Gorsko kolesarjenje po enoslednicah severnih Apeninov

Zračni grebeni z razgledi na Jadransko in Sredozemsko morje, lepi vzponi in dolgi tekoči spusti po enoslednicah, neverjetna narava, pred in po turah pa vrhunska lokalna kulinarika in neverjetno gostoljubje. Vse to nas čaka v zelenih hribih med Bologno in Piso… Da o bazenu ne govorimo 😉

Apenini MTB Apenini MTB Apenini MTB
Aktualni termin: 22. do 29. junij 2019
Tip potovanja: Tedenski gorsko kolesarski kamp / Vsegorsko kolesarjenje.
Zahtevnost: Fizično in tehnično srednje zahtevno.

Nepozaben MTB dopust v gorah med Bologno in Piso

Prva skupina je polna, v drugi je na voljo še 1 mesto.
Minimalno število prijav za izvedbo: 6
Maksimalno število udeležencev: 12

Cena: 695 €

665 € za tiste, ki ste že bili z nami za en teden

Kaj je vključeno?

Vsako potovanje prinaša svoj potovalni paket s svojim seznamom vključenih storitev in ugodnosti, vsem pa je skupna naša predanost želji, da pripravimo nepozabno izkušnjo za vsakega udeleženca. Tokrat je v paketu:

 • Udobna nastanitev na turističnem posestvu (7 noči)
 • 7x večerja, 7x zajtrk (vrhunska lokalna kulinarika in gostoljubje)
 • 6 dni skrbno sestavljenih vodenih celodnevnih MTB tur (all-mountain)
 • Slovenski gorsko kolesarski vodniki z licencami
 • Vsi dnevni lokalni transferji za udeležence in opremo
 • Izbor fotografij s tur, za vsakega udeleženca
 • Stroški organizacije in logistična podpora
 • Vrečka dobrodošlice
 • Dodatne ugodnosti za udeležence *

Kaj ni vključeno?

Tu so stvari za katere boste na tem potovanju morali poskrbeti sami:

 • Prevoz do lokacije in nazaj (350 km od slovenske meje). Prevoz je lasten ali v kombinaciji z drugimi udeleženci. Pri kombiniranju pomagamo, da se potuje s čim manj vozili, kar je ceneje in bolj ekološko.
 • Ustrezno nezgodno zavarovanje za tujino
 • Vse ostalo, kar ni našteto kot vključeno

*Ugodnosti za udeležence: Preventivni predgled kolesa pred odhodom. 30-50 popusta na naših naslednjih avanturah, 50% popusta za najem katerekoli opreme v naši izposojevalnici za čas tega kampa.

.
Vprašanje ali dve?

Pokliči 041 380 750 ali piši na avanture@outdoorstation.si

Kam gremo?

Apenini, gorovje, ki se razteza od vrha do pete italijanskega škornja, so večinoma prijazni hribi, ki so kot narejeni tudi za gorsko kolesarjenje. Ena nam najljubših MTB destinacij se skriva v samem centru severnega dela te gorske verige. Pravzaprav ne gre za klasično destinacijo, ampak za obširno področje z veliko možnimi izhodišči za lepe in dolge ture, od tipičnih vsegorskih, do zahtevnih enduro preizkušenj.

V tem delu Apeninov prevladujejo prijazni hribi z izrazitimi grebeni. Najvišje nas ture pripeljejo tik pod 2.000 metrov nad morjem, končamo pa jih na ca. 500m. Vzponi potekajo po makadamih in kolovozih, prečenja in spusti pa po naravnih enoslednicah.

Nastanitev in prehrana?

Bivali bomo zelo udobno, v apartmajih ali brunaricah, na prijetni zeleni posesti. V ceno je vključen polpenzion z okusno lokalno kulinariko (kontinentalni zajtrk in bogata večerja s skoraj neomejno pijačo, pri zajtrku možnost priprave malice za na turo). Do najbližjega naselja se bomo lahko zapeljali tudi s kolesom, po super XC potki 🙂 Natančnejše informacije pošljemo po prijavi oz. nas z vprašanji kontaktirajte.

Kako bo potekal teden?

V soboto prispemo na lokacijo pozno popoldan, se namestimo, pojemo večerjo in spočijemo od vožnje. Od nedelje do petka se bomo lotevali različnih celodnevnih MTB tur, ki jih bomo lahko nekoliko prilagajali skupini in željam. V sredo bo tura predvidoma nekoliko krajša, da se nekoliko spočijemo. Štartali bomo praviloma med 9. in 10. uro dopoldan in se na hribu zadržali 5 do 7 ur. Prvi del vzpona nam bo vsak dan skrajšal prevoz s kombijem, od konca asfaltiranih cest pa bomo na turi opravili še 500 do 1000 višinskih metrov na lasten pogon. Spusta po enoslednicah bo nato v višinskih metrih vsaj 2x toliko kot vzpona. Popoldan bo čas za počitek, druženje in aktivnosti po željah.

Bodo ture primerne zame?

Naš program v Apeninih je idealen za vse, ki radi kolesarite po hribih, uživate v razgledih in si želite čim daljših spustov po tekočih naravnih enoslednicah. Ture bodo primerne tako za tiste, ki izkušnje z naravnih gorskih trejlov šele nabirate, kot za bolj izkušene. Za ene in druge bomo poskrbeli s pravo mero primernih terenov. Po potrebi se bomo tudi razdelili na dve razično hitri skupini, tako da nihče ne bo prikrajšan.

Kakšno opremo potrebujem?

Osnovna oprema je polno vzmeteno gorsko kolo z grobo profiliranimi plašči (All Mountain, Enduro, Trail, robustnejši XC), lahko tudi spredaj vzmeteno trail/enduro kolo. Poleg tega bodo obvezni še ščitniki za kolena (in priporočljivo za komolce), gorsko kolesarska čelada, nahrbtnik… Seznam vse potrebne in priporočljive opreme pošljemo udeležencem po prijavi. Če komu kaj manjka, si lahko izposodi pri nas.

Kdo bo vodil skupine?

Naše skupine vedno vodijo gorsko kolesarski vodniki z licencami (UCI/KZS). V Apeninih bodo za vas skrbeli Tomaž Košir, Luka Grebenc in Jan Porič.

Zanesljivo. Varno. Nepozabno.

Gorsko kolesarjenje je naša strast, zato nam poslanstva, da našim gostom pripravimo nepozabno izkušnjo, ni težko jemati resno in osebno. Kraje kamor vodimo, odlično poznamo, redno pa terene tudi podrobno preverimo ter posodobimo načrte tur in drugih lokalnih informacij. Vedno poskrbimo za udobno nastanitev, nič logističnih zapletov, nič izgubljanja časa ter maksimalen kolesarski izkoristek. Na naših potovanjih tudi nikoli ne manjka druženja in novih poznanstev. Poleg tega so naši programi idealni za sprotno nabiranje in utrjevanje znanja na vseh nivojih.

Prijava je hitra in enostavna. Izpolniš obrazec, mi pa ti nato pošljemo vse dodatne informacije in napotke, oz. se dogovorimo glede individualnih želja (nastanitev, prevoz itd…). Ob oddaji prijave plačilo še ni potrebno,  mesto pa se nato potrdi in dokončno rezervira s plačilom 30% akontacije v roku 5 dni.

Izberete lahko plačilo z bančnim nakazilom ali preko sistema PayPal* (lahko s kartico brez PayPal računa), oz. z darilnim bonom.

Termin potovanja

Ime in priimek

E-mail

Telefonska številka

Naslov (ulica, hišna številka, kraj)

Način plačila
Kasneje ga lahko tudi spremenite

Opombe

! ! ! S klikom na gumb POŠLJI PRIJAVO potrjujem, da sem star/-a vsaj 18 let in se strinjam s pogoji poslovanja.

.

To avanturo je mogoče izpeljati tudi ob drugih datumih, po individualnih željah oz. za zaključene skupine, -> Kontaktiraj nas za več informacij.

0
0,0 rating
0 od 5 zvezdic (glede na 0 ocen)
Odlično0%
Zelo dobro0%
Dobro0%
Zadovoljivo0%
Ne najbolje0%