vsaj 70% skupnih višinskih metrov 😉

Termin: 19. maj – 22. maj 2022
Prihod 18.5. zvečer, odh. 22.5. ob 13h

Enduro kolesarjenje
4 nočitve, 4. dnevi na kolesu

Tehnična zahtevnost: srednje *
Fizična zahtevnost: srednje

70% višine naberemo s shuttli
1.000 do 3.500 vm spusta na dan

Majhna in dinamična skupina
Primerno za klasična in e-kolesa

Top lokacija, prevoz, nastanitev
z zajtrkom, shuttli, vodenje…

Obeta se lepo sončno in toplo vreme. Ker bomo kolesarili visoko v vedno prepihanih Ligurskih Alpah, do 1.300 metrov nad morjem, nam bo bližanje poletja kar prav prišlo, seveda pa tudi po turi, za uživaški skok v morje 🙂

Finale Ligure je kolesarska veledestinacija in outdoor športni center Ligurije, ki se ponaša z mrežo vrhunskih enduro enoslednic. Te sežejo kar daleč proč od tega obmorskega kraja, skupaj je redno vzdrževannih preko 150 trejlov, potekajo pa v glavnem po južnih pobočjih Ligurskih Alp ter se začenjajo tudi več kot 1.000 m nad morjem. Razmere so kolesarjenju najbolj primerne spomladi in jeseni, pa tudi preko zime.

Dodatno branje o Finale Ligure, v članku našega vodnika Tomaža:
redbull.com/si-sl/finaleligure-neverjetna-mtb-privlacnost

NASTANITEV

Nastanjeni bomo v udobnem kolesarskem hotelu, 3 minute od trgovine z živili, prva kolesarska trgovina pa je tik ob hotelu, dobrih 5 minut je peš do srednjeveškega Finalborga in slabih 10 minut od starega obalnega mesta in obalne promenade… Bivali bomo v sobah za dve osebi (ločeni postelji, na željo zakonska postelja).  Za doplačilo je mogoče bivati tudi v lastni sobi (stvar razpoložljivosti/označiš ob prijavi).

Hotel ima tudi lepo in varno shrambo za kolesa ter pralnico koles!


PREHRANA

Zajtrk je vključlen v ceno.  Za ostalo prehrano bomo skrbeli v lastni režiji. V hotelski paket je sicer mogoče vključiti tudi večerjo (odločitev na lokaciji / glej seznam opcijskih doplačil spodaj), v mestu pa je tudi polno restavracij, kamor se bomo lahko odpravili na večerjo po želji. Lahko skupaj, ali vsak po svoje. En dan bomo sredi kolesarske ture organizirali tudi tipično ligursko kosilo z lokalno pridelano hrano na kmečkem turizmu.


PREVOZ

Vsi lokalni kolesarski prevozi (shuttli) so že všteti v ceno!

Za prevoz iz Ljubljane in nazaj imamo organiziran kombi s prikolico za kolesa (strošek prevoza je odvisen od števila udeležencev, zato ni vključen v osnovni paket / glej doplačila spodaj). Na pot bomo odrinili v sredo 18.5. popoldan, nazaj pa se bomo odpravili v nedeljo sredi dneva. Zbor bo na P+R parkirišču na Dolgem mostu v Ljubljani. Vse natančnejše informacije dobi vsak udeleženec po prijavi…

Po dogovoru je možno pobiranje tudi na relaciji Ljubljana – Vrtojba…

Opcijsko si lahko vsak prevoz organizira tudi sam (označiš ob prijavi).


Potrebuješ več informacij? Pokliči 041 380 750 ali piši na tomaz@outdoorstation.si

Ta podaljšan vikend je idealen za gorskega kolesarja ali kolesarko, ki mu/ji spuščanje po naravnih trejlih/enoslednicah ni tuje. Čakajo te v glavnem tekoči trejli do srednje težavnosti (S2 po STS lestvici), z občasno bolj izrazitimi, a krajšimi tehničnimi deli (S3), sestavljenimi iz skal, korenin, tesnih zavojev.

Naša želja je pripraviti kar najboljšo izkušnjo za vsakega udeleženca, zato natančnega poteka, z vnaprej določenimi turami, trejli… ne maramo delati. Raje za vse dni pripravimo različne scenarije in se potem odločamo katerega izpeljati glede na razmere, skupino, želje…  Tako ostanemo fleksibilni in se sproti prilagajamo, pri tem pa izbiramo najbolj ustrezne trejle in kombinacije tisti hip. Tudi to je ena od prednosti kolesarjenja z izkušenimi vodniki!

.
Kljub temu, da bomo veliko višinskih metrov premagali s prevozi, bo nekaj kondicije vseeno prišlo prav. Navzdol se bo metrov namreč kar nabralo. Če bodo koga noge vseeno preveč pekle, bo turo lahko tudi predčasno zaključil, ali pa izpustil kakšen spust in se nam spet pridružil pri naslednjem Vodnik vse trejle in povezave dobro pozna in po njih redno vodi, zato boste o težjih delih vedno opozorjeni pravočasno, z veseljem (če boste želeli) pa vam bomo sproti tudi svetovali. 


POTREBNA OPREMA

Obvezno je polno vzmeteno gorsko kolo (enduro, trail, all mountain), z grobo profiliranimi plašči. Poleg tega so obvezni tudi ščitniki za kolena (in priporočljivo komolce) ter kvalitetna gorsko kolesarska čelada. Natančen spisek potrebne opreme dobi vsak udeleženec po prijavi. Če komu kaj manjka, z veseljem pomagamo! Na lokaciji se da večino reči tudi izposoditi ali kupiti.

Potrebuješ več informacij? Pokliči 041 380 750 ali piši na tomaz@outdoorstation.si

Vodja izleta in MTB vodnik:
Tomaž Košir

Dodatni vodnik (v primeru večje skupine):
Jaka Bizjak

Vsi naši vodniki so izkušeni na terenu, svoje vodniško znanje redno posodabljajo in imajo UCI skladne licence.

Zanesljivo. Varno. Nepozabno.

.

Outdoor športi so naša strast, zato poslanstvo, da našim gostom pripravimo nepozabno izkušnjo, jemljemo resno in osebno. Namesto tebe se bomo ukvarjali z načrtovanjem tur, nastanitve, prehrane in prevoza ter poskrbeli, da boš svoj dopust izkoristil 100%.

Nikoli ne vodimo le s pomočjo GPS sledi, ki jih je moč najti na internetu! Tako početje bi bilo neodgovorno, za prave MTB vodnike pa tudi nedopustno. Vsako turo smo osebno preverili in jo poznamo iz lastnih izkušenj, prav tako poznamo mogoče variacije, kombinacije, obvoze in bližnjice, kar je bistveno, če gre kaj narobe oz. je potrebno turo prilagajati.

Na naših potovanjih tudi nikoli ne manjka druženja in novih poznanstev. Poleg tega so naši programi idealni za sprotno nabiranje in utrjevanje znanja na vseh nivojih.

Trenutno še ni razpisanih novih terminov…

Potrebuješ več informacij?
Pokliči 041 380 750 ali piši na tomaz@outdoorstation.si

COVID-19 informacije

Ukrepi in omejitve se sicer počasi zmanjšujejo in ukinjajo, a ker kamp poteka v sosednji državi – Italiji, bo pogoj za udeležbo še vedno izpolnjevanje zahtev in omejitev na lokaciji. Situacija se spreminja iz tedna v teden, zato bomo lahko natančne informacije o zahtevah in omejitvah posredovali v tednu pred odhodom. Trenutno je potrebno le izpolnjevanje PCT pogoja in izpolnjen PLF obrazec za prehod meje. Izpolnjevanje in spoštovanje zahtev in omejitev je izključno v domeni vsakega posameznika!

Rezerviraj svoje mesto

Ob prijavi plačilo še ni potrebno. V roku 2. delovnih dni je nato potrebno mesto potrditi s plačilom.  Navodila za plačilo pošljemo po prijavi. Plačilo je možno le z bančnim nakazilom. Možno je tudi delno plačilo z BON21 (maks. 100 EUR na osebo).

Izlet je zaključen