Z gorskim e-kolesom po največjem toskanskem otoku

Če bi Napoleon gorsko kolesaril, ne bi nikoli pobegnil z Elbe! 😉 Otok ponuja vse, od divje gorske narave do prijaznih sredozemskih gričev, vedno s čudovitimi razgledi. Kot nalašč za gorske kolesarje. Na vodenih turah bomo cel teden povezovali razgledne poti in najlepše enoslednice, se dotaknili najvišje gore na otoku in vmes obiskali tudi nekaj lepih plaž.
Elba e-MTB Elba e-MTB Elba Elba e-MTB e-MTB Elba
Naslednji termin: 26. maj – 1. junij 2019
Tip potovanja: Tedenski gorsko kolesarski kamp – e-MTB skupina!
Fotogalerija z ravno zaključenega MTB kampa >>

Powered by Thok E-Bikes

E-MTB teden v objemu Sredozemskega morja

Prijave so odprte! Zbiramo jih do 18.5. oz. do zapolnjenosti vseh mest
Minimalno število prijav za izvedbo: 5
Maksimalno število prijav: 8

Cena all-inclusive paketa: 782 €

738 € za tiste, ki ste že bili z nami za en teden

Kaj je vključeno?

Vsako potovanje prinaša svoj potovalni paket s svojim seznamom vključenih storitev in ugodnosti, vsem pa je skupna naša predanost želji, da pripravimo nepozabno izkušnjo za vsakega udeleženca. Tokrat je v paketu:

 • Prevoz udeležencev in opreme, do destinacije in nazaj
 • Trajektna vozovnica
 • 6x nočitev v lepi rezidenci na obali
 • 6x zajtrk in večerja (polpenzion)
 • 5 dni skrbno sestavljenih vodenih e-MTB tur
 • Slovenski gorsko kolesarski vodnik(i) z licenco
 • Vsi lokalni transferji
 • Stroški organizacije in logistična podpora za udeležence
 • Dodatne ugodnosti za udeležence *

Kaj lahko dodam z doplačilom?

 Tokrat je v paket vključeno vse, lahko pa se odličite, da boste v sobi sami, oz. pri nas najamete kolo:

 • Lastna soba (6 nočitev): 150 €
 • Najem gorskega e-kolesa za cel teden: 299 €

Kaj ni vključeno?

Tu so stvari za katere boste na tem potovanju morali poskrbeti sami:

 • Malica/kosilo za na ture, pijača
 • Nezgodno zavarovanje
 • Vse ostalo, kar ni našteto kot vključeno oz. niste izbrali kot doplačilo

*Ugodnosti za udeležence: 30-50 popusta na naših naslednjih avanturah, 50% popusta za najem katerekoli opreme v naši izposojevalnici za čas tega kampa.

.
Vprašanje ali dve?

Pokliči 041 380 750 ali piši na avanture@outdoorstation.si

Kam gremo?

Elba je največji otok v Toskanskem arhipelagu, ki je eden od italijanskih narodnih parkov. V primerjavi z velikima sosedama Sardinijo in Korziko je otok sicer majhen, a zato nič manj zanimiv. Ko smo ga po več surferskih odpravah prvič raziskovali z gorskimi kolesi, nismo mogli verjeti kako raznolik je. V eni turi lahko srečaš pravo gorsko divjino (najvišji vrh otoka je Mt. Capanne, 1019m), gladke potke v lepih borovih gozdovih in sredozemske trejle skozi gosto makijo, ki se končajo na zlatih peščenih plažah, po možnosti v bližini kakega bara z osvežilno pijačo 😉 Možnosti za gorsko kolesarjenje je tako ogromno, a je vsaka tura hitro lahko tudi logistični zaplet,  zato je natančno poznavanje terenov ogromna prednost. Še posebej, če poznaš tudi številne male skrivnosti, ki izkušnji dajo veliko piko na i. Mi jih 🙂

Vreme na Elbi je konec maja praviloma lepo, s temperaturami do 25 stopinj.  Ker je otok obdan z morjem, ga ob toplih dneh pogosto hladi prijeten maestral.

.
Nastanitev in prehrana?

Hotel stoji v lepem zalivu s peščenimi plažami – Lido di Capoliveri. Poleg njega je preverjena restavracija v kateri nam bodo postregli z zajtrkom in večerjo, nudijo pa tudi odlično pico iz krušne peči.

Kako bo potekal teden?

V nedeljo prispemo na lokacijo pozno popoldan, se namestimo v sobe in spočijemo od vožnje. V ponedeljek se lotimo prve ture, ki bo spoznavne narave, naslednje dni pa bomo ture izbirali glede na skupino in razmere. Na teren bomo odhajali predvidoma ob 9:30 dopoldan in se v hotel vračali sredi popoldneva. Doživeli bomo vse kar otok ponuja, od tekočih enoslednic po sredozemskih terenih z nizkim rastjem in pogedom na morje, preko vijugastih poti v objemu makije, do pravih gorskih poslastic z norimi razgledi. Ob tem bomo srečali tudi kako lokalno znamenitost, kot so zapuščeni rudniki, “muzejska” žičnica na najvišji vrh otoka, Napoleonova vila in še kaj.  Čas po turah bomo preživeli po lastnih željah, opcija bodo tudi izleti s kombijem do starih mest Capoliveri, Porto Azuro, Portoferaio, Marina di Campo…

Kakšne bodo ture in za koga?

Na naših turah e-kolo ne bo potuha, ampak sredstvo, da v enem dnevu pridemo dlje in višje, pa tudi nazaj 🙂 Ture bodo torej dolge in razgibane, vključevale pa bodo vse, od cest, makadamskih poti, kolovozov in seveda veliko enoslednic, gor in dol! Idealne bodo tudi za tiste, ki se z vožnjo e-koles po enoslednicah še spoznavate oz. bi radi pri tem napredovali v dobri družbi in na preverjenih in lepih terenih.

Kakšno opremo potrebujem?

Osnovna oprema je gorsko e-kolo (All Mountain, Enduro, Trail, robustnejši XC) z grobo profiliranimi plašči. Poleg tega bodo obvezni še ščitniki za kolena (in komolce), gorsko kolesarska čelada, nahrbtnik… Seznam vse potrebne in priporočljive opreme pošljemo udeležencem po prijavi. Če komu kaj manjka, si lahko izposodi pri nas.

Zanesljivo. Varno. Nepozabno.

Gorsko kolesarjenje je naša strast, zato nam poslanstva, da našim gostom pripravimo nepozabno izkušnjo, ni težko jemati resno in osebno. Kraje kamor vodimo odlično poznamo, redno pa jih tudi podrobno preverimo in posodobimo svoj nabor tur in drugih lokalnih informacij.  Vedno poskrbimo za optimalno potovanje, udobno nastanitev, nič logističnih zapletov, nič izgubljanja časa ter maksimalen kolesarski izkoristek. Poleg tega so naši programi idealni za sprotno nabiranje in utrjevanje znanja.

Kolesarske terene na Elbi smo nazadnje lastnoročno in lastnonožno preverili v začetku maja 2019.

Prijava je hitra in enostavna. Izpolniš obrazec, mi pa ti nato pošljemo vse dodatne informacije in napotke, oz. se dogovorimo glede individualnih želja. Ob oddaji prijave plačilo še ni potrebno,  mesto pa se nato potrdi in dokončno rezervira s plačilom 30% akontacije v roku 5 dni, po 15.5. pa s plačilom v celoti.

Izberete lahko plačilo z bančnim nakazilom ali preko sistema PayPal (lahko s kreditno kartico brez PayPal računa), oz. z darilnim bonom.

PRIJAVITE SE ZDAJ

Termin potovanja

Ime in priimek

E-mail

Telefonska številka

Naslov (ulica, hišna številka, kraj)

Želje glede nastanitve

Način plačila
Kasneje ga lahko tudi spremenite

Opombe

! ! ! S klikom na gumb POŠLJI PRIJAVO potrjujem, da sem star/-a vsaj 18 let in se strinjam s pogoji poslovanja.

.

To avanturo je mogoče izpeljati tudi ob drugih datumih, po individualnih željah oz. za zaključene skupine, -> Kontaktiraj nas za več informacij.

0
0,0 rating
0 od 5 zvezdic (glede na 0 ocen)
Odlično0%
Zelo dobro0%
Dobro0%
Zadovoljivo0%
Ne najbolje0%