MTB izlet: Sella Dolomiti 18.- 20. september 2020 Vrhunski trejli, super ture in nepozabna narava MTB izlet: Sella Dolomiti Vrhunski trejli, super ture in nepozabna narava 18.- 20. september 2020

3 dni izbranih trejlov v centralnih Dolomitih

Še zadnjič letos gremo s kolesi v centralne Dolomite, tokrat za podaljšan vikend. Čaka nas tri dni kolesarskih užitkov, na vrhunskih, skrbno izbranih trejlih. V hotel pridemo že v četrtek 17.9. zvečer, kolesarimo pa od petka do nedelje. Za vzpone bomo lahko izkoristili številne gondole in sedežnice, nekaj višine bomo z veseljem nabrali na lasten pogon, vse skupaj pa sestavili v tri odlične in različne ture, s poudarkom na spustih. Tereni so idealni tudi za utrjevanje kolesarskega znanja in osvajanje novih veščin, vse sredi božanske narave in z nepozabnimi razgledi. Navzdol bomo nabrali zavidljivo število z gravitacijo gnanih kilometrov, lotevali pa se bomo predvsem spustov do srednje tehnične zahtevnosti. Nasmehi do ušes zagotovljeni! 🙂

Termin: 18. – 20. september 2020
Prihod v hotel: 17.9. zvečer

3 dni na kolesu, do 8.500 vm spustov,
do 1.000 vm vzponov na lasten pogon

Trejli: ca. 60% park (flow) proge,
40% naravne (tehnične) enoslednice

Majhna skupina, tekoče kolesarjenje
in maksimalna prilagodljivost

Izkušen slovenski MTB vodnik z
licenco, ki redno vodi v Dolomitih

Super za utrjevanje in nabiranje znanja:
Zavoji, izbira linij, naravne ovire…

Avtorji vseh uporabljenih fotografij: Tomaž Košir, Daša Novak, Jaka Bizjak

Cena in kaj vključuje

Polpenzion paket
na osebo
398 €
Ta cena vključuje nastanitev, prehrano, vozovnice, kolesarjenje
3x nočitev v ***hotelu, v sobi za dve osebi z ločenima posteljama / Možnost doplačila 45 € za lastno sobo *
3x večerja a-la-carte / 3x kontinentalni zajtrk v hotelu
Vse potrebne vozovnice za žičnice, v vrednosti 100 € / osebo
3 dni vodenega kolesarjenja (glej program spodaj)
Izkušeni slovenski MTB vodniki z licencami
Kolesarsko svetovanje / coaching
Organizacija prevoza glede na potrebe udeležencev *
Izvedba in vodenje celotnega izleta
Rezerviraj svoje mesto

* Opcijska doplačila in dodatni stroški

Možno je doplačilo za lastno sobo v hotelu (+45 EUR / v ceno je sicer vključeno mesto z lastno posteljo v dvoposteljni sobi).

Strošek prevoza ni vključen v ceno (gorivo, cestnine) in pri dveh potnikih v povprečnem osebnem avtomobilu znese okoli 35 EUR na osebo (iz Ljubljane do lokacije in nazaj). Potuje se lahko z osebnimi vozili (pomagamo s kombiniranjem tistih z lastnim prevozom in tistih brez), ali kombijem, ki ga bomo organizirali, če bo interesa dovolj.

Za prehrano/prigrizke med kolesarjenjem poskrbi vsak udeleženec sam. Povsod bodo na voljo tudi restavracije in gorske koče, ob katerih si bomo privoščili počitke, prav tako bodo na voljo trgovine blizu nastanitve.


Potrebuješ več informacij?
Pokliči 041 380 750 ali piši na tomaz@outdoorstation.si

Podrobneje o tem potovanju

Redko je kolesarjenje tako slikovito, kot v Dolomitih. Še posebej, ko je govora o centralnih Dolomitih, ki so pozimi znani po Superski smučariji in Sellirondi. Vse tri dni bomo kolesarili tam, bivali v slikoviti dolini Fassa, na kolesih obiskali kraje Canazei, Campitelo, Arabba, Corvara di Badia, Selva Gardena in prelaze Pordoi, Sella, Gardena…

Spali bomo v *** hotelu, v centru turističnega kraja Canazei, ki bo idealno izhodišče za naše podvige. V ceno je vključeno eno mesto in enojna postelja v sobi za dve osebi, opcija na izbiro je tudi zakonska postelja (2 osebi), možno pa je doplačilo 45 EUR za lastno sobo (1 oseba). Za kontinentalni zajtrk bodo poskrbeli v hotelu, večerje pa bomo jedli v eni od preverjenih lokalnih gostiln.

Prevoz je lahko lasten, v kombinaciji z drugimi, ali s kombijem, ki ga organiziramo, če je dovolj interesa zanj. Za kombiniranje poskrbimo mi, tako da se potuje z manj vozili, zniža stroške in ogljični odtis. Tudi za natančna navodila in nasvete glede poti poskrbimo mi.

Strošek poti na en osebni avto, od Ljubljane in nazaj, je okoli 70 EUR (ca. 700 km), vključuje pa gorivo po trenutnih cenah in cestnine. Pri dveh potnikih torej ca. 35 EUR na osebo.

Potrebuješ več informacij? Pokliči 041 380 750 ali piši na tomaz@outdoorstation.si

Tu je okvirni kolesarski program za ta izlet, ki se zaradi razmer, vremena ali česa drugega lahko tudi spremeni. Višinski metri in časovni okviri tur so sicer načrtovani, a naj služijo zgolj za orientacijo.

Dan za potovanje:
Ta dan se popoldan odpravimo na pot in se zvečer zberemo na lokaciji. Po prijavi dobite udeleženci tudi natančne napotke in nasvete za pot.

17. SEPTEMBER

Dan za spoznavanje s tereni
Prvi dan se bomo lotili super trejlov z razgledi na skupino Sella in njen najvišji vrh Pic Boe (3152m). Naredili bomo lep krog, ki bo sestavljen iz dolgih in tekočih flow prog ter nekaj bolj tehničnimi odseki po enoslednicah. Vzpenjali se bomo predvsem z gondolami in na kolesih pridelali okoli 3.000 vertikalnih metrov navzdol. Nekatere trejle bomo lahko tudi ponavljali, jih malo naštudirali in na njih pilili tehniko ter se pripravljali na ture v naslednjih dneh.

18. SEPTEMBER

Krog okrog skupine Sella – Sellaronda:
V torek načrtujemo naskok na krog okoli skupine Sella, kolesarsko Sellorondo, ki je malce bolj zapletena kot smučarska. Ne bomo se nujno držali le splošno uporabljane poti, lahko bomo zavili tudi malo po svoje, kakšen del dodali in izkoristili najboljše trejle na območju. Vodnik bo poskrbel za pravi “tajming”, da se ujame vse naprave, počiva in razgleduje ravno prav, poje kosilo na najboljši lokaciji in ne spregleda kake zanimivosti. Navzgor bomo na lasten pogon, v celem dnevu naredili do 450 višinskih metrov, navzdol pa do 4.500, skupaj v daljavo tudi do 65 kilometrov. Razliko v višinskih metrih navzgor bomo nadoknadili z žičnicami. Tudi ta dan bomo uživali v mešanici flow in bolj tehničnih spustov, pa seveda v norih razgledih.

19. SEPTEMBER

Sreda za all-mountain turo
Na voljo bo edinstvena tura z le enim vzponom z gondolo, ki mu bo sledil lep in zelo razgleden kolesarski krog po naravnih poteh tik pod razglednimi grebeni. Ta dan bo spustov po trejlih “le” za okoli 1000 višinskih metrov, se bo pa vzponov na lasten pogon nabralo okoli 500 m v 25 km dolgi turi. Po turi se bomo počasi odpravili proti domu…

20. SEPTEMBER

Ta izlet je idealen za gorskega kolesarja ali kolesarko, ki si želi spuščanja po lepih progah v parkih in po naravnih trejlih/enoslednicah. Lahko si skoraj začetnik, ali izkušen kolesar, za vsakega bo več kot dovolj dela. Kot se za vodeno skupino v naši organizaciji spodobi, bo kolesarjenje potekalo brez neprijetnih presenečenj, izgubljanj in zapravljanja časa, tudi s kakšno le dobrim poznavalcem znano varianto, možnostjo preverjenih bližnjic in krajšnjic, ter z opcijo učenja in utrjevanja znanja pod strokovnim vodstvom. Čakajo te v glavnem srednje težke in tekoče proge in poti, z občasno bolj izrazitimi tehničnimi deli, sestavljenimi iz skal, korenin, tesnih zavojev, a najtežje vedno neobvezno. Po potrebi se bomo tudi razdelili na dve različno zahtevni skupini.

Kljub temu, da bomo večino višinskih metrov premagali z žičnicami, je potrebno tudi nekaj kondicije. Navzdol se bo višinskih metrov in dolžinskih kilometrov namreč kar nabralo, 1.000 do 4.500m in do 65km na dan. V vsakem primeru bomo poskrbeli, da bo vsak kolesaril varno in po svojih zmožnostih.

Potrebuješ več informacij? Pokliči 041 380 750 ali piši na tomaz@outdoorstation.si

Idealno je polno vzmeteno gorsko kolo (enduro, trail, all mountain), z grobo profiliranimi plašči. Poleg tega so obvezni tudi ščitniki za kolena (in priporočljivo komolce), kvalitetna gorsko kolesarska čelada, kolesarske rokavice s pokritimi prsti… Natančen spisek potrebne opreme dobi vsak udeleženec po prijavi. Če komu kaj manjka, z veseljem pomagamo! Na lokaciji se da večino reči tudi izposoditi ali kupiti.

Potrebuješ več informacij? Pokliči 041 380 750 ali piši na tomaz@outdoorstation.si

Vodja potovanja in MTB vodnik: Tomaž Košir
Drugi vodnik: še ni določeno

COVID-19 informacije

Italija je ta trenutek, glede na Covid-19 situacijo, med najbolj stabilnimi državami v Evropi. Ljudje se praviloma povsod držijo nasvetov, tudi v nastanitvah in restavracijah skrbijo za striktno upoštevanje pravil, tudi z željo, da bi se turisti pri njih počutili varno in ostali zdravi. Gorsko kolesarjenje je praviloma šport, ki se dogaja v naravi, na svežem zraku, proč od množic, kar krepi imunski sistem in praviloma ne prispeva k prenašanju okužb. Na poti in na lokacijah se bomo seveda držali vseh predpisov in nasvetov za varno bivanje. Obvezna bo uporaba mask v zaprtih javnih prostorih, tudi gondolah in na nekaterih sedežnicah.

Rezerviraj svoje mesto

Za oddajo prijave plačilo še ni potrebno, navodila za plačilo ti pošljemo naknadno. Sprejemamo plačila z bančnim nakazilom. Če imaš omejitve pri prehrani ali kako drugo informacijo za nas… to prosimo napiši v opombe.

Maksimum 8, minimum 4. udeleženci
PRIJAVE SO ZAKLJULČENE

V primeru, da bi morali izlet iz kateregakoli razloga odpovedati, vrnemo celotni znesek vplačane udeležbe!