Z gorskim kolesom po prijaznih gorah južnih francoskih Alp

Regionalni park Queyras velja za divji vzhod francoskih Alp. Tam ni turistične gneče, ni stolpnic in betonskih konglomeratov. Le nekaj ozkih cest, male vasice in neokrnjena narava. Šest dni se bomo zbujali v sveža gorska jutra in se podajali v čudovito naravo, na nepozabne kolesarske ture z lepimi in dolgimi spusti po enoslednicah. Vsegorsko kolesarjenje za sladokusce!
Queyras MTB Queyras MTB Queyras MTB Queyras MTB
Termin: 25. avgust – 1. september 2019
Tip potovanja: Tedenski gorsko kolesarski kamp / Vsegorsko kolesarjenje (all-mountain).
Zahtevnost: Fizično in tehnično srednje zahtevne ture (6 zaporednih dni).

Prevoz in lokalni transferji, nastanitev, prehrana, vodeno kolesarjenje...

Vsa mesta so zasedena.
Minimalno število prijav za izvedbo: 6
Maksimalno število udeležencev: 10

Cena za polni paket: razprodano

Kaj je vključeno?

Vsako potovanje prinaša svoj potovalni paket s svojim seznamom vključenih storitev in ugodnosti, vsem pa je skupna naša predanost želji, da pripravimo nepozabno izkušnjo za vsakega udeleženca. Tokrat je v paketu:

 • Prevoz iz Ljubljane in nazaj
 • Udobna nastanitev v apartmaju (7 noči)
 • Vsi lokalni transferji (shuttli na ture, trgovina…)
 • 6x večerja v vrhunski lokalni gostilni
 • Vsako jutro svež kruh (in opcijsko rogljiči), dostava do apartmaja
 • 6 dni skrbno sestavljenih vodenih MTB tur (all-mountain)
 • Slovenski gorsko kolesarski vodniki z licencami
 • Izbor fotografij s tur, za vsakega udeleženca
 • Stroški organizacije in logistična podpora
 • Vrečka dobrodošlice
 • Dodatne ugodnosti za udeležence *

Kaj ni vključeno?

Tu so stvari za katere boste na tem potovanju morali poskrbeti sami:

 • Ustrezno nezgodno zavarovanje za tujino
 • Razne sestavine za zajtrk in malico (svež kruh z dostavo je vključen)
 • Vse ostalo, kar ni našteto kot vključeno

*Ugodnosti za udeležence: Preventivni predgled kolesa pred odhodom. 30-50 popusta na naših naslednjih avanturah, 50% popusta za najem katerekoli opreme v naši izposojevalnici za čas tega kampa.

Queyras MTB Queyras MTB Queyras MTB Queyras MTB
Vprašanje ali dve?
Pokliči 041 380 750 ali piši na avanture@outdoorstation.si

Kam gremo?

Gorska skupina Queyras in istoimenski naravni park veljata za divji vzhod francoskih južnih Alp. Tam ni turističnega kaosa, življenje v osmih malih avtentičnih krajih teče počasi, hribi pa so neokrnjeni in pristni. Gre za visoke gore (preko 3.000 metrov) v primerjavi z našimi in relativno nizke in krotke za francoske razmere. Veliko je travnatih pobočij, kamniti so pogosto le vršni grebeni. V spodnjih delih poti velikokrat potekajo po macesnovih gozdovih, tla pa so pokrita z iglicami. Trejli so naravni, dolgi in večinoma tekoči. Vzponi so le včasih strmi, v glavnem pa idealni, po makadamih, kolovozih in stezah. Kolesarili bomo med 1.500 in 3.000 metri nad morjem. Queyrasi so znani tudi po izjemno ugodni vremenski statistiki.

Kolesarili bomo po nepozabnih gorah skupine Queyras, med 1.500 in 3.000 metri nad morjem. (Foto: Tomaž Košir)

Nastanitev in prehrana?

Bivali bomo v mali vasici na nadmorski višini 1.900 m,  pod pobočji smučišča Molines En Queyras. En teden bodo naš dom prijetni apartmaji (polni paket), kdor bi želel pa lahko biva tudi v prijetnem malem kampu tik ob njih (idealno za manjši paket). V ceno obeh paketov je vključena 6x večerja v bližnji gorski gostilni ter vsako jutro dostava svežega kruha do apartmajev in kampa.

Spali bomo v mali gorski vasici Pierre Grosse, na nadmorski višini 1.900m. Naši apartmaji se ponašajo z velikimi okni in balkoni, za super razglede. Stojijo tik nad prijetnim malim kampom, ki je druga opcija za prenočevanje.

Apartmaji so prostorni (80m2), primerni za 4-6 oseb, s tremi spalnicami, velikim dnevnim prostorom, kuhinjo, balkonom, straniščem in kopalnico. Pod apartmaji imamo na voljo prostor za shranjevanje koles, na dvorišču pa vodo za pranje. Ob apartmajih je tudi manjši gorski kamp z osnovno ponudbo, ki je odlična opcija za tiste, ki bi se odločili za manjši paket in se avanture udeležili s svojim avtodomom, vanom, “spanim” avtom, šotorom…

Sončni vzhod in “naš” mali gorski kamp… (Foto: Tomaž Košir)

Kako bo potekal teden?

V nedeljo prispemo na lokacijo pozno popoldan ali zvečer, se namestimo in spočijemo od vožnje. Že prvo jutro nam bodo za zajtrk dostavili svež kruh in po želji tudi rogljičke, vsak večer, od ponedeljka do sobote, pa bomo večerjali v tipični gorski gostilni v sosednji vasici. Od ponedeljka do sobote se bomo lotevali različnih celodnevnih MTB tur, ki jih bomo lahko nekoliko prilagajali skupini in željam.

Dnevne doze vzponov in spustov bodo različne. Kakšen dan bomo imeli vzpona le 250 višinskih metrov, spusta pa skoraj 5x več, kakšen dan pa bomo v hrib na lasten pogon zlezli do 1.200 metrov v višino in se toliko tudi spustili. Po potrebi se bomo tudi razdelili v dve skupini z različno zahtevnimi cilji. V četrtek bo tura predvidoma nekoliko krajša, da se nekoliko spočijemo. Štartali bomo praviloma med 8. in 9. uro zjutraj in se na hribu zadržali 5 do 7 ur.

Nekatere ture bomo začeli in končali pri nastanitvi, nekatere pa začeli ali/in končali drugje. Ob tem mi poskrbimo za vse prevoze in logistične rešitve, udeleženci pa se lahko sprostite in uživate v kolesarjenju, naravi in druženju.

Bodo ture primerne zame?

Če svoje kolo že občasno častiš s kakim lepim spustom po enoslednicah, zmoreš tudi kak malo bolj koreninast ali kamnit odsek, oz. ti ni pod častjo kakega tudi prepešačiti, boš na tej avanturi užival/-a in se lahko tudi veliko naučil/-a. Izkušnje z visokogorskim kolesarjenjem niso nujne, so pa naše ture idealne za njihovo nabiranje. Izbiro ciljev bomo prilagajali udeležencem in razmeram, po potrebi pa se bomo ločili v dve skupini in kakšen dan opravili dve različno težki turi.

Vsem, ki jih zanima udeležba, pa niso povsem prepričani, če bodo zmogli, priporočamo, da se udeležijo tudi naših dvodnevnih in enodnevnih izletov. Do konca avgusta jih bo zagotovo še nekaj. Na njih bomo poskrbeli tudi za to, da bodo udeleženci okusili terene podobne tistim v Queyrasih, dobili še nekaj izkušenj in zraven še malo potrenirali…

Razgledov seveda ne manjka, zato tudi vzponi niso nikoli pretežki 😉 (Foto: Tomaž Košir)

Kakšno opremo potrebujem?

Osnovna oprema je polno vzmeteno gorsko kolo z grobo profiliranimi plašči (All Mountain, Enduro, Trail, robustnejši XC), lahko tudi spredaj vzmeteno trail/enduro kolo. Poleg tega bodo obvezni še ščitniki za kolena (in priporočljivo za komolce), gorsko kolesarska čelada, nahrbtnik z vsaj 15 litri prostornine… Seznam vse potrebne in priporočljive opreme pošljemo udeležencem po prijavi. Če komu kaj manjka, si lahko izposodi tudi pri nas.

Kdo bo vodil skupine?

Naše skupine vedno vodijo gorsko kolesarski vodniki z licencami (UCI/KZS). V Franciji bodo za vas skrbeli:

Tomaž Košir – Vodja potovanja in MTB vodnik
Jan Porič – MTB vodnik
Luka Grebenc – MTB vodnik

Zanesljivo. Varno. Nepozabno.

Outdoor športi so naša strast, zato nam poslanstva, da našim gostom pripravimo nepozabno izkušnjo, ni težko jemati resno in osebno. Namesto vas se bomo ukvarjali z načrtovanjem tur, nastanitve, prehrane in prevoza ter poskrbeli, da boste svoj dopust izkoristili 100%. Destinacije kamor vas vodimo odlično poznamo, redno pa terene tudi podrobno preverimo ter posodobimo načrte tur in drugih lokalnih informacij.

Nikoli vas ne vodimo le s pomočjo GPS sledi, ki jih je moč najti na internetu! Tako početje bi bilo neodgovorno, za prave MTB vodnike pa tudi nedopustno. Vsako turo smo osebno preverili in jo poznamo iz lastnih izkušenj, če kdaj potrebujemo pomoč GPS sledi (megla, tema, spremembe na terenu…), pa uporabljamo tiste, ki smo jih posneli sami, torej vemo, da so 100% pravilne.

Na naših potovanjih tudi nikoli ne manjka druženja in novih poznanstev. Poleg tega so naši programi idealni za sprotno nabiranje in utrjevanje znanja na vseh nivojih.

Prijava je hitra in enostavna. Izpolniš obrazec, mi pa ti nato pošljemo vse dodatne informacije in napotke, oz. se dogovorimo glede individualnih želja (nastanitev, prevoz itd…). Ob oddaji prijave plačilo še ni potrebno, mesto pa se nato potrdi in dokončno rezervira s plačilom 30% akontacije.

Možno je plačilo z bančnim nakazilom ali preko sistema PayPal (lahko tudi s kreditno kartico brez PayPal računa), oz. z darilnim bonom.

Termin potovanja

Ime in priimek

E-mail

Telefonska številka

Naslov (ulica, hišna številka, kraj)

Polni ali manjši paket

Način plačila
Kasneje ga lahko tudi spremenite

Opombe

! ! ! S klikom na gumb POŠLJI PRIJAVO potrjujem, da sem star/-a vsaj 18 let in se strinjam s pogoji poslovanja.

.

To avanturo je mogoče izpeljati tudi ob drugih datumih, po individualnih željah oz. za zaključene skupine, -> Kontaktiraj nas za več informacij.

0
0,0 rating
0 od 5 zvezdic (glede na 0 ocen)
Odlično0%
Zelo dobro0%
Dobro0%
Zadovoljivo0%
Ne najbolje0%