GORSKO KOLESARJENJE PO PRIJAZNIH TREJLIH OBMORSKE TOSKANE 🙂

MTB teden za vse, ki bi se radi bolje spoznali s kolesarjenjem po enoslednicah, predvsem s spusti. Toskanski obmorski trejli so vrhunska izbira, saj omogočajo kolesarske užitke za vsakogar, konec oktobra pa je tam še zelo toplo, z odlično sončno statistiko. 🚵‍♀️🌞 Vremenske napovedi za naslednji teden to potrjujejo 🌞✅👌

Termin: 27. oktober – 2. november 2019
Tip potovanja: Tedensko MTB potovanje / Trail kolesarjenje

Vodene MTB trail ture, prilagojene manj izkušenim

Bivanje v čudovitem letovišču blizu morja. Nastanitev s polpenzionom...

Zbiramo prijave
Minimalno število prijav za izvedbo: 5
Maksimalno število udeležencev: 8

Cena na kolesarja: 549 €

519 € za kolesarje, ki ste že bili z nami za en teden

Od 249 € na osebo za spremljevalce, ki ne bodo kolesarili z nami (družine, partnerji, prijatelji…)

Kaj je vključeno?

Vsako potovanje prinaša svoj potovalni paket s svojim seznamom vključenih storitev in ugodnosti, vsem pa je skupna naša predanost želji, da pripravimo nepozabno izkušnjo za vsakega udeleženca. Tokrat je v paketu:

 • 6x nastanitev v čudovitem letovišču blizu morja
 • 6x večerja in zajtrk (polpenzion)
 • 5 dni skrbno izbranih MTB tur s spusti po enoslednicah, primernih za nabiranje izkušenj in utrjevanje znanja
 • Sprotno kolesarsko svetovanje
 • Izkušeni slovenski gorsko kolesarski vodniki z licencami
 • Brezplačna uporaba ogrevanih zunanjih bazenov, velikega pump tracka in drugih športnih objektov v letovišču
 • Možna udeležba z družino, prijatelji nekolesarji itd…
 • Organizacija, vsa logistična pomoč in svetovanje
 • Vrečka dobrodošlice in dodatne ugodnosti za udeležence *

Kaj ni vključeno?

Tu so stvari za katere boste na tem potovanju morali poskrbeti sami:

 • Prevoz je lasten ali v kombinaciji z drugimi udeleženci (ca. 550km + 35€ cestnin od Vrtojbe). Če kdo nima opcije lastnega prevoza oz. prevoza s kom drugim, naj to označi ob prijavi in pomagali bomo pri kombiniranju.
 • Vse ostalo, kar ni našteto kot vključeno

* Ugodnosti za udeležence: Preventivni pregled kolesa pred odhodom. 30-50 popusta na naših naslednjih avanturah, 50% popusta za najem katerekoli opreme v naši izposojevalnici za čas tega potovanja.

Sardinija MTB Sardinija MTB Sardinija MTB Sardinija MTB
Kontaktiraj nas za več informacij!
Pokliči 041 380 750 ali piši na avanture@outdoorstation.si

Vrhunska nastanitev in prehrana!

Nastanjeni bomo v letovišču v neposredni bližini prijetnega zaliva Baratti, tudi znanega surf spota, kjer so tudi najbližji mtb tereni. Razporedili se bomo po udobnih sobah/apartmajih za 3 do 4 osebe. Če bi kdo želel lasten apartma ali sobo, oz. ima druge želje glede nastanitve (potuje z družino, prijatelji nekolesarji…), lahko to označi ob prijavi in poiskali bomo rešitev. V ceno paketa je vključen polpenzion, torej zajtrk in večerja ter 6 nočitev. V letovišču je tudi kolesarski center s servisom, super pumptrack in zunanji ogrevani bazeni, športni objekti, restavracije in druga turistična ponudba. V bližini letovišča je tudi etruščanska zapuščina, ki jo lahko srečamo celo ob trejlih, ali pa se odpravimo na ogled kakšnega od urejenih najdišč.

Naravni pumptrack, praktično pred vrati. Za popoldansko “ohlajanje” 😉

Od olimpijskega do otroškega. Ogrevani zunanji bazeni...

Kam gremo?

Obmorska Toskana (Italija) ponuja nekaj super gorsko kolesarskih destinacij, obiskali pa bomo območje naravnih parkov med mestoma Piombino in Grosetto (Maremma), ki je prepredeno z MTB enoslednicami vseh vrst in težavnosti. Ker območje odlično poznamo, boš seveda ves čas kolesaril/-a le po najboljših 🙂

Veliko kolesarskih terenov leži v neposredni bližini Sredozemskega morja, z lepimi peščenimi plažami. Vsaj en spust bomo končali tudi na kakšni od njih. Temperature v času krompirjevih počitnic se tam čez dan gibljejo okoli 20 stopinj, lahko pa poskočijo tudi višje. Tudi morje ima še “kopalno” temperaturo.

Kako bo potekal teden?

Vsak dan se bo začel z zajtrkom, od utrujenosti pa bo odvisno ali se bo zaključil že z večerjo 😉

Kolesarski program se bo prilagajal skupini, v vsakem primeru pa bomo vsakega od petih kolesarskih dni v veliki večini preživeli na turah. Te bodo trajale od 4 do 6 ur, z rednimi počitki seveda, v tem času pa se bomo navozili navzgor in navzdol. Nekaj tur bomo opravili direktno od nastanitve, za druge pa se bomo zapeljali do drugih bližnjih območij z dobrimi trejli. Vsako od njih ponuja kaj posebnega, zato zagotovo ne bo dolgčas, ponavadi je večji problem ta, da nočemo nehti, ker je tako fino 🙂

Več podatkov o programu dobi vsak udeleženec po prijavi.

Bodo ture primerne zame?

Ture bodo idealne za vse, ki se s kolesarjenjem po enoslednicah šela spoznavate. Lahko že imate osnovne izkušnje s spusti po kolesarskih trejlih, pa bi znanje radi okrepili, lahko ste bili pred kratkim na kaki od kolesarskih delavnic in bi osvojeno znanje radi utrdili še v praksi,  ali pa bi se z enoslednicami prvič srečali šele v Toskani. Izbor vzponov in spustov bo prilagojen vsem, ki se najdete v zgornjem opisu.

Kakšno kolesarsko opremo potrebujem?

Osnovna oprema je polno ali spredaj vzmeteno gorsko kolo z grobo profiliranimi plašči (All Mountain, Enduro, Trail, robustnejši XC). Poleg tega bodo obvezni še ščitniki za kolena (in priporočljivo za komolce), gorsko kolesarska čelada, nahrbtnik z vsaj 10 litri prostornine… Seznam vse potrebne in priporočljive opreme pošljemo udeležencem po prijavi. Če komu kaj manjka, si lahko izposodi tudi pri nas.

Kdo bo vodil skupino?

Naše skupine vedno vodijo gorsko kolesarski vodniki z licencami (UCI/KZS). Na tem kampu bo za vas skrbel vsaj 1 vodnik na 6 udeležencev:

Jan Porič – MTB vodnik
in ob dovolj velikem številu prijav še Luka Grebenc – MTB vodnik

Zanesljivo. Varno. Nepozabno.

Outdoor športi so naša strast, zato poslanstvo, da našim gostom pripravimo nepozabno izkušnjo, jemljemo resno in osebno. Namesto vas se bomo ukvarjali z načrtovanjem tur, nastanitve, prehrane in prevoza ter poskrbeli, da boste svoj dopust izkoristili 100%.

Toskanske obmorske trejle odlično poznamo. Z MTB turami tam smo začeli že leta 2014, naš program kolesarskih tur pa smo nazadnje preverili in dopolnili konec septembra letos.

Nikoli vas ne vodimo le s pomočjo GPS sledi, ki jih je moč najti na internetu! Tako početje bi bilo neodgovorno, za prave MTB vodnike pa tudi nedopustno. Vsako turo smo osebno preverili in jo poznamo iz lastnih izkušenj, prav tako mogoče obvoze in bližnjice, kar je bistveno, če gre kaj narobe. Če kdaj potrebujemo pomoč GPS sledi (megla, tema, spremembe na terenu…), pa uporabljamo le tiste, ki smo jih posneli sami, torej vemo, da so 100% zanesljive.

Na naših potovanjih tudi nikoli ne manjka druženja in novih poznanstev. Poleg tega so naši programi idealni za sprotno nabiranje in utrjevanje znanja na vseh nivojih.

Prijava na krompirjeve MTB počitnice v Toskani

.
Prijava je hitra in enostavna. Izpolniš obrazec, mi pa ti nato pošljemo vse dodatne informacije in napotke, oz. se dogovorimo glede individualnih želja. Ob oddaji prijave plačilo še ni potrebno, mesto pa se nato potrdi in dokončno rezervira s plačilom 30% akontacije.

Možno je plačilo z bančnim nakazilom ali z darilnim bonom.

Termin potovanja

Ime in priimek

E-mail

Telefonska številka

Naslov (ulica, hišna številka, kraj)

Želje glede nastanitve

Prevoz?

Način plačila
Kasneje ga lahko tudi spremenite

Opombe

! ! ! S klikom na gumb POŠLJI PRIJAVO potrjujem, da sem star/-a vsaj 18 let in se strinjam s pogoji poslovanja.

.

To avanturo je mogoče izpeljati tudi ob drugih datumih, po individualnih željah oz. za zaključene skupine, -> Kontaktiraj nas za več informacij.

Potrebuješ pomoč pri prijavi?
Pokliči 041 380 750 ali piši na avanture@outdoorstation.si

Fotografije: Tomaž Košir, Jan Porič

0
0,0 rating
0 od 5 zvezdic (glede na 0 ocen)
Odlično0%
Zelo dobro0%
Dobro0%
Zadovoljivo0%
Ne najbolje0%