Med našimi naj lokacijami že od leta 2018!

Že 5 let vas redno vodimo v zelene hribe med dvema morjema in tudi letos nam čari severnih Apeninov ne uidejo. Čakajo nas zračni grebeni z razgledi, ki sežejo vse do Jadranskega in Tirenskega morja, lepi vzponi in dolgi tekoči spusti po naravnih enoslednicah, čudovita narava, pred in po turah pa vrhunska lokalna kulinarika in neverjetno gostoljubje… da o namakanju v bazenu ne govorimo 😉 Različni paketi, 2, 3 ali 5 kolesarskih dni na lokaciji…

Polni termin: 5. – 11. junij 2022
Ni več na voljo

Krajši termin: 5. – 8. junij 2022
Ni več na voljo

Krajši termin: 8. – 11. junij 2022
3 nočitve, 2 dni na kolesu

All-Mountain kolesarjenje
2 do 5 vodenih kolesarskih tur

Ca. 60% višine naberemo s shuttlom
do 1.700 vm spusta na dan

Teh. zahtevnost: S2 (STS)*
Fizična zahtevnost: srednje

Zakaj ne izkoristimo vikendov, ampak so vse ture čez teden?

Ker tam v glavnem kolesarimo po dvonamenskih planinskih poteh, po katerih čez vikend hodi veliko pešcev. S kolesarjenjem čez teden prispevamo k večji varnosti in zadovoljstvu na obeh straneh…

Apenini- gorovje, ki se razteza od vrha do pete italijanskega škornja, so večinoma prijazni hribi, ki so kot narejeni tudi za gorsko kolesarjenje. Ena nam najljubših MTB destinacij se skriva v samem centru severnega dela te gorske verige, nad mesti Fanano in Sestola. Pravzaprav ne gre za klasično destinacijo, ampak za obširno področje z veliko možnimi izhodišči za lepe in dolge ture. Je pa za dober izkoristek potrebna skrbno izdelana logistika prevozov in poznavanje področja, za kar je v našem aranžmaju seveda 100% poskrbljeno 🙂

Na tej lokaciji redno vodimo že od leta 2018, naš zadnji kamp pa smo tam organizirali oktobra 2021.

V tem delu Apeninov prevladujejo prijazni hribi z izrazitimi grebeni. Najvišje nas ture pripeljejo preko 2.000 metrov nad morjem, končamo pa jih na ca. 500 m. Vzponi potekajo po makadamih in kolovozih, tudi kakšni potki, prečenja in spusti pa v glavnem po super naravnih enoslednicah.
Apenini MTB Apenini MTB Apenini MTB


Nastanitev

Na lokacijo bomo prišli, oz. se tam zbrali, v nedeljo 5.6. popoldan oz. zvečer, domov pa se bomo odpravili v soboto 11.6. dopoldan. Opcijsko lahko izbereš tudi paket z odhodom v sredo popoldan (3 dni na kolesu) ali prihodom v sredo zvečer (2 dni na kolesu)… Bivali bomo zelo udobno, v prostornih apartmajih ali brunaricah, na prijetni zeleni posesti, ki vključuje tudi gostilno in bazen, pa shrambo za kolesa. V ceno je vključena lastna postelja v sobi za 2 osebi (v večsobni enoti za 4 osebe). Možno je tudi doplačilo za lastno sobo v apartmaju ali za lastno brunarico – kontaktiraj nas za več informacij in razpoložljivost. Posteljnina in brisače so vključene in jih ni potrebno nositi s seboj…  V času našega obiska bo tudi bazen seveda že dovolj topel za vodno sproščanje po turah 🙂

Imaš avtodom, van, rad šotoriš…?
Ker je na naši posesti tudi kamp, je možna tudi opcija udeležbe s kampiranjem (parcelo plačaš na lokaciji), z vključenim zajtrkom in večerjo ali brez! V tem primeru ti od cene paketa seveda odštejemo strošek apartmaja (in hrane, če se tako odločiš)… Kontaktiraj nas za info!

Prehrana

Zajtrk in večerjo bomo jedli v gostilni na posesti (vključeno v paket). Gostilna je značilna po domačih testeninah in uporabi doma pridelanih ali nabranih sestavin, pripravijo pa tudi odlične pice. Pijača ob večerji je tokrat vključena v paket polpenziona (hišno vino, sokovi, gazirana pijača… v razumnih količinah ). Ob zajtrku si je mogoče pripraviti tudi malico za na turo. Vse bivalne enote so opremljene tudi s kuhinjo, tako da je mogoča tudi priprava lastne hrane…

Prevozi

Prevoz do lokacije in nazaj je lahko lasten ali v kombinaciji z drugimi. Za kombiniranje poskrbimo tudi mi, tako da se potuje z manj vozili, zniža stroške in ogljični odtis. Tudi za natančna navodila in nasvete glede poti poskrbimo mi.

Če bo med udeleženci dovolj interesa (ob prijavi označi ‘Iščem Prevoz’), bo za doplačilo organiziran prevoz iz Ljubljane in nazaj s kombijem in pokrito prikolico za kolesa. Višina doplačila bo odvisna od števila potnikov in cene goriva.

Od mejnega prehoda Vrtojba do lokacije je ca. 360 km, cestnina za osebno vozilo pa ta trenutek znese 22 EUR.

Lokalni prevozi na izhodišča za ture (shuttli) so vključeni v ceno!
Apenini MTB Apenini MTB Apenini MTB


Potrebuješ več informacij? Pokliči 041 380 750 ali piši na tomaz@outdoorstation.si

Ta lokacija je idealna za gorskega kolesarja ali kolesarko, ki si želi kolesarjenja po naravnih trejlih/enoslednicah, v prijaznih gorah in si to želi početi v dobri družbi in pod strokovnim vodstvom, z možnostjo osvajanja novega znanja. Poskrbeli bomo za optimalen izkoristek, za čim več uživaškega kolesarjenja, brez neprijetnih presenečenj in zapravljanja časa, tudi s kakšno le dobrim poznavalcem znano varianto ter z opcijo učenja in utrjevanja znanja na terenu. Čakajo te v glavnem lažje do srednje težke in tekoče enoslednice (S1-S2), z občasno bolj izrazitimi tehničnimi deli, sestavljenimi iz skal, korenin, tesnih zavojev, a najtežje (do S3) vedno neobvezno in redko.

Kljub temu, da bomo vsak dan del višinskih metrov premagali s prevozom, je potrebno nekaj kondicije. Navzdol se bo višinskih metrov in dolžinskih kilometrov namreč kar nabralo. V vsakem primeru bomo poskrbeli, da bo vsak kolesaril varno in po svojih zmožnostih.

Program

Načrtujemo 4 dolge celodnevne ture in eno poldnevno, od ponedeljka do petka (ob sobotah in nedeljah je namreč na poteh veliko pohodnikov). Pri vseh si bomo vzpon skrajšali s shuttlom, ki nas bo zapeljal do konca asfaltiranih cest. Na ta način bomo prihranili od 800 do 1.000 višinskih metrov vzpona in tudi do 20 kilometrov poganjanje po cestah. Super je tudi to, da se bomo na koncu po trejlih skoraj vedno pripeljali praktično do nastanitve.
Natančnega programa praviloma ne objavljamo vnaprej, saj ga raje sproti prilagajamo skupini, vremenu, razmeram… Tako lahko vedno poskrbimo za maksimalni izkoristek in najboljšo izkušnjo za vse udeležence. Okvirno pričakujemo, da bomo v petih dneh naredili med 6.000 in 7.000 višinskih metrov spustov, v glavnem po enoslednicah, v hrib pa bomo skupaj poganjali do 3.500 višinskih metrov…

Kakšno opremo potrebujem?

Obvezno je polno vzmeteno ali spredaj vzmeteno gorsko kolo (trail, all mountain, enduro), z grobo profiliranimi plašči. Poleg tega so obvezni tudi ščitniki za kolena (in priporočljivo komolce) ter kvalitetna gorsko kolesarska čelada. Natančen spisek potrebne opreme dobi vsak udeleženec po prijavi. Če komu kaj manjka, z veseljem pomagamo!
Apenini MTB Apenini MTB Apenini MTB


Potrebuješ več informacij? Pokliči 041 380 750 ali piši na tomaz@outdoorstation.si

Naše ture v severnih Apeninih so tehnično in kondicijsko lažje od tistih v Pirenejih, tehnično lažje in drugačne od tistih v Finale Ligure, podobno zahtevne, a povsem drugačne od tistih v Dolomitih in v povprečju za odtenek težje od toskanskih (z izjemo nekaj toskanskih trejlov).

Ta lokacija je idealna za gorskega kolesarja ali kolesarko, ki si želi kolesarjenja po naravnih trejlih/enoslednicah v gorskem okolju in si to želi početi v dobri družbi in pod strokovnim vodstvom, z možnostjo nabiranja znanja. Predhodne izkušnje s kolesarjenjem v višjih gorah niso nujne, pod pogojem, da ti premagovanje spustov do STS ocene S1 ne predstavlja nobenih težav, odpelješ pa tudi velik del enoslednic težavnosti S2. Težjih mest (do S3) bo malo, pri vseh pa bo mogoč obvoz oz. boš krajši del lahko enostavno prepešačil.

S skupino bosta ves čas dva vodnika, en od njiju pa se bo osredotočal na pomoč pri izpopolnjevanju tehnike vožnje pri udeležencih (če bodo to želeli). Gre torej za izjemno priložnost, da se vrhunsko navoziš, uživaš na izjemnih turah in hkrati napreduješ!
Apenini MTB Apenini MTB Apenini MTB


Potrebuješ več informacij? Pokliči 041 380 750 ali piši na tomaz@outdoorstation.si

Vodja potovanja in MTB vodnik:
Tomaž Košir

Dodatni vodnik:
Jaka Bizjak

Vsi naši vodniki so izkušeni na terenu, svoje vodniško znanje redno posodabljajo in imajo UCI skladne licence.

Zanesljivo. Varno. Nepozabno.

.

Gorsko kolesarjenje je naša strast, zato poslanstvo, da našim gostom pripravimo nepozabno izkušnjo jemljemo resno in osebno. Namesto tebe se bomo ukvarjali z načrtovanjem tur, nastanitve, prehrane in prevozov ter poskrbeli, da boš svoj dopust izkoristil/-a 100%.

Na tej lokaciji redno vodimo že od leta 2018, naš zadnji kamp pa smo tam organizirali oktobra 2021.

Nikoli ne vodimo le s pomočjo GPS sledi, ki jih je moč najti na internetu! Tako početje bi bilo neodgovorno, za prave MTB vodnike pa tudi nedopustno. Vsako turo smo osebno preverili in jo poznamo iz lastnih izkušenj, prav tako poznamo mogoče variacije, kombinacije, obvoze in bližnjice, kar je bistveno, če gre kaj narobe oz. je potrebno turo prilagajati.

Na naših potovanjih tudi nikoli ne manjka druženja in novih poznanstev. Poleg tega so naši programi idealni za sprotno nabiranje in utrjevanje znanja na vseh nivojih.

* POZOR, POPUST ZA REDNE UDELEŽENCE! 🙂
Vsem, ki ste bili vsaj 1x z nami v letih 2020, 2021 ali 2022 v Dolomitih, Finale Ligure, Apeninih, Toskani ali Pirenejih, podarimo 70 EUR popusta pri paketu A ali 30 EUR popusta pri paketu B ali C, ob prijavi na Apenine 2022

Imaš avtodom, van, rad šotoriš…?
Ker je na naši posesti tudi kamp, je možna tudi opcija udeležbe s kampiranjem (parcelo plačaš na lokaciji), z vključenim zajtrkom in večerjo ali brez! V tem primeru ti od cene paketa seveda odštejemo strošek apartmaja (in hrane, če se tako odločiš)… Kontaktiraj nas za info!

A - Polni Paket
na osebo
---
Ta opcija ni več na voljo
5. - 11. junij
6x nočitev, 6x zajtrk in 6x večerja, odlična lokalna kulinarika
5x vrhunske, skrbno sestavljene in preverjene vodene MTB ture (pon-pet)
5x shuttle "uplift" za lažji začetek dneva. Beri: prihranjenih prvih 800+ višincev 🙂
Možnost sprotnega pridobivanja in utrjevanja MTB znanja
2 Izkušena in licencirana slovenska MTB vodnika
Stroški organizacije kampa in logistična pomoč
+ uporaba zunanjega bazena na lokaciji
+ Ugodnosti pri naših partnerjih (ION bike, Sinter Brakes...)
Ni več na voljoNi več na voljo
C - Krajši Paket 2
na osebo
397 € (*367 €)
Ta cena vključuje nastanitev z zajtrkom in večerjo, lokalne prevoze, MTB vodenje, stroške organizacije...
8. - 11. junij
3x nočitev, 3x zajtrk in 3x večerja, odlična lokalna kulinarika
2x celodnevni skrbno sestavljeni in preverjeni, vodeni MTB turi (čet, pet)
2x shuttle "uplift" za lažji začetek dneva. Beri: prihranjenih prvih 800+ višincev 🙂
Možnost sprotnega pridobivanja in utrjevanja MTB znanja
2 Izkušena in licencirana slovenska MTB vodnika
Stroški organizacije kampa in logistična pomoč
+ uporaba zunanjega bazena na lokaciji
+ Ugodnosti pri naših partnerjih (ION bike, Sinter Brakes...)
Rezerviraj svoje mestoRezerviraj svoje mesto
B - Krajši Paket 1
na osebo
---
Ta opcija ni več na voljo.
5. - 8. junij
3x nočitev, 3x zajtrk in 3x večerja, odlična lokalna kulinarika
3x (2 celodnevni, 1 poldnevna) skrbno sestavljene in preverjene, vodene MTB ture (pon-sre)
3x shuttle "uplift" za lažji začetek dneva. Beri: prihranjenih prvih 800+ višincev 🙂
Možnost sprotnega pridobivanja in utrjevanja MTB znanja
2 Izkušena in licencirana slovenska MTB vodnika
Stroški organizacije kampa in logistična pomoč
+ uporaba zunanjega bazena
+ Ugodnosti pri naših partnerjih (ION bike, Sinter Brakes...)
Ni več na voljoNi več na voljo

Potrebuješ več informacij?
Pokliči 041 380 750 ali piši na tomaz@outdoorstation.si

Neskončne singlce severnih Apeninov

Rezerviraj svoje mesto

Po prijavi je v roku 2. delovnih dni potrebno mesto potrditi s plačilom akontacije (30%), preostanek zneska pa najkasneje teden dni pred odhodom. Plačilo je možno z bančnim nakazilom in z BON21.

Prijave so odprte


  Ime in priimek

  E-mail

  Telefonska številka

  Naslov (ulica, hišna št., pošta...)

  Prijavljam se na potovanje:

  Moje želje glede transferja:

  Opombe (posebne želje glede nastanitve, prehrane itd...):

  Preberi splošne pogoje poslovanja...
  Preberi naš pravilnik o zasebnosti...

  Da, sprejemam splošne pogoje poslovanja in pravilnik o zasebnosti

  COVID-19 informacije

  Ukrepi in omejitve se počasi zmanjšujejo in ukinjajo, a ker kamp poteka v sosednji državi – Italiji, bo pogoj za udeležbo še vedno izpolnjevanje zahtev in omejitev pri njih. Izpolnjevanje in spoštovanje zahtev in omejitev je izključno v domeni vsakega posameznika!