Z gorskim kolesom po enoslednicah največjega toskanskega otoka

Če bi Napoleon gorsko kolesaril, ne bi nikoli pobegnil z Elbe! 😉 Otok ponuja vse, od divje gorske narave do prijaznih sredozemskih gričev, vedno s čudovitimi razgledi. Kot nalašč za gorske kolesarje. Na vodenih MTB turah bomo cel teden povezovali preverjeno najboljše enoslednice, se dotaknili najvišje gore na otoku in nekaj spustov končali kar na plaži.

 

Na Elbi je logistika zahtevna, najboljše ture pa raztresene po celem otoku, velikokrat od točke A do točke B. Zato bomo poskrbeli tudi za preverjen sistem lokalnih transferjev z dvema kombijema in prikolico. Vse za optimalen kolesarski teden 🙂

Termini 2019: 27. april – 4. maj 2019 / zaključeno
Tip potovanja: Tedenski gorsko kolesarski trail kamp

Prvomajske MTB počitnice ob morju

Prijave so zaprte.
Minimalno število prijav za izvedbo: 6
Maksimalno število prijav: 12

Osnovna cena: 448 €

418 € za tiste, ki ste že bili z nami za en teden

Kaj je vključeno?

Vsako potovanje prinaša svoj potovalni paket s svojim seznamom vključenih storitev in ugodnosti, vsem pa je skupna naša predanost želji, da pripravimo nepozabno izkušnjo za vsakega udeleženca. Tokrat je v paketu:

 • 6 dni skrbno sestavljenih vodenih MTB tur
 • Slovenski gorsko kolesarski vodniki z licencami
 • Vsi lokalni transferji. Logistika na Elbi je zahtevna, zato bomo za izvedbo optimalnih tur poskrbeli tudi z dvema kombijema in prikolico za kolesa.
 • Transport koles in opreme iz Ljubljane do destinacije in nazaj
 • Izbor fotografij (in video posnetkov) s tur, za vsakega udeleženca
 • Stroški organizacije in logistična podpora za udeležence
 • Vrečka dobrodošlice
 • 20% popusta pri vozovnici za trajekt (za tiste, ki potujete sami)
 • Dodatne ugodnosti za udeležence *

Kaj lahko dodam z doplačilom?

 Prevoza, nastanitve in otroškega varstva nismo vključili v osnovni paket, saj je na voljo več opcij. Lahko jih izberete kot doplačilo in dodate ob prijavi, ali pa si jih po potrebi organizirate sami. Na voljo so naslednje opcije:

 • Prevoz iz Ljubljane in nazaj / + 95 € na osebo
 • Nastanitev, 7 noči v apartmaju za 4 osebe / +99 € na osebo
 • Nastanitev, 7 noči v apartmaju za 2 osebi / +160 € na osebo
 • Nastanitev, 7 noči, cel apartma za 2 osebi / +290 €  na apartma
 • Nastanitev, 7 noči, cel apartma za 4 osebe / +390 € na apartma
 • Otroško varstvo v času kolesarskih tur / +75 € na otroka

Doplačilo (95 €) za prevoz iz Ljubljane do destinacije in nazaj vključuje tudi ceno trajekta.
Če boste raje potovali sami, vam zagotovimo 20% popusta na ceno trajekta. Pri štirih osebah v osebnem avtu, vas bo pot tja in nazaj (gorivo, cestnine in trajekt), stala med 100 in 120 € na osebo.

Lokalna turistična taksa in ostali stroški apartmaja so všteti v ceno nastanitve!
Naša baza bo apartmajsko naselje in majhen kamp tik ob morju, z lepo peščeno plažo, v bližini mesta Capoliveri. V bližini apartmajev je restavracija s tipično sredozemsko kuhinjo, česar bodo veseli predvsem tisti, ki se jim ne da kuhati 🙂 Lokalna turistična taksa in ostali stroški apartmaja so všteti v ceno! Za tiste, ki bi bivali v kampu (avtodom, šotor itd) je poleg apartmajskega naselja tudi kamp, več informacij o tem pa vam pošljemo po prijavi.

Ko bodo starši na kolesarskih turah, bo opcijsko na voljo varstvo za otroke
stare od 2 do 8 let (za starejše nas kontaktirajte), organizirano pa bo v sodelovanju z zavodom Naraven Otrok. Varstvo bo potekalo vsak dan v času naših organiziranih kolesarskih tur. V tem času bodo otroci z vzgojiteljico raziskovali okolico naše baze, tudi peščeno plažo, kjer bo gotovo zrastla vsaj ena nova graščina 😉 Starši boste otrokom že zjutraj pripravili malico, ki bo v želodčke nato padla preko dneva. O ostalih podrobnostih se boste seveda dogovorili z vzgojiteljico osebno. Varstvo se izvede, če so prijavljeni vsaj 4. otroci. Za več informacij nas kontaktirajte.


Kaj ni vključeno?

Tu so stvari za katere boste na tem potovanju morali poskrbeti sami:

 • Prehrana in pijača / Ob apartmajskem naselju je tudi restavracija s sredozemsko kuhinjo, kjer lahko jedo tisti, ki si ne bodo kuhali sami. Najbližja trgovina je ca. 10 minut hoje od apartmajev.
 • Nezgodno zavarovanje
 • Vse ostalo, kar ni našteto kot vključeno oz. niste izbrali kot doplačilo

*Ugodnosti za udeležence: Preventivni predgled kolesa pred odhodom. 30-50 popusta na naših naslednjih avanturah, brezplačna uporaba SUP desk na lokaciji, 50% popusta za najem katerekoli opreme v naši izposojevalnici za čas tega kampa.

.
Vprašanje ali dve?

Pokliči 041 380 750 ali piši na avanture@outdoorstation.si

Kam gremo?

Elba je največji otok v Toskanskem arhipelagu, ki je eden od italijanskih narodnih parkov. V primerjavi z velikima sosedama Sardinijo in Korziko je otok sicer majhen, a zato nič manj zanimiv. Ko smo ga po več surferskih odpravah prvič raziskovali z gorskimi kolesi, nismo mogli verjeti kako raznolik je. V eni turi lahko srečaš pravo gorsko divjino (najvišji vrh otoka je Mt. Capanne, 1019m), gladke potke v lepih borovih gozdovih in sredozemske trejle skozi gosto makijo, ki se končajo na zlatih peščenih plažah, po možnosti v bližini kakega bara z osvežilno pijačo 😉 Možnosti za gorsko kolesarjenje je tako ogromno, a je vsaka tura hitro lahko tudi logistični zaplet,  zato je natančno poznavanje terenov ogromna prednost. Še posebej, če poznaš tudi številne skrite enoslednice, ki izkušnji dajo veliko piko na i. Mi jih 🙂

Vreme na Elbi je v času prvomajskih praznikov praviloma lepo, s temperaturami med 15 in 25 stopinj. V celem aprilu v povprečju dež zabeležijo le v petih dneh, 24 dni pa je v povprečju pretežno sončnih. Ker je otok obdan z morjem, ga ob toplih dneh čez dan pogosto hladi prijeten maestral.

Nastanitev in prehrana?

Apartmaji so locirani povsem ob obali z lepo peščeno plažo. Na voljo so nam apartmaji za 2 ali 4 osebe, veliki 25 ali 45 m2, s teraso in enojnimi ali dvojnimi posteljami, po želji udeležencev. Apatmaji so standardno opremljeni, s kuhinjo, priborom, notranjo in zunanjo jedilno mizo…

Zraven naselja apartmajev je tudi kamp za tiste, ki bi na Elbo potovali z avtodomom, prikolico ali šotorom. Če boste ob prijavi označili bivanje v kampu, vam bomo poslali vse informacije v zvezi s tem, lahko pa nas tudi kontaktirate.

Za prehrano poskrbimo v lastni režiji. Ob apartmajskem naselju je tudi restavracija s sredozemsko kuhinjo, kjer lahko jedo tisti, ki si ne bodo kuhali sami. Najbližja trgovina je ca. 10 minut hoje od apartmajev.

Opcija otroškega varstva?

Na tej lokaciji je opcijsko na voljo tudi varstvo za otroke stare od 2 do 8 let (za starejše po dogovoru).

Pogoj za izvedbo so vsaj 4. prijavljeni otroci, maksimalno število pa je 8.

Varstvo organiziramo v sodelovanju z zavodom Naraven Otrok,, poteka pa vsak dan v času naših organiziranih kolesarskih tur. V tem času bodo otroci z vzgojiteljico raziskovali okolico naše baze, tudi peščeno plažo, kjer bo gotovo zrastla vsaj ena nova graščina 😉 Starši boste otrokom že zjutraj pripravili malico, ki bo v želodčke nato padla preko dneva. O ostalih podrobnostih se boste seveda dogovorili z vzgojiteljico osebno.

Kako bo potekal teden?

V soboto prispemo na lokacijo pozno popoldan, se namestimo v apartmaje in spočijemo od vožnje. V nedeljo se lotimo prve ture, ki bo ogrevalne narave in ne bo predolga. Naslednje dni bomo ture izbirali glede na udeležence in razmere, po potrebi pa se bomo lotili različno zahtevnih v dveh ločenih skupinah. Na ture bomo odhajali predvidoma ob 9h ali 10h dopoldan in se z njih vračali med drugo in četrto popoldan. Doživeli bomo vse kar otok ponuja, od tekočih enoslednic po sredozemskih terenih z nizkim rastjem in pogedom na morje, preko vijugastih trejlov v objemu makije, do pravih gorskih poslastic z norimi razgledi. Ob tem bomo srečali tudi kako lokalno znamenitost, kot so zapuščeni rudniki, “muzejska” žičnica na najvišji vrh otoka, Napoleonova vila in še kaj…

Kakšno opremo potrebujem?

Osnovna oprema je polno vzmeteno gorsko kolo (All Mountain, Enduro, Trail, robustnejši XC), lahko tudi spredaj vzmeteno trail/enduro kolo. Nekaj tur ne bo najbolj primernih za e-kolesa! Poleg tega bodo obvezni še ščitniki za kolena (in komolce), gorsko kolesarska čelada, nahrbtnik… Seznam vse potrebne in priporočljive opreme pošljemo udeležencem po prijavi. Če komu kaj manjka, si lahko izposodi pri nas.

Kakšne bodo skupine in ture?

Glede na število udeležencev, tehnično znanje in izkušenost se bomo po potrebi razdelili v dve skupini, ki se bosta lahko lotili različnih tur ali delov tur, oz. se istih lotili različno hitro. Načeloma bomo naredili od 20 do 35 kilometrov na dan, s 400 do 1000 višinskimi metri vzpona (odvisno od skupine in razpoloženja tudi več ali manj). Nekajkrat bo spusta za lep odmerek več kot vzpona, zahvaljujoč našim logističnim trikom 😉

Kdo bo vodil skupine?

Naše skupine vedno vodijo gorsko kolesarski vodniki z licencami. Na Elbi bodo za vas skrbeli Jan Porič, Tomaž Košir in Luka Grebenc, ki so terene v celoti preverili konec februarja letos in za vas izbrali trenutno najboljše enoslednice na otoku.

Zanesljivo. Varno. Nepozabno.

Gorsko kolesarjenje je naša strast, zato nam poslanstva, da našim gostom pripravimo nepozabno izkušnjo, ni težko jemati resno in osebno. Kraje kamor vodimo odlično poznamo, vsaj enkrat letno pa jih tudi podrobno preverimo in posodobimo svoj nabor tur in drugih lokalnih informacij.  Vedno poskrbimo za optimalno potovanje, udobno nastanitev, nič logističnih zapletov, nič izgubljanja časa ter maksimalen kolesarski izkoristek. Poleg tega so naši programi idealni za sprotno nabiranje in utrjevanje znanja na vseh nivojih. Delamo po principu Learn to ride, ride to learn.

Kolesarske terene na Elbi smo nazadnje lastnoročno in lastnonožno preverili konec februarja 2019.

Prijava je hitra in enostavna. Izpolniš obrazec, mi pa ti nato pošljemo vse dodatne informacije in napotke, oz. se dogovorimo glede individualnih želja. Ob oddaji prijave plačilo še ni potrebno,  mesto pa se nato potrdi in dokončno rezervira s plačilom 30% akontacije v roku 5 dni.

Izberete lahko plačilo z bančnim nakazilom ali preko sistema PayPal* (lahko s kartico brez PayPal računa), oz. z darilnim bonom.
* Ob plačilu preko sistema PayPal moramo zaračunati dodatne stroške transakcije – 4,80 .

VSA MESTA SO ZASEDENA. PRIJAVE SO ZAKLJUČENE.

.

To avanturo je mogoče izpeljati tudi ob drugih datumih, po individualnih željah oz. za zaključene skupine, -> Kontaktiraj nas za več informacij.

5
5,0 rating
5 od 5 zvezdic (glede na 2 ocen)
Odlično100%
Zelo dobro0%
Dobro0%
Zadovoljivo0%
Ne najbolje0%

Elba MTB

5,0 rating
10. 05. 2019

Vrhunska ekipa ( Tomaž, Luka, Jan ) opremljena z veliko dobre volje.
Se strinjam z Martinom. Elba je otok, ki je zelo barvit in raznolik. Pestrost trailov je izjemna. Zelo priporočam.

Anja Lamovec

Top doživetje Elbe

5,0 rating
7. 05. 2019

Zelo zanimiv izbor tur z zvrhano mero razgledov. Z malce truda smo se navozili tako navzgor kot navzdol 🙂 uživali na razglednih prečkah, za dobro mero adrenalina pa poskrbeli na zabavnih tehničnih spustih. Definitivno same pozitivne izkušnje 😉 da o odlični družbi niti ne začnem 🤩

Martin Železnik