Podaljšan vikend: 3 dni MTB užitkov v čudovitih hribih

Dolomiti so jeseni najlepši! Ponovno jih bomo obiskali z gorskimi kolesi in se v treh dneh pošteno navozili po naravnih in zgrajenih MTB poteh. Čakata nas torej dve super celodnevni vodeni krožni turi v centralnih Dolomitih (ena od njih bo naša, izboljšana verzija Selleronde) ter en dan za kolesarsko uživanje na pobočjih Kronplatza. Vse to s poudarkom na najboljših spustih! Navzgor nam bodo namreč v veliki meri pomagale žičnice, zato bo izkoristek podaljšanega vikenda res vrhunski 🙂
Dolomiti MTB

Termin: 23. – 25. september 2023
Prihod na lokacijo: 22.9. zvečer

3 dni na kolesu, vsaj 8.500 vm spustov
90% vzponov naredimo z žičnicami

Ture za ljubitelje trail in enduro
kolesarjenja do srednje težavnosti

Majhna skupina, tekoče kolesarjenje
in maksimalna prilagodljivost

Tehnična zahtevnost spustov: Do
srednje / S1-S2 (neobvezno do S3)

Super priložnost tudi za nabiranje
in utrjevanje kolesarskih izkušenj

Fotografije

Avtorji vseh uporabljenih fotografij: Tomaž Košir, Daša Novak, Jaka Bizjak

Tomaž Košir, MTB vodnik:

“Klasična gorskokolesarska Sellaronda je tehnično dokaj lahka tura, kjer je za večino še največji zalogaj pravi ‘tajming’. Če pa terene dobro poznaš in v krog vključiš nekaj pravih obvozov, podaljškov in kakšno zanko, lahko nastane vrhunska izkušnja tudi za ljubitelje malce zahtevnejših gorskokolesarskih izzivov.”

Cena in kaj vključuje

A - B&B kolesarski paket
na osebo
496 €
Opcija, ki vključuje tudi nastanitev v hotelu, z zajtrkom...
3x nočitev z zajtrkom v hotelu, postelja v sobi za 2 osebi...
Vozovnice za žičnice, v vrednosti 120€ / osebo
3 dni kolesarjenja (glej program spodaj)
Izkušeni slovenski MTB vodniki z licencami
Sprotno kolesarsko svetovanje / coaching
Pomoč pri organizaciji prevoza, po potrebah udeležencev
Uporaba wellnessa z bazenom, savno... v hotelu
Ugodnosti pri naših partnerjih v vrednosti do 160€
Stroški organizacije in vodnikov
Rezerviraj svoje mestoRezerviraj svoje mesto
B - Kolesarski paket brez nastanitve
na osebo
299 €
Idealno za tiste, ki bi na lokacijo potovali z avtodomom, vanom, šotorom, oz. bi si nastanitev organizirali sami...
Vozovnice za žičnice, v vrednosti 113€ / osebo
3 dni kolesarjenja (glej program spodaj)
Izkušeni slovenski MTB vodniki z licencami
Sprotno kolesarsko svetovanje / coaching
Pomoč pri organizaciji prevoza, po potrebah udeležencev
Pomoč pri organizaciji oz. opcijah prenočevanja (kampi, PZA-ji, druge nastanitve...)
Ugodnosti pri naših partnerjih v vrednosti do 140€
Stroški organizacije in vodnikov
Rezerviraj svoje mestoRezerviraj svoje mesto

Podrobneje o tem potovanju

Čudoviti Dolomiti

Redko je kolesarjenje tako slikovito, kot v Dolomitih. Še posebej, ko je govora o centralnih Dolomitih, ki so pozimi znani po Superski smučariji in Sellirondi. Bivali bomo ob vznožju dolomitskih vršacev, na kolesih obiskali kraje Canazei, Campitelo, Arabba, Corvara di Badia, Selva Gardena in prelaze Pordoi, Sella, Gardena…

Outdoor Station – Dolomiti MTB

Bivanje v hotelu ***


 V ceno je pri vseh nočitvah vključen zajtrk in postelja v sobi za 2 osebi,  opcija na izbiro je tudi zakonska postelja (za 2 osebi), možno pa je doplačilo za lastno sobo (1 oseba / za razpoložljivost in znesek doplačila preverimo na željo udeleženca).

Prehrana

Zajtrk je vključen v ceno nočitve, prehrana čez dan pa je v domeni udeležencev. Malice in prigrizke imate lahko s seboj ali jih kupite na turi. Na dan, ko se bomo podali na Sellorondo, bomo za kosilo predlagali restavracijo na idealni lokaciji sredi ture. Zvečer bomo vsak dan predlagali eno od preverjenih gostiln v naši bližini, kjer se bomo lahko dobili na večerji (neobvezno)…

Prevoz je lahko lasten ali v kombinaciji z drugimi. Za kombiniranje lahko poskrbimo mi, tako da se potuje z manj vozili, zniža stroške in ogljični odtis. Tudi za natančna navodila in nasvete glede poti poskrbimo mi.

Na celem izletu (če za izhodišče gledamo Ljubljano) bomo z avtom prevozili ca. 750 kilometrov. Stroški cestnin so nizki, saj ne bomo veliko na plačljivih cestah.

Potrebuješ več informacij? Pokliči 041 380 750 ali piši na tomaz@outdoorstation.si

Minimalne izkušnje:
Udeleženec/-ka naj ima vsaj eno leto izkušenj z gorskim kolesarjenjem, tehnična težavnost spustov do STS ocene S2 (klikni za ogled predstavitve težavnosti) pa mu / ji ne predstavlja večjih težav. V bike parkih se občasno loti tudi prog rdeče barve, na modrih pa je povsem suveren/-a.

Ta izlet je torej idealen za gorskega kolesarja ali kolesarko, ki si želi spuščanja po lepih in občasno tudi malce zahtevnejših progah in naravnih trejlih/enoslednicah (S1 in S2, redko in nepobvezno S3), v dobri družbi in pod strokovnim vodstvom. Kombinirali bomo zgrajene (park) in naravne (enduro) proge od lažje do srednje težavnosti, z občasno bolj izrazitimi tehničnimi deli, sestavljenimi iz skal, korenin, tesnih zavojev, a najtežje vedno neobvezno. Poskrbeli bomo za optimalen izkoristek, za čim več uživaškega kolesarjenja, brez neprijetnih presenečenj, izgubljanj in zapravljanja časa, tudi s kakšno le dobrim poznavalcem znano varianto ter z možnostjo sprotnega utrjevanja znanja.

Kljub temu, da bomo večino višinskih metrov premagali z žičnicami, je potrebno tudi nekaj kondicije. Navzdol se bo višinskih metrov in dolžinskih kilometrov namreč kar nabralo, 2.000 do 4.500m in do 75 km na dan (Sellaronda).

Potrebuješ več informacij? Pokliči 041 380 750 ali piši na tomaz@outdoorstation.si

Idealno je polno vzmeteno gorsko kolo ali e-kolo (enduro, trail, all mountain), z grobo profiliranimi plašči in disk zavorami. Poleg tega so obvezni tudi ščitniki za kolena (in priporočljivo komolce), kvalitetna gorsko kolesarska čelada, kolesarske rokavice s pokritimi prsti, itd… Natančen spisek potrebne opreme dobi vsak udeleženec po prijavi. Če komu kaj manjka, z veseljem pomagamo! Na lokaciji se da večino reči tudi izposoditi ali kupiti.

Potrebuješ več informacij? Pokliči 041 380 750 ali piši na tomaz@outdoorstation.si

Vodja izleta in MTB vodnik:
Tomaž Košir

Vsi naši vodniki imajo bogate vodniške izkušnje, svoje vodniško znanje redno posodabljajo in imajo UCI skladne vodniške in inštruktorske licence.

Zanesljivo. Varno. Nepozabno.

.

Gorsko kolesarjenje je naša strast, zato poslanstvo, da našim gostom pripravimo nepozabno izkušnjo jemljemo resno in osebno. Namesto tebe se bomo ukvarjali z načrtovanjem in izvedbo tur, nastanitve, prehrane…  ter poskrbeli, da boš svoj čas na kolesu izkoristil/-a 100%.

Z organizacijo MTB potovanj, izletov in tur v tujini se ukvarjamo že vrsto let, imamo bogate izkušnje, lokacije kamor vodimo pa odlično poznamo. Vsako turo smo osebno preverili vsaj enkrat, prav tako poznamo mogoče variacije, kombinacije, obvoze in bližnjice, kar je bistveno, če gre kaj narobe oz. je potrebno turo prilagajati.

Na naših potovanjih tudi nikoli ne manjka druženja in novih poznanstev. Poleg tega so naši programi idealni za sprotno nabiranje in utrjevanje znanja na vseh nivojih.

Potrebuješ več informacij? Pokliči 041 380 750 ali piši na tomaz@outdoorstation.si

Rezerviraj svoje mesto

Ob prijavi plačilo še ni potrebno. V roku 2. delovnih dni je nato potrebno mesto potrditi s plačilom. Navodila za plačilo pošljemo po prijavi. Plačilo je možno le z bančnim nakazilom.

———

dolomiti MT
Vsa mesta so zasedena

Osnovni pogoji za udeležbo
Vsak udeleženec mora biti polnoleten ali v spremstvu polnoletne osebe. Pogoj za udeležbo je tudi minimalna obvezna oprema – glej razdelek “Katero opremo potrebujem”. Obvezno za vsakega udeleženca je tudi vsaj osnovno zdravstveno zavarovanje in veljavna evropska kartica ZZZS. Priporočamo tudi nezgodno zavarovanje za tujino, s kritjem za vse vrste rekreativnega gorskega kolesarjenja in vključenim kritjem prevoza s helikopšterjem in prevoza domov.