Za 4 dni v evropsko meko naravnih MTB trejlov

En dan dopusta in štirje dnevi vrhunskega enduro kolesarjenja, v meki naravnih MTB trejlov – Finale Ligure! Meje so ponovno odprte, situacija v Liguriji spet dobra, mi pa se vračamo na najboljše MTB potke. Navozili se bomo, kot že dolgo ne, izbirali bomo trejle srednje tehnične zahtevnosti, zraven pa se nam bodo usta raztegovala do ušes, od navdušenja, komu pa tudi od brzine 😉 Ker so Ligurske alpe z višinskimi metri zelo dobro založene, nas bodo hudih muk pri vzponih reševali shuttli. Z našimi lokalnimi prijatelji smo pripravili super štiridnevni paket, ki priznamo, kar malo poka po šivih 😉

Termin: 24. – 28. junij 2020
Prihod zvečer, odhod okoli 13h

4 nočitve s polpenzionom
4 dnevi na trejlih s kolesom

Enduro/trail kolesarjenje
1.000 do 4.500 vm spusta na dan

Skupaj 8.000+ vm dvigov s shuttli
in do 1.200 vm vzponov na noge.

Tehnična zahtevnost: 3/5
Občasno kak težji odsek (neobvezno)

Izvedljivo tudi z e-MTB,
do teže 25 kg z baterijo.

Cena in kaj vključuje

Polpenzion paket
na osebo
385 €
Mesto v bike kampu, s polpenzionom
Vrhunsko kolesarjenje in outdoor izkušnja v kampu. Idealno za avtodome, vane, spalne avte in šotore...
4x nočitev v odličnem bike kampu
4x zajtrk v restavraciji kampa
3x večerja (+ pivo in voda)
4 dnevi vodenih enduro MTB tur
Vsaj 8.000 vm vzponov s shuttli
2 slovenska MTB vodnika z licencami
Uporaba bazena v kampu
Stroški organizacije in logistična podpora
Rezerviraj svoje mesto
Zajtrk paket
na osebo
335 €
Mesto v bike kampu, vključen zajtrk
Vrhunsko kolesarjenje in outdoor izkušnja v kampu. Idealno za avtodome, vane, spalne avte in šotore...
4x nočitev v odličnem bike kampu
4x zajtrk v restavraciji kampa
4 dnevi vodenih enduro MTB tur
Vsaj 8.000 vm vzponov s shuttli
2 slovenska MTB vodnika z licencami
Uporaba skupne kuhinje v kampu
Uporaba bazena v kampu
Stroški organizacije in logistična podpora
Rezerviraj svoje mesto
Čisto tvoj paket
na termin
??
Izlet izpeljan po tvojih željah
Ti razpisan termin ne ustreza? Sporoči nam svoje želje in z veseljem ti pripravimo ponudbo.
Minimalno število nočitev: 3
Minimalno število udeležencev: 2
Primerni meseci: vsi, razen julija in avgusta, ko je prevroče in turistična gneča
Svoj termin lahko predlagaš sam
Vse opcije in želje prediskutiramo preko emailov, po telefonu ali osebno
Pripravimo ti najboljšo možno ponudbo
Sporoči nam svoje želje

Opcija prevoza iz Ljubljane (doplačilo)

Za prevoz tokrat poskrbite udeleženci sami, še posebej, če imate vozilo v katerem lahko spite. Opcijsko se lahko odločite tudi za prevoz z našim kombijem, iz Ljubljane do lokacije in nazaj (število mest je omejeno). Strošek takšnega prevoza je 130 EUR / osebo. Ta opcija je primerna predvsem za tiste, ki boste spali v šotorih.


Potrebuješ več informacij?
Pokliči 041 380 750 ali piši na tomaz@outdoorstation.si

Podrobneje o tej avanturi

Finale Ligure je kolesarska veledestinacija, ki se ponaša z mrežo trejlov, ki sežejo kar daleč proč od tega obmorskega kraja, skupaj je redno vzdrževannih preko 150, potekajo pa v glavnem po južnih pobočjih Ligurskih Alp, tudi več kot 1.000 m nad morjem. Tako obsežen splet poti je orientacijsko zahteven, saj je minimalno markiran, zaradi razgibanosti terenov pa je tudi logistika in pravilen izbor spustov zalogaj zase. GPS sledi pomagajo, a te lahko tudi hudo zavedejo in hitro se lahko znajdeš v napačni dolini ligurskega gorskega zaledja. Na tem izletu se bomo lotili tur, ki so idealne tudi za prvi obisk lokacije in hkrati vključujejo najboljše trejle srednje tehnične zahtevnosti. Obiskali bomo glavna vozlišča trejlov in spoznali raznolikost terenov, dostopov…

Dodatno branje o Finale Ligure, članek, ki je nastal po enem od naših obiskov:
redbull.com/si-sl/finaleligure-neverjetna-mtb-privlacnost

Za tiste, ki boste spali v šotorih, je možen prevoz iz Ljubljane, do lokacije in nazaj, s kombijem (doplačilo). Število prostih mest v kombiju je omejeno, opcijo pa označiš pri prijavi! Za vse ostale je prevoz v lastni režiji ali v kombinaciji z drugimi udeleženci. Za kombiniranje z veseljem poskrbimo mi, saj se tako zniža stroške in ogljični odtis. Za natančna navodila in nasvete glede poti poskrbimo mi.

Tokrat je izlet idealen za tiste, ki radi “živite zunaj”, imate kombije, avtodome ali “spalne” avtomobile, pa tudi za tiste, ki radi spite v šotoru. Konec junija je za takšno outdoor izkušnjo, povezano z vrhunskim kolesarjenjem, idealen čas.

Strošek poti na osebni avto, od meje na Vrtojbi, do lokacije in nazaj, je okoli 190 EUR, vključuje pa gorivo po trenutnih cenah in cestnine.

Potrebuješ več informacij? Pokliči 041 380 750 ali piši na tomaz@outdoorstation.si

Spali bomo v kampu Finale Freeride Outdoor Village, ki živi za outdoor športe, predvsem kolesarjenje. V ceno je vključeno mesto na parceli, ne glede na to ali spiš v kamperju, kombiju, avtu ali šotoru. Če nimaš svoje postelje na štirih kolesih ti udoben šotor brezplačno posodimo mi, lahko pa si mali avtodom tudi izposodiš, naprimer pri naših prijateljih Nest Campers (povej, da ti pošljemo kodo za popust). Kamp ima svojo restavracijo, bar in bazen, pa tudi pokrit skupni prostor, prostor za “šraufanje” koles, prostor za pranje koles, kuhinjo, brezplačen WiFi… Za naš polpenzion bo poskrbljeno v restavraciji kampa, poleg hrane pa k večerji dodajo še eno pivo ter seveda vodo. Ostalo pijačo po izbiri, bo vsak doplačal sproti.

Kamp med olivami in bazen s pogledom na grad…

Tu je okvirni kolesarski program za ta izlet, ki se zaradi razmer, vremena ali česa drugega lahko tudi spremeni. Višinski metri in časovni okviri tur so sicer načrtovani, a naj služijo zgolj za orientacijo. Natančen izkupiček bo najverjetneje odstopal, navzgor ali navzdol 🙂 Čas po turah, do večerje in po večerji, si bo vsak lahko organiziral po svoje. Lahko le lenariš v kampu in nabiraš moči za naslednji dan, ali pa se (z lahkoto s kolesom) zapelješ do obale, v mesto...

Ta dan se po službi odpravimo na pot in se zvečer zberemo na lokaciji. Po prijavi dobite udeleženci tudi natančne napotke in nasvete za pot.

24. JUNIJ

Dan državnosti bomo začeli z zajtrkom, nadaljevali pa s skoraj tisoč meterskim vzponom na hrib, s shuttlom. Ogrevanju in prvemu dolgemu spustu bo sledil še en prevoz navzgor s kombijem, temu pa dolga kombinacija različnih trailov, vse do doline. Skupaj se bomo ta dan po trailih spuščali okoli 2.000 višinskih metrov. Na noge bomo v hrib poganjali slabih 500 višincev. Vmes se bomo seveda tudi ustavili, na vsaj eni dolgi pavzi ter več manjših. Na turi bomo predvidoma od 10h do 17h.

25. JUNIJ

Petek bo dan za klasično shuttle turo. S kombijem se bomo v hribe dvignili najmanj 6x, skupaj pa bomo po različnih trailih naredili med 3.500 in 4.500 višinskih metrov navzdol. Poganjanja navzgor bo ta dan minimalno. Med spusti bomo naredili vsaj eno dalšo pavzo za kosilo, če bodo koga izdale noge, pa bo kakšen spust ali dva seveda lahko tudi izpustil. Na turi bomo predvidoma od 9h do 16h30.

26. JUNIJ

Ta dan bomo spet izkoristili dva dolga vzpona s shuttlom in naskočili nove traile. Vmes bomo nekaj 100 višinskih metrov tudi poganjali v hrib, skupaj pa bomo po trailih kolesa spuščali okoli 2.000 višincev. Kot bomo že navajeni, bo tura sestavljena iz furanja in počitkov, vsaj ena pavza bo spet daljša. Na turi bomo predvisoma od 9h do 16h30.

27. JUNIJ

Zadnji dan bomo po zajtrku na hrib s shuttlom skočili le enkrat in opravili en dolg spust nazaj v dolino. Predvidoma bomo naredili do 1.000 višinskih metrov spusta po trailih, navzgor pa bomo kolesarili minimalno. Načrtujemo, da bomo na turi od 9h do 12h, okoli 13h-14h pa zapustimo Finale in se podamo nazaj domov.

28. JUNIJ

Ta izlet je idealen za gorskega kolesarja ali kolesarko, ki že obvlada spuščanje po srednje zahtevnih naravnih trejlih/enoslednicah, še zdaleč pa ni potrebno, da si ekspert. Čakajo te v glavnem srednje težke in tekoče poti, z občasno bolj izrazitimi tehničnimi deli, sestavljenimi iz skal, korenin, tesnih zavojev. Če ti naprimer proga Muci, v kolesarskem parku Krvavec, ni pretežka, greš brez težav lahko z nami. Je pa kljub temu, da bomo večino višinskih metrov premagali s prevozi, potrebno tudi nekaj kondicije. Navzdol se bo metrov namreč kar nabralo. Če bodo koga noge vseeno preveč pekle, bo turo lahko tudi predčasno zaključil, ali pa izpustil kakšen spust in se nam spet pridružil pri naslednjem. Tako da, brez skrbi, poskrbeli bomo, da bo vsak kolesaril varno in po svojih zmožnostih.

Potrebuješ več informacij? Pokliči 041 380 750 ali piši na tomaz@outdoorstation.si

Obvezno je polno vzmeteno gorsko kolo (enduro, trail, all mountain), z grobo profiliranimi plašči. Poleg tega so obvezni tudi ščitniki za kolena in komolce in kvalitetna gorsko kolesarska čelada. Pri tovrstnem kolesarjenju je vedno priporočljiva tudi zaščita za hrbet ali nahrbtnik z vgrajeno zaščito, kolesarske rokavice s pokritimi prsti itd… Natančen spisek potrebne opreme dobi vsak udeleženec po prijavi. Če komu kaj manjka, z veseljem pomagamo! Na lokaciji se da večino reči tudi izposoditi ali kupiti, vključno s kolesi.

Potrebuješ več informacij? Pokliči 041 380 750 ali piši na tomaz@outdoorstation.si

Vodja izleta: Tomaž Košir
MTB vodnika: Tomaž Košir, Jan Porič

COVID-19 informacije

Gorsko kolesarjenje je šport, ki se dogaja v naravi, na svežem zraku, proč od množic, kar krepi imunski sistem in praviloma ne prispeva k prenašanju okužb. Finale Ligure je dobro organizirano outdoor športno središče, kjer so se na ponovni zagon aktivnega turizma dobro pripravili, predvsem v skrbi za varnost gostov in domačinov. Tuji turisti so na ligurski obali ponovno prisotni od 3. junija. To območje je sicer med manj prizadetimi območji severne Italije, večina primerov okužb v Liguriji pa je bila skoncentrirana na  mesto Genova. Italija je svoje meje ponovno odprla 3.6., Slovenija pa mejo z Italijo 15.6., brez omejitev. Na poti in na lokaciji se bomo seveda držali vseh predpisov in nasvetov za varno bivanje.

Rezerviraj svoje mesto

Za oddajo prijave plačilo še ni potrebno, navodila za plačilo ti pošljemo naknadno, možno pa je le plačilo z bančnim nakazilom. Če potrebuješ šotor, imaš omejitve pri prehrani ali kako drugo informacijo za nas… to prosimo napiši v opombe.

Maksimum 12, minimum 6 udeležencev
POTOVANJE JE POTRJENO

Na voljo še 2 mesti!


Ime in priimek

E-mail

Telefonska številka

Ulica, hišna številka in kraj

Kako potuješ?
Potuješ s svojim avtom, kombijem, avtodomom, iščeš sopotnike ali bi bil/-a sopotnik/-ca, bi potoval/-a z našim kombijem? Označi tukaj...

Paket s polpenzionom ali le zajtrkom?

Opombe

! ! ! S klikom na gumb POŠLJI PRIJAVO potrjujem, da sem star/-a vsaj 18 let in se strinjam s pogoji poslovanja.