MTB delavnice za otroke, utrjevanje znanja za starše, uživancija na super trejlih

Od petka do nedelje. MTB zabava za vso družino, tudi otroška skupina s kolesarskimi delavnicami. Ko so otroci na svoji misiji, starši kolesarijo po vrhunskih trejlih parka Kronplatz. Vzponi s kabinskimi žičnicami, spusti vseh težavnosti. Vodeno oz. s sprotnim svetovanjem izkušenih vodnikov in inštruktorjev. Bivanje v hotelu, z zajtrkom, le nekaj metrov od spodnje postaje kabinske žičnice. Opcijsko, bivanje v lastni režiji, idealno za avtodom, van…
Dolomiti MT
Dolomiti MTB

Termin: 25. – 28. julij 2024
Prihod na lokacijo: 25.7. zvečer

MTB skupina in delavnice za otroke,
vodenje in svetovanje za odrasle

Vrhunski trejli za vse nivoje, izbor
prilagajamo skupini in posamezniku

Otroška skupina primerna za
trail nadobudneže od 5 (7) do 12 let

Bivanje v hotelu ob žičnici
opcijsko v lastni režiji (avtodom…)

Tudi super priložnost za utrjevanje
kolesarskega znanja za starše

Tomaž, MTB vodnik:

Kronplatz je v zadnjih letih postal vrhunski bike park, s progami za vse nivoje, na idilični lokaciji in s pestro dodatno ponudbo za vse starosti. Odlična izkušnja zagotovljena!

Cena in kaj vključuje

Osnoven družinski paket
znesek na družino
842€
Osnova za družinski paket. Dopolniš z doplačili, glede na potrebe.
3 nočitve v hotelski sobi, z zajtrkom, do 3 osebe (do 2 odrasla)
Možnost 1 dodatne osebe v sobi (glej doplačila)
1. otrok na MTB tečaju + dvodnevna vozovnica za bike park
1. odrasel kolesar v skupini + dvodnevna vozovnica za bike park
2 otroški MTB delavnici od 9.30 do 15:00, s pavzo za kosilo
2 dni kolesarskega vodenja in svetovanja za odrasle, 9.30 do 17.00
Voden obisk mini trail parka za starše in otroke, zadnji dan dopoldan
Slovenski vodniki/inštruktorji z UCI skladnimi licencami
Stroški organizacije, logistična pomoč in svetovanje
Rezerviraj svoje mestoRezerviraj svoje mesto
Doplačila in popusti
na družino
+/-
Vse kar je za vas potrebno dodati ali odvzeti osnovnemu paketu
Drugi otrok v hotelski sobi (do 12 let) / + 160€
Dodatna oseba (starosti 12+ let) v hotelski sobi / + 190€
...
Dodaten odrasli kolesar, petek in sobota, z vozovnico za park / + 165€
Dodaten otrok na MTB delavnicah, z vozovnico za park / + 135€
...
POPUST: Otrok na MTB delavnicah, rojen 2016 ali kasneje / -59€
POPUST: Nastanitev v lastni režiji / - 400€
Rezerviraj svoje mestoRezerviraj svoje mesto

Podrobneje o tem potovanju

Čudoviti Kronplatz

Kronplatz je mnogim poznan predvsem kot odlično smučišče, a poleti se spremeni v super bike park, kjer lahko vsakdo najde nekaj zase. Značilni so dolgi in razgibani trejli, od flow linij do naravnih enduro terenov. Za vzpone skrbijo vrhunske kabinske žičnice, spusti pa potekajo na vse strani kopaste vzpetine nad Pustriško dolino. Vrh ponuja nepozabne razglede na centralne Dolomite (slika spodaj), nekaj gostinskih objektov, otroška igrala, mali skill park, Messnerjev gorniški muzej in veliko prostora, kjer se lahko samo ustaviš in uživaš…

Outdoor Station – Dolomiti MTB

Hotel z zajtrkom, tik ob žičnici


Bivali bomo nad mestom Bruneck,
v hotelu, ki stoji v neposredni bližini spodnje postaje kabinske žičnice. V ceno sobe je vključen odličen zajtrk.  Opcijsko lahko vsak za svoje bivanje poskrbi tudi sam. V primeru avtodoma je možnost prenočevanja na PZA v relativni bližini hotela in žičnice oz. v kampu, ki je dobre 4 km proč. Čez dan je tudi avtodom mogoče parkirati povsem ob spodnji postaji žičnice.

Prehrana, razen zajtrk v hotelu, je v lastni režiji. Preko dneva je mogoče jesti in piti v restavracijah na hribu, oz. vzeti malico s seboj. V bližini hotela in v mestu je na voljo veliko restavracij, trgovin in pekarn…

Prevoz je lasten, saj je tako vsaka družina neodvisna in se lahko premika po svojih željah in potrebah. Za večji del Slovenije je najprimernejša pot čez Avstrijo, od avstrijske meje (predor Karavanke) do hotela je okoli 185 km. Opcija je tudi pot čez Italijo (Vrtojba, Belluno, Cortina…). Od meje z Italijo je do hotela ca. 225 km. Natančna navodila in nasvete za pot pošljemo pred odhodom.

Potrebuješ več informacij? Pokliči 041 380 750 ali piši na tomaz@outdoorstation.si

Minimalne izkušnje:
Udeleženec mora obvladati vožnjo z gorskim kolesom po cestah, makadamskih poteh in kolovozih, ter imeti vsaj osnovne izkušnje z vožnjo po naravnih enoslednicah = brez večjih težav premaga spuste z oceno S1 po STS lestvici (klikni za ogled predstavitve težavnosti)…

Ta izlet je torej primeren tudi za manj izkušenega odraslega gorskega kolesarja ali kolesarko, ki si želi spuščanja po lepih trejlih, v dobri družbi in pod strokovnim vodstvom. Bolj izkušeni bodo lahko prišli na svoj račun na dolgih zahtevnih spustih, katerih težavnost sega do črne po barvni lestvici za kolesarske parke. Za ene in druge bo na voljo vodenje in svetovanje.


Ker bomo kolesarili v bike parku bomo za vse vzpone lahko koristili kabinske žičnice. Bike park Kronplatz je znan po dlogih spustih z veliko variantami, s katerimi se lahko sestavi veliko različnih kombinacij spustov, različnih težavnosti.

Kolesarjenje za starše bo v petek in soboto potekalo v času otroških delavnic, s pavzo za kosilo. Ves čas bo na voljo vodenje, oz. svetovanje, spoznali boste cel park. Po 15. uri boste starši prevzeli otroke in do konca obratovanja parka lahko kolesarili z njimi, ali pa počeli kaj drugega. Naprave delajo do 17h. Tudi v času po 15. uri bomo vodniki in inštruktorji na voljo za svetovanje, pomoč, spremstvo, tako da nas boste lahko izkoristili maksimalno.


Če bi se kampu rad pridružil kot posameznik, je to mogoče z nastanitvijo v lastni režiji. Cena na osebo je 200€, vključuje pa dvodnevno vozovnico, stroške organizacije in udeležbo v odrasli skupini. Število mest za posameznike je omejeno na največ 6.

Potrebuješ več informacij? Pokliči 041 380 750 ali piši na tomaz@outdoorstation.si

Minimalne izkušnje in starost:
Otrok mora znati samostojno kolesariti po cestah, makadamskih poteh in kolovozih. Če še nima nobenih izkušenj s spuščanjem po lahkih gorskokolesarskih progah ali enoslednicah, je minimalna starost za prijavo 7 let. Če otrok že samostojno kolesari po kolesarskih poligonih (npr. pumptrack) in je že uspešno preizkusil tudi kakšno MTB progo ali enoslednico, je minimalna starost 5 let.

Najvišja starost otroka za udeležbo na delavnicah je 12 let. V primeru, da imate starejšega nepolnoletnega otroka, nas kontaktirajte, da najdemo rešitev.


Otroške delavnice bo vodila Ana Tancik,  kolesarska inštruktorica, vodnica in bivša vrhunska tekmovalka v krosu in enduru. Ana ima veliko izkušenj z delom z otroci, redno izvaja tečaje, kolesarske športne dneve, kampe… Vaši otroci bodo z Ano v najboljših rokah 🙂


Ker bomo v petek in soboto kolesarili v bike parku bodo tudi otroci za vse vzpone lahko koristili kabinske žičnice.

Otroške kolesarske delavnice bodo potekale od 9.30 do 15.00 s pavzo za kosilo oz. malico, na kateri se jim bodo pridružili tudi starši.  V času delavnic bodo otroci spoznavali osnove kolesarskih tehnik, uživali na trejlih in se zabavali.  Po zaključku otroškega programa ob 15.00 bodo starši otroke prevzeli pri Ani.


V nedeljo vas bomo po odjavi iz hotela povabili, da se z nami zapeljete do bližnjega mikro trail parka, kjer bodo otroci lahko v dopoldnaskem času še enkrat preizkusili vse kar se bodo v dveh dneh naučili in to tudi pokazali staršem. Ta del ni obvezen, vsaka družina se bo lahko odločila nedeljo pred odhodom domov preživeti po svoje. Lahko tudi še enkrat v bike parku, ali pa morda v kakem od otroških igralnih parkov v Pustriški dolini…

Potrebuješ več informacij? Pokliči 041 380 750 ali piši na tomaz@outdoorstation.si

Pustriška dolina in sam Kronplatz nudita ogromno druge ponudbe, od opcij za planinarjenje, do muzejev, otroških igralnih parkov, ali le mirne kotičke za oddih s knjigo… Če nekolesarjem hoja ni tuja, je lep tudi vzpon iz doline do vrha Kronplatza. Razgledi so vrhunski, pa še svoje na kolesih lahko srečaš na poti. V dolino se nato lahko zapelješ z žičnico, da ne trpijo kolena 😉

Potrebuješ več informacij? Pokliči 041 380 750 ali piši na tomaz@outdoorstation.si

Tu je okvirni kolesarski program za ta izlet, ki se zaradi razmer, vremena ali česa drugega lahko tudi spremeni. Višinski metri in časovni okviri tur so sicer načrtovani, a naj služijo zgolj za orientacijo.

Dan za pot na lokacijo:
Ta dan se (popoldan) odpravimo od doma in se zvečer zberemo na lokaciji. Po prijavi dobite udeleženci tudi vse potrebne napotke in nasvete za pot.

 

 

25. JULIJ

9.30 do 15.00
Kolesarske delavnice za otroke, s pavzo za kosilo ob 12.15.


9.30 do 15.00
Kolesarjenje za starše, vodeno, svetovanje, pavza za kosilo ob 12.15


15:00 – 17.00
Prosto skupno kolesarjenje staršev in otrok, ali kaj drugega. Naša ekipa vam je ves ta čas na voljo za pomoč, svetovanje, spremljanje… Žičnice ugasnejo ob 17h.

26. JULIJ

9.30 do 15.00
Kolesarske delavnice za otroke, s pavzo za kosilo ob 12.15.


9.30 do 15.00
Kolesarjenje za starše, vodeno, svetovanje, pavza za kosilo ob 12.15


15:00 – 17.00
Prosto skupno kolesarjenje staršev in otrok, ali kaj drugega. Naša ekipa vam je ves ta čas na voljo za pomoč, svetovanje, spremljanje… Žičnice ugasnejo ob 17h.

27. JULIJ

Nedelja za piko na i
Ta dan najprej zapustimo hotel, nato pa vas bomo povabili, da se z nami zapeljete do bližnjega mikro trail parka, kjer bodo otroci lahko v dopoldnaskem času še enkrat preizkusili vse kar se bodo v dveh dneh naučili in to tudi pokazali staršem. Ta del ni obvezen, vsaka družina se bo lahko odločila nedeljo pred odhodom domov preživeti po svoje. Lahko tudi še enkrat v bike parku, ali pa morda v kakem od otroških igralnih parkov v Pustriški dolini…

28. JULIJ

Za starše je idealno polno vzmeteno gorsko kolo (enduro, trail, all mountain), z grobo profiliranimi plašči in disk zavorami. Poleg tega so obvezni ščitniki za kolena (in priporočljivo komolce), kvalitetna gorsko kolesarska čelada, kolesarske rokavice s pokritimi prsti…


Za otroke je idealno otroško gorsko ali vseuporabno kolo, po možnosti z nekoliko širšimi plašči, primernimi za vožnjo izven utrjenih površin. Obvezna je kvalitetna gorskokolesarska čelada. Obvezna je tudi zaščita za kolena in komolce, kolesarske rokavice, zelo priporočljiva pa tudi zaščita trupa (želva). Otroci na tečaju seveda ne bodo divjali, a kolesarjenje je šport, kjer so občasni padci neizogibni.


Natančen spisek potrebne opreme pošljemo po prijavi. Če komu kaj manjka, z veseljem pomagamo! Na lokaciji se da večino reči tudi izposoditi ali kupiti.

Potrebuješ več informacij? Pokliči 041 380 750 ali piši na tomaz@outdoorstation.si

Vodja izleta in MTB vodnik:
Tomaž Košir

Vodja otroških delavnic:
Ana Tancik

Vsi naši vodniki imajo bogate vodniške izkušnje, svoje vodniško znanje redno posodabljajo in imajo UCI skladne licence za MTB vodnike in inštruktorje.

Zanesljivo. Varno. Nepozabno.

.

Gorsko kolesarjenje je naša strast, zato poslanstvo, da našim gostom pripravimo nepozabno izkušnjo jemljemo resno in osebno. Namesto tebe se bomo ukvarjali z načrtovanjem izleta, izvedbo tur, organizacijo nastanitve…  ter poskrbeli, da boš svoj čas na kolesu izkoristil/-a 100%.

Z organizacijo MTB potovanj, izletov in tur v tujini se ukvarjamo že vrsto let, imamo bogate izkušnje, lokacije kamor vodimo pa odlično poznamo. Vsako turo smo osebno preverili vsaj enkrat, prav tako poznamo mogoče variacije, kombinacije, obvoze in bližnjice, kar je bistveno, če gre kaj narobe oz. je potrebno turo prilagajati.

Na naših potovanjih tudi nikoli ne manjka druženja in novih poznanstev. Poleg tega so naši programi idealni za sprotno nabiranje in utrjevanje znanja na vseh nivojih.

Potrebuješ več informacij? Pokliči 041 380 750 ali piši na tomaz@outdoorstation.si

Rezerviraj svoje mesto

Ob prijavi plačilo še ni potrebno. V roku 2. delovnih dni je nato potrebno mesto potrditi s plačilom 30% akontacije ali celotnega zneska. Navodila za plačilo pošljemo po prijavi. Plačilo je možno z bančnim nakazilom oz. v celoti z našimi darilnimi boni.

MOŽNA JE TUDI PRIJAVA ZA POSAMEZNIKE
Veseli smo tudi prijav posameznikov, ki bi z nami raziskali kolesarske spuste na Kronplatzu. Pridružili se boste lahko odrasli skupini in se pošteno nakolesarili pod strokovnim vodstvom. Za informacije o ceni in opcijah bivanja piši na tomaz@outdoorstation.si.
.

dolomiti MTB
———

Najmanj 5 in največ 16 odraslih kolesarjev
Najmanj 5 in največ 8 kolesarjev v otroški skupini

ZBIRAMO PRIJAVE

PRIJAVI SE ZDAJ

    Osnovni pogoji za udeležbo
    Vsak udeleženec mora biti polnoleten ali v spremstvu polnoletne osebe. Pogoj za udeležbo je tudi minimalna obvezna oprema – glej razdelek “Katero opremo potrebujem”. Obvezno za vsakega udeleženca je tudi vsaj osnovno zdravstveno zavarovanje in veljavna evropska kartica ZZZS. Priporočamo tudi nezgodno zavarovanje za tujino, s kritjem za vse vrste rekreativnega gorskega kolesarjenja.

    MTB  dolomiti – Outdoor Station