Podaljšan vikend: 3 dni MTB užitkov v čudovitih hribih

Od petka do nedelje. Čaka nas tri dni kolesarskih užitkov na skrbno izbranih trejlih, v čudoviti naravi, z nepozabnimi razgledi in v super družbi. Za vzpone bomo izkoristili številne gondole in sedežnice, nekaj višine bomo nabrali tudi na lasten pogon, vse skupaj pa sestavili v tri odlične in različne kolesarske dni, s poudarkom na najboljših spustih za manj izkušene. En dan si bomo vzeli tudi za Sellorondo, ki jo bomo lahko malo prikrojili, da bo tura okoli vrhov skupine Sella še boljše doživetje 🙂
Dolomiti MTB

Termin: 26. – 28. avgust 2022
Prihod na lokacijo: 25.8. zvečer

3 dni na kolesu, vsaj 7.500 vm spustov
90% vzponov naredimo z žičnicami

Ture prilagojene manj izkušenim
Izbrane flow proge in naravni trejli

Majhna skupina, tekoče kolesarjenje
in maksimalna prilagodljivost

Tehnična zahtevnost:
Lažji do srednje zahtevni spusti

Super priložnost za nabiranje in
utrjevanje kolesarskega znanja

Avtorji vseh uporabljenih fotografij: Tomaž Košir, Daša Novak, Jaka Bizjak

Andrej, Ljubljana:

“Gorskokolesarska Sellaronda z dobrim vodnikom je odlična izkušnja! Nič stresa zaradi iskanja pravih poti, nič stresa zaradi tajminga, kakšen super dodatek ali boljši obvoz, ki ga sam ne bi našel, kosilo na idealnem mestu. Tudi z vremenom in razmerami se ne rabiš ukvarjati ti… Samo uživaš v kolesarjenju in norih razgledih.  Absolutno priporočam!”

Podrobneje o tem potovanju

Čudoviti Dolomiti

Redko je kolesarjenje tako slikovito, kot v Dolomitih. Še posebej, ko je govora o centralnih Dolomitih, ki so pozimi znani po Superski smučariji in Sellirondi. Bivali bomo v slikoviti dolini Fassa, na kolesih obiskali kraje Canazei, Campitelo, Arabba, Corvara di Badia, Selva Gardena in prelaze Pordoi, Sella, Gardena…

Outdoor Station – Dolomiti MTB

Hotel *** v Canazeiu


Bivali bomo v turističnem kraju Canazei,
ki bo idealno izhodišče za naše podvige. V ceno je vključen zajtrk in lastna postelja v sobi za 2-4 osebe,  opcija na izbiro je tudi zakonska postelja (za 2 osebi), možno pa je doplačilo od 90€ do 120€ za lastno sobo (1 oseba / stvar razpoložljivosti / visoka sezona).

Gostje hotela imajo tudi prost vstop v hotelski wellness z manjšim bazenom, savno…

Prehrana čez dan je v domeni udeležencev. Malice in prigrizke imate lahko s seboj ali jih kupite na turi. Na dan, ko se bomo podali na Sellorondo, bomo za kosilo predlagali restavracijo na idealni lokaciji sredi ture. Zvečer bomo vsak dan predlagali eno od preverjenih gostiln v naši bližini, kjer se bomo lahko dobili na večerji (neobvezno)…

Prevoz je lahko lasten ali v kombinaciji z drugimi. Za kombiniranje lahko poskrbimo mi, tako da se potuje z manj vozili, zniža stroške in ogljični odtis. Tudi za natančna navodila in nasvete glede poti poskrbimo mi.

Od meje z Italijo (prehod Vrtojba) je do destinacije ca. 250 km.  Cestnin je malo (ca. 10 eur v eno smer), saj smo na italjanski avtocesti le od meje do Belluna.

Potrebuješ več informacij? Pokliči 041 380 750 ali piši na tomaz@outdoorstation.si

Minimalne izkušnje:
Udeleženec mora obvladati vožnjo z gorskim kolesom po cestah, makadamskih poteh in kolovozih, ter imeti vsaj osnovne izkušnje z vožnjo po naravnih enoslednicah = brez večjih težav premaga spuste z oceno S1 po STS lestvici (klikni za ogled predstavitve težavnosti)…

Ta izlet je torej idealen za manj do srednje izkušenega gorskega kolesarja ali kolesarko, ki si želi spuščanja po lepih progah in po naravnih trejlih/enoslednicah, v dobri družbi in pod strokovnim vodstvom. Poskrbeli bomo za optimalen izkoristek, za čim več uživaškega kolesarjenja, brez neprijetnih presenečenj, izgubljanj in zapravljanja časa, tudi s kakšno le dobrim poznavalcem znano varianto ter z možnodstjo sprotnega učenja in utrjevanja znanja. Čakajo te v glavnem lažje do srednje težke in tekoče proge in poti, z občasno bolj izrazitimi tehničnimi deli, sestavljenimi iz skal, korenin, tesnih zavojev, a najtežje vedno neobvezno. Izlet je idalen za nabiranje in osveževanje kolesarskega znanja.

Kljub temu, da bomo večino višinskih metrov premagali z žičnicami, je potrebno tudi nekaj kondicije. Navzdol se bo višinskih metrov in dolžinskih kilometrov namreč kar nabralo, 2.000 do 4.500m in do 65km na dan. V vsakem primeru bomo poskrbeli, da bo vsak kolesaril varno in po svojih zmožnostih.

Potrebuješ več informacij? Pokliči 041 380 750 ali piši na tomaz@outdoorstation.si

Tu je okvirni kolesarski program za ta izlet, ki se zaradi razmer, vremena ali česa drugega lahko tudi spremeni. Višinski metri in časovni okviri tur so sicer načrtovani, a naj služijo zgolj za orientacijo.

Dan za pot:
Ta dan se popoldan odpravimo od doma in se zvečer zberemo na lokaciji. Po prijavi dobite udeleženci tudi vse potrebne napotke in nasvete za pot.

 

25. AVGUST

Dan za gravitacijsko ogrevanje
Prvi dan se bomo lotili predvsem spustov po super trejlih na južni strani skupine Sella. Naredili bomo turo, v kateri bomo najbolj efektivno povezali lepo število flow in enduro trejlov, izbor in kombiniranje spustov pa bomo lahko prilagodili željam in izkušenosti skupine. Vzpenjali se bomo skorajda le z gondolami in na kolesih pridelali vsaj 2.500 vertikalnih metrov navzdol. Kakšen spust bomo lahko tudi ponavljali, ga malo naštudirali in na njem pilili tehniko…

 

26. AVGUST

Krog okrog skupine Sella – Sellaronda:
V soboto načrtujemo naskok na krog okoli skupine Sella, gorskokolesarsko Sellorondo, ki je malce bolj zapletena kot smučarska. Ne bomo se seveda držali le uradne poti,  zavili bomo tudi malo po svoje, kakšen trejl dodali in izkoristili najboljše opcije na območju. Vodnik bo izkušeno poskrbel tudi za pravi “tajming”, da se ujame vse naprave, počiva in razgleduje ravno prav, poje kosilo na idealni lokaciji in ne spregleda kake zanimivosti. Navzgor bomo na lasten pogon naredili do 500 višinskih metrov, navzdol pa do 4.500, skupaj v daljavo preko 60 kilometrov. Okoli 90% višinskih metrov navzgor bomo naredili z žičnicami! Tudi ta dan bomo uživali v mešanici flow in bolj tehničnih spustov, pa seveda v norih razgledih. Res super izkušnja!!

27. AVGUST

Nedelja za piko na i
Ta dan bomo izpeljali po željah skupine. Predlagali bomo nekaj različnih opcij, izpeljali pa tisto, ki bo dobila največ lajkov 😉 V vsakem primeru se bomo še dodatno in kvalitetno nakolesarili in naužili prelepih Dolomitov…. Dan bomo sicer zaključili malček prej, da bo še dovolj časa za sproščeno pot domov.

28. AVGUST

Idealno je polno vzmeteno gorsko kolo ali e-kolo (enduro, trail, all mountain), z grobo profiliranimi plašči in disk zavorami. Poleg tega so obvezni tudi ščitniki za kolena (in priporočljivo komolce), kvalitetna gorsko kolesarska čelada, kolesarske rokavice s pokritimi prsti… Natančen spisek potrebne opreme dobi vsak udeleženec po prijavi. Če komu kaj manjka, z veseljem pomagamo! Na lokaciji se da večino reči tudi izposoditi ali kupiti.

Potrebuješ več informacij? Pokliči 041 380 750 ali piši na tomaz@outdoorstation.si

Vodja izleta in MTB vodnik:
Tomaž Košir

Dodatni vodnik (odvisno od števila udeležencev):
Jaka Bizjak

Vsi naši vodniki imajo bogate vodniške izkušnje, svoje vodniško znanje redno posodabljajo in imajo UCI skladne vodniške in inštruktorske licence.

Zanesljivo. Varno. Nepozabno.

.

Gorsko kolesarjenje je naša strast, zato poslanstvo, da našim gostom pripravimo nepozabno izkušnjo jemljemo resno in osebno. Namesto tebe se bomo ukvarjali z načrtovanjem in izvedbo tur, nastanitve, prehrane…  ter poskrbeli, da boš svoj čas na kolesu izkoristil/-a 100%.

Z organizacijo MTB potovanj, izletov in tur v tujini se ukvarjamo že vrsto let, imamo bogate izkušnje, lokacije kamor vodimo pa odlično poznamo. Vsako turo smo osebno preverili vsaj enkrat, prav tako poznamo mogoče variacije, kombinacije, obvoze in bližnjice, kar je bistveno, če gre kaj narobe oz. je potrebno turo prilagajati.

Na naših potovanjih tudi nikoli ne manjka druženja in novih poznanstev. Poleg tega so naši programi idealni za sprotno nabiranje in utrjevanje znanja na vseh nivojih.

Potrebuješ več informacij? Pokliči 041 380 750 ali piši na tomaz@outdoorstation.si

Rezerviraj svoje mesto

Ob prijavi plačilo še ni potrebno. V roku 2. delovnih dni je nato potrebno mesto potrditi s plačilom. Navodila za plačilo pošljemo po prijavi. Plačilo je možno le z bančnim nakazilom.

———

dolomiti MTB

VSA MESTA SO ZASEDENA

Osnovni pogoji za udeležbo
Vsak udeleženec mora biti polnoleten ali v spremstvu polnoletne osebe. Pogoj za udeležbo je tudi minimalna obvezna oprema – glej razdelek “Katero opremo potrebujem”. Obvezno za vsakega udeleženca je tudi vsaj osnovno zdravstveno zavarovanje in veljavna evropska kartica ZZZS. Priporočamo tudi nezgodno zavarovanje za tujino, s kritjem za vse vrste rekreativnega gorskega kolesarjenja in vključenim kritjem prevoza s helikopšterjem in prevoza domov.