MTB TRAIL KAMP V TOSKANI

29. april do 5. maj 2017

Prvomajski dopust skrojen tudi z mislijo na starše kolesarje in njihovo mularijo 🙂
Vodene gorsko-kolesarske ture, organizirano varstvo za otroke, nastanitev tik ob morju. Kolesarili bomo po toskanskih MTB trail parkih, z vzponi po makadamskih poteh in stezah ter spusti po gorsko kolesarskih enoslednicah. Primerno tako za (skoraj) začetnike, kot za bolj izkušene jezdece. Za družine, soliste, pare, skupine.
Pripravljeno v sodelovanju z MTB.si.

Rezerviraj svoja mesta

CENA UDELEŽBE IN POVEZANI STROŠKI

Outdoor Station MTB kamp v Toskani
Osnovni strošek udeležbe na kolesarja

Udeležba za nekolesarje v družbi prijavljenih kolesarjev: brezplačno

V osnovno ceno je vključeno:
Kolesarsko vodenje in svetovanje (5 dni), stroški organizacije, paket ugodnosti in opcijsko varstvo za otroke, ki vključuje topel obrok. Doplačilo za 2 otroka v varstvu: 30€, za 3 otroke: 50€.

Predvideni povezani stroški poti in nastanitve:

Pot z avtomobilom iz Ljubljane, v eno smer: ca 650km + cestnina 30-35€
Nastanitev v kampu (šotor, avtodom … / do 6 oseb): 132€ na parcelo za 6 noči
Nastanitev v kampu (mobilna hiška / 4-6 oseb): 372€ na hiško za 6 noči
Mobilna hiška ima vsaj dve spalnici, kopalnico in jedilni prostor s kuhinjo.

Pogosta vprašanja

.
Kako je z vremenom? Je za spanje v šotoru okoli 1. maja ok?
Obmorska Toskana, še posebej njen južnejši del, je znana po toplem in stabilnem vremenu, idealnem tudi za kampiranje zgodaj spomladi in celo pozimi. Če bi potrebovali šotor, idealne spalne vreče (tudi zelo tople otroške), ležišča ali drugo kamping opremo, si jo lahko izposodite pri nas, s popustom, ki pripada udeležencem kampa. Za tiste, ki jim šotor ne diši in nimajo lastnega avtodoma ali prikolice, bo seveda najboljša izbira mobilna hiška.
.
Kaj pa varstvo in otroci, ki so starejši od 8 let?
Žal je tokrat mogoče zagotoviti le varstvo za otroke stare od 2 do 8 let. V primeru, da bo skupina majhna, bo morda mogoče v skupino vključiti tudi starejše, a bo za to potreben vnaprejšen individualni dogovor z vzgojiteljico. V zvezi s tem nas kontaktirajte.
 .
Gredo na vodene ture lahko tudi mlajši od 18 let?
Načeloma to ni mogoče, razen v primeru, ko se vodnik na podlagi dogovora s starši ali skrbniki odloči, da mladoletnika sprejme v skupino. V tem primeru bo potrebno tudi pisno soglasje staršev ali skrbnikov. Za več informacij v zvezi s tem nas kontaktirajte.
 .
So planirane tudi kakšne organizirane aktivnosti v popoldanskem času?
Vodene ture bomo predvidom končali okoli 2h popoldan, a če bo kdo želel bo seveda lahko odšel kolesarit tudi v popodlanskem času. Poleg tega bo udeležencem na voljo brezplačna izposoja SUP deske. Glede na potrebe skupine bomo organizirali tudi popoldanska MTB posvetovanja (nastavitve koles, oprema itd) in kakšno delavnico v sodelovanju s  tamkajšnjim trail centrom in njihovo pumptrack progo.
 .
Koliko kilometrov bomo prekolesarili na dan?
Kilometrina je v našem primeru precej relativna reč, saj se bomo lotevali bolj enduro, kot klasičnih kros terenov. Kak dan jih bomo morda prekolesarili le 15, a bomo ob tem premagali veliko višinskih metrov, gor in dol. Kak dan jih bomo naredili čez 30, a bodo vzponi in spusti manj strmi … Obakrat bomo približno enako utrujeni. Seveda bo izbira dolžine in zahtevnosti tur prilagojena sposobnostim skupine …
 .
Nisva prepričana, če bi oba zdržala pet dni kolesarjenja v enem kosu. Je opcija, da bi se na ture odpravljala izmenično?
Seveda, v tem primeru na naš kamp prijavite samo enega kolesarja. Potem je na vaju, da se odločita kdo bo koristil “karto” kateri dan ali katero turo.
.
Je v kampu ali bližini kakšna restavracija s prehrano?
V kampu bo v našem terminu odprta vsaj ena restavracija, kjer si je mogoče izbrati tudi polpenzion v kombinaciji z nastanitvijo (zajtrk+kosilo ali zajtrk+večerja).

V sodelovanju z MTB.si

Poslanstvo spletne strani mtb.si je kakovostna in hitra informacija za vse firbčne gorske kolesarje, najsi bodo začetniki, nadobudneži, avanturisti, popotniki, mojstri, frirajderji, dirkači, do komolcev zamazani mehaniki, trgovci, distributerji, proizvajalci ali še kakšni drugačni kolesarski poslovneži, funkcionarji …

mtb.si ima že od leta 2005 nalogo še dosti bolje povezovati “sceno”, ki jo je od konca minulega tisočletja zbudil legendarni “Bajkerski glasnik” ali “BG”.

Vodilo mtb.si je gorskokolesarski duh, duša, življenjski slog, ki se odraža v dnevu v hribih, na prireditvah, v iskanju avanture, dirkaški strasti, želji po tehničnem napredku, nori zabavi …

Še ne poznaš? Hitro odklikaj tja …


Load More