Prevoz, bivanje v hotelu, vzponi s shuttli, 100% vodeno kolesarjenje in še...

Legendarna MTB lokacija, vrhunsko doživetje

Finale Ligure je naša najbolj priljubljena destinacija. Pa ne po naklučju! Ta mističen kraj, vgnezden med strme Ligurske Alpe in morje, je s svojo širšo okolico prava meka za ljubitelje outdoor aktivnosti, še posebej gorskega kolesarjenja z enduro pedigrejem. Tja se vedno radi vračamo in tam se počutimo kot doma. Iz skoraj nepredstavljivega nabora super MTB trejlov znamo izluščiti najboljše za vsako skupino in vsake razmere ter jih povezati v lepe ture. Ligurske klasike bodo predstavljale le del našega izbora, poleg njih pa te čaka še kopica nepozabnih enduro spustov vzhodno in zahodno od Finala ter v ligurskem zaledju. Video zgoraj smo posneli maja 2024, med našim prvomajskim MTB kampom 🙂

Termina: 26.-29. sep / 17.- 20. okt
Odhod iz Ljubljane popoldan, dan prej

Enduro MTB, 4. kolesarski dnevi
Od ligurskih klasik do novejših trejlov

Tehnična zahtevnost: srednja+ / S2/S3
Fizična zahtevnost:  srednja

95% višine naberemo s shuttli
Več kot 8.000 vm spustov po trejlih

Naši lokalni privatni shuttli,
brez gneče in prilagajanja drugim

Majhna in dinamična skupina
Ture sproti prilagajamo skupini

Se že dolgo odpravljaš v Finale in bi obisk rad/-a 100% izkoristil/-a? Tu je priložnost! Začni jesensko sezono v legendarni obmorski MTB meki? Mi poskrbimo skoraj za vse, ti samo ješ, spiš in furaš 🙂

Finale Ligure je kolesarska veledestinacija in outdoor športni center Ligurije, ki se ponaša z mrežo vrhunskih enduro enoslednic. Te sežejo kar daleč proč od tega obmorskega kraja, skupaj je redno vzdrževannih preko 150 trejlov, potekajo pa v glavnem po južnih pobočjih Ligurskih Alp ter se začenjajo tudi več kot 1.000 m nad morjem. Razmere so kolesarjenju najbolj primerne od začetka jeseni do konca pomladi.

Dodatno branje o Finale Ligure, v članku našega vodnika Tomaža. Tekst je iz leta 2019, konzorcij Finale Outdoor Resort se je vmes preimenoval v Finale Outdoor Region, a zgodba je še vedno ista. Morda je le še bolj speglana kot je bila pred slabimi petimi leti, ko je tekst nastal 🙂
redbull.com/si-sl/finaleligure-neverjetna-mtb-privlacnost

NASTANITEV

Nastanjeni bomo v udobnem kolesarskem hotelu,  v centru dogajanja, na pol poti med obalo in starim Finalborgom. Trgovina z živili in prva kolesarska trgovina sta tik ob hotelu, dobrih 5 minut je peš do srednjeveškega Finalborga in podobno do starega obalnega mesta in obalne promenade… Bivali bomo v sobah za dve osebi z ločenimi enojnimi posteljami (na željo lahko zakonska postelja).  Za doplačilo je mogoče bivati tudi v lastni sobi, ali večji družinski sobi (stvar razpoložljivosti/označiš ob prijavi).

Hotel ima seveda tudi varno shrambo za kolesa ter pralnico koles!


PREHRANA

Zajtrk v hotelu je vključen v ceno. Za ostalo prehrano bomo skrbeli v lastni režiji in po lasnih željah. V hotelski paket je sicer mogoče vključiti tudi večerjo (odločitev na lokaciji), v mestu pa je tudi polno restavracij, kamor se bomo lahko odpravili na večerjo, skupaj ali vsak po svoje. Prve tri dni si bomo sredi dneva na turi vzeli tudi čas za počitek z okrepčilnim kosilom v eni od lokalnih gostiln s ponudbo za kolesarje. Opcijski dodatni stroški za prehrano so našteti med možnimi doplačili, spodaj…


PREVOZ

Vsi lokalni kolesarski prevozi (shuttli, 4 dni) so že všteti v ceno!

Prevoz iz Ljubljane in nazaj s kombijem je vštet v ceno.

Vse natančnejše informacije o prevozu dobi vsak udeleženec po prijavi…


Potrebuješ več informacij? Pokliči 041 380 750 ali piši na tomaz@outdoorstation.si

 Večina kolesarjev v Finalu dan začne s shuttlom, nekateri ga tako tudi nadaljujejo (shuttle ture, kjer se cel dan vzpenjaš s pomočjo shuttlov) ali pa se odločijo za kombiniranje vzponov na noge in posameznih kombi vzponov. Mi bomo tokrat prve tri dni izpeljali dnevne shuttle ture, zadnji dan pa en vzpon s shuttlom in en dolg spust v dolino (1000+ višinskih metrov). Skupaj bomo vsaj 95% vzponov naredili s shuttli.

V vsakem primeru je za dober dnevni izkupiček in užitek nujna dobro sestavljena tura in prilagodljivost. Tudi ob malo slabšem vremenu ali razmerah se da s pravilnim izborom trejlov oz. območja izogniti neprijetnostim in maksimalno uživati. Območje pa ni bikepark in ni enostavno za navigacijo, veliko je dolin, grebenov, vse skupaj na velikih razdaljah in višinskih razlikah preko 1000 metrov. Trejle najdeš povsod, potekajo v vse smeri in v glavnem so neoznačeni. Če nisi pazljiv se hitro znajdeš v napačni dolini, na nekem trejlu ob napačnem času ali lepo število kilometrov in višincev od svojega cilja… auč!

Če v Liguriji nisi doma, je v veliko pomoč izkušen vodnik, ki bo izbral pravilno zaporedje trejlov, jih znal sestaviti v dolge in še daljše spuste ter jih povezati z efektivnimi transferji (na noge ali s shuttlom). Na koncu bo tako nastala kvalitetna dnevna tura s čim bolj uživaškim kolesarjenjem ter seveda čim več spusta 🙂 Ko kolesariš z nami, za vse to poskrbimo mi!


KAKO BOMO KOLESARILI

Na tem izletu bomo prve tri kolesarske dni shuttle izkoriščali cel dan, za vse vzpone na širšem območju Finala. Zadnji dan se bomo s shuttlom na hrib zapeljali enkrat in naredili še en zelo dolg spust pred odhodom domov.

Skupaj to pomeni, da bomo naredili vsaj 8.000 višinskih metrov spustov po trejlih, od tega pa bomo vsaj 95% vzponov naredili s shuttli.


TEHNIČNA ZAHTEVNOST

Ta podaljšan vikend je idealen za gorskega kolesarja ali kolesarko, ki ima že nekaj izkušenj z naravnimi trejli/enoslednicami oz. srednje težkimi enduro progami. Čakajo te lepi trejli, v glavnem do težavnosti S2 in S3 po STS lestvici, s tehničnimi odseki sestavljenimi iz skal, korenin, dropov, tesnejših zavojev… Od udeležencev pričakujemo, da jim zahtevnost do S2 ne predstavlja težav, S3 pa jim tudi ni povsem bavbav, ko pa komu postane prezahtevno, mu ni težko stopiti s kolesa in kakšen del po potrebi ali nasvetu vodnika tudi prepešačiti.

Vodnik trejle in povezave zelo dobro pozna, zato boste o izstopajočih delih, oz. skritih “pasteh”, vedno opozorjeni pravočasno. Vedno bo tudi z veseljem svetoval na terenu, naprimer pri težjih prehodih, zato je ta izlet vsekakor idealen tudi za pridobivanje novih izkušenj in kolesarskega znanja. V Finalu vsakdo lahko napreduje!

Naša želja je pripraviti kar najboljšo izkušnjo za vsakega udeleženca, zato natančnega poteka, z vnaprej določenimi turami, trejli… ne maramo delati. Vodnik raje za vse dni pripravi različne scenarije in se potem odloča katerega izpeljati glede na razmere, skupino, želje…  Tako ostanemo fleksibilni in se sproti prilagajamo, pri tem pa izbiramo najbolj ustrezne trejle in kombinacije tisti hip. Tudi to je ena od prednosti kolesarjenja z izkušenimi vodniki, ki odlično poznajo lokacijo in znajo oceniti meje skupine in posameznikov!


KONDICIJSKO

Kljub temu, da bomo veliko višinskih metrov premagali s prevozi, bo nekaj kondicije vseeno prišlo prav. Navzdol se bo metrov namreč kar nabralo. Če bodo koga noge vseeno preveč pekle, bo turo lahko tudi predčasno zaključil, ali pa izpustil kakšen spust in se nam spet pridružil pri naslednjem.


POTREBNA OPREMA

Obvezno je polno vzmeteno gorsko kolo (enduro, trail, all mountain), z grobo profiliranimi plašči in disk zavorami, pogojno lahko tudi spredaj vzmeteno trail/enduro kolo. Poleg tega so obvezni tudi ščitniki za kolena, zaščita za hrbet (lahko je integrirana v nahrbtniku) ter kvalitetna gorsko kolesarska čelada. Ker bomo večino višine nabrali s shuttli, bo tokrat idealna (ni pa nujno) integrirna oz. full-face čelada oz. čelada z montiranim odstranljivim sprednjim delom. Ob tem vedno priporočamo tudi ostalo zaščito (komolci, trup…). Natančen spisek potrebne opreme dobi vsak udeleženec po prijavi. Če komu kaj manjka, z veseljem pomagamo! Na lokaciji se da večino reči tudi izposoditi ali kupiti.

Potrebuješ več informacij? Pokliči 041 380 750 ali piši na tomaz@outdoorstation.si

Zanesljivo. Varno. Nepozabno.

.

Outdoor športi so naša strast, zato poslanstvo, da našim gostom pripravimo nepozabno izkušnjo, jemljemo resno in osebno. Namesto tebe se bomo ukvarjali z načrtovanjem tur, nastanitve, prehrane in prevoza ter poskrbeli, da boš svoj dopust izkoristil 100%.

Nikoli ne vodimo le s pomočjo GPS sledi, ki jih je moč najti na internetu! Tako početje bi bilo neodgovorno, za prave MTB vodnike pa tudi nedopustno. Poti po katerih vodimo poznamo iz lastnih izkušenj, prav tako poznamo mogoče variacije, kombinacije, obvoze in bližnjice, kar je bistveno, če gre kaj narobe oz. je potrebno turo prilagajati, recimo v primeru neugodnih razmer.

Tvoj vodnik v Finalu bo Tomaž Košir, ki tam vodi redno in sodeluje tudi z lokalnimi MTB agencijami. Pravzaprav je skoraj lokalec 🙂 Po potrebi mu bo pomagal še kdo od naših licenciranih in izkušenih vodnikov.

Na naših potovanjih tudi nikoli ne manjka druženja in novih poznanstev. Poleg tega so naši programi idealni za sprotno nabiranje in utrjevanje znanja na vseh nivojih.

Naši vodniki so izkušeni, svoje vodniško znanje redno posodabljajo, veliko vodijo v tujini in lokacije odlično poznajo, sodelujejo z lokalnimi kolegi in imajo veljavne licence gorskokolesarskih vodnikov, potrjene s strani Mednarodne kolesarske zveze – UCI.

Polni paket / 4 noči, 4 dni na kolesu
na osebo
700€
Prevoz iz Ljubljane, bivanje v hotelu z zajtrkom, vsi shutli, 100% vodeno...
Prevoz iz Ljubljane in nazaj s kombijem
4x nočitev v bike hotelu na super lokaciji, v sobi za dve osebi
Možnost lastne sobe (1 oseba / doplačilo)
4x zajtrk v hotelski restavraciji
3x dnevna enduro MTB tura (9.00-17.00), 100% vodeno
1x vzpon in spust 1.000 vm (9.00 - 12.00), 100% vodeno
Shuttli za več kot 95% višinskih metrov vzponov
Skupno preko 8.500 višinskih metrov spustov
Izkušen slovenski MTB vodnik, ki redno vodi v Liguriji
Strokovno kolesarsko svetovanje na terenu
Prostor za varno shranjevanje kolesa v hotelu
Finale Outdoor Region kartica ugodnosti na lokaciji
Ugodnosti pri naših partnerjih (ION bike) v vrednosti 280 EUR
Stroški organizacije in vodenje celotnega izleta
...
Rezerviraj svoje mestoRezerviraj svoje mesto
Opcijska doplačila ali popusti
na osebo
---
Doplačila ali popusti za lastno ali večjo sobo, večerjo... Popusti za lasten prevoz, bivanje itd...
Lastna soba v hotelu: +30€ na noč (označiš ob prijavi)
Večja (družinska) soba v hotelu: piši za več informacij
...
Večerja v hotelu (doplačilo za polpenzion, odločitev na lokaciji): 25€ na večerjo
Kolesarsko kosilo na turah: +18€ do +20€ na osebo, pijača vključena
...
Pot z lastnim prevozom: -60€ na osebo
Lastna nastanitev na lokaciji: -160€ na osebo
...
Piši za več informacijPiši za več informacij

Potrebuješ več informacij?
Pokliči 041 380 750 ali piši na tomaz@outdoorstation.si

Rezerviraj svoje mesto

Po prijavi je v 2. delovnih dneh potrebno rezervirano mesto potrditi s plačilom 30% akontacije. Preostanek je potrebno plačati 10 dni pred odhodom. Navodila za plačilo pošljemo po prejemu prijave. V primeru odpovedi izleta z naše strani (preslabo vreme, neprimerne razmere itd…) najprej predlagamo nadomestni tremin. Tistim, ki jim morebitni nov termin ne ustreza, vrnemo vplačan znesek.

Število mest je omejeno:

Minimalno 5 in maksimalno 7 udeležencev.


PRIJAVE SO ODPRTE

    Osnovni pogoji za udeležbo
    Vsak udeleženec mora biti polnoleten ali v spremstvu polnoletne osebe. Pogoj za udeležbo je tudi minimalna obvezna oprema – glej razdelek “Kolesarjenje / Za koga je ta izlet”. Obvezno za vsakega udeleženca je tudi vsaj osnovno zdravstveno zavarovanje in veljavna evropska kartica ZZZS. Priporočamo tudi nezgodno zavarovanje za tujino, s kritjem za vse vrste rekreativnega gorskega kolesarjenja.

    MTB  dolomiti – Outdoor Station