Prevoz, bivanje v hotelu, vzponi s shuttli, 100% vodeno kolesarjenje in še...

Legendarna MTB lokacija, vrhunsko doživetje

V Finale Ligure se vedno radi vračamo, tam se počutimo skoraj doma, lokacijo odlično poznamo in jo z veseljem predstavljamo dalje. Tam se ob lepem vremenu lahko uživaško kolesari celo zimo. Konec koncev so najboljši trejli le streljaj od morske obale. Pa brez skrbi, Finale ni MTB bav bav! Pred leti je tam res kraljevalo kamenje in spusti “na glavo”, danes pa je med ogromnim naborom redno vzdrževanih trejlov tudi velika izbira vrhunskih spustov srednje težavnosti. Mi jih znamo povezati v lepe ture, sestavljene iz ligurskih klasik in novejših poti, s poudarkom na najboljših spustih. Zahtevnost lahko sproti prilagajamo skupini, navzgor pa si tu najraje pomagamo s shuttli. Ti nam skupaj v štirih dneh prihranijo preko 85% vseh vzponov. Yeey 🙂

Zasedeno:  23. – 26. nov, 2023
Še prosto: 30. nov – 3. dec, 2023

Vrhunsko enduro kolesarjenje
4 nočitve v hotelu, 4. dnevi na kolesu

Tehnična zahtevnost: srednja / S2(S3)
Fizična zahtevnost: do srednje

85% višine naberemo s shuttli
Več kot 8.000 vm spustov po trejlih

Privatni lokalni shuttli, le za nas,
brez gneče in prilagajanja drugim

Majhna in dinamična skupina
Primerno za klasična in e-kolesa

Se že dolgo odpravljaš v Finale, pa ti nikoli ne uspe? Bi se mogoče rad pred koncem leta še enkrat dobro navozil? Pridi z nami. Mi poskrbimo skoraj za vse, ti samo ješ, spiš in furaš 🙂

Finale Ligure je kolesarska veledestinacija in outdoor športni center Ligurije, ki se ponaša z mrežo vrhunskih enduro enoslednic. Te sežejo kar daleč proč od tega obmorskega kraja, skupaj je redno vzdrževannih preko 150 trejlov, potekajo pa v glavnem po južnih pobočjih Ligurskih Alp ter se začenjajo tudi več kot 1.000 m nad morjem. Razmere so kolesarjenju najbolj primerne od začetka jeseni do konca pomladi.

Dodatno branje o Finale Ligure, v članku našega vodnika Tomaža. Tekst je iz leta 2019, a se veliko ni spremenilo:
redbull.com/si-sl/finaleligure-neverjetna-mtb-privlacnost

NASTANITEV

Nastanjeni bomo v udobnem kolesarskem hotelu, v centru dogajanja, na pol poti med plažo in starim Finalborgom. Trgovina z živili in prva kolesarska trgovina sta tik ob hotelu, dobrih 5 minut je peš do srednjeveškega Finalborga in podobno do starega obalnega mesta in obalne promenade… Bivali bomo v sobah za dve osebi z ločenimi enojnimi posteljami (na željo lahko zakonska postelja).  Za doplačilo je mogoče bivati tudi v lastni sobi, ali večji družinski sobi (stvar razpoložljivosti/označiš ob prijavi).

Hotel ima tudi lepo in varno shrambo za kolesa ter pralnico koles!


PREHRANA

Zajtrk v hotelu je vključen v ceno. Za ostalo prehrano bomo skrbeli v lastni režiji. V hotelski paket je sicer mogoče vključiti tudi večerjo (odločitev na lokaciji / glej seznam opcijskih doplačil spodaj), v mestu pa je tudi polno restavracij, kamor se bomo lahko odpravili na večerjo po želji. Lahko skupaj, ali vsak po svoje. Dvakrat si bomo lahko privoščili tudi tipično ligursko kosilo z lokalno pridelano hrano, na kmečkem turizmu, sredi ture.


PREVOZ

Vsi lokalni kolesarski prevozi (shuttli) so že všteti v ceno!

Prevoz iz Ljubljane in nazaj, s kombijem in pokrito prikolico za kolesa, je vštet v ceno.

Vse natančnejše informacije o prevozu dobi vsak udeleženec po prijavi…


Potrebuješ več informacij? Pokliči 041 380 750 ali piši na tomaz@outdoorstation.si

 Večina kolesarjev v Finalu dan začne s shuttlom, nekateri ga tako tudi nadaljujejo (shuttle ture, kjer se cel dan vzpenjaš s pomočjo kombijev) ali pa se odločijo za kombiniranje vzponov na noge in posameznih kombi vzponov.

V vsakem primeru je za dober dnevni izkupiček in užitek nujna dobro sestavljena tura. Območje ni bikepark in ni enostavno za navigacijo, veliko je dolin, grebenov, vse skupaj na velikih razdaljah in višinskih razlikah preko 1000 metrov. Trejle najdeš povsod, potekajo v vse smeri in v glavnem so neoznačeni. Če nisi pazljiv se hitro znajdeš v napačni dolini, lepo število kilometrov in višincev od svojega cilja… auč!

Če v Liguriji nisi doma, je v veliko pomoč izkušen vodnik, ki bo izbral pravilno zaporedje trejlov, jih znal sestaviti v dolge in še daljše spuste ter jih povezati z efektivnimi transferji (na noge ali s shuttlom). Na koncu bo tako nastala kvalitetna dnevna tura s čim bolj uživaškim kolesarjenjem ter seveda čim več spusta 🙂 Ko kolesariš z nami, za vse to poskrbimo mi!


KAKO BOMO KOLESARILI

Na tem izletu bomo dva kolesarska dneva shuttle izkoriščali cel dan, za vse vzpone na območju Finala, tretji dan pa se bomo zapeljali malce iz Finala, naredili super turo z vzponi na noge ter spoznali še eno prijetno in malce drugačno enduro MTB lokacijo. Zadnji dan se bomo spet s shuttlom na hrib zapeljali enkrat in naredili še en zelo dolg spust pred odhodom domov.

Skupaj to pomeni, da bomo naredili vsaj 8.000 višinskih metrov spustov po trejlih, od tega pa bomo vsaj 85% vzxpoov naredili s shuttli.


TEHNIČNA ZAHTEVNOST

Ta podaljšan vikend je idealen za gorskega kolesarja ali kolesarko, ki ima že nekaj izkušenj z naravnimi trejli/enoslednicami, a ni potrebno da je ekspert. Čakajo te lepi trejli, v glavnem do težavnosti S2 po STS lestvici, z občasnimi tehničnimi odseki sestavljenimi iz skal, korenin, zavojev. Le občasno bo kak del tudi težji (S3), a neobvezen, kar pomeni, da ga boš po želji lahko obvozil ali izpustil…

Vodnik trejle in povezave zelo dobro pozna, zato boste o izstopajočih delih, oz. skritih “pasteh”, vedno opozorjeni pravočasno. Vedno bo tudi z veseljem svetoval glede tehnike vožnje, zato je ta izlet vsekakor idealen tudi za pridobivanje novih izkušenj in kolesarskega znanja. V Finalu vsakdo lahko napreduje!

Naša želja je pripraviti kar najboljšo izkušnjo za vsakega udeleženca, zato natančnega poteka, z vnaprej določenimi turami, trejli… ne maramo delati. Vodnik raje za vse dni pripravi različne scenarije in se potem odloča katerega izpeljati glede na razmere, skupino, želje…  Tako ostanemo fleksibilni in se sproti prilagajamo, pri tem pa izbiramo najbolj ustrezne trejle in kombinacije tisti hip. Tudi to je ena od prednosti kolesarjenja z izkušenimi vodniki, ki odlično poznajo lokacijo in znajo oceniti meje skupine in posameznikov!


KONDICIJSKO

Kljub temu, da bomo veliko višinskih metrov premagali s prevozi, bo nekaj kondicije vseeno prišlo prav. Navzdol se bo metrov namreč kar nabralo. Če bodo koga noge vseeno preveč pekle, bo turo lahko tudi predčasno zaključil, ali pa izpustil kakšen spust in se nam spet pridružil pri naslednjem.


POTREBNA OPREMA

Obvezno je polno vzmeteno gorsko kolo (enduro, trail, all mountain), z grobo profiliranimi plašči in disk zavorami. Poleg tega so obvezni tudi ščitniki za kolena ter kvalitetna gorsko kolesarska čelada. Natančen spisek potrebne opreme dobi vsak udeleženec po prijavi. Če komu kaj manjka, z veseljem pomagamo! Na lokaciji se da večino reči tudi izposoditi ali kupiti.

Potrebuješ več informacij? Pokliči 041 380 750 ali piši na tomaz@outdoorstation.si

Zanesljivo. Varno. Nepozabno.

.

Outdoor športi so naša strast, zato poslanstvo, da našim gostom pripravimo nepozabno izkušnjo, jemljemo resno in osebno. Namesto tebe se bomo ukvarjali z načrtovanjem tur, nastanitve, prehrane in prevoza ter poskrbeli, da boš svoj dopust izkoristil 100%.

Nikoli ne vodimo le s pomočjo GPS sledi, ki jih je moč najti na internetu! Tako početje bi bilo neodgovorno, za prave MTB vodnike pa tudi nedopustno. Vsako turo smo osebno preverili in jo poznamo iz lastnih izkušenj, prav tako poznamo mogoče variacije, kombinacije, obvoze in bližnjice, kar je bistveno, če gre kaj narobe oz. je potrebno turo prilagajati.

Na naših potovanjih tudi nikoli ne manjka druženja in novih poznanstev. Poleg tega so naši programi idealni za sprotno nabiranje in utrjevanje znanja na vseh nivojih.

Naši vodniki so izkušeni, svoje vodniško znanje redno posodabljajo, veliko vodijo v tujini in lokacije odlično poznajo, sodelujejo z lokalnimi kolegi in imajo seveda  veljavne licence kolesarskih vodnikov po UCI standardih.

Osnovni paket
na osebo
588€ / 558€*
* popust za tiste, ki ste v letih 2022 in 2023 že bili z nami na večdnevnem potovanju/izletu
Prevoz iz Ljubljane in nazaj (kombi s pokrito prikolico za kolesa)
4x nočitev v bike hotelu na super lokaciji, v sobi za dve osebi, 2x enojna postelja ali 1x dvojna, po želji...
Možnost lastne sobe (1 oseba / doplačilo / opcija glede na razpoložljivost)
4x zajtrk v hotelski restavraciji
4 dni kolesarjenja po skrbno izbranih trejlih, 100% vodeno
Do 8.000 višinskih metrov vzponov z našimi lokalnimi shuttli
Izkušen slovenski MTB vodnik, ki redno vodi na lokaciji
Strokovno kolesarsko svetovanje na turah
Prostor za varno shranjevanje kolesa v hotelu
Ugodnosti pri naših partnerjih (ION bike) v vrednosti 220 EUR
Organizacija in vodenje izleta
...
Rezerviraj svoje mestoRezerviraj svoje mesto
Opcijska doplačila ali popusti
na osebo
---
Doplačila ali popusti za lastno ali večjo sobo, večerjo... Popusti za lasten prevoz, bivanje itd...
Lastna soba v hotelu = 35€ na noč (označiš ob prijavi)
Večja (družinska) soba v hotelu = piši za več informacij
...
Večerja v hotelu (doplačilo za polpenzion) = 100€ za 4 nočitve
Kosilo na turah (kmečki turizem) = cena glede na meni
...
Pot z lastnim prevozom = -80€ / -60€* na osebo
Lastna nastanitev na lokaciji = -180€ / 150€* na osebo
* = znesek za tiste, ki plačajo nižjo ceno paketa...
Piši za več informacijPiši za več informacij

Potrebuješ več informacij?
Pokliči 041 380 750 ali piši na tomaz@outdoorstation.si

Rezerviraj svoje mesto

Po prijavi je rezervirano mesto potrebno v roku 2. delovnih dni potrditi s plačilom. Navodila za plačilo z bančnim nakazilom pošljemo po prejemu prijave. Število mest je omejeno: Minimalno 5 in maksimalno 7 udeležencev…

V primeru slabega vremena oz. razmer izlet prestavimo in če ti nov termin nato ne ustreza, ti vrnemo vplačan denar. Odločitev o morebitni prestavitvi po potrebi sprejmemo 3-4 dni pred odhodom in te o tem takoj obvestimo.

Termin 23.-26. november – ZASEDEN
Termin: 30. november – 3. december – ŠE PROSTO


  Ime in priimek

  E-mail

  Telefonska številka

  Naslov (ulica, hišna št., pošta...)

  Prijavljam se na izlet:

  Moje želje glede nastanitve:

  Opombe:

  Preberi splošne pogoje poslovanja...
  Preberi naš pravilnik o zasebnosti...

  Da, sprejemam splošne pogoje poslovanja in pravilnik o zasebnosti