100% naravne singlce, top enduro ture, fajn družba, vrhunski MTB dopust

Na južni strani centralnih Pirenejev, pravzaprav v njihovem predgorju, je prav posebna klima. Sončna in topla! Lokalci pravijo, da imajo 320 sončnih dni na leto, najbolj kolesarjenju primerna pa je pomlad. Če temu dodaš še 1.000 km vrhunskih in 100% naravnih enduro singlc, čudovito naravo in fajn ljudi, dobiš zmagovalno MTB destinacijo. V “območju nič” bomo uživali tudi v gostoljubju srednjeveških vasic, nepozabnih razgledih in seveda na skrbno pripravljenih turah. Čaka te vrhunski MTB trip!

V Slovenijo se vrnemo v nedeljo 24.4. sredi dneva, pravočasno za udeležbo na volitvah!

Termin: 14. – 24. april 2022
Vključuje velikonočne praznike
TERMIN JE RAZPRODAN

Enduro MTB ture, tehnično in
fizično srednje zahtevno, možnost
individualnega prilagajanja

Bivanje v prenovljenem bike hotelu,
vključen polpenzion (zajtrk in večerja),
kolesarimo direktno iz nastanitve

100% naravni, tehnični in zelo
raznoliki trejli, super za sestavljanje
vrhunskih enduro tur.

Čarobne srednjeveške vasice,
čudovita narava in nepozabni razgledi
na najvišje vrhove Pirenejev…

Gostoljubje, sproščeno vzdušje,
lokalna kulinarika, pa še kraft
pivo, ki skrbi za trejle 🙂

Avtorji fotografij (c) Tomaž Košir, Jaka Bizjak, Andrej Remškar

FOTOGALERIJA

Avtorji fotografij (c)
Tomaž Košir, Jaka Bizjak, Andrej Remškar

Čakajo te ENDURO MTB ture

Saj bomo uživali tudi pri kolesarjenju navzgor, še posebej med počitki in razgledi (haha), ampak glavne zvezde naših enduro kolesarskih počitnic so vedno spusti po čim boljših naravnih trejlih.  Za njih bomo tudi tokrat grizli v hrib! Pa še pivo (ali sok) po furanju bo toliko bolj zasluženo.

Aja! Včasih nam po pri vzponu vseeno pomagal kombi… yaaj 🙂


Potrebuješ več informacij?
Pokliči 041 380 750 ali piši na tomaz@outdoorstation.si

Skupaj: 7 kolesarskih dni

Prvič bomo kolesarili nekje na polovici poti tja. Naredili bomo krajšo turo, se fino prezračili in pognali kri po žilah, pojedli večerjo in prespali v hotelu, naslednji dan pa nadaljevali pot do destinacije. V Španiji bomo najprej kolesarili tri dni, nato bo sledil dan počitka, temu pa še trije polni dnevi na kolesu. Bo kar intenzivno, če bo kdo hotel, bo lahko kak dan ali del dneva tudi izpustil, če bo kdo hotel kolesariti več (verjemi, ta bo težka), pa imamo vedno še kaj v rokavu 😉
.Okvirni program

14.4. ob 7h: Odhod iz Ljubljane
14.4. med 13. in 15. uro: prihod na “vmesno postajo” in krajša MTB tura (2-3 ure)
14.4. zvečer:  namestitev v hotelu
15.4.: nadaljevanje poti in prihod na lokacijo, namestitev v hotelu
16.4. do 18.4.: 3x kolesarski dnevi na lokaciji
19.4.: dan za počitek, opcijsko obisk narodnega parka Ordesa
20.4. do 22.4.: 3x kolesarski dnevi na lokaciji
23.4.: odhod proti domu, s prenočevanjem na ca 2/3  poti
24.4. sredi dneva: Prihod v Ljubljano
.


Potrebuješ več informacij?
Pokliči 041 380 750 ali piši na tomaz@outdoorstation.si

Tehnična zahtevnost:
srednja / S2 (občasno S3)

Na lestvici od S0 do S5 (Single Track Scale / STS)

Ture so primerne za tiste, ki že imate nekaj izkušenj z naravnimi enoslednicami, redno kolesarite že vsaj eno leto, ste tehnično dovolj podkovani, da vas spusti srednje težavnosti ne ustavijo prevečkrat in hkrati nimate težav s tem, da po potrebi sestopite s kolesa in odsek, ki vam je pretežak, premagate peš.

Spusti bodo v glavnem dolgi in srednje tehnično zahtevni (S2), z občasnimi neobveznimi težjimi deli (S3). Med ovirami izstopajo predvsem skale in skalni odseki, stopnice (dropi), krajši zelo strmi deli, ostrejši zavoji in neutrjena kamnita podlaga (loose). Korenin je malo. Tereni so zelo raznoliki in nikoli dolgočasni…

Fizična zahtevnost:
srednje

Fizično so ture najbolj primerne za tiste, ki ste redno fizično aktivni, pogosto kolesarite in zmorete po različnih terenih z zmernim tempom in rednimi počitki pedala gnati več kot 5 ur na dan… Za nekoliko manj pripravljene bodo na voljo možnosti, da ture zaključijo predčasno in se vrnejo v hotel po bližnjici.

Dnevne ture bodo v glavnem sestavljene iz več vzponov in spustov. Vzponi sem ter tja potekajo tudi po enoslednicah. Nekajkrat bo kolo potrebno tudi malo poriniti ali nesti v breg.  Spusti bodo največkrat dolgi in intenzivni, zato bo tudi ta del terjal svoj kondicijski davek.  Na dan bomo naredili od 15 do 35 kilometrov, pri tem pa 600 do 1100 višincev. No, ca. 30% višinskih metrov navzgor nam bo poklonil kombi, ostalo bomo zmogli na noge.


Potrebuješ več informacij?
Pokliči 041 380 750 ali piši na tomaz@outdoorstation.si

Kje so Pireneji?

Pireneji so 450 km dolga gorska veriga, ki sega od Sredozemskega morja do Atlantika in razmejuje Španijo in Francijo, vmes pa objame še miniaturno Andoro. Nastala je s trkom iberske in evropske tektonske plošče, daleč daleč preden so izumili kolo 😉 tam nekje do 100 miljonov let nazaj. Najvišji vrh Pirenejev je gora Aneto (3,404 m).

Naša MTB destinacija

Naše tokratno igrišče leži na južni, iberski strani hribov, kjer je omenjeni karambol plošč poskrbel tudi za idealne in raznolike MTB terene. Naš cilj je območje Sobrarbe v provinci Huesca, kjer kolesarskih enoslednic, bolj ali manj tehnično zahtevnih, preprosto ne zmanjka. Dvakrat je tam že uspešno gostovala tudi svetovna enduro serija EWS. Bivali bomo v mestu Ainsa, ki s svojim srednjeveškim delom velja za enega najlepših zgodovinskih naselij v Španiji.

V razvoj MTB turizma lokalni kolesarji vlagajo že več kot 15 let, a počasi in ne preveč glasno, zato kakšne pretirane kolesarske gneče ni. Sistem njihovih kolesarskih poti se razteza čez ogromno in zelo razgibano območje, skupaj merijo preko 3.000 km, od tega pa je kar 1.000 km naravnih enoslednic. Tistim, ki kolesarijo sami, so za lažje spoznavanje z območjem sestavili tudi nekaj zaključenih tur in jih označili, a to je le osnova…

Mi bomo to spoznavanje lahko preskočili…

… in se kar takoj lotili najboljšega. V dnevne kombinacije bomo vtaknili najboljše trejle, včasih združili dele različnih tur, manj zanimivim delom pa se bomo kolikor bo le mogoče izognili. Ob tem bomo ture lahko sproti prilagodili tudi skupini, željam, razmeram… Naši vodniki so v tem eksperti, terene dobro poznajo, zato lahko pričakuješ maksimalen izkoristek svojega dopusta.


Potrebuješ več informacij?
Pokliči 041 380 750 ali piši na tomaz@outdoorstation.si

Prevoz iz Ljubljane in nazaj  je vključen v ceno paketa

Potovali bomo s kombijem ali več kombiji ter pokrito prikolico za kolesa. Na pot se bomo odpravili 14.4. zjutraj, popoldan pa bomo prišli na našo prvo MTB postajo in odšli na kratko turo. Po kolesarjenju se bomo odpeljali do prenočišča, se naspali, naslednje jutro pa nadaljevali pot do Pirenejev. Nazaj bomo potovali podobno, le obratno. V Slovenijo bomo prišli v nedeljo sredi dneva, tako da bomo pravočasni tudi za udeležbo na volitvah 🙂


Potrebuješ več informacij?
Pokliči 041 380 750 ali piši na tomaz@outdoorstation.si

Bivali bomo v apartmajskem hotelu

Naš hotel se nahaja v centru Ainse in je idealno izhodišče za kolesarske podvige v okolici.  Je zelo udoben in pred kratkim povsem prenovljen. Ker gre za bike-hotel, je seveda poskrbljeno tudi za varno shranjevanje koles, njihovo pranje in možnost servisiranja.

Nastanjeni bomo v večsobnih apartmajih za 4 ali 6 oseb, z dvema ločenima posteljama (ali zakonsko po želji) na eno prostor, eno ali dvema kopalnicama na apartma, kuhinjo, jedilnim in dnevnim prostorom. V hotelu so na voljo tudi skupni prostori ter razgledna terasa z bazenom, ki pa v času našega obiska ne bo nujno obratoval. Apartmaje, razen kuhinjske posode, nam bodo očistili  vsak dan (hotelski režim), najbližja trgovina s hrano je 100 metrov proč, športna trgovinale nekaj metrov dlje, pekarna 200 metrov…

Zajtrk in večerja sta vključena

Zajtrk (8x) in večerjo (7x) nam bodo postregli v hotelski restavraciji, za ostalo prehrano in pijačo pa bo moral vsak poskrbeti sam. V apartmajih so kuhinje, zato tudi kakšno tovrstno ustvarjanje ne bo problem. Za hrano in pijačo na poti do destinacije in nazaj bo vsak poskrbel sam.


Potrebuješ več informacij?
Pokliči 041 380 750 ali piši na tomaz@outdoorstation.si

Idealno je polno vzmeteno gorsko kolo (enduro, trail, all mountain), z grobo profiliranimi plašči. Poleg tega so obvezni tudi ščitniki za kolena (in priporočljivo komolce), kvalitetna gorsko kolesarska čelada, kolesarske rokavice s pokritimi prsti, kolesarski nahrbtnik… Natančen spisek potrebne opreme dobi vsak udeleženec po prijavi.


Potrebuješ več informacij?
Pokliči 041 380 750 ali piši na tomaz@outdoorstation.si

Zanesljivo. Varno. Nepozabno.

.
Outdoor športi so naša strast, zato poslanstvo, da našim gostom pripravimo nepozabno izkušnjo, jemljemo resno in osebno. Namesto tebe se bomo ukvarjali z načrtovanjem tur, nastanitve, prehrane in prevoza ter poskrbeli, da boš svoj dopust izkoristil 100%.

Nikoli ne vodimo le s pomočjo GPS sledi, ki jih je moč najti na internetu! Tako početje bi bilo neodgovorno, za prave MTB vodnike pa tudi nedopustno. Vsako turo smo osebno preverili in jo poznamo iz lastnih izkušenj, prav tako poznamo mogoče variacije, kombiunacije, obvoze in bližnjice, kar je bistveno, če gre kaj narobe oz. je potrebno turo prilagajati. Ko potrebujemo pomoč GPS sledi, uporabljamo le tiste, ki smo jih posneli oz. preverili sami, torej vemo, da so 100% zanesljive.

Ture na tej lokaciji smo nazadnje preverili v začetku februarja 2022.

Na naših potovanjih tudi nikoli ne manjka druženja in novih poznanstev. Poleg tega so naši programi idealni za sprotno nabiranje in utrjevanje znanja na vseh nivojih.

Število udeležencev je omejeno

Rezerviraj svoje mesto

Ob prijavi plačilo še ni potrebno, v roku 2. delovnih dni pa je potrebno mesto potrditi s plačilom akontacije (30%). Preostanek plačaš najkasneje teden dni pred odhodom. Plačilo je možno le z bančnim nakazilom, navodila za plačila pa pošljemo po prijavi. Možno je tudi delno plačilo z BON21 (maks. 100 EUR na osebo).

Minimum 5, maksimum 10 udeležencev, do 2 skupini


RAZPRODANO