Podaljšan vikend: 3 dni MTB užitkov v čudovitih hribih

Pogosto smo s kolesi v Dolomitih, tokrat pa smo pripravili tudi kopico novosti, med drugim precej spremenjeno Sellaronda turo. Popularni krog okoli skupine Sella smo začinili in podaljšali, s klasično turo pa si naša deli le še dobro tretjino poti. Ostalo speljemo drugače, da vključimo več enduro in all-mountain trejlov… Yaaay 🙂 V petek bomo uživali na pobočjih Kronplatza, Selleronde se lotimo v soboto, v nedeljo pa udeleženci izberete med večimi super opcijami. Skupaj nas torej čakajo trije dnevi kolesarskih užitkov, v čudoviti naravi, z nepozabnimi razgledi in v super družbi. Za vzpone bomo spet izkoristili številne gondole in sedežnice, nekaj višine (do 10%) pa bomo vseeno nabrali tudi na lasten pogon…
Dolomiti MTB

Termin: 16. – 18. september 2022
Prihod na lokacijo: 15.9. zvečer

3 dni na kolesu, vsaj 8.500 vm spustov
90% vzponov naredimo z žičnicami

Ture za ljubitelje trail in enduro
kolesarjenja do srednje težavnosti

Majhna skupina, tekoče kolesarjenje
in maksimalna prilagodljivost

Tehnična zahtevnost spustov:
Do srednje zahtevno / S1-S2 po STS

Super priložnost tudi za nabiranje
in utrjevanje kolesarskih izkušenj

Avtorji vseh uporabljenih fotografij: Tomaž Košir, Daša Novak, Jaka Bizjak

Tomaž Košir, MTB vodnik:

“Klasična gorskokolesarska Sellaronda je tehnično dokaj lahka tura, kjer je za večino še največji zalogaj pravi ‘tajming’. Če pa terene dobro poznaš in v krog vključiš nekaj pravih obvozov, podaljškov in kakšno zanko, lahko nastane vrhunska izkušnja tudi za ljubitelje malce zahtevnejših gorskokolesarskih izzivov.”

Cena in kaj vključuje

Podrobneje o tem potovanju

Čudoviti Dolomiti

Redko je kolesarjenje tako slikovito, kot v Dolomitih. Še posebej, ko je govora o centralnih Dolomitih, ki so pozimi znani po Superski smučariji in Sellirondi. Bivali bomo ob vznožju dolomitskih vršacev, na kolesih obiskali kraje Canazei, Campitelo, Arabba, Corvara di Badia, Selva Gardena in prelaze Pordoi, Sella, Gardena…

Outdoor Station – Dolomiti MTB

Bivanje v hotelih ***


Prvo noč bomo prespali v Pustriški dolini, nad Bruneckom
, drugo in tretjo noč pa v Canazeiu, ki bo tudi idealno izhodišče za Sellorondo. V ceno je pri vseh nočitvah vključen zajtrk in postelja v sobi za 2-4 osebe,  opcija na izbiro je tudi zakonska postelja (za 2 osebi), možno pa je doplačilo za lastno sobo (1 oseba / za razpoložljivost in znesek doplačila preverimo na željo udeleženca).

Prehrana

Zajtrk je vključen v ceno nočitve, prehrana čez dan pa je v domeni udeležencev. Malice in prigrizke imate lahko s seboj ali jih kupite na turi. Na dan, ko se bomo podali na Sellorondo, bomo za kosilo predlagali restavracijo na idealni lokaciji sredi ture. Zvečer bomo vsak dan predlagali eno od preverjenih gostiln v naši bližini, kjer se bomo lahko dobili na večerji (neobvezno)…

Prevoz je lahko lasten ali v kombinaciji z drugimi. Za kombiniranje lahko poskrbimo mi, tako da se potuje z manj vozili, zniža stroške in ogljični odtis. Tudi za natančna navodila in nasvete glede poti poskrbimo mi. V primeru večjega števila udeležencev z željo po prevozu, je opcija tudi prevoz s kombijem (doplačilo)…

Na celem izletu (če za izhodišče gledamo Ljubljano) bomo z avtom prevozili ca. 750 kilometrov. Stroški cestnin so nizki, saj ne bomo veliko na plačljivih cestah.

Potrebuješ več informacij? Pokliči 041 380 750 ali piši na tomaz@outdoorstation.si

Minimalne izkušnje:
Udeleženec/-ka naj ima vsaj eno leto izkušenj z gorskim kolesarjenjem, tehnična težavnost spustov do STS ocene S2 (klikni za ogled predstavitve težavnosti) pa mu / ji ne predstavlja večjih težav. V bike parkih se občasno loti tudi prog rdeče barve, na modrih pa je povsem suveren/-a.

Ta izlet je torej idealen za gorskega kolesarja ali kolesarko, ki si želi spuščanja po lepih in občasno tudi malce zahtevnejših progah in naravnih trejlih/enoslednicah (S1 in S2), v dobri družbi in pod strokovnim vodstvom. Kombinirali bomo narejene in naravne proge od lažje do srednje težavnosti, z občasno bolj izrazitimi tehničnimi deli, sestavljenimi iz skal, korenin, tesnih zavojev, a najtežje vedno neobvezno. Poskrbeli bomo za optimalen izkoristek, za čim več uživaškega kolesarjenja, brez neprijetnih presenečenj, izgubljanj in zapravljanja časa, tudi s kakšno le dobrim poznavalcem znano varianto ter z možnostjo sprotnega utrjevanja znanja.

Kljub temu, da bomo večino višinskih metrov premagali z žičnicami, je potrebno tudi nekaj kondicije. Navzdol se bo višinskih metrov in dolžinskih kilometrov namreč kar nabralo, 2.000 do 4.500m in do 75 km na dan (Sellaronda).

Potrebuješ več informacij? Pokliči 041 380 750 ali piši na tomaz@outdoorstation.si

Tu je okvirni kolesarski program za ta izlet, ki se zaradi razmer, vremena ali česa drugega lahko tudi spremeni. Višinski metri in časovni okviri tur so sicer načrtovani, a naj služijo zgolj za orientacijo.

Dan za pot:
Ta dan se popoldan odpravimo od doma in se zvečer zberemo na prvi lokaciji. Po prijavi dobite udeleženci tudi vse potrebne napotke in nasvete za pot.

 

15. SEPTEMBER

Dan za gravitacijsko ogrevanje
Prvi dan se bomo lotili predvsem spustov po super narejenih in naravnih trejlih na območju smučišča Kronplatz, se navajali na dolomitske terene in že uživali v razgledih. Vzpenjali se bomo skorajda le z gondolami in na kolesih pridelali vsaj 3.500 vertikalnih metrov navzdol. Po kolesarjenju se bomo z avtomobili zapeljali do Canazeia (1,5h) se namestili v drugi hotel in si privoščili večerjo.

 

 

 

16. SEPTEMBER

Dan za ekstra Sellarondo:
V soboto načrtujemo naskok na krog okoli skupine Sella, gorskokolesarsko Sellorondo v naši zahtevnejši varianti: Popularni krog okoli skupine Sella smo zavozlali, začinili in podaljšali. Z uradno verzijo si naša deli le še dobro tretjino poti – je namreč daljša, a s približno enako višnskimi metri vzponov na noge. Najpomembneje: vključuje opazno več enduro in all-mountain trejlov! Vodnik bo izkušeno poskrbel tudi za pravi “tajming”, da se ujame vse naprave, počiva in razgleduje ravno prav, poje kosilo na idealni lokaciji in ne spregleda kake zanimivosti. Navzgor bomo na lasten pogon naredili do 500 višinskih metrov, navzdol pa do 5.000, skupaj v daljavo do 75 kilometrov. Okoli 90% višinskih metrov navzgor bomo naredili z žičnicami! Tudi ta dan bomo uživali v kombinaciji narejenih in naravnih trejlov, pa seveda v res norih razgledih. Vrhunska izkušnja!!

 

 

17. SEPTEMBER

Nedelja za piko na i
Ta dan bomo izpeljali po željah skupine. Predlagali bomo nekaj različnih opcij, izpeljali pa tisto, ki bo dobila največ lajkov 😉 V vsakem primeru se bomo še dodatno in kvalitetno nakolesarili in naužili prelepih Dolomitov…. Dan bomo sicer zaključili malček prej, da bo še dovolj časa za sproščeno pot domov.

18. SEPTEMBER

Idealno je polno vzmeteno gorsko kolo ali e-kolo (enduro, trail, all mountain), z grobo profiliranimi plašči in disk zavorami. Poleg tega so obvezni tudi ščitniki za kolena (in priporočljivo komolce), kvalitetna gorsko kolesarska čelada, kolesarske rokavice s pokritimi prsti, itd… Natančen spisek potrebne opreme dobi vsak udeleženec po prijavi. Če komu kaj manjka, z veseljem pomagamo! Na lokaciji se da večino reči tudi izposoditi ali kupiti.

Potrebuješ več informacij? Pokliči 041 380 750 ali piši na tomaz@outdoorstation.si

Vodja izleta in MTB vodnik:
Tomaž Košir

Dodatni vodnik (opcijsko, glede na št. udeležencev):
Jaka Bizjak

Vsi naši vodniki imajo bogate vodniške izkušnje, svoje vodniško znanje redno posodabljajo in imajo UCI skladne vodniške in inštruktorske licence.

Zanesljivo. Varno. Nepozabno.

.

Gorsko kolesarjenje je naša strast, zato poslanstvo, da našim gostom pripravimo nepozabno izkušnjo jemljemo resno in osebno. Namesto tebe se bomo ukvarjali z načrtovanjem in izvedbo tur, nastanitve, prehrane…  ter poskrbeli, da boš svoj čas na kolesu izkoristil/-a 100%.

Z organizacijo MTB potovanj, izletov in tur v tujini se ukvarjamo že vrsto let, imamo bogate izkušnje, lokacije kamor vodimo pa odlično poznamo. Vsako turo smo osebno preverili vsaj enkrat, prav tako poznamo mogoče variacije, kombinacije, obvoze in bližnjice, kar je bistveno, če gre kaj narobe oz. je potrebno turo prilagajati.

Na naših potovanjih tudi nikoli ne manjka druženja in novih poznanstev. Poleg tega so naši programi idealni za sprotno nabiranje in utrjevanje znanja na vseh nivojih.

Potrebuješ več informacij? Pokliči 041 380 750 ali piši na tomaz@outdoorstation.si

Rezerviraj svoje mesto

Ob prijavi plačilo še ni potrebno. V roku 2. delovnih dni je nato potrebno mesto potrditi s plačilom. Navodila za plačilo pošljemo po prijavi. Plačilo je možno le z bančnim nakazilom.

———


PRIJAVE SO ZAKLJUČENE

dolomiti MTB

 

Osnovni pogoji za udeležbo
Vsak udeleženec mora biti polnoleten ali v spremstvu polnoletne osebe. Pogoj za udeležbo je tudi minimalna obvezna oprema – glej razdelek “Katero opremo potrebujem”. Obvezno za vsakega udeleženca je tudi vsaj osnovno zdravstveno zavarovanje in veljavna evropska kartica ZZZS. Priporočamo tudi nezgodno zavarovanje za tujino, s kritjem za vse vrste rekreativnega gorskega kolesarjenja in vključenim kritjem prevoza s helikopšterjem in prevoza domov.